Genres...

Op deze website zijn de auteurs op naam gealfabetiseerd. Maar misschien wilt u alleen zoeken binnen een bepaald genre. Dat kan op deze pagina. De op deze website opgenomen auteurs zijn in drie verschillende hoofdgenres ingedeeld.SF / Fantasy:

Romans:

Thrillers / Detectives / Oorlog:


Het indelen op genre is niet altijd eenvoudig. Sommige boeken laten zich nu eenmaal niet makkelijk vangen. Je hebt romans én je hebt romans. Jan Wolkers, Jude Deveraux en James A. Michener, allemaal romans, maar totaal onvergelijkbaar. Stephen King, Frederick Forsyth en Minette Walters, allemaal thrillers, maar allemaal totaal anders.

Je hebt romantische thrillers, spannende romans, feelgood-romans, literaire romans, en ga zo maar door. Maar is een romantische thriller nou voornamelijk een thriller of is het voornamelijk een romantisch verhaal? En is een literaire roman, waar per definitie altijd dood en ellende in voorkomt, eigenlijk niet meer een thriller?

En dan heb je ook nog auteurs die allerlei genres schrijven. Die draaien er hun hand niet voor om om de ene keer een feelgood-roman te schrijven, om in hun volgende boek moord en doodslag hoogtij te laten vieren.

Lastig dus, dat indelen in genres...A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X     Y     Z
Home Verschijningskalender Mijn
favorieten
Boeken-
fora
To the
movies
FacebookGoogle
Web www.boekbeschrijvingen.nl