A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X     Y     Z<<< De boeken van Alex Kava >>>
Titel

Oorspronkelijke titel

Eerste uitgave

ISBN

Uitgever


Sluipend gif

Whitewash

2007

978-90-8550-109-1

Mira Books


Een medewerker van een senator wordt dood gevonden in een hotelkamer. Een bronwaterfabriek moet sluiten vanwege een dioxineschandaal. Een wetenschapper wordt vermist. Losse kwesties, zo op het oog. Totdat blijkt dat ze één ding gemeen hebben: EcoEnergy, een gloednieuwe energiecentrale in Florida.

Washington DC

Jason Brill, de rechterhand van senator Allen, is bezig met het voorbereiden van een internationale energietop. Op deze top zal EcoEnergy, het paradepaardje van de senator, eindelijk de eer krijgen die het toekomt. Naarmate de conferentie dichterbij komt, gaat Jason echter steeds meer twijfelen aan de motieven van zijn baas. Zijn twijfel slaat om in verbijstering wanneer een collega wordt vermoord en hij als dader wordt aangewezen - door senator Allen.

Tallahassee, Florida

Wetenschapper Sabrina Galloway is nauw betrokken bij wat er bij EcoEnergy gebeurt. Haar schrik is groot wanneer ze ontdekt dat er met het procédé voor afvalverwerking is geknoeid - er worden zeer giftige stoffen in het open water van Florida geloosd, en er dreigt een milieuramp. Het groene EcoEnergy blijkt een dekmantel te zijn voor inktzwarte machinaties als corruptie, chantage en zelfs moord, en ze vreest dat ze zelf het volgende slachtoffer zal zijn.<<< Maggie O'Dell >>>Titel

Oorspronkelijke titel

Eerste uitgave

ISBN

Uitgever


Duister kwaad

A perfect evil

2000

90-855-0030-3

Mira Books


Lincoln, Nebraska. Op woensdag 17 juli vindt Ronald Jeffreys, veroordeeld voor een serie gruwelijke moorden, de dood op de elektrische stoel.

Drie maanden later wordt op een modderige rivieroever vlak bij het naburige Platte City opnieuw een lijk gevonden. Er blijken zoveel overeenkomsten met Jeffreys' werkwijze, dat toeval moet worden uitgesloten. Gaat het hier om een copycat? Of is de executie een gerechtelijke dwaling geweest?

FBI-agent Maggie O'Dell wordt te hulp geroepen om te onderzoeken of Jeffreys is terechtgesteld voor moorden die hij niet heeft begaan, en er dus nog steeds een levensgevaarlijke maniak vrij rondloopt.

Wanneer een tweede moord en een vermissing dat laatste lijkt te bevestigen, begint de tijd te dringen.Titel

Oorspronkelijke titel

Eerste uitgave

ISBN

Uitgever


De val

Split second

2001

90-855-0033-8

Mira Books


Op 31 oktober brengen twee gevangenbewaarders een man naar de rechtbank van Miami. Niet lang daarna wordt hun busje aangetroffen langs een verlaten weg. Van de gevangene ontbreekt ieder spoor.

Het heeft Maggie O’Dell van de FBI twee jaar - en haar gemoedsrust - gekost om seriemoordenaar Albert Stucky achter de tralies te krijgen. Nu is hij ontsnapt.

Omdat de FBI vermoedt dat hij achter haar aan zal gaan, wordt ze van haar taken ontheven en op een veilige plek ondergebracht. Ze weet echter dat Stucky niet zal rusten voor hij haar heeft gevonden en dat zijn gruwelijke spel dan van voren af aan zal beginnen.

Hoe ver is Maggie bereid te gaan om deze levensgevaarlijke gek voor eens en voor al buitenspel te zetten? En is dat misschien juist wat Stucky wil: haar langzaam maar zeker beroven van haar menselijkheid?Titel

Oorspronkelijke titel

Eerste uitgave

ISBN

Uitgever


Verloren zielen

The soul catcher

2002

90-855-0045-1

Mira Books


In Massachusetts vindt een gewelddadige confrontatie plaats tussen zes jongens en de FBI. Voor ze gearresteerd kunnen worden, plegen de jongens zelfmoord. Op één na, maar die zwijgt in alle talen.

In Washington D.C. wordt het ontzielde lichaam van een meisje gevonden. De dochter van een senator. Gewurgd.

Voor FBI-agent Maggie O'Dell zijn het twee afzonderlijke zaken. Tot één naam in beide opduikt: die van de Eerwaarde Joseph Everett, een charismatische sekteleider, die tevens de nieuwe goeroe van haar moeder is.

Is Everett een psychopathische moordenaar? Of wil iemand graag die indruk wekken? Omdat alleen Everett zelf het antwoord weet, besluit Maggie via haar moeder zijn zwaarbewaakte kamp binnen te dringen.

Te laat merkt ze dat er meer op het spel staat dan de FBI kon vermoeden. Zoals het leven van haar moeder...Titel

Oorspronkelijke titel

Eerste uitgave

ISBN

Uitgever


Blinde razernij

At the stroke of madness

2003

90-5108-764-0

Mira Books


Op 13 september verdwijnt Joan Begley. Twee dagen later wordt in een verlaten steengroeve in Connecticut bij toeval een vat ontdekt met daarin het onherkenbaar verminkte lichaam van een vrouw. Al snel blijkt het niet het enige vat te zijn. Iemand heeft de groeve gebruikt om gruweldaden te verbergen.

Onbedoeld raakt FBI-agent Maggie O'Dell betrokken bij de zaak, die iedereen voor een raadsel plaatst. Want hoewel het er alle schijn van heeft dat hier een seriemoordenaar aan het werk is, valt er geen lijn te ontdekken in de slachtofferkeuze of werkwijze.

De vraag die Maggie echter het meest bezighoudt is: is Joan Begley de vrouw in het eerste vat? Of leeft ze nog en wordt ze gevangen gehouden door een maniak die nergens voor terugdeinst...Titel

Oorspronkelijke titel

Eerste uitgave

ISBN

Uitgever


Noodzakelijk kwaad

A necessary evil

2006

90-855-0071-0

Mira Books


Het zijn onmiskenbaar rituele moorden, ze zijn op verschillende plaatsen in de VS gepleegd, en alle slachtoffers zijn rooms-katholieke priesters.

Voor FBI-agent Maggie O'Dell staat al snel vast dat er meer dan één dader achter de moorden zit. Maar waar ze die moet zoeken, begint pas duidelijk te worden wanneer ze op een gruwelijk computerspel stuit. Een spel dat zich speciaal richt op jongeren die ooit door priesters zijn misbruikt.

Haar vermoeden wordt bevestigd als iemand vanuit Venezuela contact met haar zoekt: Father Keller, een man van wie ze wéét dat hij jonge jongens heeft vermoord en naar wie ze al vier jaar op zoek is.

Uit angst het volgende slachtoffer te worden, biedt hij haar - in ruil voor bescherming - zijn hulp aan bij het onderzoek. En hoewel alles in haar daartegen in opstand komt, kan ze zijn aanbod niet afslaan.Titel

Oorspronkelijke titel

Eerste uitgave

ISBN

Uitgever


Quarantaine

Exposed

2008

978-90-347-5248-2

Harlequin


Het is reukloos, onzichtbaar en moeilijk te traceren. Het is gemakkelijk te vervoeren en zeer effectief. Kortom: het is het perfecte moordwapen...

Het lijkt een vrijdagochtend als alle andere. Maggie O'Dell heeft het druk met het oplossen van een paar oude zaken, haar collega R.J. Tully doet wanhopige pogingen om zijn tienerdochter in toom te houden en Kyle Cunningham, hun baas, is zijn onkreukbare zelf. Dan vinden ze, verstopt in een doos met donuts, een dreigbrief: 'Er zal vandaag een explosie plaatsvinden op 13949 Elk Grove 10.00 in de ochtend.'

Maggie en Cunningham gaan onmiddellijk naar het adres in kwestie. Daar treffen ze echter geen bommen aan, maar een doodzieke, bloedende vrouw. Onmiddellijk realiseren ze zich dat het hier niet om een 'gewone' explosie gaat, maar om een misschien nog wel gevaarlijkere variant: de explosie van een dodelijk virus. Tegen de tijd dat ze dat ontdekken, zijn ze er echter allebei al aan blootgesteld.

Zowel Maggie als haar baas worden overgebracht naar een speciale overheidsinstelling, waar ze in quarantaine worden gesteld. Voor Maggie zijn de eenzame opsluiting en het afwachten of zijzelf besmet is bijna niet te verdragen, maar er is genoeg afleiding. Iemand verspreidt het virus - en zij moet er, met behulp van haar collega R.J. Tully, achter zien te komen wie deze zieke geest is. Voordat er meer slachtoffers vallen, en vóórdat er een epidemie uitbreekt...Titel

Oorspronkelijke titel

Eerste uitgave

ISBN

Uitgever


Zwarte vrijdag

Black Friday

2009

978-90-347-5264-2

Harlequin


Op de drukste dag van het jaar zijn een paar studenten van plan een spectaculaire mediastunt uit te halen in de Mall of America. Hun rugtassen zitten vol apparatuur die de computersystemen van het winkelcentrum tijdelijk lam zal leggen - met alle financiële gevolgen van dien. Wat ze niet weten, is dat hun rugzakken in werkelijkheid vol zitten met explosieven, en dat ze op het punt staan een gigantische ramp te ontketenen.

Direct na de ontploffingen wordt FBI-agent Maggie O'Dell ingeschakeld om een profiel van de dader - of daders - te schetsen. Een ingewikkelde klus, want de chaos is compleet, maar het wordt nog lastiger wanneer blijkt dat haar halfbroer Patrick vlak voor de ramp in contact is geweest met de studenten. Wat is zijn rol? En vertrouwt hij haar genoeg om haar te helpen?

Dan krijgt Maggie een tip dat er een volgende bomaanslag ophanden is. Ditmaal is het doelwit een luchthaven. Maar welke? Het lijkt onbegonnen werk om daarachter te komen, en ondertussen tikt de klok genadeloos door.
Home | Schrijvers K | Alex Kava