Boekenplank:
Kies

Boeken van Asa Larsson

Åsa Larsson studeerde rechten aan de Universiteit van Uppsala en heeft als belastingrechtspecialist gewerkt. Inmiddels heeft ze meerdere wereldwijde bestsellers op haar naam staan.

Meer over Asa Larsson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966

Geboorteland: Zweden


Rebecka Martinsson

  1. Zonnestorm - Solstorm
  2. Midzomernacht - Det blod som spillts
  3. Het zwarte pad - Svart stig
  4. Tot de woede is geluwd - Till dess din vrede upphör
  5. De tweede zonde - Till offer åt Molok
  6. De zonden van onze vaders - Fädernas missgärningar

gedetailleerd overzicht

Rebecka MartinssonZonnestorm
Het is hartje winter en aan de poolhemel is noorderlicht te zien als in een kerk in het Noord-Zweedse Kiruna een geestelijke, Viktor Strandgård, wordt vermoord. Zijn zus Sanna vindt het verminkte lichaam. Dan treft de politie bij haar het moordwapen en Viktors bijbel aan...

Omdat Sanna doodsbang is verdacht te worden van de moord en zo haar kinderen kwijt te raken, belt zij haar oude vriendin Rebecka Martinsson. Die belooft met tegenzin te helpen en terug te keren naar de stad waar ze opgroeide.

Niet iedereen is blij met de terugkomst van Rebecka: ze draagt een duister verleden met zich mee, waarmee ze eerst zal moeten afrekenen voordat ze de ware schuldigen kan aanwijzen.

Maar in de lange poolnachten verspreiden schuld en het kwaad zich razendsnel en ongemerkt...
Schrijver: Asa Larsson
Oorspronkelijke titel: Solstorm
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041408778
Ebook: 9789041417541
Uitgever: Ambo | Anthos
Midzomernacht
Op midzomernacht wordt in het noorden van Zweden de feministische predikante Mildred Nilsson dood aangetroffen. Ze is opgehangen aan haar voeten, in de kerk. Nilsson - een herrieschopper, die met zowel haar werkgever, de mannen in het dorp en de jachtvereniging in conflict is geraakt - had veel vijanden, maar toch loopt het politieonderzoek vast.

Als een paar maanden later juriste Rebecka Martinsson belastend materiaal vindt en dat aan de politie overhandigt, blaast zij onbedoeld het politieonderzoek nieuw leven in.

Twee jaar geleden was zij in dezelfde streek aanwezig om de moord op de religieuze leider Viktor Strandgård te onderzoeken. De overeenkomsten tussen de moorden zijn zodanig, dat de politie op zoek gaat naar een copycat. Het spoor is afgekoeld, maar in het dorp Poikkijärvi, waar de predikant woonde, is de waarheid onder de oppervlakte pijnlijk aanwezig.
Schrijver: Asa Larsson
Oorspronkelijke titel: Det blod som spillts
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041409775
Ebook: 9789041417534
Uitgever: Ambo | Anthos
Het zwarte pad
Midden in de winter vindt een visser in het Noord-Zweedse Torneträsk het lijk van een vrouw, Ina, in de hut van zijn buurman. Juriste Rebecka Martinsson verdiept zich samen met twee inspecteurs in de zaak.

Al snel leidt het onderzoek naar de werkgever van Ina, Mauri Kallis, die als een soort 'Godfather' aan het hoofd van een internationaal mijnbouwconcern staat. Hij had een nauwe band met Ina en haar broer Diddi, die ook voor het bedrijf werkt.

Naarmate Rebecka dieper doordringt in dit machtige bastion stuit ze op steeds meer geheimen en intriges. Het ziet ernaar uit dat ze met haar onderzoek een doos van Pandora heeft geopend, waarvan niet alleen Ina op een gruwelijke manier het slachtoffer is geworden, maar waardoor zijzelf nu ook voor haar leven moet vrezen.
Schrijver: Asa Larsson
Oorspronkelijke titel: Svart stig
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041409782
Ebook: 9789041425836
Uitgever: Ambo | Anthos
Tot de woede is geluwd
In het noorden van Zweden gaan een jongen en een meisje op zoek naar een vliegtuigwrak in het meer Vittangijärvi. Hun duiktocht heeft een fatale afloop. In het voorjaar vindt de politie in een rivier het lijk van een meisje; het blijkt de vermiste duikster te zijn. Van de jongen ontbreekt nog ieder spoor.

Twee inspecteurs en officier van justitie Rebecka Martinsson gaan de zaak onderzoeken. Ze stuiten op verre verwanten van het verdronken meisje die uiterst agressief op het politiebezoek reageren. Na een oproep via de tv meldt zich een getuige die de jongeren in de zomer bij het meer heeft gezien. En zijn buurman weet nog meer...
Schrijver: Asa Larsson
Oorspronkelijke titel: Till dess din vrede upphör
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041413222
Ebook: 9789041417558
Uitgever: Ambo | Anthos
De tweede zonde

Officier van justitie Rebecka Martinsson leidt het onderzoek naar een gruwelijke moord in Kiruna, in het hoge noorden van Zweden. Het slachtoffer is Soll-Britt en zij zorgde voor haar negenjarige kleinzoon Marcus, die getuige was van de moord. Zolang het onderzoek loopt, vindt Marcus onderdak bij politieman Krister.

Hoe dieper Rebecka in de zaak duikt, hoe meer bizarre sterfgevallen bovenkomen die met elkaar te maken hebben en Marcus in gevaar brengen. Het is ooit begonnen bij de dood van Frans Uusitalo, die een erfenis naliet. Wat volgt is een race tegen de klok. Zal het Rebecka lukken om de moordenaar van Soll-Britt te vinden en het leven van Marcus en zijn erfenis veilig te stellen?

Schrijver: Asa Larsson
Oorspronkelijke titel: Till offer åt Molok
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041422446
Ebook: 9789041423597
Uitgever: Ambo | Anthos


De zonden van onze vaders

Forensisch patholoog Lars Pohjanen heeft nog maar kort te leven wanneer hij openbaar aanklager Rebecka Martinsson vraagt een verjaarde moordzaak te onderzoeken. In 1962 verdween de vader van de Zweedse bokskampioen Börje Ström spoorloos. Nu is zijn lichaam eindelijk gevonden, in de vriezer van een overleden alcoholist. Met een schotwond in zijn nek.

Maar Rebecka Martinsson heeft al genoeg aan haar hoofd. Ze is weer single nadat Krister Eriksson haar heeft verlaten omdat ze vreemdgegaan was met een oude liefde. Op haar werk is ze woest, omdat haar baas tijdens zijn sabbatical haar aartsvijand Carl von Post de leiding over het team heeft gegeven. Bovendien heeft ze een slepende ruzie met haar collega en vriendin Anna-Maria Mella. Rebecka zit dus niet te wachten op een verjaarde zaak. Maar hoe kan ze nee zeggen tegen iemands laatste wens?

Schrijver: Asa Larsson
Oorspronkelijke titel: Fädernas missgärningar
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026357817
Ebook: 9789026357824
Uitgever: Ambo | Anthos