Boekenplank:
Kies

Blog

Op boekbeschrijvingen vind je geen recensies. Over het algemeen heb ik het niet zo op recensies, want waar de één een boek de hemel in prijst, kan een ander er met geen mogelijkheid doorheen komen. Desalniettemin valt er genoeg over boeken te vertellen. Soms een belevenis waar een boek een rol in speelt en soms een boek dat je zo getroffen heeft dat je er gewoon over móet vertellen. Daarover zullen mijn artikelen gaan en ik hoop dat je deze met plezier zult lezen.

Het oordeel

Daar is hij dan! Nou ja, bijna. Want hij is pas verkrijgbaar vanaf 23 oktober: Het oordeel van John Grisham.

De boeken van Grisham verschijnen steevast bij Bruna en worden tot vlak voor de verschijning met geheimzinnigheid omgeven. Zo was de eerder bekend gemaakte titel van het boek: De afrekening, maar ergens is dat voor de definitieve versie dan toch Het oordeel geworden. Maakt mij niet uit, ik vind het best. Ik hou van Grisham. Spannende boeken die lekker weglezen. Vooral zijn oudere boeken heb ik meerdere keren gelezen.

Waarom mama drinkt...

Ik heb twee dochters en een kleindochter. Het is de vloek van mijn bestaan dat ik - bookaholic bij uitstek - gezegend ben met twee kinderen die niet van lezen houden. Niet echt. Af en toe een boek oppakken en uitlezen, maakt ze in mijn ogen tenminste niet tot 'een lezer'. De ene heeft het excuus van dyslexie, de ander heeft geen enkel excuus. Niet echt.

Even wat anders...

Bij deze wil ik iedereen hartelijk danken voor de vele leuke mailtjes die ik de afgelopen weken heb gekregen met betrekking tot de (vernieuwde) website. In het begin heb ik telkens een reactie gezonden, maar het werden er teveel om steeds te reageren, want tijd heeft z'n beperkingen, en wat ik aan tijd heb, gebruik ik dan liever om aan de website te werken en ik denk dat de mailers het daarmee eens zijn!

It van Stephen King

Al zolang ik lees, lees ik in genres. Dan weer jaren alleen maar thrillers, dan jaren achtereen romantische boeken en dan weer jarenlang detectives, enzoverder. Rond mijn 22e zat ik in mijn Stephen King-fase.

Het alternatief van de duivel van Frederick Forsyth

Ik was begin 20 en hartstikke ziek. Het was eigenlijk maar een gewone griep, maar dan wel zo een die je doet verlangen naar een tijdelijke coma. Koorts, zweten, misselijk, vreselijke pijn overal en algehele malaise. Er was geen symptoom dat werd overgeslagen. Kortom, ik was echt ziek.

Brief voor de koning van Tonke Dragt

Mijn eerste Blog op deze website kan natuurlijk maar over één ding gaan, namelijk hoe het allemaal is begonnen…