Boekenplank:
Kies

Deus ex machina

Deus ex machina

Ongeveer een jaar geleden werd ik dagelijks door mijn computer gewaarschuwd dat de ondersteuning van Windows 7 per 1 januari 2020 zou verlopen. Of mijn PC de update naar Windows 10 aan zou kunnen, was nog maar de vraag, want ze was - voor een PC in ieder geval - een beetje aan de bejaarde kant. Dus kocht ik een nieuwe computer.

Maar ik ben gewend aan mijn oude computer. Kan met haar lezen en schrijven, zogezegd. Dus bleef ik de omwisseling van oud naar nieuw maar uitstellen en uitstellen. Inmiddels is er bijna één jaar verstreken en zit mijn fonkelnieuwe PC nog steeds in de doos waar ze in geleverd werd. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Vanavond is het zover en wordt mijn oude computer vervangen door de nieuwe. Alles nieuw en anders. Een nieuw besturingssysteem en een nieuwe manier van werken. Ik ben op een leeftijd dat ik de hele komst van de PC heb meegemaakt en vele nieuwe besturingssystemen en nieuwe manieren van werken heb aan moeten leren. Dus het zal wel weer wennen. Maar ik vind het best eng. Mijn PC is voor mij net zo belangrijk als... Oké, materieel gezien kan ik zo snel niets bedenken dat zo belangrijk voor me is als mijn PC.

Het kan dus zijn dat ik een paar dagen niets nieuws aan de website toe kan voegen. Geloof maar dat ik dan zwaar zit te stressen. Maar tegelijkertijd weet ik dat het wel weer goed komt. Want het komt altijd wel weer goed. Vaak in ieder geval. Nou ja, meestal. Soms niet. Misschien toch nog even uitstellen??

Petra, 24 november 2020


Reacties

Jan - Zwijndrecht (5 December 2020) schreef:
Veel succes met het overzetten.