Boekenplank:
Kies
 • Home
 • L
 • Camilla Läckberg

Boeken van Camilla Läckberg

Camilla Läckberg verhuisde na haar studie economie aan de Gothenburg University naar Stockholm om als econoom te werken. Ze had niet veel plezier in haar werk en vond ontspanning door te schrijven. In 2003 werd haar eerste boek door een uitgever geaccepteerd en door haar ervaring op het gebied van marketing, wist ze dat het belangrijk was dat ze in contact kwam met haar 'klanten'. In haar eerste jaren als fulltime schrijver bezocht ze bijna iedere boekenwinkel in Zweden voor booksignings en ontmoetingen met lezers. Sinds 2006 is ze de bestverkopende auteur van Zweden.

Meer over Camilla Läckberg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Zweden

Website: Camilla Läckberg


Overzicht

 • Nachtspel - Gå i fängelse
 • Vrouwen zonder genade - Kvinnor utan nåd

Fayes Wraak / Fayes Hämnd

 1. Gouden kooi - En bur av guld
 2. Zilveren vleugels - Vingar av silver

Patrik Hedström & Erica Falck

 1. IJsprinses - Isprinsessan
 2. Predikant - Predikanten
 3. Steenhouwer - Stenhuggaren
 4. Zusje - Olycksfågeln
 5. Sneeuwstorm en amandelgeur - Snöstorm och mandeldoft
 6. Oorlogskind - Tyskungen
 7. Zeemeermin - Sjöjungfrun
 8. Vuurtorenwachter - Fyrvaktaren
 9. Engeleneiland - Änglamakerskan
 10. Leeuwentemmer - Lejontämjaren
 11. Heks - Häxan
 12. Koekoeksjong - Gökungen

E-books

 • De droom over Elisabeth - Drømmen om Elisabeth
 • De lunchroom van de weduwen - Änkornas Café
 • Een echte rotdag - En djævelsk dag

Non-Fictie

 • Aan tafel met Camilla Lackberg - Smaker från Fjällbacka
Fayes Wraak / Fayes Hämnd

gedetailleerd overzicht

OverzichtNachtspel

Vier vrienden. Vier verschrikkelijke geheimen. Een avond die eindigt met een moord...

Vier vrienden - Liv, Martina, Max en Anton zijn al jaren beste vrienden. Ze brengen oud en nieuw samen door met veel drank, geflirt en spelletjes.

Vier angstaanjagende geheimen - Maar elk van hen houdt een vreselijk geheim verborgen. En wanneer een spelletje truth or dare een duistere wending neemt, duurt het niet lang voordat de schokkende waarheden aan het licht komen.

Een nacht die zal eindigen in moord - Nu alle kaarten op tafel liggen, zal niets meer hetzelfde zijn. En niet iedereen zal het overleven om de klok middernacht te horen slaan...

Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Gå i fängelse
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044356298
Ebook: 9789044356366
Uitgever: The House of Books
Vrouwen zonder genade

Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandelt. De Russische Victoria ontmoette haar Zweedse man online en emigreerde, maar hij is niet zo zorgzaam als hij leek.

Ingrid, Birgitta en Victoria zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zitten vast in een desastreus huwelijk. Online spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden, maar dat plan neemt een onverwachte wending...

Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Kvinnor utan nåd
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044356274
Ebook: 9789044356281
Uitgever: The House of Books

Fayes Wraak / Fayes HämndGouden kooi

De wraak van een vrouw is prachtig en pijnlijk...

Faye en Jack zijn het absolute droompaar. Ze hebben een succesvol bedrijf en wonen in een luxe appartement. Hun dochter Julienne is de bekroning van hun geluk.

Maar schijn bedriegt. Fayes leven draait alleen nog om vertwijfelde pogingen het Jack naar de zin te maken, maar zijn verachting is in ieder gebaar zichtbaar. Wat verbergt haar eens zo lieve man voor haar?

Wanneer Jack en Julienne niet terugkeren van een boottochtje en de politie bloedsporen in het appartement vindt, valt de verdenking al snel op Jack. Heeft hij zijn eigen dochter vermoord? Niets in Fayes leven is nog hoe het was...

Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: En bur av guld
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044354423
Ebook: 9789044354430
Uitgever: The House of Books
Zilveren vleugels

De wraak van een vrouw is prachtig en pijnlijk...

Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol.

Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen - en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Vingar av silver
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044354447
Uitgever: The House of Books

Patrik Hedström & Erica FalckIJsprinses
In het winterse Fjällbacka aan de Zweedse westkust, gaan achter de ogenschijnlijk fraaie kanten van een kleine gemeenschap een aantal moorden schuil. Fjällbacka is een gesloten samenleving waarin iedereen alles van elkaar weet en waar uiterlijke schijn van groot belang is. En dat kan onder bepaalde omstandigheden fataal zijn...

Als Alexandra met doorgesneden polsen in een badkuip wordt aangetroffen, lijkt het op zelfmoord. Maar als er sporen van slaapmiddelen in haar bloed worden gevonden gaan Patrik Hedström en Erica Falck op onderzoek uit.

Als later ook een vriend van Alexandra overlijdt, ontdekken zij dat beide sterfgevallen hun oorsprong in het verre verleden hebben.
Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Isprinsessan
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026331442
Ebook: 9789041417435
Uitgever: Ambo | Anthos
Predikant
Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk blijken twee vrouwelijke skeletten te liggen. Bovendien vertonen de botten sporen van dezelfde zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het laatste slachtoffer.

Voor inspecteur Patrik Hedström is het duidelijk: de moorden houden verband met elkaar. Maar hoe? Wie zijn de vrouwen en vooral: wie is de dader?

Tijdens het onderzoek ontdekt Patrik, geholpen door zijn hoogzwangere vrouw Erica, steeds meer stukjes van de gruwelijke puzzel...
Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Predikanten
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026331459
Ebook: 9789041417442
Uitgever: Ambo | Anthos
Steenhouwer
In het Zweedse kustplaatsje Fjällbacka vindt een visser het levenloze lichaam van de zevenjarige Sara. Lijkschouwing wijst uit dat zij niet in zee is verdronken maar waarschijnlijk in een badkuip: in haar longen zit zoet water met zeepresten.

Inspecteur Patrik Hedström leidt het politieonderzoek. Hij kent het meisje: zijn vrouw Erica en Sara's moeder Charlotte zijn vriendinnen. Tijdens het onderzoek komen merkwaardige zaken aan het licht.

Zo heeft Sara as in haar maag die afkomstig blijkt te zijn uit een oud, houten doosje dat van Lilian is, de oma van Sara. Het gaat om de overblijfselen van de steenhouwer Anders Andersson en van de tweelingbroers Karl en Johan, die in de jaren twintig van de vorige eeuw bij een brand omkwamen. Of werden zij eerst vermoord en werd daarna brand gesticht? En hoe houden gebeurtenissen van tachtig jaar geleden verband met de dood van Sara?
Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Stenhuggaren
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026331466
Ebook: 9789041417459
Uitgever: Ambo | Anthos
Zusje
De winter loopt ten einde in de kustplaats Fjällbacka. Patrik en Erica treffen de laatste voorbereidingen voor hun huwelijk. In Tanumshede, waar Patrik werkt, heerst grote opwinding. Het stadje wordt het decor voor een tv-serie. In de realitysoap Fucking Tanum gaan oud-deelnemers uit series als Big Brother een tijd in het stadje wonen en werken. De plaatselijke politiek en de middenstand zien dit helemaal zitten, ook al zijn de meeste deelnemers aan de serie enigszins beschadigde personen.

Dan wordt de rust verstoord door twee moorden. De eerste lijkt een dodelijk auto-ongeluk. Alles wijst erop dat het slachtoffer, Marit Kaspersen, dronken achter het stuur zat. Alleen: Marit dronk nooit alcohol. Sectie wijst uit dat de vrouw is vermoord. Het tweede slachtoffer wordt naakt in een vuilnisbak aangetroffen. Het is Lillemor Persson, alias Barbie, één van de deelnemers aan Fucking Tanum.

Patrik en zijn collega's gaan de moorden onderzoeken. Gaandeweg blijkt dat deze twee zo verschillende zaken met elkaar te maken hebben. De soap die Tanumshede welvaart en landelijke bekendheid moest brengen, laat diepe sporen na omdat iemand nog oude rekeningen te vereffenen heeft. Lukt het Patrik om de dader te stoppen voordat deze opnieuw toeslaat?
Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Olycksfågeln
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026331473
Ebook: 9789041417466
Uitgever: Ambo | Anthos
Sneeuwstorm en amandelgeur
Het is een week voor kerst. Politieman Martin Molin reist met zijn nieuwe vriendin naar een eiland voor de Zweedse kust voor een weekend met haar familie. Als ze net zijn aangekomen steekt er een sneeuwstorm op waardoor het eiland volledig afgesneden raakt van de buitenwereld.

Molin maakt kennis met zijn kleurrijke schoonfamilie. Aan het hoofd staat de steenrijke grootvader Ruben. Hij bouwde gedurende zijn loopbaan een groot zakenimperium op. Nu leiden twee van zijn zoons de firma. Ze presteren onder de maat, laat Ruben hun tijdens het diner op de eerste avond weten.

Ook andere familieleden moeten het ontgelden. Grootvader is het zat dat iedereen op zijn zak teert. Daarom heeft hij onlangs zijn testament aangepast: na zijn dood zal er niets naar de kinderen gaan. Het is schokkend nieuws voor de familie.
Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Snöstorm och mandeldoft
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026333293
Ebook: 9789041420862
Uitgever: Ambo | Anthos


Oorlogskind
In Oorlogskind draait het verhaal om Erika Falcks moeder: waarom heeft zij al die jaren een oude nazi medaille bewaard? Met die vraag blijft Erica worstelen.

Uiteindelijk besluit ze de gepensioneerde geschiedenisleraar Erik Frankel te bezoeken, een expert op het gebied van onderscheidingen. Maar Frankel gedraagt zich vreemd en geeft ontwijkende antwoorden. Twee maanden later is hij dood, vermoord.

Erica is geschokt. Als Erica de dagboeken van haar moeder leest, wordt onthuld waarom haar moeder nooit een band met haar dochters kon opbouwen en waarom ze veranderde van een lieve, zachtaardige vrouw in de kille, afstandelijke moeder die ze was.
Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Tyskungen
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026331480
Ebook: 9789041415561
Uitgever: Ambo | Anthos
Zeemeermin
In Fjällbacka is een man spoorloos verdwenen. Onderzoek van inspecteur Patrik Hedström en zijn collega's levert niets op. Vier maanden later wordt de man alsnog gevonden: vastgevroren in het ijs. Hij is vermoord.

In dezelfde periode ontvangt een kennis van het slachtoffer, de schrijver Christian Thydell, anonieme dreigbrieven. Thydell is druk met de lancering van zijn roman Zeemeermin en heeft geen zin om de politie in te schakelen. Uitgerekend op de avond van de boekpresentatie krijgt hij weer een uiterst intimiderende brief.

Erica Falck, bevriend met de jonge schrijver, maakt zich zorgen en laat een van de brieven aan Patrik zien. Hij realiseert zich dat Christian in groot gevaar is: de afzender koestert een enorme wrok jegens hem en toont zich een zeer labiel persoon die geweld niet schuwt. Dan wordt in het dorp het lichaam van een tweede vermoorde man gevonden. Geen toeval, zo blijkt al snel.
Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Sjöjungfrun
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041421715
Ebook: 9789041416797
Uitgever: Ambo | Anthos
Vuurtorenwachter
Inspecteur Patrick Hedström gaat na een langdurig ziekteverlof weer aan het werk. Hij is zijn kantoor nog niet binnen of hij krijgt al een moordonderzoek toegewezen. Er is een man gevonden in zijn flat, gedood door een schot in zijn achterhoofd.

Het slachtoffer is Mats Sverin, en motieven voor de moord zijn moeilijk te vinden. Patrick begint met het in kaart brengen van Mats leven en stuit daarbij op meer geheimen dan hem lief is. Waarom had Mats zo'n haast om van Göteborg terug naar Fjällbacka te verhuizen? Welke rol speelde hij in de verbouwing van een oud hotel tot een luxueuze spa?

En is het toeval dat Mats jeugdliefde Annie ook naar de westkust is teruggekeerd? Ze hadden jarenlang geen contact, maar nu woont Annie op het eiland Gråskär waar haar familie generaties lang leefde. Een eiland vol geheimen en, zo gaat het gerucht, geesten.
Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Fyrvaktaren
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041424396
Ebook: 9789041418715
Uitgever: Ambo | Anthos
Engeleneiland
Pasen 1974. Een familie verdwijnt van het eiland Valö zonder een spoor achter te laten. De eettafel is zelfs prachtig gedekt, maar iedereen is verdwenen. Iedereen behalve de één jaar oude dochter Ebba. Is het gezin slachtoffer van een misdrijf of is het vrijwillig weggegaan? Het raadsel is nooit opgelost...

Jaren later keert Ebba terug naar het eiland. Zij en haar man Mårten hebben hun zoontje van drie verloren. In een poging hun verdriet te overwinnen en verder te gaan met hun leven, willen ze Ebba's ouderlijk huis renoveren en er een bed and breakfast openen. Ze zijn nog maar net begonnen met hun renovatiewerkzaamheden als iemand probeert brand te stichten. Wanneer ze een paar dagen later bij het openbreken van de vloer bloed aantreffen, lijkt het kwaad uit het verleden hen in te halen.

Inspecteur Patrik Hedström en zijn collega's onderzoeken de brand en verdiepen zich daarbij in de oude verdwijningszaak. Wat is er precies gebeurd met Ebba's familie?
Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Änglamakerskan
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041425713
Ebook: 9789041422422
Uitgever: Ambo | Anthos
Leeuwentemmer
Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria, die in een stroomversnelling raakt als ze gevonden wordt. Haar verwondingen laten zien dat ze ernstig is verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en hij moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen.

Tegelijkertijd verdiept Erika zich in een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt.
Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Lejontämjaren
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041420145
Ebook: 9789026329357
Uitgever: Ambo | Anthos


Heks
Twee verdwenen meisjes, één plaats delict, een dertig jaar oude zaak...

Wanneer de vierjarige Linnea spoorloos verdwijnt van een boerderij net buiten Fjällbacka, komen bij iedereen meteen herinneringen aan een oude zaak naar boven. Dertig jaar eerder verdween namelijk van dezelfde plek ook een vierjarig meisje; ze werd later vermoord teruggevonden.

Er wordt een grote zoektocht naar Linnea opgestart en eindelijk wordt ze gevonden op dezelfde plek waar het eerste meisje was aangetroffen. Angst neemt bezit van de inwoners van Fjällbacka: heeft iemand het op meer meisjes voorzien?

Patrik Hedström acht de kans klein dat er een verband is tussen de verdwijningen, maar moet de mogelijkheid tóch onderzoeken. Hij wordt bijgestaan door Erica Falck, die aan een boek over de oude zaak werkt. Dan blijkt dat bij sommigen oud zeer erg diep zit.

Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Häxan
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789041420152
Ebook: 9789026339837
Uitgever: Ambo | Anthos
Koekoeksjong

Twee verschrikkelijke gebeurtenissen schudden Fjällbacka op haar grondvesten. Een beroemde fotograaf wordt dood aangetroffen in een showroom en Henning Bauer, de Nobelprijswinnaar voor literatuur, wordt aangevallen op het eiland waar hij het tiende boek in zijn wereldberoemde serie schrijft.

Patrik Hedström en zijn collega's van het politiebureau van Tanumshede storten zich op beide zaken. Ondertussen verdiept Erica Falck zich in een cold case: de moord op een transgender man in de jaren 80. Langzaam realiseert ze zich dat het verleden onlosmakelijk verbonden is met het heden...

Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Gökungen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044354614
Ebook: 9789044354621
Uitgever: The House of Books

E-booksDe droom over Elisabeth

Malin en Lars zijn begonnen aan een grote zeilreis. Tijdens de tocht droomt Malin over Lars ex-vriendin, Elisabeth, die tijdens een zeiltocht om het leven is gekomen. Deze dromen in combinatie met Lars rare gedrag, zorgen ervoor dat Malin ervan overtuigd raakt dat Lars zijn ex heeft vermoord en dat haar nu hetzelfde lot te wachten staat.

Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Drømmen om Elisabeth
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789041423658
Uitgever: Ambo | Anthos
De lunchroom van de weduwen

Weduwe Marianne heeft een lunchroom geopend van de erfenis van haar man: Café de Weduwen. Opvallend is dat de meeste klanten stellen van middelbare leeftijd zijn, waarbij de man zich onbeschoft gedraagt. Dan staat er opeens een agent op de stoep die Marianne confronteert met een aantal opmerkelijke sterfgevallen. Mannen van verschillende leeftijden en afkomst, die zijn gestorven aan een hartaanval na het bezoeken van de lunchroom.

Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Änkornas Café
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789041423641
Uitgever: Ambo | Anthos
Een echte rotdag

Een echte rotdag is een kort verhaal met Patrik Hedström in de hoofdrol.

Scholier Sixten wordt gepest omdat hij dik is. Patrick heeft net zijn vrouw met een ander betrapt. Bij toeval komen ze elkaar tegen op een bankje. Door deze ontmoeting zijn beiden in staat hun problemen in perspectief te plaatsen en weer door te gaan met het leven van alledag.

Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: En djævelsk dag
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789041423665
Uitgever: Ambo | Anthos

Non-FictieAan tafel met Camilla Lackberg

Zweedse zomergerechten to die for!

Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla met haar vriend chef-kok Christian Hellberg de liefde voor koken en eten. Dit kookboek is een eerbetoon aan Fjällbacka, een gebied aan de westkust van Zweden waar ze beiden opgroeiden en dat ook het decor is van al haar thrillers.

Wie kan een carpaccio van heilbot met citrussalade weerstaan? Of de kruidig gebakken vis met een salade van rode ui en spinazie? Laat je inspireren en nodig al je vrienden uit voor een heerlijk zomers diner!

Schrijver: Camilla Läckberg
Oorspronkelijke titel: Smaker från Fjällbacka
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021554389
Uitgever: Kosmos