Boekenplank:
Kies

Boeken van Camilla Grebe

Camilla Grebe is een succesvol ondernemer en bekleedde verschillende topfuncties in de zakenwereld. Voor zij haar eerste soloboek publiceerde, schreef ze zeer succesvol in samenwerking met Paul Leander-Engstrom en met haar zus Åsa Träff.

Meer over Camilla Grebe

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1968

Zweden

Peter Lindgren / Hanne Lagerlind

  1. De minnares - Älskaren från huvudkontoret
  2. Dagboek van mijn verdwijning - Husdjuret
  3. In slaap gevangen - Dvalan

gedetailleerd overzicht

Peter Lindgren / Hanne Lagerlind

De minnares
Emma Bohman ontmoet in de winkel waar ze werkt de charmante Jesper Orre. Ze raakt tot over haar oren verliefd, maar de zakenman staat er op dat hun relatie geheim blijft en ze belooft niemand over hun verhouding te vertellen.

Twee maanden later wordt in de hal van een riante villa het lichaam van een vrouw gevonden, zonder hoofd. De eigenaar van het huis is spoorloos verdwenen en de identiteit van de vrouw is een raadsel.

Het onderzoek naar de onthoofde vrouw dreigt al snel vast te lopen, maar dan ontdekt inspecteur Peter Lindgren dat de zaak opvallende gelijkenissen vertoont met een onopgeloste moord van tien jaar geleden...
Schrijver: Camilla Grebe
Oorspronkelijke titel: Älskaren från huvudkontoret
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023426455
Ebook: 9789023427827
Uitgever: Cargo
Dagboek van mijn verdwijning

Acht jaar geleden vond Malin Brundin in het bos het skelet van een meisje. Nu is ze politieagente en wordt deze 'coldcase' opnieuw geopend. Samen met profiler Hanne Lagerlind en inspecteur Peter Lindgren probeert ze de jaren oude moord op te lossen. Hanne doet haar best haar beginnende dementie te verbergen door nauwgezet een dagboek bij te houden over alles wat ze zou kunnen vergeten. 

Dan verdwijnen zowel Peter als Hanne. Hanne wordt volledig uitgeput en uitgedroogd teruggevonden, ze heeft geen idee wat er met haar is gebeurd en haar dagboek is verdwenen. Peter wordt nog steeds vermist.

Wanneer vervolgens het lichaam van een vrouw wordt gevonden op dezelfde plek waar ooit de overblijfselen van het meisje lagen, wordt duidelijk dat deze twee moorden en Peters verdwijning met elkaar te maken hebben.

Schrijver: Camilla Grebe
Oorspronkelijke titel: Husdjuret
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789403133201
Ebook: 9789403142500
Uitgever: Cargo
In slaap gevangen

Het geluk heeft de achttienjarige Samuel in de steek gelaten en hij moet vluchten voor zowel een drugsbende als de politie. Een vacature voor verzorger van een gehandicapte jongen in een afgelegen huis aan de kust lijkt hem dan ook de perfecte manier om van de radar te verdwijnen.

Manfred Olsson probeert ondertussen zijn verdriet en schuldgevoel over het ongeluk van zijn dochter te vergeten door zich op zijn werk te storten. Hij wordt belast met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een jonge drugsdealer, een bekende van de politie, die al enkele maanden vermist werd.

Samuel raakt langzaam gewend aan zijn rol als verzorger, maar als hij ’s nachts wakker wordt van harde geluiden en geschreeuw, besluit hij zich stil te houden. Dan spoelt er nog een lichaam aan, dit keer van de zoon van een rijke familie.

Schrijver: Camilla Grebe
Oorspronkelijke titel: Dvalan
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403176901
Uitgever: Cargo