Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Carin Gerhardsen

Boeken van Carin Gerhardsen

Carin Gerhardsen studeerde wiskunde en werkte als IT-consultant voor ze fulltime schrijver werd. Haar wiskundige kennis is zichtbaar in haar boeken die vaak geavanceerde berekenende intriges bevatten.

Meer over Carin Gerhardsen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Zweden


Conny Sjöberg

  1. Peperkoekenhuis - Pepparkakshuset
  2. En dan was jij het kind - Mamma, pappa, barn
  3. Slaap maar zacht - Vyssan lull

gedetailleerd overzicht

Conny SjöbergPeperkoekenhuis
De vierenveertigjarige Thomas leidt hij een rustig leven - tot hij op een maandagochtend in de tram bij toeval iemand herkent die hem jaren geleden, op de kleuterschool, het leven zuur gemaakt heeft. Thomas volgt zijn voormalige plaaggeest naar diens huis en blijft, totaal geobsedeerd, urenlang bij de voordeur posten.

De volgende dag worden hoofdinspecteur Conny Sjöberg en zijn team, verbonden aan het politiebureau Hammarby in Stockholm, op een bloedige moordzaak gezet. Een motief lijkt ver te zoeken. Maar dan volgen meer moorden, en blijkt dat de slachtoffers allemaal tegelijkertijd op dezelfde kleuterschool hebben gezeten. Is er iemand na veertig jaar nog uit op wraak? En waarom? Een race tegen de klok begint...
Schrijver: Carin Gerhardsen
Oorspronkelijke titel: Pepparkakshuset
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021435565
Uitgever: Querido
En dan was jij het kind
Als de driejarige Hannah 's nachts wakker wordt beseft ze dat ze helemaal alleen is, in een afgesloten woning. Maar waar is haar moeder? Ze heeft haar toch niet zomaar achtergelaten...?

De volgende ochtend vindt de politie van Stockholm in het struikgewas een bewusteloze baby en direct daarna het dode lichaam van de moeder, verstopt in een vuilcontainer. Vreemd genoeg zijn ze niet als vermist opgegeven. En net als de politie de zaak begint te onderzoeken, komt er een melding binnen dat er een tienermeisje is vermoord op een cruiseschip. Als de politie bij de ouders langsgaat, wordt al snel duidelijk dat haar zus misschien ook in gevaar is.

Onderlinge ruzies en persoonlijke tragedies in zijn team maken het er voor hoofdinspecteur Conny Sjöberg niet eenvoudiger op de dader te vinden voordat die opnieuw kan toeslaan.
Schrijver: Carin Gerhardsen
Oorspronkelijke titel: Mamma, pappa, barn
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021438559
Uitgever: Q
Slaap maar zacht
Hoofdinspecteur Conny Sjöberg en zijn collega's worden verrast door de gruwelijke moord op een Filipijnse vrouw en haar twee kinderen. De Zweedse vader van de kinderen leidt een eenzaam bestaan en heeft met bijna niemand contact. Behalve de vraag hoe de Filipijnse schoonmaakster het zich kon veroorloven om in een dure flat te wonen, zijn er geen aanwijzingen voor verder onderzoek.

Maar het verhaal begint heel lang geleden, op een mooie zonnige dag in mei, wanneer een jong stel bij een kruidenier stopt om snoepjes te kopen voor de twee jongetjes op de achterbank.
Schrijver: Carin Gerhardsen
Oorspronkelijke titel: Vyssan lull
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021441313
Ebook: 9789021441320
Uitgever: Q