Boekenplank:
Kies

Over mij

Wie ben ik?

Ik ben een vrouw tussen de 50 en 60 jaar. Ik heb twee volwassen dochters en vier kleinkinderen. Ik heb drie katten en één hond. Ik woon in een flat in een stad vlakbij Den Haag. Ik heb 25 jaar als overheidsambtenaar gewerkt. Ik ben een ontzettende huismus. Ik heb de helft van mijn hond van mijn jongste dochter gekregen omdat ik anders nooit de deur uitkwam... volgens mijn dochter. We discussiëren al jaren over welke helft zij en welke helft ik heb betaald ;-)

Mijn liefde voor lezen begon in de 3e klas lagere school (of groep 5 voor de jongeren onder ons). De juffrouw las De brief voor de koning van Tonke Dragt voor en een levenslange leesverslaving was geboren.

Het idee een website te maken ontstond toen ik nergens op internet informatie kon vinden over historische romans (het romantische genre). Ik vroeg mijn neef, die in de IT werkzaam is, hoe ik een website moest maken. Hij zei: 'Dat is nog niet zo eenvoudig. Dat kan jij niet'.

Wel dus, dat kon ik wel! Want ik maakte de website ChasingDreams. Heel langzaam groeide deze website uit tot een veelbezochte website en ik maakte er een forum bij. Het forum werd een hit en in 2019 vond de 15e bijeenkomst van de forumleden plaats. ChasingDreams is in maart 2015 door de Koninklijke Bibliotheek toegevoegd aan de lijst 'digitaal erfgoed' en daar ben ik bijzonder trots op. Ik was echter toe aan een nieuwe uitdaging en heb het eigendom van deze website overgedragen aan een goede vriendin die de website inmiddels heeft uitgebreid met hedendaagse romans.

Het ontstaan van Boekbeschrijvingen.nl

Een aantal jaar geleden las ik een boek van Dennis Lehane. Dat boek beviel me goed, dus ik kocht er nog een aantal van deze schrijver. Pas toen ik aan het tweede boek begon merkte ik dat ik een voorafgaand boek aan het eerder door mij gelezen boek aan het lezen was. Toen ik ging zoeken op internet of er nog meer van zijn boeken bij elkaar hoorden, bleek het om een serie te gaan en had ik deel 3 als eerste gelezen. Ik ben enkele uren bezig geweest om uit te zoeken hoeveel boeken, welke boeken en in welke volgorde ze gelezen dienden te worden.

Om die reden ben ik Boekbeschrijvingen.nl begonnen. Om te voorkomen dat iedereen telkens opnieuw het wiel uit moest vinden. Let wel, dit is al heel wat jaren geleden en sindsdien zijn er aardig wat boekensites bijgekomen.

Mijn boekenkasten puilden uit van de boeken, duizenden exemplaren (tot wanhoop van mijn dochters die altijd voor zich zagen hoe zij er ooit mee opgescheept zouden komen te zitten). Boekbeschrijvingen.nl ben ik begonnen met de boeken uit mijn eigen boekenkasten. Daarna ben ik graag gelezen schrijvers toe gaan voegen en christelijke romans (omdat deze boeken op internet weinig aandacht kregen en ik de omslagen zo mooi vind) ... en zo verder.

Mijn streven is altijd geweest om informatie zo duidelijk mogelijk op een zo eenvoudig mogelijke manier weer te geven. Men moet echter met de tijd meegaan, en op technisch gebied liep ik nogal achter (tot 2018 deed ik alles nog in HTML-code). Vandaar dat de website in 2018 een grote vernieuwing heeft ondergaan en nog steeds met enige regelmaat kleine aanpassingen krijgt. Hiervoor heb ik technische ondersteuning, want hoewel ik de eerste websites zelf uit de klei heb getrokken, groeit de techniek me nu boven het hoofd.

Mocht u nog vragen hebben na deze uitgebreide info, dan weet u me te vinden :-)