Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Kati Hiekkapelto

Boeken van Kati Hiekkapelto

Kati Hiekkapelto (Oulu, Finland) is schrijfster, punkzangeres en kunstenares. Ze woont op het eiland Hailuoto in de Botnische Golf in een 170 jaar oude boerderij.

Meer over Kati Hiekkapelto

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970


Overzicht

De kolibrie
Een moord in het bos. Het slachtoffer: een jonge vrouw, in haar zak een amulet met een exotische beeltenis. Het moordwapen: een hagelgeweer.

Een tweede moord. Dezelfde omgeving, dezelfde methode, hetzelfde sieraad. Op grond waarvan kiest de moordenaar zijn slachtoffers uit? Houden de sieraden verband met een geheime cult? Wie is de volgende die sterft?

Anna Fekete, die als kind tijdens de oorlog in Joegoslavië naar Finland is gevlucht, is net begonnen met haar werk als politierechercheur in een Noord-Finse stad als ze midden in een opzienbarend moordonderzoek terechtkomt. De situatie wordt er niet makkelijker op wanneer haar partner Esko openlijk zijn racistische opvattingen spuit.

Verder is er nog het Koerdische meisje Bihar dat kopzorgen veroorzaakt. Uit angst voor eerwraak neemt zij contact op met de politie, maar tijdens de verhoren slikt ze haar woorden weer in. Als Anna haar nu de rug toekeert en Bihar iets overkomt, zou ze het zichzelf nooit kunnen vergeven.

Schrijver: Kati Hiekkapelto
Oorspronkelijke titel: Kolibri
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400503793
Ebook: 9789044971347
Uitgever: Bruna