Boekenplank:
Kies

Boeken van David Abbott

David Abbott won een studiebeurs voor Merton College in Oxford, maar ging voortijdig van school om voor zijn zieke vader te zorgen. Abbott was oorspronkelijk reclameman. In 1988 ging hij op 60-jarige leeftijd met pensioen om zijn eerste roman te schrijven. Hij overleed in 2014 op 75-jarige leeftijd na een hartoperatie.

Meer over David Abbott

Genre: Roman

Geboren: 1938 / Overleden: 2014

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

De kleinzoon
Henry Cage had het allemaal perfect voor elkaar. Een succesvol reclamebedrijf, geld en een goed leven. Maar als hij - begin zestig - plannen maakt voor zijn oude dag, staat plotseling zijn geordende leven op zijn kop. Een daad van zinloos geweld in zijn woonplaats Londen brengt Henry behoorlijk van zijn stuk.

Later ziet Henry zijn belager in een restaurant ruziemaken met diens vriendin. Hij observeert de twee, zoals hij klanten van het restaurant wel vaker bekijkt. Maar dan vraagt de manager Henry de zaak waar hij al jaren komt te verlaten. Het is het begin van een zenuwslopende serie treiterijen en intimidaties door de onbekende man, die zich lijkt te hebben vastgebeten in Henry.

Zijn ex-vrouw vraagt hem langs te komen in Florida, ze heeft kanker en is stervende. Henry realiseert zich dat hij weinig tijd heeft zijn fouten uit het verleden onder ogen te zien. Ook gaat hij langs bij zijn zoon Tom met wie hij sinds zijn scheiding geen contact meer heeft gehad. En daar wacht hem eveneens een grote verrassing.
Schrijver: David Abbott
Oorspronkelijke titel: The upright piano player
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041416285
Ebook: 9789041417268
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers