Boekenplank:
Kies

Boeken van Camilla Grebe

Camilla Grebe is een succesvol ondernemer en bekleedde verschillende topfuncties in de zakenwereld. Voor zij haar eerste soloboek publiceerde, schreef ze zeer succesvol in samenwerking met Paul Leander-Engstrom en met haar zus Åsa Träff.

Meer over Camilla Grebe

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Zweden


Peter Lindgren / Hanne Lagerlind

  1. De minnares - Älskaren från huvudkontoret
  2. Dagboek van mijn verdwijning - Husdjuret
  3. In slaap gevangen - Dvalan
  4. De schimmenjager - Skuggjägaren
  5. Iedereen liegt - Alla ljuger
  6. In eeuwigheid - Välkommen till evigheten

gedetailleerd overzicht

Peter Lindgren / Hanne LagerlindDe minnares
Emma Bohman ontmoet in de winkel waar ze werkt de charmante Jesper Orre. Ze raakt tot over haar oren verliefd, maar de zakenman staat er op dat hun relatie geheim blijft en ze belooft niemand over hun verhouding te vertellen.

Twee maanden later wordt in de hal van een riante villa het lichaam van een vrouw gevonden, zonder hoofd. De eigenaar van het huis is spoorloos verdwenen en de identiteit van de vrouw is een raadsel.

Het onderzoek naar de onthoofde vrouw dreigt al snel vast te lopen, maar dan ontdekt inspecteur Peter Lindgren dat de zaak opvallende gelijkenissen vertoont met een onopgeloste moord van tien jaar geleden...
Schrijver: Camilla Grebe
Oorspronkelijke titel: Älskaren från huvudkontoret
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023426455
Ebook: 9789023427827
Uitgever: Cargo
Dagboek van mijn verdwijning

Acht jaar geleden vond Malin Brundin in het bos het skelet van een meisje. Nu is ze politieagente en wordt deze 'coldcase' opnieuw geopend. Samen met profiler Hanne Lagerlind en inspecteur Peter Lindgren probeert ze de jaren oude moord op te lossen. Hanne doet haar best haar beginnende dementie te verbergen door nauwgezet een dagboek bij te houden over alles wat ze zou kunnen vergeten. 

Dan verdwijnen zowel Peter als Hanne. Hanne wordt volledig uitgeput en uitgedroogd teruggevonden, ze heeft geen idee wat er met haar is gebeurd en haar dagboek is verdwenen. Peter wordt nog steeds vermist.

Wanneer vervolgens het lichaam van een vrouw wordt gevonden op dezelfde plek waar ooit de overblijfselen van het meisje lagen, wordt duidelijk dat deze twee moorden en Peters verdwijning met elkaar te maken hebben.

Schrijver: Camilla Grebe
Oorspronkelijke titel: Husdjuret
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789403133201
Ebook: 9789403142500
Uitgever: Cargo
In slaap gevangen

Het geluk heeft de achttienjarige Samuel in de steek gelaten en hij moet vluchten voor zowel een drugsbende als de politie. Een vacature voor verzorger van een gehandicapte jongen in een afgelegen huis aan de kust lijkt hem dan ook de perfecte manier om van de radar te verdwijnen.

Manfred Olsson probeert ondertussen zijn verdriet en schuldgevoel over het ongeluk van zijn dochter te vergeten door zich op zijn werk te storten. Hij wordt belast met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een jonge drugsdealer, een bekende van de politie, die al enkele maanden vermist werd.

Samuel raakt langzaam gewend aan zijn rol als verzorger, maar als hij ’s nachts wakker wordt van harde geluiden en geschreeuw, besluit hij zich stil te houden. Dan spoelt er nog een lichaam aan, dit keer van de zoon van een rijke familie.

Schrijver: Camilla Grebe
Oorspronkelijke titel: Dvalan
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403176901
Uitgever: Cargo
De schimmenjager

Stockholm, 1944. De jonge politievrouw Elsie wordt opgeroepen bij de plaats delict van de moord op een jonge vrouw. Een ongelukkig treffen met de moordenaar kost haar het leven.

Stockholm, 1973. Elsies dochter Britt-Marie is in de voetsporen van haar moeder getreden. Maar wanneer ze bij het verhoor van een verkrachtingszaak een duidelijke gelijkenis op het spoor komt met de zaak waarbij haar moeder omkwam, wordt dit ook haar noodlottig.

Stockholm, 1983. De jonge Hanne Lagerlind doet onderzoek naar een beruchte seriemoordenaar die al jaren aan de politie weet te ontsnappen, en ontdekt een verband tussen de zaken waarbij de twee politievrouwen het leven lieten. Was Britt-Marie misschien de moordenaar op het spoor gekomen? En wacht Hanne hetzelfde lot?

Schrijver: Camilla Grebe
Oorspronkelijke titel: Skuggjägaren
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789403116518
Uitgever: Cargo
Iedereen liegt

Maria Foukara leidt een gelukkig leven met haar zoon, en sinds kort met haar geweldige nieuwe liefde Samir en zijn tienerdochter Yasmin. Als op een koude decembernacht Yasmin ineens spoorloos verdwijnt, denkt de politie in eerste instantie aan zelfmoord. Maria weet niet goed wat ze met de situatie aan moet. Haar stiefdochter was niet makkelijk, maar was dat niet gewoon de puberteit? Hoe kan ze zomaar zijn verdwenen?

Wanneer Samir wordt opgepakt op verdenking van moord op zijn dochter, is Maria totaal van slag. Heeft Samir zijn dochter uit eerwraak vermoord? Getuigen vertellen dat Yasmin slachtoffer zou zijn van lichamelijk misbruik, en langzaam ontstaan twijfels bij Maria of de dood van Yasmins moeder en zus, jaren geleden, werkelijk het gevolg van een auto-ongeluk was.

Is Samir niet de liefhebbende echtgenoot en vader die Maria dacht dat hij was, maar een gewelddadige man die het niet kon verdragen dat zijn dochter verkering met een Zweedse jongen had? Gewelddadig genoeg om een moord te plegen?

Schrijver: Camilla Grebe
Oorspronkelijke titel: Alla ljuger
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403182513
Uitgever: Cargo


In eeuwigheid

Op een mooie dag in augustus heten Lykke en haar man Gabriel hun vrienden welkom bij hun jaarlijkse zomerfeest. Hun zeventienjarige tweeling Harry en David is er ook, met hun beste vriendin Bonnie. De drie zijn al hun hele jeugd bevriend, maar langzaam lijkt de vriendschap te veranderen.

Als Lykke de volgende dag met een kater opstaat, wordt het lichaam van Bonnie gevonden in het huisje achter in de tuin waar de pubers samen sliepen. De beide jongens verklaren niets gemerkt te hebben, maar de deur is van binnenuit op slot gedraaid, niemand had het huisje in kunnen sluipen.

Acht jaar later wordt Lykke zelf verdacht van moord, en weigert ze een verklaring af te geven. Wat is er werkelijk gebeurd in die fatale zomernacht?

Schrijver: Camilla Grebe
Oorspronkelijke titel: Välkommen till evigheten
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403189819
Uitgever: Cargo