Boekenplank:
Kies

Boeken van Helene Tursten


Irene Huss

  1. Novemberval - Den krossade tanghästen
  2. Nachtronde - Nattrond
  3. De getatoeëerde torso - Tatuerad torso
  4. De duivel in het glas - Glasdjävulen

gedetailleerd overzicht

Irene HussNovemberval
Op een regenachtige novemberdag maakt Richard Von Knecht, de rijkste man van Göteborg, een dodelijke smak van zijn balkon. Is er sprake van zelfmoord of heeft iemand hem van het balkon geduwd? Zijn dood wordt gevolgd door andere incidenten. Zijn schoonmaakster blijkt spoorloos te zijn verdwenen. Er ontploft een bom in zijn kantoor. Bij Von Knecht wordt ook een hoofdwond ontdekt die niet door de val veroorzaakt kan zijn. De politie twijfelt niet meer: de moordzaak is een feit. De weduwe plengt nauwelijks een traan, de overlijdensverzekering zal immers veel geld uitkeren. Zoon Henrik en zijn knappe vrouw Charlotte zijn evenmin erg aangedaan. Maar dan blijkt dat Von Knecht nóg een zoon had... Het onderzoek voert het team van Irene Huss van de rijke zakenwereld naar de onderwereld van drugs en Hells Angels.
Schrijver: Helene Tursten
Oorspronkelijke titel: Den krossade tanghästen
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 978-90-445-0992-2
Uitgever: De Geus
Nachtronde
Göteborg, een koude nacht in februari. In de Löwanderkliniek rinkelen de alarmbellen, een stroomuitval heeft het hele ziekenhuis platgelegd. Een patiënt overlijdt, maar het wordt nog erger: de verpleegster die bij hem moest waken wordt gewurgd bij het stroomaggregaat gevonden. De volgende dag blijkt een andere verpleegster van de aardbodem verdwenen te zijn... Een nieuwe zaak voor rechercheur Irene Huss en haar team. Haast is geboden, want een moord in het ziekenhuismilieu is zeer nadelig voor de personeelsbezetting. Bovendien heeft de zaak een link met een mysterieus ongeval van jaren geleden. Een dienstdoende zuster getuigt namelijk dat ze in de bewuste rampennacht zuster Tekla heeft gezien. Maar die pleegde ruim vijftig jaar geleden zelfmoord...
Schrijver: Helene Tursten
Oorspronkelijke titel: Nattrond
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 978-90-445-1203-8
Uitgever: De Geus
De getatoeëerde torso
Een zak met daarin een menselijke torso spoelt aan op een strand in de buurt van het Zweedse Göteborg. Het is zo verminkt dat de politie DNA-onderzoek moet laten verrichten om het geslacht te bepalen. Een opvallende tatoeage op de torso is het enige aanknopingspunt en een afbeelding ervan wordt gefaxt naar andere politiediensten. Er volgt een bericht van de Deense politie, die jaren daarvoor eenzelfde misdrijf onderzocht. Rechercheur Irene Huss gaat naar Kopenhagen en onderzoekt daar de herkomst van de tatoeage. Dan wordt er een nieuwe reeks moorden gepleegd, die allemaal iets met Huss te maken hebben. Het lijkt erop dat de moordenaar nu achter haar aan zit - misschien zelfs wel een collega is.
Schrijver: Helene Tursten
Oorspronkelijke titel: Tatuerad torso
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 978-90-445-1488-9
Uitgever: De Geus
De duivel in het glas
Terwijl Irene Huss de balans probeert te bewaren tussen haar gezin en haar werk als rechercheur, wordt een dorpje in de buurt van Göteborg opgeschrikt door een aantal brute moorden. Een jonge gescheiden gymleraar wordt na een lange dag werken thuis opgewacht en doodgeschoten. Diezelfde avond worden ook zijn vader, dominee in de plaatselijke kerk en zijn moeder koelbloedig geëxecuteerd. Op hun computers worden vreemde symbolen aangetroffen. Irene Huss en haar team moeten de mysterieuze moorden oplossen. De zoektocht naar de moordenaar voert hen van de kleine dorpjes naar de straten van Londen, waar de getraumatiseerde domineesdochter, de enige overlevende van de familie nog woont.
Schrijver: Helene Tursten
Oorspronkelijke titel: Glasdjävulen
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044520347
Uitgever: De Geus