Boekenplank:
Kies

Boeken van M.J. Arlidge

M.J. Arlidge schrijft al ruim 15 jaar scenario's voor verschillende Britse misdaadseries, zoals Silent Witness. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek.

Meer over M.J. Arlidge

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Kom je spelen? - A gift for dying
 • Oog om oog - Eye for an eye
 • Wat jij niet ziet - What you don't see / Love is blind

Helen Grace

 1. Iene miene mutte - Eeny meeny
 2. Piep zei de muis - Pop goes the weasel
 3. Pluk een roos - The doll's house
 4. Klikspaan - Liar liar
 5. Naar bed, naar bed - Little boy blue
 6. Wie niet weg is - Hide and seek
 7. Klein klein kleutertje - Love me not
 8. In de maneschijn - Down to the woods
 9. Nog lange niet - All fall down
 10. Niemand zeggen - Truth or dare
 11. Kom eens gauw - Cat and mouse
 12. Leef je nog? - Forget me not

Helen Grace Extra

 • Alles in de wind (ebook) - No way back
 • Schuitje varen - Running blind
 • Twee kleine visjes - No way back & Running blind

gedetailleerd overzicht

OverzichtKom je spelen?

Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar. De politie heeft grote moeite om erachter te komen wie de dader is. Hij is berekenend en gaat erg zorgvuldig te werk. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Cassie. Zij beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden.

Vanaf het moment dat Adam Brandt Cassie op het politiebureau ontmoet, is hij door haar gefascineerd. Alles wat zij hem vertelt, maakt dat hij twijfelt aan zijn deskundigheid. Dan loopt Cassie naar buiten, knoopt een sjaal voor haar ogen en steekt blind de straat over, dwars door het verkeer. Als hij haar na afloop vraagt waarom ze niet bang was te verongelukken, antwoordt ze: ‘Omdat jij mij zal doden.’

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: A gift for dying
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022584163
Ebook: 9789402311167
Uitgever: Boekerij
Oog om oog

Zou jij geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?

Zes criminelen in Engeland hebben anonimiteit verkregen. Door de ongelooflijke wreedheden uit hun verleden leek een nieuwe start en re-integratie onmogelijk, totdat de overheid besloot hen een tweede kans te geven: elk van hen kreeg een nieuwe identiteit, in een nieuwe stad, met een nieuwe baan - en niemand die het ooit te weten zou komen. Dat dachten ze tenminste.

Sociaal medewerkster Olivia begeleidt gevangenen om te re-integreren in de maatschappij. Maar als de échte identiteit van haar ex-gevangenen gelekt wordt aan de familie van het slachtoffer maakt Olivia kennis met de meest duistere kanten van de mens. Want de familieleden willen allemaal, stuk voor stuk, gerechtigheid voor het onrecht dat hun geliefden jaren geleden is aangedaan. En zeg nou eerlijk, wie zou er geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?

In deze standalone laat Arlidge niet alleen de slachtoffers aan het woord, maar ook de daders...

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Eye for an eye
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022599594
Ebook: 9789402321814
Uitgever: Boekerij
Wat jij niet ziet

Emma Forbes is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Mark ontmoette, kan ze aan niets anders denken. Mark is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, maar zijn littekens maken hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Emma voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd.

Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Emma's onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Mark werkelijk is?

* Wat jij niet ziet is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 2020.

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: What you don't see / Love is blind
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789059655201
Ebook: 9789059655218
Uitgever: CPNB

Helen GraceIene miene mutte
De een leeft, de ander sterft... kies maar.

Een meisje komt halfdood een bos uit rennen, Haar verhaal is nog gruwelijker dan de ergste nachtmerrie, maar alles wat ze vertelt is waar. Enkele dagen later duikt er een tweede slachtoffer op, compleet in shock. Er lijkt een verband te zijn. In tweetallen worden mensen ontvoerd, gevangen gehouden en uitgehongerd, waarna ze een duivels dilemma krijgen voorgelegd: een ander doden of zelf gedood worden.

Inspecteur Helen Grace en haar team beseffen dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen als visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De plaats van het misdrijf blijkt zorgvuldig uitgedacht, maar de slachtoffers lijken lukraak gekozen. En toch moet iets hen met elkaar verbinden...
Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Eeny meeny
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022576229
Ebook: 9789402302301
Uitgever: Boekerij
Piep zei de muis
Vader was niet thuis...

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda's.

Inspecteur Helen Grace ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is - of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.
Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Pop goes the weasel
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022578520
Ebook: 9789402304886
Uitgever: Boekerij
Pluk een roos
Wat als je ergste nachtmerrie je thuis wordt?

Een jonge vrouw wordt wakker in een koude, donkere kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen of door wie ze is ontvoerd. En dat is pas het begin van haar nachtmerrie. In de buurt wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden. Ze is nooit opgegeven als vermist en haar familie heeft zelfs gewoon sms'jes van haar ontvangen. Iemand heeft zich de afgelopen tijd voor haar uitgegeven.

Inspecteur Helen Grace weet dat ze de dader zo snel mogelijk moet vinden. Die is niet alleen gestoord, maar ook slim en vindingrijk. Maar zodra Helen probeert uit te vinden wat de motivatie van de moordenaar is, start een bijna onmogelijke race tegen de klok...
Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: The doll's house
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022577172
Ebook: 9789402306590
Uitgever: Boekerij
Klikspaan
Wie zal de volgende zijn?

Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit moet opzet zijn en het lijkt erop dat iemand de stad tot de grond toe wil laten afbranden.
Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn.

Eén fout kan het einde Helens carrière betekenen en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan...
Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Liar liar
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022578513
Ebook: 9789402307887
Uitgever: Boekerij
Naar bed, naar bed
Soms zou je liever sterven...

Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden.

Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?
Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Little boy blue
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022578599
Ebook: 9789402308983
Uitgever: Boekerij


Wie niet weg is
Helen Grace loopt een race tegen de klok. De inzet? Haar leven...

Helen Grace was een van de beste rechercheurs van Southampton, maar nu zit ze zelf in de gevangenis, te midden van de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtzaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen.

Maar dan wordt er een verminkt lichaam in de cel naast die van haar gevonden en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze het volgende slachtoffer wordt…                               
Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Hide and seek
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022582206
Ebook: 9789402309904
Uitgever: Boekerij
Klein klein kleutertje
Vroeg in de ochtend wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Ze ligt half op de autoweg en het lijkt een tragisch ongeluk. Als Helen Grace op de plaats des onheils arriveert is het voor haar meteen duidelijk dat het om een koelbloedige moord gaat. Maar waarom deze vrouw - een liefhebbende echtgenote en zorgzame moeder - het slachtoffer is, is een raadsel.

Niet veel later wordt er in het winkelcentrum een apotheker gedood, terwijl hij nog klanten in zijn zaak had. Waarom worden er getuigen levend achtergelaten door de moordenaar? Helen moet al haar kennis van het misdadige brein in de strijd gooien, wil ze achter de identiteit van de dader komen voordat er nog een slachtoffer valt. En als ze zelf het volgende doelwit lijkt, wordt de zaak alleen maar persoonlijker...

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Love me not
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582855
Ebook: 9789402310689
Uitgever: Boekerij
In de maneschijn

Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen...

Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen.

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Down to the woods
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022585566
Ebook: 9789402311815
Uitgever: Boekerij
Nog lange niet

Als de telefoon gaat, heb je nog een uur te leven...

'Je hebt nog één uur te leven.'

Dat is het enige wat er uit de telefoon klinkt voor er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: dat iemand zijn slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten houdt… en dan toeslaat.

Terwijl het dodenaantal oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Maar de dader blijft haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen. Totdat blijkt dat alle slachtoffers deel waren van dezelfde vriendengroep. Een vriendengroep voor wie elk telefoontje nu het laatste kan zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren.

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: All fall down
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022589540
Ebook: 9789402314618
Uitgever: Boekerij
Niemand zeggen

Hij was de enige die de moorden kon stoppen...

Na covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste -recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad. Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.

Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een oude, rijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorg-manager, in zijn auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een jonge studente, aangerand en doodgeknuppeld in het plaatselijke park.

Dan krijgt ze bericht dat de privédetective die onderzoek deed naar deze zaken levend in brand is gestoken. Net als Helen dacht hij dat zo veel geweld in korte tijd geen toeval kon zijn, maar zelfs met deze aanwijzing kan ze het verband niet zien. En de tijd begint te dringen, want de dader gaat geen enkele uitdaging uit de weg om zichzelf te bewijzen.

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Truth or dare
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022591208
Ebook: 9789402317022
Uitgever: Boekerij


Kom eens gauw

Doe het licht niet uit. Hij komt wanneer je slaapt...

Laat op de avond komt een jonge vader thuis. Zijn dochtertje ligt rustig in haar bedje te slapen en die aanblik is een schrijnend contrast met de ravage die hij aantreft in zijn echtelijke slaapkamer, waar zijn vrouw levenloos in bed ligt. Op brute wijze is ze om het leven gebracht. Een paar dagen later komt een moeder thuis van een late dienst en treft haar tienerzoon aan in de woonkamer. Vermoord. Beide moorden lijken met hetzelfde wapen te zijn gepleegd, maar wat is het verband?

Terwijl inspecteur Helen Grace zich op de zaak stort, bevindt haar leven zich op een keerpunt. Haar meest recente aartsvijand loopt nog vrij rond en maakt dat ze geen stap kan zetten zonder drie keer achterom te kijken. Als zich een grote tragedie voordoet, is Helen nergens meer zeker van en al helemaal niet van haar baan. Haar trouwe partner Charlie zal tijdelijk in haar voetsporen moeten treden, maar is ze daar wel klaar voor?

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Cat and mouse
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022591215
Ebook: 9789402319330
Uitgever: Boekerij
Leef je nog?

Je dochter verdwijnt spoorloos. Ze blijkt niet de enige...

Terwijl een vete tussen drugsbendes de stad in zijn greep houdt, smeekt een wanhopige moeder inspecteur Helen Grace om haar tienerdochter te vinden. In eerste instantie lijkt het een simpele zaak: een rebelse tiener die is weggelopen van huis. Zaak gesloten. Of toch niet?

Helen volgt haar instinct en richt, ondanks het uitdrukkelijke verbod van haar chef, een onderzoeksteam op. Algauw ontdekt ze dat Naomi niet het enige meisje is dat wordt vermist. Hoe dichter Helen bij de waarheid komt, hoe harder haar onderzoek wordt tegengewerkt. Ze belandt in een web van corruptie, dat zich verder uitstrekt en veel dichterbij komt dan ze zich had kunnen voorstellen. Lukt het haar om de meisjes op tijd te redden?

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Forget me not
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789049202392
Ebook: 9789402324075
Uitgever: Boekerij

Helen Grace ExtraAlles in de wind (ebook)

De vijftienjarige Jodie arriveert bij haar derde weeshuis. Misschien is dit keer alles anders. Is ze veilig en wordt er goed voor haar gezorgd. Maar de waarheid is dat Jodie niemand meer heeft om haar te beschermen. Ze zal zichzelf moeten verdedigen. Ze zal moeten veranderen.

Alles in de wind geeft fans van M.J. Arlidge een unieke inkijk in de jeugd van inspecteur Helen Grace. Indrukwekkend, gruwelijk en aangrijpend - dit verhaal laat zien hoe Helen Grace is geworden tot de persoon die we nu kennen.

* Alles in de wind bestaat uit ca. 51 pagina's en is alleen als ebook verkrijgbaar.

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: No way back
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 9789402309478
Uitgever: Boekerij
Schuitje varen

De achttienjarige Helen Grace, net nieuw bij de politie, arriveert als eerste op de plek waar een dodelijk ongeluk heeft plaatsgevonden. Haar collega’s zijn ervan overtuigd dat de dood van de jonge man een tragisch ongeluk was. Maar Helen is daar niet zo zeker van. Wie is hun mysterieuze slachtoffer? Waarom zou hij zijn leven riskeren door over een drukke weg te rennen? Waar rende hij voor weg? Een duister geheim is verborgen tussen de stille velden van Hampshire, een geheim dat Helen vastbesloten is te ontrafelen.

* Schuitje varen is gepubliceerd in 2017, maar speelt zich af in de tijd dat Helen Grace nog maar net bij de politie werkte (bevat ca. 126 pagina's).

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: Running blind
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022583906
Ebook: 9789402309553
Uitgever: Boekerij
Twee kleine visjes

Twee kleine visjes bevat twee korte verhalen:

 1. Alles in de wind
 2. Schuitje varen

Schrijver: M.J. Arlidge
Oorspronkelijke titel: No way back & Running blind
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022594568
Ebook: 9789402317862
Uitgever: Boekerij