Boekenplank:
Kies

Boeken van Kjell Eriksson

Meer over Kjell Eriksson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Karl Stig Kjell Eriksson

Geboren: 1953

Geboorteland: Zweden


Ann Lindell

 1. Den upplysta stigen
 2. Jorden må rämna
 3. De stenen kist - Stenkistan
 4. De dode in de sneeuw - Prinsessan av Burundi
 5. Nachtzwaluw - Nattskärran
 6. De wrede sterren van de nacht - Nattens grymma stjärnor
 7. De man uit de bergen - Mannen från bergen
 8. Den hand som skälver
 9. Zwarte leugens, rood bloed - Svarta lögner, rött blod
 10. Open graf - Öppen grav
 11. De lachende hazaar - Den skrattande hazaren

gedetailleerd overzicht

Ann LindellDen upplysta stigen

Deze titel is (nog) niet vertaald naar het Nederlands.

Schrijver: Kjell Eriksson
Eerste uitgave: 1999
Jorden må rämna

Deze titel is (nog) niet vertaald naar het Nederlands.

Schrijver: Kjell Eriksson
Eerste uitgave: 2000
De stenen kist
Wat op het eerste gezicht een Zweeds gezinsdrama lijkt, ontpopt zich als een moordzaak met internationale vertakkingen. Josefin Cederén en haar dochtertje Emily vinden de dood op een landweggetje. Echtgenoot Sven-Erik Cederén, eigenaar van het medisch onderzoeksinstituut MedForsk, wordt ervan verdacht hen opzettelijk te hebben aangereden. Als hij enkele dagen later dood wordt gevonden, denkt de politie dat hij zich van het leven heeft beroofd.

Een overval op een tv-station verandert de zaak. Activisten dwingen een nieuwslezeres een brief voor te lezen, waarin ze van MedForsk eisen onmiddellijk te stoppen met illegale dierproeven. Voor rechercheur Ann Liddell hét signaal om het onderzoek naar de dood van de Cederéns te heropenen.
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Stenkistan
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044502312
Ebook: 9789044525298
Uitgever: De Geus
De dode in de sneeuw
John Jonsson, alias Little John, wordt op een ochtend dood in de sneeuw gevonden. John is een voormalige kleine crimineel die zich tegenwoordig voornamelijk interesseert voor zijn tropische aquariumvissen. Hij blijkt voor zijn dood gemarteld te zijn. Wie zou hem hebben toegetakeld? En waarom?

Johns oudere broer Lennart is vastbesloten wraak te nemen. Parallel aan het politieonderzoek start hij zijn eigen klopjacht op de moordenaar van zijn broer.
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Prinsessan av Burundi
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044504934
Ebook: 9789044525281
Uitgever: De Geus
Nachtzwaluw
Tijdens een hectische nacht in het centrum van Uppsala is Sebastian Holmberg vermoord. Er is een verdachte met een motief: Marcus zou Sebastian hebben gedood omdat die zijn vriendin heeft afgepikt. Maar volgens inspecteur Ann Lindell is Marcus niet tot zo'n daad in staat.

Zonder dat Ann Lindell dit weet, is er een tweede verdachte, uit een geheel andere hoek. Ali heeft zijn neef Mehrdad in de relnacht bij de vermoorde jongen gezien en verdenkt hem. Mehrdad ontkent. Hij vraagt Ali de echte dader op te sporen en besluit vervolgens deze dader te chanteren.
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Nattskärran
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044506631
Ebook: 9789044525250
Uitgever: De Geus


De wrede sterren van de nacht
In de omgeving van Uppsala worden kort na elkaar twee oude boeren gevonden, neergeslagen. Twee moorden zonder moordwapen, zonder aanwijzingen, zonder motief.

Rechercheur Ann Lindell en haar collega's van de politie in Uppsala tasten in het duister. Lindell vermoedt dat er een verband bestaat met de verdwenen Ulrik Hindersten, een miskende Petrarcaspecialist, die door zijn dochter Laura als vermist is opgegeven.
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Nattens grymma stjärnor
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044512045
Ebook: 9789044525274
Uitgever: De Geus
De man uit de bergen
Manuel Alavez is een Mexicaanse Zapotheek. Zijn beide broers zijn slachtoffer geworden van wat indianen 'de man uit de bergen' noemen, een oplichter die je lokt met rijkdom en ervandoor gaat met je ziel. De ene broer heeft het niet overleefd, de ander zit een gevangenisstraf uit in Zweden voor drugshandel.

Als Manuel zijn broer in Zweden opzoekt, ontdekt hij dat de oplichter een restaurant heeft in Uppsala. Hij zint op wraak.
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Mannen från bergen
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044509915
Ebook: 9789044525267
Uitgever: De Geus
Den hand som skälver

Deze titel is (nog) niet vertaald naar het Nederlands.

Schrijver: Kjell Eriksson
Eerste uitgave: 2007
Zwarte leugens, rood bloed
Wanneer inspecteur Ann Lindell journalist Anders Brant ontmoet, neemt haar leven een vreemde wending. Er bloeit een passievolle liefde op tussen de twee, maar die wordt abrupt verstoord wanneer Anders onverwacht op reis gaat zonder ook maar een spoor achter te laten.

Als kort daarna het lijk van een dakloze man wordt gevonden die een papiertje met het telefoonnummer van Anders bij zich draagt, lijkt het plotselinge vertrek van de journalist wel erg verdacht. Ann verzwijgt haar relatie met Anders tegenover haar collega's en probeert zelf met hem in contact te komen. Tevergeefs: Anders heeft heel andere dingen aan zijn hoofd...
Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Svarta lögner, rött blod
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044522563
Ebook: 9789044525243
Uitgever: De Geus
Open graf

Als professor Bertram von Ohler de Nobelprijs voor Geneeskunde krijgt toegekend, wordt het onrustig in de anders zo chique wijk van Uppsala waar hij woont. Wanneer er een steen door zijn ruit wordt gegooid, denkt de politie aan een grap, maar wat volgt kan moeilijk worden afgedaan als kattenkwaad.

Von Ohler krijgt het steeds benauwder: iemand wil hem duidelijk kwaad berokkenen, maar wie staat hem het meest naar het leven? Zijn duistere geschiedenis heeft hem ingehaald...

Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Öppen grav
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044520330
Ebook: 9789044522907
Uitgever: De Geus


De lachende hazaar

Ann Lindell heeft ontslag heeft genomen bij de afdeling Geweldsdelictenn in Uppsala en is een nieuwe carrière begonnen als kaasmaker in het afgelegen Rasbo. Dan belt een onbekende man Lindells voormalige kantoor en staat erop haar te spreken. Hij zegt dat zij "de enige is die luistert" en voegt eraan toe dat "er iemand dood kan gaan". Voordat de boodschap Lindell bereikt, sterft een vrouw in de brand die een oude school in Rasbo volledig in as legt. Het gebouw wordt gebruikt om politieke en oorlogsvluchtelingen te huisvesten.

Hoewel de onderzoekers geen sluitend bewijs vinden, is men het erover eens dat het brandstichting was. Lindell voelt zich tot de zaak aangetrokken, zelfs als ze het doelwit is van een onbekende vijand, die een opengesneden dode das in haar bed achterlaat. Als ze uiteindelijk naar een bandje van de beller luistert, klinkt de stem haar bekend in de oren. Terwijl Lindell probeert uit te vinden of er een verband is tussen het telefoontje en de brand, eist het geweld nog meer levens.

Schrijver: Kjell Eriksson
Oorspronkelijke titel: Den skrattande hazaren
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044547023
Uitgever: De Geus