Boekenplank:
Kies

Boeken van Harlan Coben

Harlan Coben ging na zijn studie politieke wetenschappen aan het werk in de reisbranche, maar tegelijkertijd begon hij ook met schrijven. Hij werd de eerste auteur die alle bekende Amerikaanse schrijversprijzen op het gebied van thrillers wist te winnen. Coben woont met zijn gezin in New Jersey.

Meer over Harlan Coben

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Harlan Coben


Overzicht

 • Blijf dichtbij - Stay close
 • De onschuldigen - The innocent
 • De ontdekking - Run away
 • De verbeelding - Fool me once
 • De vreemde - The stranger
 • Dood spel - Play dead
 • Geen tweede kans - No second chance
 • Geleende tijd - The woods
 • Genezing - Miracle cure
 • Hou vast - Hold tight
 • Ik mis je - Missing you
 • Laat niet los - Don't let go
 • Levenslang - I will find you
 • Momentopname - Just one look
 • Niemand vertellen - Tell no one
 • Spoorloos - Gone for good
 • Verzoeking - Caught
 • Win - Win
 • Zes jaar - Six years

Myron Bolitar

 1. Vals spel - Deal breaker
 2. Tegenwerking - Drop shot
 3. Vermist - Fade away
 4. Ontwricht - Back spin
 5. Schijnbeweging - One false move
 6. Schaduwleven - The final detail
 7. Laatste kans - Darkest fear
 8. Eens beloofd - Promise me
 9. Verloren - Long lost
 10. Levenslijn - Live wire
 11. Naar huis - Home
 12. Terugkeer - Think twice

Wilde

 1. Wild - The boy from the woods
 2. De match - The match

Mickey Bolitar (YA)

 1. Schuilplaats - Shelter
 2. Nu of nooit - Seconds away
 3. Gevonden - Found

Dubbel uitgegeven titels

 • Foute boel - zie Schijnbeweging
 • Klein detail - zie Schaduwleven
 • Oud zeer - zie Laatste kans

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlijf dichtbij
Megan, Ray en Jack zijn gevangen in een leven dat ze niet gewenst hebben. Megan, die vroeger een wild leven leidde, is inmiddels een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was ooit een fotograaf met een gouden toekomst, maar verdient tegenwoordig de kost met onbenullige opdrachten. En tot slot Jack: een politieman die maar niet kan loskomen van een onopgeloste vermissingszaak jaren geleden.

Alle drie dragen ze geheimen met zich mee die degenen het dichtst bij hen nooit te weten mogen komen. Maar ze ontdekken gaandeweg dat het verleden nooit echt verdwijnt...
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Stay close
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022559093
Ebook: 9789460232121
Uitgever: Boekerij
De onschuldigen
Twintig jaar geleden probeerde Matt Hunter een vechtpartij te sussen. Maar er ging daarbij iets behoorlijk mis; hij werd zelf opgepakt en veroordeeld voor moord. Nu, negen jaar na zijn vrijlating, heeft hij een goede baan, een vrouw, een kind op komst en een optie op zijn droomhuis. Matt lijkt eindelijk een rooskleurige toekomst tegemoet te zien. Maar dan belandt hij in een nieuwe nachtmerrie.

Matt ontvangt op zijn mobiel compromitterende foto's van Olivia, zijn vrouw. Een onbekende man begint Matt te schaduwen - en wordt vermoord. Een geliefde non wordt dood aangetroffen. En volgens de politie - onder wie Loren Muse, die Matt nog kent van vroeger - wijzen alle sporen in de richting van een man met een strafblad en minstens één moord op zijn geweten: Matt Hunter.

Matt en Olivia's zo zorgvuldig opgebouwde leven wordt opnieuw ontwricht, maar ze weigeren alles op te geven en slaan op de vlucht.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: The innocent
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022562383
Ebook: 9789460925399
Uitgever: Boekerij
De ontdekking

Simon en Ingrid zijn wanhopig op zoek naar hun dochter Paige, die onder invloed van haar vriend Aaron aan de drugs is geraakt en van huis is weggelopen. Hun zoektocht voert hen naar de duistere onderwereld van drugs en criminaliteit. Als blijkt dat Aaron is vermoord en iemand het ook op Ingrid heeft voorzien, komt alles in een stroomversnelling.

Simon blijft vertwijfeld naar zijn dochter zoeken, weigert zich af te laten leiden en stelt daarbij zijn leven in de waagschaal. Dan ontmoet hij Elena Ramirez, een privédetective die is ingeschakeld om de verdwijning van een andere jongere te onderzoeken. Samen komen ze op het spoor van een sekte-achtige organisatie die het daglicht niet kan verdragen: Truth Haven, geleid door een man die zich The Truth noemt.

Zal Simon zijn dochter ooit levend terugzien? Kan hij de schimmige praktijken van Truth Haven ontmaskeren en zijn leven weer oppakken zonder dreiging en intimidatie? En waarom lijkt er een verband te bestaan tussen Ingrid en de sekte? Kan hij de verbijsterende waarheid ontdekken zonder er zijn leven voor te moeten geven?

Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Run away
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022580653
Uitgever: Boekerij
De verbeelding
Voormalig gevechtspilote Maya Stern ziet tijdens haar werk iets onmogelijks. Op de nannycam speelt haar tweejarige dochter Lily thuis met haar man Joe; maar die is twee weken eerder gewelddadig om het leven gekomen. Verbeeldt ze het zich? Ze zou haar ogen zo graag willen geloven, maar het kan gewoon niet waar zijn.

De intrigerende vraag die centraal staat: kun je alles geloven wat je met eigen ogen ziet? Vooral als je het zo graag zou willen?
Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet Maya de confrontatie aangaan met de geheimen en het bedrog uit haar eigen verleden, voordat ze de ongelooflijke waarheid aankan over haar man - en zichzelf.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Fool me once
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022579954
Ebook: 9789402303452
Uitgever: Boekerij
De vreemde
Een vreemdeling spreekt Adam aan in de kroeg en haalt met een paar woorden zijn hele leven overhoop. 'Je had niet bij haar hoeven blijven. Hannah was nooit zwanger. En misschien is het slim om een DNA-test te doen bij je andere kinderen...'

Thuis is Adam in shock en durft hij niet meteen zijn vrouw te confronteren. Maar eigen onderzoek maakt het steeds waarschijnlijker dat de man de waarheid sprak. Wat te doen? Hij houdt van zijn kinderen, ze zijn van hem. Wil hij wel meer weten?

Dan zegt Hannah dat ze tijd voor zichzelf nodig heeft en laat ze Adam achter met de kinderen. En blijft weg. Adam zet alles op alles om zijn vrouw terug te vinden en duikt in een uiterst gevaarlijke wereld...
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: The stranger
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022565179
Ebook: 9789402303032
Uitgever: Boekerij


Dood spel
Ex-fotomodel Laura Ayers en basketbalster David Baskin hebben hun grote liefde gevonden. Maar tijdens hun huwelijksreis slaat het noodlot toe: David gaat zwemmen in zee en keert niet terug. Het onherkenbare lijk dat de volgende dag aanspoelt, moet wel van hem zijn.

Enkele maanden later valt een nieuwe speler in Davids team op door fantastisch spel. Laura is in de rouw, maar niet blind voor de gelijkenis met haar echtgenoot. Ze besluit te graven in Davids verleden en stuit op een oude moord, een familieschandaal en een web van leugens dat alles en iedereen die ze ooit vertrouwde lijkt te omvatten...
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Play dead
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022564042
Ebook: 9789460233937
Uitgever: Boekerij
Geen tweede kans
Marc Seidman ontwaakt in een ziekenhuis. Hij ligt op de intensive care, zijn hoofd zit in het verband. Twaalf dagen geleden was hij nog een succesvolle chirurg en woonde hij in een mooi huis met een lieve vrouw en hun pasgeboren dochter Tara. Maar nu ligt hij in een ziekenhuisbed, neergeschoten door een onbekende. Zijn vrouw is dood en Tara is verdwenen.

Pas na twee weken ontvangt Marc bericht: hij kan zijn dochter terugkrijgen, maar hij mag onder geen beding contact opnemen met de politie. En hij zal geen tweede kans krijgen....

Marc kan niet anders dan op het aanbod ingaan, maar bij de uitwisseling van het losgeld gaat er iets vreselijk mis. Met behulp van Rachel, zijn ex-vriendin en ex-FBI-agente zal Marc alles op alles moeten zetten om ervoor te zorgen dat die eerste kans niet zijn laatste was.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: No second chance
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022562390
Ebook: 9789460926631
Uitgever: Boekerij
Geleende tijd
Twintig jaar geleden verloor Paul Copeland zijn zus. Op een zomernacht sprak de zeventienjarige Camilla met een vriendin en hun vriendjes af in het bos. De volgende ochtend werden de levenloze lichamen van twee jongeren aangetroffen; van de overige twee, onder wie Camilla, werd nooit meer iets vernomen.

Het leven werd na die rampzalige nacht nooit meer hetzelfde. Paul wordt nog dagelijks door schuldgevoel gekweld; als hij die nacht beter had opgelet, zou zijn zusje nog leven.

Twintig jaar later blijkt dat tenminste één persoon die bewuste nacht heeft overleefd. Zou dat Camilla kunnen zijn? Openbaar aanklager Paul Copeland mengt zich in het onderzoek.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: The woods
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022585405
Ebook: 9789460925412
Uitgever: Boekerij
Genezing
Drie aidsonderzoekers staan op het punt een baanbrekend middel op de markt te brengen. Dan overlijdt een van hen onverwacht. Het lijkt zelfmoord, maar televisiejournalist Sara Lowell en haar man, basketballer Michael Silverman, waren bevriend met hem en geloven er niets van. Hun vermoedens worden bevestigd wanneer er patiënten - onder wie de zoon van een senator - in de kliniek worden vermoord.

Een televisiedominee, Sara's vader en een hoge regeringsfunctionaris lijken uit op het dwarsbomen van het onderzoek. De situatie verergert wanneer Michael ziek wordt. Achter de schermen wordt een vuil spel gespeeld met grote bedragen aan onderzoeksgeld, en de kwade genius heeft er alles voor over om anoniem te blijven...
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Miracle cure
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022564035
Ebook: 9789460233920
Uitgever: Boekerij
Hou vast
Tia en Mike Baye hadden nooit gedacht dat ze in een stel overbezorgde ouders zouden veranderen. Maar hun tienerzoon Adam is ongewoon afwezig. En na de zelfmoord van zijn klasgenoot Spencer Hill zijn ze helemaal bezorgd. Ze installeren een programma op Adams computer en al na enkele dagen worden ze opgeschrikt door een e-mail van een onbekende afzender: 'Hou je gedeisd en alles komt goed.'

Terwijl Betsy Hill een website voor haar zoon bekijkt, samengesteld door zijn klasgenoten, valt haar oog op een foto die lijkt te zijn gemaakt op de avond van zijn zelfmoord. Spencer was niet alleen... Betsy meent Adam Baye te herkennen op de foto - en als die vervolgens vermist wordt, voorspelt dit weinig goeds.

Tia en Mike Baye zullen voor zichzelf de vraag moeten beantwoorden: wil je echt álles van je kinderen weten?
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Hold tight
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022562413
Ebook: 9789460926648
Uitgever: Boekerij


Ik mis je
Kat Mahon werkt bij de NYPD. Net als haar opa, die zelfmoord pleegde met zijn dienstwapen. En net als haar vader die in dienst werd gedood, op zijn 53e. Dat heeft haar getekend; ze heeft alleen een relatie met haar werk. En daarom probeert ze nu internet-dating.

Op match.com klikt ze in hoog tempo foto's aan. Tot ze een bekend gezicht ziet, haar grote liefde Jeff Price. Ze weet het zeker. Hun breuk destijds was haar schuld, maar het spijt haar nog steeds. Ze stuurt een kort berichtje, maar zijn antwoord is niet wat ze verwachtte. Speelt hij een spel? En waarom wordt het stil na een paar mails?

Kat voelt dat dit meer is dan een mislukt contact. Is het echt Jeff en waar was hij de afgelopen twintig jaar?
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Missing you
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022565186
Ebook: 9789460239809
Uitgever: Boekerij
Laat niet los
Vijftien jaar geleden werden er twee tieners dood gevonden naast een verlaten treinspoor: de tweelingbroer van Nap Dumas, Leo, en de dochter van het hoofd van de politie. Velen dachten dat ze samen zelfmoord hadden gepleegd, maar er waren ook dorpsbewoners die dat weigerden te geloven.

Nap, die politieagent is geworden, doet er alles aan te achterhalen wat zich die zomer afspeelde. Dan worden de vingerafdrukken van zijn vermiste ex-vriendin bij het treinspoor gevonden en komt hij terecht in een wirwar van familiegeheimen en leugens. Geholpen door de inmiddels gepensioneerde politiechef gaat hij op zoek naar de waarheid. Een die laat zien dat samenzweringen, zowel kleine als grote, dodelijk kunnen zijn – zoals we dat van Coben gewend zijn.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Don't let go
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022580646
Ebook: 9789402309911
Uitgever: Boekerij
Levenslang

David ontsnapt uit de gevangenis met maar één missie: zijn zoon redden en zijn eigen naam zuiveren...

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew.

Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende moedervlek... en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog.

Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: I will find you
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022593721
Ebook: 9789402320480
Uitgever: Boekerij
Momentopname
Er zijn van die momenten waarop je bestaan rafelt, alsof er aan een los draadje wordt getrokken. De naald begeeft het en héél langzaam - in het begin merk je er maar weinig van - verandert er iets. Bij Grace Lawson begon het bij de fotozaak.

Wanneer Grace de foto's van een familie-uitje ophaalt zit er één foto bij die niet thuishoort op het rolletje, een foto van minstens twintig jaar geleden. Er staan vijf jonge mensen op: vier onbekenden en één die opvallend veel op haar man Jack lijkt.

Als Jack de foto ziet ontkent hij dat hij het is. Maar later die avond rijdt hij zonder iets te zeggen weg en neemt de foto mee. Grace weet niet waarom hij is weggegaan en of hij ooit nog terug zal komen. Met de dag gaat ze meer twijfelen aan zichzelf, aan haar huwelijk en aan Jack. Al snel komt ze erachter dat ook anderen op zoek zijn naar haar man en de foto. Een daarvan is een meedogenloze moordenaar die niet zal opgeven voordat hij zijn prooi gevonden heeft...

Als blijkt dat de politie haar niet kan helpen, moet Grace in haar eigen, zorgvuldig weggestopte, verleden graven om de waarheid te ontdekken, waardoor ze Jack zal vinden en hun leven kan redden.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Just one look
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022562369
Ebook: 9789460925375
Uitgever: Boekerij
Niemand vertellen
De vrouw van David Beck werd acht jaar geleden vermoord. Nu ontvangt Beck een e-mail die alleen door haar geschreven kan zijn...

Kinderarts David Beck heeft het gevoel dat zijn leven totaal is verwoest. Er gaat geen dag voorbij of hij beleeft de gruwelijke gebeurtenissen van acht jaar geleden opnieuw. Het glinsterende meer. Het zwakke schijnsel van de maan. De hartverscheurende angstkreten. De nacht dat zijn vrouw Elizabeth werd meegesleurd en vermoord. De laatste keer dat hij haar levend zag.

Iedereen zegt hem dat hij het verleden achter zich moet laten, maar dat kan hij niet. En nu verschijnt er een bericht op zijn computerscherm, een zin die alleen hijzelf en zijn overleden vrouw kennen. Plotseling wordt David Beck overmand door een onmogelijke gedachte: dat Elizabeth op de een of andere manier, ergens, toch nog in leven is...

Beck is gewaarschuwd. Hij mag het niemand vertellen. En dat doet hij ook niet. Integendeel, hij neemt afstand van de mensen in zijn naaste omgeving en begint een wanhopige zoektocht naar Elizabeth. Hij koerst regelrecht op de waarheid af. Maar er is iemand die niet wil dat hij die achterhaalt. De jacht op David Beck is geopend...
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Tell no one
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022562406
Ebook: 9789460925573
Uitgever: Boekerij


Spoorloos
'Je eerste liefde vergeet je nooit. Die van mij werd vermoord.'

Elf jaar geleden werd Will Kleins ex-vriendin Julie gewurgd aangetroffen in de kelder van haar huis. Al het bewijs wees in de richting van Wills oudere broer Ken. Deze verdween echter spoorloos... Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Men vermoedde dat hij niet meer leefde.

Will heeft de daaropvolgende jaren de draad van zijn leven weer opgepakt. Maar dan onthult zijn moeder op haar sterfbed dat Ken nog leeft. Kort daarna verdwijnt Wills mooie nieuwe vriendin plotseling en krijgt Will te horen dat zij gezocht wordt als verdachte van een barbaarse dubbele moord.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Gone for good
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022582138
Ebook: 9789460925535
Uitgever: Boekerij
Verzoeking
Dan is jeugdhulpverlener. Het telefoontje is zoals vele anderen: een dertienjarig meisje, vermoedelijk misbruikt, een adres en de opdracht poolshoogte te nemen. Als hij het huis betreedt en de tv-camera's ziet, de verslaggever tegen hem hoort schreeuwen over zijn seksuele omgang met een minderjarige en de politie hem in de boeien slaat, beseft Dan dat zijn leven voorbij is. Drie maanden later is Dan verdwenen, doodgewaand nadat de vader van het slachtoffer verklaarde de verkrachter van zijn dochter te hebben vermoord.

Wendy, de journaliste die Dan voor de ogen van de natie wist te ontmaskeren, volgt op dat moment het verhaal van een vermist meisje uit een nabijgelegen wijk. Maar dan krijgt Wendy een vreemd telefoontje. Enkele lang verborgen geheimen komen bovendrijven, en Wendy vraagt zich af of ze destijds wel echt zo'n goed onderzoek heeft gedaan, of dat een onschuldige man het slachtoffer is geworden van een veel groter schandaal.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Caught
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022549964
Ebook: 9789460925528
Uitgever: Boekerij
Win

Win Lockwoods nicht Pamela werd twintig jaar geleden ontvoerd. Nu is hij eindelijk de dader op het spoor...

Ruim twintig jaar geleden werd de jonge, rijke erfgename Patricia Lockwood ontvoerd tijdens een overval op haar familielandgoed. Ze wist na maanden eenzame opsluiting te ontsnappen, maar van haar ontvoerders ontbrak elk spoor. Tot nu.

In een penthouse aan de New Yorkse Upper West Side wordt een vermoorde man gevonden. Er bevinden zich twee opvallende voorwerpen in het appartement: een gestolen Vermeer en een leren koffer met de initialen WHL3. Voor het eerst sinds jaren hebben de autoriteiten een nieuw aanknopingspunt in de ontvoeringszaak van Patricia Lockwood.

Windsor Horne Lockwood III - ‘Win’ voor zijn vrienden - zal niet rusten voor hij weet hoe zijn koffer en het gestolen schilderij in het bezit van de dode man terecht zijn gekomen. Zeker als de FBI hem vertelt dat de ontvoerder van zijn nicht Patricia nog altijd op vrije voeten is.

Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Win
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022580660
Uitgever: Boekerij
Zes jaar
Zes jaar geleden moest Jake Fisher toezien hoe Natalie met een ander trouwde. Zes jaar lang verborg hij zijn gebroken hart en stortte hij zich op zijn werk als academicus. Zes jaar hield hij zich aan zijn belofte haar met rust te laten.

Als hij leest dat Natalies echtgenoot Todd is overleden, besluit hij bij de begrafenis een glimp op te vangen van zijn grote liefde. Maar de weduwe is een volstrekte onbekende en blijkt al meer dan tien jaar met Todd getrouwd!

Jake laat het er niet bij zitten. Maar zijn beeld van Natalie brokkelt steeds verder af. Oude vrienden zijn onvindbaar of lijken zich Jake helemaal niet te herinneren. Natalie is in geen jaren door iemand gezien. Jakes zoektocht naar de vrouw die zijn hart brak, brengt al snel zijn eigen leven in gevaar...
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Six years
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022572030
Ebook: 9789460235672
Uitgever: Boekerij

Myron BolitarVals spel
Sportagent Myron Bolitar staat op het punt een grote slag te slaan. Net als Christian Steele, een rijzende ster in het American football en een belangrijke cliënt van Myron. Maar wanneer Christian een telefoontje krijgt van een voormalige vriendin, een vrouw van wie iedereen dacht dat ze dood was, dreigt de deal niet door te gaan.

Myron probeert de waarheid te achterhalen en stuit op een beerput vol leugens, geheimen en een familietragedie. Imago en talent kunnen je rijk maken in de sport, maar maken ze je ook onschendbaar?
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Deal breaker
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022557228
Ebook: 9789460929427
Uitgever: Boekerij
Tegenwerking
Tennis heeft Myron Bolitar geen windeieren gelegd. Tot zijn vrouwelijke ster Valerie Simpson op klaarlichte dag wordt vermoord, met haar mannelijke collega als belangrijkste verdachte.

Vlak voor haar dood heeft Valerie nog geprobeerd contact op te nemen met Myron. Diens naspeuringen leiden hem naar een oude moordzaak, de maffia, een corrupte senator, een jaloerse moeder en iemand die vastbesloten is zijn zoektocht te verhinderen.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Drop shot
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022557235
Ebook: 9789460925498
Uitgever: Boekerij
Vermist
Myron Bolitar krijgt de kans om terug te keren in het professionele basketbal nadat een ernstige blessure hem tien jaar geleden dwong te stoppen. Maar deze keer is het niet om te spelen: hij moet zijn vaardigheden als undercoveragent gebruiken om een vermiste speler - en voormalige rivaal - te vinden.

Daarbij raakt hij verstrikt in een web van onfrisse onderwereldfiguren, gokkers en afpersers. En in zijn eigen verleden blijken ook nog enkele onopgeloste kwesties op de loer te liggen...
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Fade away
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022557211
Ebook: 9789460231568
Uitgever: Boekerij
Ontwricht
Op het hoogtepunt van de US Open wordt de tienerzoon van stergolfer Linda Coldren en haar man Jack, een golfer in ruste, ontvoerd. Om de jongen terug te vinden gaat Myron Bolitar achter alle mogelijke verdachten aan, van rijk tot arm.

En hij moet terug in de tijd, naar een US Open van drieëntwintig jaar geleden, toen Jack Coldren had moeten winnen maar onverwachts verloor. De duistere geheimen van een gegoede familie komen op moorddadige wijze tot ontploffing, en Myron zit midden in de vuurlinie.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Back spin
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022557242
Ebook: 9789460231551
Uitgever: Boekerij
Schijnbeweging

Myron Bolitar is een heetgebakerde, sentimentele sportmakelaar met een venijnige tong, verslaafd aan mokkakoffie en met een groot talent voor het aantrekken van opdrachten die hij eigenlijk niet wil.

Hij krijgt het ondankbare verzoek Brenda Slaughter, de nieuwe ster van het vrouwenbasketbal, te beschermen. Haar vader wordt vermist en Brenda zelf wordt met de dood bedreigd. In de hoop uiteindelijk de financiële zaken van de bloedmooie, breedgeschouderde atlete te mogen behartigen, neemt Myron de opdracht aan.

 Een droevig verhaal over een moeder die twintig jaar eerder is verdwenen en een vader wiens lot net zomin iets bekend is, drijft Myron, samen met zijn onvergelijkbare partner Win, op een sinister pad vol leugens, lust en lijken.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: One false move
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022578759
Ebook: 9789460925641
Uitgever: Boekerij


Schaduwleven

Ontmoet Myron Bolitar: een even onwaarschijnlijke als onfortuinlijke held. Hij is een heetgebakerde, sentimentele sportmakelaar met een venijnige tong, verslaafd aan mokkakoffie en met een groot talent voor het aantrekken van opdrachten die hij eigenlijk niet wil.

In klein detail wordt Myron geconfronteerd met zijn zwaarste en emotioneel meest verpletterende zaak ooit. Want nu is het persoonlijk. Esperanza, Myrons zakenpartner en beste vriendin, wordt beschuldigd van de moord op een van hun cliënten.

 Vastbesloten om haar onschuld te bewijzen, duikt Myron in de duistere wereld van kinky nachtclubs, verbitterde huwelijken en verknalde carrières. Een verwarrend spoor vol leugens en bedrog leidt hem naar de enige andere verdachte: hijzelf!

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: The final detail
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022560914
Ebook: 9789460925429
Uitgever: Boekerij
Laatste kans

Ontmoet Myron Bolitar: een even onwaarschijnlijke als onfortuinlijke held. Hij is een heetgebakerde, sentimentele sportmakelaar met een venijnige tong, verslaafd aan mokkakoffie en met een groot talent voor het aantrekken van opdrachten die hij eigenlijk niet wil.

Jaren nadat Myron Bolitar zijn glanzende sportcarrière heeft moeten afbreken vanwege een geblesseerde knie, krijgt hij weer heel wat tegenslag te verduren. Zijn vaders hartaanval doet Myron in één keer beseffen dat zijn ouders niet onsterfelijk zijn.

En Emily, die ooit zijn grote liefde was, neemt contact met hem op, met de mededeling dat haar dertienjarige zoon Jeremy doodziek is en zo snel mogelijk een beenmergtransplantatie moet ondergaan.

Myron wil niets meer met Emily te maken hebben. Dus wil hij ook die ene passende donor die Jeremy zou kunnen redden en die spoorloos is verdwenen, niet voor haar zoeken. Totdat hij hoort dat Jeremy zijn eigen zoon is...

Dan gaat hij eropuit, op zoek naar een man die een eeuwigheid geleden in het niets lijkt te zijn opgelost. Wat hij op het spoor komt is een machtige familie die vastbesloten is de kaken stijf op elkaar te houden: een uit de gratie gevallen journalist, verwikkeld in een kat-en-muisspel met de FBI en een verdwenen kind.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Darkest fear
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022551677
Ebook: 9789460926624
Uitgever: Boekerij
Eens beloofd
Zes jaar. Zo lang is het geleden dat Myron Bolitar voor het laatst de held heeft uitgehangen. Hij heeft zes jaar niet gevochten, geen pistool vastgehouden. Niet één keer heeft hij Win, nog altijd de gevaarlijkste man die hij kent, om hulp hoeven vragen. Maar aan dit alles komt een eind door een belofte.

Myron laat de dochter van een vriendin beloven te bellen als ze ooit een lift nodig heeft en haar ouders niet kan bereiken. Hij zal Aimee altijd en overal komen ophalen. Enkele dagen later komt ze deze belofte al na, en midden in de nacht stapt Muron in zijn auto om haar bij een vriendin af te zetten.

Maar de volgende dag wordt Aimee vermist en Myron is de laatste persoon die haar heeft gezien. Om zijn onschuld te bewijzen zet Myron alles op alles om Aimee te vinden voor het te laat is. Maar zijn verleden laat hem niet met rust...
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Promise me
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789085642084
Ebook: 9789460925436
Uitgever: Boekerij
Verloren
Myron Bolitar heeft al jaren niets gehoord van Terese Collins. Niet sinds hun affaire abrupt aan een einde kwam. Haar telefoontje, waarin ze hem smeekt om naar Parijs te komen, overrompelt hem dan ook. Toch stapt hij een paar uur later in het vliegtuig.

In Parijs blijkt Terese te worden verdacht van de moord op haar ex-man. Het politieonderzoek onthult bovendien een lang verborgen familiegeheim. In dit land, waar niemand hem gunstig gezind lijkt te zijn, staat Myron er alleen voor om Terese's onschuld te bewijzen.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Long lost
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022553022
Ebook: 9789460926655
Uitgever: Boekerij
Levenslijn
Myron Bolitar droomt er al jaren van dat er eens een voluptueuze blondine zijn kantoor binnenstapt en hem om hulp vraagt. De vrouw die op een ochtend voor hem staat voldoet aan de beschrijving, ze is alleen acht maanden zwanger.

Suzze T is een voormalige tennisster, en Myron heeft door de jaren heen heel wat mooie deals gesloten voor haar en haar echtgenoot, de rockster Lex. Maar nu is Lex verdwenen en Suzze is ten einde raad. Myron probeert haar aanvankelijk gerust te stellen - misschien heeft hij gewoon koudwatervrees voor het aanstaande vaderschap - maar Suzze houdt vol dat er iets niet klopt. Al snel ontdekt Myron dat er op internet geruchten circuleren over een vermeende andere vader van Suzzes ongeboren kind. Heeft zij soms iets te verbergen?

Familiekwesties zijn voor Myron sowieso aan de orde van de dag: zijn eigen vader Al vecht voor zijn leven, zijn broer Brad zit in de problemen en Brads losgeslagen tienerzoon is op zoek naar een vaderfiguur. En Myron is degene die het allemaal moet gaan oplossen.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Live wire
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022558508
Ebook: 9789460926396
Uitgever: Boekerij


Naar huis
Tien jaar geleden vond de ontvoering van twee zonen uit welgestelde families plaats. Er werd losgeld geëist, maar sindsdien is er niets meer van de jongens vernomen. Nooit is een enkel spoor van hen teruggevonden. Hun families bleven achter met niets dan pijnlijke herinneringen en een klein stukje stille hoop op een teken van leven.

Die hoop wordt nu eindelijk vervuld: Myron Bolitar en zijn zakenpartner Win denken dat ze één van de gekidnapte jongetjes, die inmiddels een tiener is, hebben gevonden. Waar is hij al die tijd geweest en wat kan hij zich nog herinneren van die cruciale dag, tien jaar geleden? En belangrijker nog: wat kan hij Myron en Win vertellen over het lot van zijn nog altijd vermiste vriend?
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Home
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022565162
Ebook: 9789402307610
Uitgever: Boekerij
Terugkeer

Kan je verantwoordelijk zijn voor een moord als je zelf dood bent?

Drie jaar geleden hield privédetective en sportmakelaar Myron Bolitar een lofrede op de begrafenis van zijn cliënt, de beroemde basketbalcoach Greg Downing. Myron en Greg hadden een verleden: in eerste instantie als zeer persoonlijke rivalen en later als onverwachte zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt - tot twee federale agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Greg Downing is.

Volgens de agenten leeft Greg nog, en is Myron op de plaats delict van een dubbele moord gezien, wat hem tot de hoofdverdachte maakt. Myron is in shock en heeft dringend antwoorden nodig.

Myron en Win, oude vrienden en collega’s, gaan op zoek naar de waarheid, maar hoe meer ze ontdekken over Greg, hoe gevaarlijker hun wereld wordt... Geheimen, leugens en een moorddadige samenzwering die teruggaat tot het verleden vormen de kern van Terugkeer.

Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Think twice
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789049203443
Ebook: 9789402323313
Uitgever: Boekerij

Wilde

Wild

Dertig jaar geleden werd er een kind gevonden in de bossen, een kleine jongen. Hij was volkomen verwilderd en had geen idee wie hij was of hoe hij in de bossen terecht was gekomen. De naamloze jongen werd Wilde gedoopt.

Nu is er weer een kind verdwenen, Naomi Pine, maar niemand is er zeker van of het meisje niet gewoon een soort uit de hand gelopen verstoppertje speelt. Zelfs haar eigen vader lijkt zich niet al te veel zorgen te maken. Maar strafrechtadvocate Hester Crimstein vraagt zich af of er niet iets duisterders aan de hand is. Haar kleinzoon weet te vertellen dat Naomi vreselijk werd gepest op school en naarmate ze steeds meer verhalen van hem hoort, wordt Hester alleen maar bezorgder.

Ze belt Wilde, die met zijn militaire achtergrond en grote kennis van veiligheidsnetwerken vast wel weet wat hij moet doen. Maar zelfs Wilde kan Naomi niet vinden. Als er na vier dagen vertwijfeld zoeken per post een vinger wordt bezorgd, weet Wilde dat het vermeende verstoppertje spelen in een geheel nieuwe, verontrustende en mogelijk gruwelijke fase is beland.

Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: The boy from the woods
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022590034
Ebook: 9789402314885
Uitgever: Boekerij
De match

Zal Wilde het mysterie rondom zijn verleden eindelijk oplossen?

Als jong kind werd Wilde gevonden in de Ramapo-bergen van New Jersey, waar hij een wild bestaan leidde. Hij is opgegroeid zonder ook maar iets te weten van zijn familie, en nog minder over zijn eigen identiteit. Zelfs nu nog staat hij simpelweg bekend als Wilde, de jongen uit de bossen.

Wanneer een match in een online voorouderdatabase hem op het spoor brengt van een naast familielid, staat hij op het punt het mysterie rondom zijn jeugd op te lossen. Alleen verdwijnt dit familielid net zo snel als hij is gekomen.

Wilde zet zijn onderzoek onverschrokken voort via verschillende DNA-websites, waar hij in aanraking komt met een gemeenschap van doxxers, een geheime groep die zich inzet voor het ontmaskeren van anonieme online trollen. Maar dan wordt een van deze doxxers dood aangetroffen. Het wordt al snel duidelijk dat een moordenaar zeer geïnteresseerd is in Wildes onderzoek, en dat het volgende slachtoffer wel eens Wilde zelf zou kunnen zijn.

Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: The match
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022593714
Ebook: 9789402318579
Uitgever: Boekerij

Mickey Bolitar (YA)

Schuilplaats
Dat Myron Bolitar een niet al te goede relatie met zijn broer had, was voor de fans al duidelijk. Dus wat moet hij als zijn neefje Mickey onder zijn toezicht wordt geplaatst? Voor Mickey Bolitar kan het leven niet veel ellendiger worden. Nadat hij zijn vader heeft zien sterven en zijn moeder in een afkickkliniek is opgenomen, moet hij bij zijn wereldvreemde oom Myron gaan wonen en tot overmaat van ramp moet hij ook nog naar een andere school!

Een nieuwe school betekent nieuwe vrienden en nieuwe vijanden. Gelukkig voor Mickey betekent het ook een fantastische nieuwe vriendin, Ashley. Het lijkt erop dat Mickeys leven eindelijk weer in de lift zit - totdat Ashley spoorloos verdwijnt. Maar Mickey is niet van plan om nog iemand kwijt te raken en besluit Ashleys spoor te volgen.

Zijn zoektocht leidt hem naar een huiveringwekkende onderwereld en hij komt erachter dat Ashley niet is wie ze beweerde te zijn. En datzelfde geldt voor zijn overleden vader. Al snel ontdekt Mickey een samenzwering die zo schokkend is dat zijn schoolzorgen erbij in het niets vallen. Het leven zoals hij dat kende, komt volledig op losse schroeven te staan...
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Shelter
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022562444
Ebook: 9789460233265
Uitgever: Boekerij
Nu of nooit
Mickey Bolitar doet zijn best om het hoofd boven water te houden op zijn nieuwe school, maar dat wordt bemoeilijkt door iets afschuwelijks: een van zijn klasgenoten, Rachel, wordt zomaar neergeschoten, en Mickey en zijn vrienden blijken opeens midden in een samenzwering te zitten.

Mickey moet slim en koelbloedig handelen om uit te zoeken wie Rachel heeft vermoord, en om zichzelf en zijn vrienden te beschermen. Hij weet alleen niet tegen wie of wat...
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Seconds away
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022566183
Ebook: 9789460236952
Uitgever: Boekerij
Gevonden
Hoe ellendig kan je leven worden? Sinds hij acht maanden geleden zijn vader zag sterven, worstelt Mickey Bolitar met leugens, duistere geheimen en onbeantwoorde vragen. En hij krijgt alleen maar meer problemen: Spoon ligt in het ziekenhuis, Rachel houdt hem aan het lijntje, zijn basketbalteam haat hem en Ema onthult dat ze een online vriendje heeft dat spoorloos is verdwenen.

Hoewel hij zijn twijfels heeft, belooft hij Ema te helpen. Ook een teamgenoot die hem sart laat hij niet stikken. En hij blijkt meer met zijn oom Myron gemeen te hebben dan hij dacht. Ondertussen blijft Mickey speuren naar wat de dood van zijn vader betekent - maar kan hij de antwoorden wel aan?
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: Found
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022566411
Ebook: 9789402303025
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titels

Foute boel
Zie voor de beschrijving van dit boek: Schijnbeweging.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: zie Schijnbeweging
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022529027
Uitgever: Boekerij
Klein detail
Zie voor de beschrijving van dit boek: Schaduwleven.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: zie Schaduwleven
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022529034
Uitgever: Boekerij
Oud zeer
Zie voor de beschrijving van dit boek: Laatste kans.
Schrijver: Harlan Coben
Oorspronkelijke titel: zie Laatste kans
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022529041
Uitgever: Boekerij