Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • Leena Lehtolainen

Boeken van Leena Lehtolainen

Meer over Leena Lehtolainen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Leena Lehtolainen


Overzicht

  • De lijfwacht - Henkivartija

Maria Kallio

  1. Witte onschuld - Luminainen
  2. Tijd om te sterven - Tappava säde
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe lijfwacht
Na een beroemde New Yorkse opleiding tot bodyguard te hebben voltooid is de Finse Hilja Ilveskero weer terug in eigen land. Haar huidige cliënte is Anita Nuutinen, een Finse zakenvrouw van in de vijftig die handelt in Russisch onroerend goed. Tijdens een trip naar Moskou weet Anita zich zo onmogelijk te maken dat Hilja in een vlaag van woede onslag neemt.

Haar impulsieve actie blijkt grote gevolgen te hebben. Diezelfde avond, terwijl ze Anita van een afstand in de gaten houdt, wordt Hilja gedrogeerd. Wanneer ze een halve dag later wakker wordt, blijkt Anita te zijn vermoord. Het bewijs tegen Hilja stapelt zich op en ze besluit op de vlucht te slaan. Haar enige uitweg is achterhalen wie Anita heeft vermoord, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan...

Schrijver: Leena Lehtolainen
Oorspronkelijke titel: Henkivartija
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789000318001
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Maria KallioWitte onschuld
Het hoofd van een therapiecentrum voor vrouwen verdwijnt plotseling. Maria Kallio, brigadier bij de politie in Espoo, neemt deze zaak op zich.
Bij haar onderzoek stuit zij onder andere op een godsdienstwaanzinnige, een stripteasedanseres en een vage dichter, die de vriend van de vermiste is. Iedereen is verdacht, maar bewijzen ontbreken.
In deze toch al niet prettige situatie ontsnapt ook nog eens een bankovervaller uit de gevangenis die zweert Maria te doden, omdat zij hem destijds had gearresteerd.
Schrijver: Leena Lehtolainen
Oorspronkelijke titel: Luminainen
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-5672-064-3
Uitgever: Signatuur
Tijd om te sterven
De aantrekkelijke en succesvolle advocate Maria Kallio raakt verwikkeld in de mysterieuze zaak van een jonge therapeute.
Deze vrouw, Säde, die mishandelde vrouwen in een opvangtehuis begeleidt, besluit daadkrachtiger op te treden en deze vrouwen te hulp te komen. Ze wil niet langer dagelijks geweld stilzwijgend onder ogen zien. Säde bedenkt een gruwelijke therapie die tot snelle resultaten leidt.
Maar de tijd glipt haar door de vingers en vroeg of laat is het voor iedereen tijd om te sterven.
Schrijver: Leena Lehtolainen
Oorspronkelijke titel: Tappava säde
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5672-034-1
Uitgever: Signatuur