Boekenplank:
Kies

Boeken van Kjell Eriksson


Ann Lindell

  1. De stenen kist - Stenkistan
  2. De dode in de sneeuw - Prinsessan av Burundi
  3. Nachtzwaluw - Nattskärran
  4. De wrede sterren van de nacht - Nattens grymma stjärnor
  5. De man uit de bergen - Mannen från bergen
  6. Zwarte leugens, rood bloed - Svarta lögner, rött blod

gedetailleerd overzicht

Ann LindellDe stenen kist
Wat op het eerste gezicht een Zweeds gezinsdrama lijkt, ontpopt zich als een moordzaak met internationale vertakkingen. Josefin Cederén en haar dochtertje Emily vinden de dood op een landweggetje. Echtgenoot Sven-Erik Cederén, eigenaar van het medisch onderzoeksinstituut MedForsk, wordt ervan verdacht hen opzettelijk te hebben aangereden. Als hij enkele dagen later dood wordt gevonden, denkt de politie dat hij zich van het leven heeft beroofd. Een overval op een tv-station verandert de zaak. Activisten dwingen een nieuwslezeres een brief voor te lezen, waarin ze van MedForsk eisen onmiddellijk te stoppen met illegale dierproeven. Voor rechercheur Ann Liddell hét signaal om het onderzoek naar de dood van de Cederéns te heropenen.
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Stenkistan
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-445-0600-5
Uitgever: De Geus
De dode in de sneeuw
John Jonsson, alias Little John, wordt op een ochtend dood in de sneeuw gevonden. John is een voormalige kleine crimineel die zich tegenwoordig voornamelijk interesseert voor zijn tropische aquariumvissen. Hij blijkt voor zijn dood gemarteld te zijn. Wie zou hem hebben toegetakeld? En waarom? Johns oudere broer Lennart is vastbesloten wraak te nemen. Parallel aan het politieonderzoek start hij zijn eigen klopjacht op de moordenaar van zijn broer.
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Prinsessan av Burundi
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-445-0493-2
Uitgever: De Geus
Nachtzwaluw
Tijdens een hectische nacht in het centrum van Uppsala is Sebastian Holmberg vermoord. Er is een verdachte met een motief: Marcus zou Sebastian hebben gedood omdat die zijn vriendin heeft afgepikt. Maar volgens inspecteur Ann Lindell is Marcus niet tot zo’n daad in staat. Zonder dat Ann Lindell dit weet, is er een tweede verdachte, uit een geheel andere hoek. Ali heeft zijn neef Mehrdad in de relnacht bij de vermoorde jongen gezien en verdenkt hem. Mehrdad ontkent. Hij vraagt Ali de echte dader op te sporen en besluit vervolgens deze dader te chanteren.
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Nattskärran
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-445-0663-3
Uitgever: De Geus
De wrede sterren van de nacht
In de omgeving van Uppsala worden kort na elkaar twee oude boeren gevonden, neergeslagen. Twee moorden zonder moordwapen, zonder aanwijzingen, zonder motief. Rechercheur Ann Lindell en haar collega’s van de politie in Uppsala tasten in het duister. Lindell vermoedt dat er een verband bestaat met de verdwenen Ulrik Hindersten, een miskende Petrarcaspecialist, die door zijn dochter Laura als vermist is opgegeven.
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Nattens grymma stjärnor
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-445-1204-5
Uitgever: De Geus
De man uit de bergen
Manuel Alavez is een Mexicaanse Zapotheek. Zijn beide broers zijn slachtoffer geworden van wat indianen 'de man uit de bergen' noemen, een oplichter die je lokt met rijkdom en ervandoor gaat met je ziel. De ene broer heeft het niet overleefd, de ander zit een gevangenisstraf uit in Zweden voor drugshandel. Als Manuel zijn broer in Zweden opzoekt, ontdekt hij dat de oplichter een restaurant heeft in Uppsala. Hij zint op wraak.
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Mannen från bergen
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-445-0991-5
Uitgever: De Geus


Zwarte leugens, rood bloed
Wanneer inspecteur Ann Lindell journalist Anders Brant ontmoet, neemt haar leven een vreemde wending. Er bloeit een passievolle liefde op tussen de twee, maar die wordt abrupt verstoord wanneer Anders onverwacht op reis gaat zonder ook maar een spoor achter te laten. Als kort daarna het lijk van een dakloze man wordt gevonden die een papiertje met het telefoonnummer van Anders bij zich draagt, lijkt het plotselinge vertrek van de journalist wel erg verdacht. Ann verzwijgt haar relatie met Anders tegenover haar collega's en probeert zelf met hem in contact te komen. Tevergeefs: Anders heeft heel andere dingen aan zijn hoofd...
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Svarta lögner, rött blod
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-445-1487-2
Uitgever: De Geus