Boekenplank:
Kies

Boeken van Pieter Aspe

Pieter Aspe schreef voornamelijk misdaadromans met hoofdinspecteur Pieter Van In in de hoofdrol.

Meer over Pieter Aspe

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Pierre Aspeslag

Geboren: 1953 / Overleden: 2021

Geboorteland: België


Overzicht

 • Blankenberge Blues
 • De Japanse tuin
 • De oxymorontherorie
 • Grof wild
 • Kat en muis
 • Volbloed

Pieter Van In

 1. Het vierkant van de wraak
 2. De Midasmoorden
 3. De kinderen van Chronos
 4. De vierde gestalte
 5. Het Dreyse incident
 6. Dood tij
 7. Blauw bloed
 8. Zoenoffer
 9. Vagevuur
 10. Onder valse vlag
 11. De vijfde macht
 12. Pandora
 13. 13
 14. Tango
 15. Onvoltooid verleden
 16. Casino
 17. Ontmaskerd
 18. Zonder spijt
 19. Alibi
 20. Rebus
 21. Op drift
 22. De zevende kamer
 23. Bankroet
 24. Misleid
 25. De cel
 26. De vijand
 27. Erewoord
 28. Postscriptum
 29. De laatste rit (novelle)
 30. Solo
 31. Eiland
 32. Min 1
 33. Het laatste bevel
 34. Het Janussyndroom
 35. (Pijn) 3
 36. Zonder voorschrift
 37. De doos
 38. Het oor van Malchus
 39. Import
 40. De butlerknop

Van In

 1. Episode 1
 2. Episode 2
 3. Episode 3
 4. Episode 4
 5. Episode 5

Jeugdboeken

 • Bloedband
 • Luchtpost

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlankenberge Blues
Aan de winterse kust smeedt een bont allegaartje van mensen een niet-alledaags complot nadat een van hen een aangespoelde potvis vond. In het dode dier zien ze namelijk een unieke kans om rijk te worden. In de darmen van een potvis zit immers amber, een goedje waarvoor de parfumindustrie veel geld veil heeft.

Spijtig detail: een aangespoelde walvis opensnijden is bij wet verboden. De bende kan echter niet aan de lokroep van het grote geld weerstaan en besluit op zoek te gaan naar een koper in het illegale circuit.

Langzaam maar zeker komen alle spelers in het verhaal zichzelf tegen en wordt de finale confrontatie met de professionele misdaad onvermijdelijk.

* Geschreven door Pieter Aspe en Koen Strobbe.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022333501
Ebook: 9789460415401
Uitgever: Aspe NV
De Japanse tuin
Hasselt. In het water van de Kom aan de Kolenkaai, vlak bij een discotheek, steekt het hoofd van het lijk van een jonge man boven het dunne ijslaagje uit. Een zestienjarige discotheekbezoekster die over de kaaimuur staat te kotsen, doet de lugubere ontdekking.

De charmante hoofdinspecteur Lies Rutten en Rudi Nelissen, een collega met wie ze bijzonder goed kan opschieten, gaan op onderzoek uit. Eerst begeven ze zich naar de provinciale bibliotheek van Hasselt, want op het lichaam van het slachtoffer werd een lidkaart van de bibliotheek gevonden, de enige verwijzing naar zijn mogelijke identiteit. Onvermoede zaken komen aan het licht. In het culturele en zakelijke leven van Hasselt speelt zich meer af dan een onschuldige Limburger zou kunnen vermoeden...

En naar goede Aspeaanse gewoonte hebben de speurders zelf ook geen onberispelijke levenswandel en durven ze het onderzoek wel eens een zetje te geven.

* De Japanse tuin is een uitgave ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van ECI en telt 121 pagina's.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022317297
Ebook: 9789460410208
Uitgever: Manteau
De oxymorontherorie
Pieter De Klerk is een bewust werkloze veertiger die, ondanks zijn afkeer van het leven, van schoonheid houdt. Al jaren is hij op zijn eentje met een experiment bezig dat een antwoord moet bieden op die ene vraag: is er leven na de dood? En kunnen we er bij leven al een glimp van opvangen?

Wat De Klerk al jaren in stilte en minutieus aan het onderzoeken is, krijgt plots aandacht van anderen, en niet van de minsten. De multinational ALCORP is zeer geïnteresseerd in zijn onderzoek en zijn bevindingen. Hun doel is het eeuwige leven mogelijk maken. Alleen is dat eeuwige leven niet voor iedereen weggelegd...
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022331682
Ebook: 9789460414763
Uitgever: Manteau
Grof wild
Om hun zilveren huwelijksjubileum te vieren besluit de ondernemende Eva haar echtgenoot Victor te verrassen met een korte vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen. Victor, een uiterst succesvol zakenman, staat op het punt een miljardendeal af te sluiten met een Japanse multinational en kan maar moeilijk loskomen van zijn zakelijke beslommeringen.

Eva heeft voor hun vakantie een heel eigenaardig plan uitgedokterd. Met haar originele maar verregaande idee wil ze haar echtgenoot weer helemaal voor zich winnen. Wat een gezellig weekje zou moeten worden, ontaardt echter al vlug in een nachtmerrie zonder weerga.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022314715
Ebook: 9789460410260
Uitgever: Manteau
Kat en muis
Lidewij Franco – alias de generalísimo – is hoofdredactrice van het blad Climax. Ze is een harde tante en niet geliefd bij haar medewerkers. Vrienden heeft zij niet. De enige van wie ze houdt is haar kat Machiavelli, een Egyptische mau.

Bij Climax gaat het om primeurs en daarvoor heeft Lidewij Franco een netwerk opgebouwd. Haar onvolprezen instrument hiervoor is Roddelton, een weblog waar haar tipgevers berichten posten. Daar komt een grandioze tip binnen waar zij zeker wil mee uitpakken. De Belgische topwielrenner Eddy Van Looy, die op dat ogenblik deelneemt aan de Ronde van Frankrijk, zou in zijn jeugd het slachtoffer zijn geweest van een pedofiele priester. De reportage moet weer eens het verschil maken tussen haar blad en de mindere bladen, want: zeg nooit roddelblad tegen Climax.

Het artikel slaat in als een bom. De redactie van het blad wordt bestookt met mails, van lovend tot ronduit vijandig. Lidewij Franco wordt zelfs met de dood bedreigd. Daar trekt ze zich niets van aan. Maar dan gebeurt er iets wat deze gehaaide vrouw in een bang muisje verandert. Wat maakt haar opeens zo kwetsbaar?

* Kat en muis is geschreven in opdracht van Goedele en bevat ca. 85 pagina's.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2010
Uitgever: Manteau


Volbloed

Volbloed bevat de verhalen:

 1. Grof wild
 2. De Japanse tuin
 3. Kat en muis
 4. De laatste rit

In Grof wild verrast een vrouw haar echtgenoot met een korte vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen. Wat een gezellige week zou moeten worden, ontaardt in een nachtmerrie zonder weerga.

In De Japanse tuin wordt een lijk gevonden aan de Hasseltse Kolenkaai, met op het lichaam een lidkaart van de bibliotheek. Het onderzoek spitst zich toe op het Limburgse zakenmilieu, en daar komen heel wat duistere zaken aan het licht.

In Kat en muis wordt de weinig populaire hoofdredactrice van een roddelblad met de dood bedreigd na de publicatie van een artikel over het verleden van een wielrenner. Daar trekt ze zich niets van aan, tot er iets gebeurt waardoor de gehaaide vrouw in een bang muisje verandert.

In De laatste rit onderzoeken commissaris Van In en zijn rechterhand Versavel aan de vooravond van de Tour de France een doodsbedreiging aan het adres van Vlaanderens bekendste wielrenner. Al gauw blijkt dat diverse mensen zich merkwaardig gedragen zodra de speurders te dicht in hun buurt komen.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022339329
Uitgever: Aspe NV

Pieter Van InHet vierkant van de wraak
De positie van Ludovic Degroof, één van de machtigste en rijkste mensen van Brugge, komt in gevaar wanneer ingebroken wordt in de juwelenzaak van zijn zoon Ghislain. De waardevolle juwelen worden niet meegenomen, maar ter plaatse opgelost in een bak koningswater. De inbrekers laten een raadselachtige handtekening achter: een Latijnse spreuk uit de Middeleeuwen die bekend staat als 'het vierkant van de tempeliers'.

Het wordt adjunct-commissaris Pieter Van In al snel duidelijk dat Degroof weet wie het op hem gemunt heeft. In plaats van hem te helpen doet Degroof echter al het mogelijke om het onderzoek te dwarsbomen. Tot zijn enige kleinzoon ontvoerd wordt en de kidnappers een wel heel bizarre eis stellen in ruil voor diens vrijlating.

Beetje bij beetje ontrafelt Van In, bijgestaan door brigadier Versavel en de hoogst aantrekkelijke substituut Hannelore Martens, het duistere verleden van Ludovic Degroof.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022313541
Ebook: 9789460410277
Uitgever: Manteau
De Midasmoorden
Paniek en chaos in het toeristische Brugge wanneer de stad door een reeks schijnbaar losstaande misdaden wordt opgeschrikt. Tussen de persoonlijke bezittingen van een vermoord Duits zakenman wordt een vreemde foto gevonden van de madonna van Michelangelo. Een kneedbom vernielt even later het standbeeld van de dichter Guido Gezelle.

Een aartsmoeilijke opdracht voor adjunct-commissaris Pieter Van In, die in het kluwen van misdaden naar de motieven en de daders zoekt. Wat heeft de madonna van Michelangelo te maken met de nakende fusie van twee touroperators? Wat is de link tussen een onopgeloste bomaanslag in 1967 en de Nibelungenschat?

De waarheid achter de feiten blijkt gruwelijker dan verwacht...
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022315811
Ebook: 9789460410291
Uitgever: Manteau
De kinderen van Chronos
In de tuin van De Love, een gerestaureerde boerderij in de omgeving van de stad Brugge, wordt een lijk ontdekt. Met de hulp van substituut Hannelore Martens en brigadier Guido Versavel probeert commissaris Pieter Van In het lichaam te identificeren.

Hij komt erachter dat De Love destijds als lustoord fungeerde voor tal van prominente figuren, waaronder de machtsgeile Lodewijk Vandaele. Pas wanneer William Aerts, een medewerker van Vandaele, spoorloos verdwijnt, en Yves Provoost, een alom gerespecteerd advocaat en vaste klant van De Love, vermoord wordt, komt de zaak in een stroomversnelling.

Van In komt banden met een malafide extreemrechtse groepering op het spoor, die de bescherming geniet van Johan Brys, minister van Binnenlandse Zaken...
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022315729
Ebook: 9789460410284
Uitgever: Manteau
De vierde gestalte
In al zijn duivelse boosheid pleegt Satan zich in vier gestaltes te manifesteren: hij verleidt, hij misleidt, hij manipuleert en hij bedriegt. De goddeloze en mysterieuze Venex is de incarnatie van Satan op aarde; hij is een geboren bedrieger, die er alles voor over heeft om zijn eeuwige honger naar macht en geld te stillen. Venex heeft allang gezien dat in ons tijdsgewricht onderwerpen als satanisme en esoterie op een ruime publieke belangstelling kunnen rekenen. In zijn mercantiele geest is het plan gerijpt om munt te slaan uit het naïeve geloof in de nakende komst van de antichrist.

In een sloot bij een flatgebouw wordt op een dag het lijk gevonden van de jonge kalligrafe Trui Andries. Het onderzoek wijst uit dat Trui niet verdronken is, maar vergiftigd werd met een uiterst zeldzaam product dat, als het op de juiste wijze wordt toegediend, geen sporen achterlaat.

Bij zijn onderzoek naar de verdachte dood van deze jonge vrouw krijgt commissaris Pieter Van In lucht van een ingenieus en ultiem plan, dat door Venex is beraamd. Van In wil aan zijn gevaarlijke praktijken een eind maken. Voor Venex heiligt het doel echter de middelen. Hij wil slagen in zijn boze opzet, en daar heeft hij alles en iedereen voor veil...
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022315781
Ebook: 9789460410383
Uitgever: Manteau
Het Dreyse incident
Patrick Claes, een rijke beursmakelaar en een fervent wapenverzamelaar, wordt in zijn eigen huis neergeslagen met een antiek Dreyse-pistool. Zijn belager gaat aan de haal met niet minder dan achtenvijftig kostbare wapens.

Commissaris Pieter Van In onderzoekt de zaak. Zijn vriendin Hannelore Martens, die inmiddels tot onderzoeksrechter is gepromoveerd, voert op haar manier haar eigen onderzoek. Zij wil zich bewijzen tegenover Van In.

Wanneer een aantal moorden wordt gepleegd, blijkt duidelijk dat hier veel meer aan de hand is dan een banale diefstal. Er lijkt zelfs een zakelijke band te bestaan tussen Claes en de Russische maffia. En wat hebben een opkomend fotomodel en een schrijver van misdaadromans te maken met de wapens van Claes?

Het kluwen van misdaden neemt steeds grotere proporties aan. Wat is waarheid en wat is leugen? Uiteindelijk is alles misschien wel één groot spel. Een spel dat door criminelen bijzonder vuil wordt gespeeld.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022317273
Ebook: 9789460410253
Uitgever: Manteau


Dood tij
Miriam Dobbelaere, een achttienjarig meisje, wordt na een avondje stappen verkracht in een afgelegen buurt. Miriam is de dochter van Antoon Dobbelaere, een bekend deurwaarder. Onder druk van haar vader dient Miriam geen klacht in, wat bij Van In voor de nodige frustratie zorgt.

De volgende dag treft een wandelaar op het strand van Zeebrugge een lijk van een man aan die tot zijn nek in het zand begraven zit. Het blijkt om Carlos Minne te gaan, ex-adjunct-kabinetschef van Justitie en lid van de commissie voorlopige invrijheidstelling.

Wanneer Van In erachter komt dat Minne en Dobbelaere samen op school hebben gezeten en dat beiden daags voor de moord ook aanwezig waren op een schoolreünie, spitst hij het onderzoek toe op de zonderlinge strandmoord.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022315736
Ebook: 9789460410246
Uitgever: Manteau
Blauw bloed
Onderzoeksrechter Hannelore Martens, de sympathieke vriendin van commissaris Van In, wordt door haar jeugdvriendje Valentijn Heydens gebeld. Hij wil haar nog diezelfde avond ontmoeten in L'Estaminet. Hannelore gaat in op zijn verzoek.

Enkele uren later blijkt dat tijdens hun samenzijn Valentijns vader de dood heeft gevonden en alles wijst erop dat het om een geënsceneerde zelfmoord gaat. Ofschoon ze Valentijns gedrag in de daaropvolgende dagen raadselachtig vindt, blijft Hannelore niet ongevoelig voor zijn onweerstaanbare charme.

De reactie van Van In laat zich dan ook raden: hij bijt zich vast in de zaak. Als Hannelore ook nog wordt ontvoerd, is Van In ten einde raad. In het grootste geheim begeeft hij zich in de allerhoogste kringen van het land.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022317280
Ebook: 9789460410185
Uitgever: Manteau
Zoenoffer
Terwijl Brugge zich opmaakt voor HiBrugia, een zeer prestigieuze tentoonstelling over Spaanse schilderkunst, wordt commissaris Van In geconfronteerd met een bizarre afrekening in het Minnewaterpark, een plek waar homo's elkaar in het geheim ontmoeten. Jos Viaene wordt er afgetuigd en de volgende dag wordt hij in het ziekenhuis vermoord.

Als blijkt dat Viaene als beveiligingsagent van de Brugse musea de blauwdrukken van de alarminstallaties heeft versjacherd, wordt iedereen zenuwachtig. Even later wordt een onbekende Spanjaard neergeschoten en de diefstal van een paneel van Hiëronymus Bosch lijkt de bange vermoedens te bevestigen.

Het onderzoek in deze zaak leidt Van In verder dan de kunstdiefstallen, hij komt een splintergroep van de ETA op het spoor die een politieke aanslag voorbereidt.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022315750
Ebook: 9789460410390
Uitgever: Manteau
Vagevuur
Wanneer Frank Lernout, manusje-van-alles bij een stoeterij, de villa leegrooft van Paul Verfaille, een gerenommeerd theaterproducent, ontdekt hij schokkende foto's, genomen in de folterkamers van de Chileense geheime dienst.

Van In onderzoekt de inbraak met tegenzin, hij heeft meer belangstelling voor een gemaskerde potloodventer die in de buurt van het nieuwe concertgebouw werd gesignaleerd. Zijn interesse neemt nog toe als de conciërge van het concertgebouw in de parkeergarage een afgerukte vinger vindt. Het onderzoek leidt Van In naar manege Amazone.

Terwijl hij de dochter van de eigenaar verhoort, gaat het complex in vlammen op. In het rokende puin treft de brandweer een verkoold lijk aan. Er volgt nog een moord en een spoorloze verdwijning. Van In vreest het ergste. Maar als de puzzel stukje voor stukje in elkaar valt, blijkt de waarheid gruwelijker dan commissaris Van In zich had kunnen voorstellen.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022316023
Ebook: 9789460410376
Uitgever: Manteau
Onder valse vlag
De dag begint zeer beloftevol voor Hannelore en Van In: een dèjeuner sur l'herbe in de tuin met een flesje bordeaux. Ze hebben een dag vrij genomen. De idylle wordt al snel verstoord door Versavel die aanbelt. In een villa aan de Damse Vaart heeft een zekere Wilfried Traen, directeur van een belangrijk bedrijf dat computers recycleert, zijn gezin uitgemoord en vervolgens zelfmoord gepleegd.

Als het onderzoek in deze zaak volop aan de gang is, wordt in een penthouse in Blankenberge een luxe callgirl vermoord op het terras aangetroffen. Gaat het in het eerste geval werkelijk om een gezinsdrama en wat is het motief voor de moord op de prostituee - wie is de dader? En welke rol spelen Stefaan Bonheure en David Starr, een ontslagen en aan lager wal geraakte werknemer van het bedrijf van Wilfried Traen en een Amerikaan die in Brugge woont?
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022317747
Ebook: 9789460410307
Uitgever: Manteau


De vijfde macht
Tijdens een prestigieus huwelijksfeest op een kasteel wordt een moord gepleegd. Het slachtoffer is de zoon van de manager van een groot visbedrijf. Van In, die een van de genodigden was op het feest, wordt valselijk beschuldigd van verkrachting en komt zelfs in de gevangenis terecht. De echte dader profiteert daarvan om het gezin van de commissaris te bedreigen.

Zal Van In zich ook uit deze penibele situatie weten te redden? En welke duistere machinaties gaan schuil achter de gladde wereld van de reclame, die in deze Van In ontmaskerd wordt?
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022317327
Ebook: 9789460410215
Uitgever: Manteau
Pandora
Een oud dossier wordt heropend. Twintig jaar geleden werden een legerofficier, een geestelijke en een gemeenteraadslid op dezelfde manier vermoord: een kogel door het hoofd, twee in de borst. Het leger, de Kerk en de Staat. De misdaden werden nooit opgelost.

Wanneer Van In de familieleden van de slachtoffers opnieuw ondervraagt, geeft hij ongewild de aanzet tot een nieuwe reeks bizarre moorden die veel overeenkomst vertonen met die van toen. De gebeurtenissen die daarop volgen, leiden naar een onthutsend geheim.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022317860
Ebook: 9789460410345
Uitgever: Manteau
13
Hannelore Martens en Pieter Van In hebben het plan opgevat om in het huwelijksbootje te stappen. Hun beider ja-woord moet de bezegeling worden van hun reeds zeven jaar durende liefde. Een rustige voorbereiding van het huwelijksfeest is hen echter niet gegund.

Wanneer in een Brugs hotel Wim Raes vermoord wordt aangetroffen, begeeft Van In zich naar zijn woning om de echtgenote op de hoogte te brengen. Als Raes even later 'alive and kicking' het huis komt binnenstapt, staat Van In voor een probleem.

Maar enkele dagen later wordt ook het levenloze lichaam van de echte Raes gevonden, met op zijn borst de Visa-kaart van een andere man, die Van In naar een mogelijk volgend slachtoffer leidt.

Aan de vooravond van zijn huwelijk wordt Van In geconfronteerd met zijn vroegere liefdes. Hij dreigt kopje-onder te gaan in een bad van grondeloze haat.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022317891
Ebook: 9789460410239
Uitgever: Manteau
Tango
Een vrouw meldt zich op het politiebureau. Haar vriend is spoorloos verdwenen. Op het eerste gezicht lijkt het om een gewone huiselijke twist te gaan, waarna de man met de noorderzon is vertrokken.

Als duidelijk wordt dat zijn verdwijning iets te maken heeft met foto's die het daglicht niet mogen zien en dat ook de in Brugge in de hotelsector opererende maffia bij de zaak betrokken is, wordt de toestand zeer ernstig.

Van In en Hannelore mogen dan net hun wittebroodsweken in Argentinië achter de rug hebben, wat hen te wachten staat, is hartverscheurend. Zullen ze nog ooit samen de tango dansen?
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022331699
Ebook: 9789460410369
Uitgever: Manteau
Onvoltooid verleden
Op een zomerse ochtend vindt de exploitant van de Oesterput, een restaurant in Blankenberge waar oesters en kreeften in grote bassins op consumptie wachten, het lijk van een jonge vrouw. Het lichaam bevindt zich in de monding van een onderaardse pijp die de bassins van zeewater voorziet.

Het slachtoffer en haar man zijn lid van een vereniging van neonazi's. Op de bil van de vrouw staat een runeteken getatoeëerd. Het teken heet Mannaz en staat symbool voor de Nieuwe Orde.

Als twee dagen later ook de vermoedelijke minnaar van het slachtoffer wordt vermoord, komt Van In in contact met een mysterieuze groep die zich commando Mannaz noemt.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022318591
Ebook: 9789460410321
Uitgever: Manteau


Casino
Hubert Blontrock, een notoir gokker, krijgt een decadent voorstel dat elke verbeelding tart. De inzet is namelijk een mensenleven. Een paar uur later wordt hij door de politie opgepakt wegens openbare dronkenschap. In zijn roes laat hij iets los over een roulettespel waarbij doden zullen vallen.

Als Van In hem de volgende dag opzoekt, ontkent de man echter alles. Nog geen dag later wordt hij dood aangetroffen in zijn huis. Onderzoek wijst uit dat hij voor zijn dood elektrische schokken toegediend kreeg.

Merel de Man, een meisje dat niet tevreden is over haar borsten, laat een borstcorrectie uitvoeren in de privékliniek van dokter Decoopman, een gerenommeerd plastisch chirurg. De ingreep is geslaagd en de toekomst lacht haar toe.
Op het strand tussen Blankenberge en Wenduine wordt het naakte lichaam aangetroffen van een meisje dat net een borstcorrectie heeft laten uitvoeren in de privékliniek van dokter Decoopman, een gerenommeerd plastisch chirurg.

De twee moorden houden op het eerste gezicht geen verband met elkaar, tot Van In stukje bij beetje een gruwelijke waarheid ontdekt: het spel waarvoor Blontronck in een dronken bui waarschuwde wordt wel degelijk gespeeld. Merel Deman, het meisje dat dood op het strand werd aangetroffen, was het eerste slachtoffer.

Van In begint een onderzoek naar de moord op Hubert Blontrock maar krijgt amper de tijd om zich in de zaak te verdiepen. Bovendien kan hij niet weerstaan aan een van de weinige ondeugden waarvoor hij zich immuun waande. Stukje bij beetje ontdekt hij een gruwelijke waarheid.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022318751
Ebook: 9789460410192
Uitgever: Manteau
Ontmaskerd
De jonge Joris Mareel zit in zijn eentje in een Blankenbergs café te kijken naar het vrolijke carnavalsgedruis rondom hem. Hij neemt niet actief deel aan het gejoel en de feestvreugde, want eigenlijk heeft hij geen vrienden. Hij droomt wel van mooie meisjes, maar hij heeft nog nooit ook maar een schijn van kans gehad bij het andere geslacht.

Terwijl hij zijn weinig benijdenswaardig lot overpeinst, vangt hij een glimp op van Katja, het mooiste meisje van de badstad. Ze wenkt hem en als in een droom volgt hij haar naar buiten. Daar onthult zij hem een vreselijk geheim over zijn afkomst, wat Joris helemaal van zijn stuk brengt.

De volgende ochtend wordt het levenloze lichaam van de knappe jonge vrouw gevonden. Aangezien Joris als laatste met Katja gesignaleerd werd, volgt de politie zijn spoor. De jongen wordt in het nauw gedreven, maar hij slaagt er toch in uit de handen van Van In en zijn ploeg te blijven. De klopjacht neemt groteske vormen aan, maar de vraag blijft of de flikken wel op het goede spoor zitten.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022318973
Ebook: 9789460410314
Uitgever: Manteau
Zonder spijt
Olivier Broes, journalist bij de linkse krant Gazet, maakt zich zorgen om een collega die al een paar dagen niet meer is komen opdagen. Hij stapt naar de politie. Van In dringt de flat van de vermiste journalist binnen en treft zijn levenloze lichaam aan. De schedel van de man is doorboord door twee kogels.

Van In verneemt van Olivier Broes dat de vermoorde collega op het punt stond ophefmakende details over de Bende van Nijvel aan het licht te brengen. Het spoor leidt naar de weduwe van de substituut die destijds het onderzoek leidde en die later in verdachte omstandigheden is gestorven.

Nu blijken de notities van de substituut verdwenen te zijn! Pieter Van In, zijn geliefde Hannelore en zijn collega Versavel komen in een maalstroom van gebeurtenissen terecht waarin zij bijna kopje-onder gaan.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022319642
Ebook: 9789460410406
Uitgever: Manteau
Alibi
In Brugge wordt met man en macht gewerkt aan de opnames van een nieuwe politieserie. De realiteit overtreft de fictie wanneer op het parkeerterrein bij de filmset de wagen van hoofdrolspeler Tack in vlammen opgaat. De brandweer doet een uiterst macabere ontdekking: in het uitgebrande wrak bevindt zich een verkoold lijk dat met handboeien aan het stuur werd vastgeketend.

Tack blijkt ongedeerd en algauw wordt duidelijk dat de dader noch het lijk iets te maken heeft met de acteurs in Brugge.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022319673
Ebook: 9789460410161
Uitgever: Manteau
Rebus
Een oude man krijgt een hartinfarct in de kerk van het Brugse Begijnhof terwijl hij een non bedreigt met een pistool. Van In stelt een onderzoek in, maar de zaak blijft zonder gevolg doordat het slachtoffer geen klacht wil indienen tegen haar belager.

Enkele dagen later treft de eigenaar van de Lucifernum, een diabolische bar in de Brugse binnenstad, een vreselijk verminkt lijk aan in de toiletten. Het spoor leidt al vlug naar een geheimzinnig genootschap dat zich de Gezellen van de Brugse Beer noemt.

Van In en Versavel raken verwikkeld in een kluwen van intriges. Welke rol speelt het zestiende-eeuwse schilderij De zeven wonderen van Brugge van Pieter Claeissins de Oude dat in het Begijnhof wordt bewaard? En bestaat de schat van Karel de Goede echt?

De Gezellen van de Brugse Beer geven hun geheimen beetje bij beetje prijs. Of is dat maar schijn en moet Van In de oplossing ergens anders zoeken?
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022321430
Ebook: 9789460410352
Uitgever: Manteau


Op drift
Het onschuldige toeristische vertier in de badstad Blankenberge wordt opgeschrikt door een niets of niemand ontziende drugsbende. Doema, een Russisch meisje, wordt vermoord aangetroffen in een natuurreservaat in de duinen. Doema maakte deel uit van een groep jongleurs die optreden in Het Witte Paard, een zaal waar tijdens de zomermaanden een zang- en dansspektakel wordt gebracht. Een tijdje later wordt ook haar dealer neergestoken.

Van In en Versavel proberen de bende op te rollen maar ze doen ondertussen een vreselijke ontdekking. Ze komen te weten dat een grote partij chemische drugs op komst is waarin toevallig een dosis dodelijk gif is terechtgekomen. De besmette partij wordt overzee aangevoerd. Ze weten alleen nog niet wanneer en met welk schip.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022321454
Ebook: 9789460410338
Uitgever: Manteau
De zevende kamer
Louis Vanderpoorten, ex-minister van Justitie en toekomstig premier, wordt vermoord aangetroffen in de buurt van Villa Papillon, een luxebordeel in de buurt van Brugge.

Van In legt meteen een verband tussen de locatie waar Vanderpoorten vermoord werd en de Villa. Uiteraard wordt hem deze toch voor de hand liggende conclusie niet in dank afgenomen.

Procureur Beekman belast de federale politie met het onderzoek en dat zeer tegen de zin van commissaris Van In, die samen met Guido Versavel en Hannelore een parallelonderzoek start. Van In komt erachter dat alle zes kamers van de Villa Papillon bezet waren op het ogenblik dat Vanderpoorten vermoord werd. Hij ondervraagt alle klanten, maar stuit daarbij op zoveel weerstand dat hij stilaan begint te beseffen dat er andere belangen op het spel staan.

Wordt dit een beruchte doofpotaffaire omdat de reputatie van vooraanstaande personen in het gedrang is? En belangrijker: volgt Pieter Van In wel het goede spoor?
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022322468
Ebook: 9789460410222
Uitgever: Manteau
Bankroet
Tijdens een romantisch weekeinde in Venetië raken Van In en Hannelore toevallig betrokken bij de moord op Filip Vandecasteele, een Oostendse reder en tevens eigenaar van een visverwerkend bedrijf.

Als blijkt dat het slachtoffer een paar uur voor zijn dood werd gebeld door een Vlaming, leidt het spoor naar Oostende, waar Van In en Versavel kennismaken met het ruige vissersmilieu, The Brothers of Harley (een bizarre motorclub), een cynische Nederlandse zakenman en de artistieke scène.

Het wordt snel duidelijk dat heel wat mensen een motief hadden om Vandecasteele te vermoorden, maar telkens als Van In denkt dat hij op het goede spoor zit, duiken nieuwe elementen op die zijn hypothese op losse schroeven zetten.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022322499
Ebook: 9789460410178
Uitgever: Manteau
Misleid
Ditmaal is de toch al licht ontvlambare Pieter Van In genoodzaakt om zich te verdiepen in de schemerachtige en klatergouden wereld van de missverkiezingen.

Van In, Guido Versavel en Hannelore Martens hebben echter niet alleen hun handen vol aan de glitter en glamour van de missen, maar ook de keiharde zakenwereld van containertransporten vanuit China naar de haven van Zeebrugge eist hen op.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022323540
Ebook: 9789460410055
Uitgever: Manteau
De cel

Op Schiphol landt een vliegtuig afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. De politie staat klaar om een drugskoerier, een zogenaamde bolletjesslikker, in te rekenen. Hij werd op heterdaad betrapt in het vliegtuig.

Zes maanden later vindt de Brugse politie in een kanaal in de buurt van Brugge het lijk van een jonge vrouw dat al enkele dagen in het water ligt. Het blijkt te gaan om een Vlaamse stewardess. Via een reconstructie van haar recente verleden legt Van In de link met het vliegtuig uit de Dominicaanse Republiek met aan boord de drugskoerier, in wiens gezelschap het slachtoffer werd gezien. Is de moord een afrekening in het drugsmilieu? Was de stewardess een handlangster van de ingerekende crimineel en moest zij uit de weg worden geruimd omdat ze te veel wist?

Bij de huiszoeking in haar appartement wordt in haar computer een lijst met de namen van twaalf mannen gevonden. Van In trekt de namen na en wordt daarbij hardnekkig tegengewerkt door een van hen. Wat is het verband tussen de twaalf mensen? Worden zij afgeperst? Zijn het klanten? Het zijn zonder uitzondering mannen van aanzien die het gemaakt hebben in het leven. Het kost Pieter Van In en zijn team de grootste moeite om uiteindelijk de onthutsende waarheid bloot te leggen.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022323557
Ebook: 9789460411168
Uitgever: Manteau
De vijand
Net als commissaris Pieter Van In denkt dat hij even kan uitblazen na het onthutsende avontuur met het stamcelonderzoek waarbij hij bijna de verdrinkingsdood stierf, krijgt hij een merkwaardig telefoontje van een oude vriendin. Haar broer is spoorloos verdwenen en zij schakelt de discrete hulp in van Van In. Ze wil geen officieel onderzoek, want haar broer is geheim agent en het is niet toegestaan op enigerlei wijze de aandacht op de geheime dienst te vestigen.

Als Van In zijn privéonderzoek start, ontdekt hij al gauw dat er binnen de Europese geheime dienst in oprichting verschillende strekkingen zijn en dat afdelingen elkaar niet alleen wantrouwen, maar ook tegenwerken. De agenten houden elkaar nauwlettend en angstvallig in het oog.

Van In stuit op een complot binnen de dienst en hij vermoedt dat de broer van zijn jeugdvriendin over aanwijzingen beschikte die hem in acuut levensgevaar hebben gebracht. Er ontstaat een kat-en-muisspel, waarbij Van In uiteindelijk de stervende broer vindt. In een ultieme krachtmeting slaagt hij erin een ramp te vermijden. Daarbij wekt hij de bewondering van de top van de geheime dienst.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022324820
Ebook: 9789460411120
Uitgever: Manteau
Erewoord
Céline Dubois, een jonge vrouw, wordt vermoord aangetroffen bij haar thuis op de sofa. Alles wijst op zelfmoord. De huisarts die het overlijden vaststelt, heeft echter zijn twijfels. Het onderzoek wijst uit dat hij gelijk heeft. Céline Dubois is vergiftigd met het extract van de bessen van de taxus baccata.

Werner Candries, zaakvoerder van een groothandel in bloemen en planten met wie ze een verhouding had, is de eerste verdachte, maar al snel blijkt dat hij niets met de zaak te maken heeft. Toch heeft de man geen onbesproken verleden. Van In ontdekt dat hij betrokken was bij illegale handel in sigaretten en dat hij er nogal bizarre seksuele gewoontes op na houdt, maar ook dat is niet voldoende om hem voor de rechter te brengen.

De zaak neemt een onverwachte wending als 'de man op de motorfiets' zijn intrede doet. Hij dringt bij Candries binnen en slaat met een hamer zijn knieën kapot. Gaat het om een ordinaire afrekening in het milieu of bestaat er een verband tussen 'de man op de motorfiets' en de andere gebeurtenissen waarbij steeds meer mensen betrokken raken?
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022324844
Ebook: 9789460411137
Uitgever: Manteau
Postscriptum
In Frankrijk wordt een pelgrim die te voet onderweg is naar Santiago de Compostela vermoord. De boeteling blijkt afkomstig uit Brugge en zo raakt de onvolprezen commissaris Pieter Van In bij de moordzaak betrokken. Via het onderzoek komt Van In in contact met een bekende Brugse familie met een verleden dat teruggaat tot het Belgische koloniale tijdperk.

De recent overleden grootvader was namelijk de leider van een huurlingenleger dat de zelfstandigheid van de rijke provincie Katanga moest bevechten. Het gerucht gaat dat hij voor zijn militaire prestaties meer dan rijkelijk beloond werd door het Katangese regime. Toch leefde onze held in Brugge zeker niet in grote welstand en sterft hij veeleer in eenzaamheid. Dan duiken er documenten op die gewagen van een goudschat. De hebzucht van de familie kent geen grenzen meer... Wordt de schat gevonden en wat is het verband met de raadselachtige moord op de Brugse pelgrim?
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022326060
Ebook: 9789460411564
Uitgever: Manteau
De laatste rit (novelle)
In De laatste rit worden commissaris Pieter Van In en zijn vriend en rechterhand Guido Versavel belast met een uiterst delicate opdracht. Aan de vooravond van de Tour de France wordt Vlaanderens bekendste wielrenner, Romain Vanthillo, serieus bedreigd.

De Franse geheime dienst wil geen enkel risico nemen en besluit een beroep te doen op superspeurder Van In. Pieter Van In en Guido Versavel genieten met volle teugen van de luxe die hun in Parijs en tijdens de Tour ten deel valt, maar zij beseffen ook dat hun aandacht geen moment mag verslappen.

Al gauw blijkt dat er diverse mensen zijn die zich merkwaardig gedragen als de speurders te dicht in hun buurt komen. Wie bedreigt wie en wanneer slaat het noodlot toe...?

* De laatste rit is geschreven in opdracht van Het Nieuwsblad en bevat ca. 121 pagina's.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789903234590
Uitgever: Manteau
Solo
Brugge wordt opgeschrikt door een wel heel lugubere moord: een argeloze voorbijganger vindt het onthoofde lichaam van een man van middelbare leeftijd. Uit de lijkschouwing door de arts met de onuitspreekbare Poolse naam blijkt dat het gaat om een onthoofding met de guillotine.

Al gauw komen de speurders erachter dat het slachtoffer burgemeester was van een Brusselse faciliteitengemeente. Bijna als vanzelf zoeken ze de verdachte in extreem rechtse Vlaamse kringen. De moord lijkt een duidelijke provocatie aan het adres van belgicistische politici.

De zaak wordt complexer wanneer een tweede, al even brutale moord gepleegd wordt op een militant van het Vlaams Belang. Hangen de moorden samen? En zo ja, wat zijn de overeenkomsten tussen beide slachtoffers? Het oplossen van de moorden is voor Van In en Versavel net zo ingewikkeld als het ontwarren van het Belgische communautaire kluwen.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022326152
Ebook: 9789460411632
Uitgever: Manteau
Eiland
Een eiland voor de Bretonse kust: twee eilandbewoners die met elkaar in gesprek zijn: "Heb jij Pierre vandaag al gezien? Nee? Merkwaardig. We zien hem toch elke ochtend op dit tijdstip." Pierre is een Bruggeling die zijn vaderland ruim tien jaar geleden verruilde voor de rust en de ongereptheid van de Bretonse kust.

Enkele uren later in Brugge. Op de plek van het voormalige klooster van de Arme Klaren, nu een soort verscholen enclave van een twintigtal aantrekkelijke stadswoningen, zijn vier bewoners druk in gesprek gewikkeld nadat het lijk gevonden is van een man die de Pierre uit de openingsscène blijkt te zijn. Pieter Van In arriveert snel ter plaatse en ontdekt tot zijn genoegen een stukje Brugge dat hij nog niet kende.

Bij de ondervraging van de bewoners stelt Van In vast dat ze allemaal erg aan hun privacy vasthouden? Het lijkt wel alsof ze collectief iets te verbergen hebben. Is de serene stilte van de site slechts schijn?

Wat is de band tussen de vier bewoners die de moord becommentariëren? Delen zij meer met elkaar dan hun poetsvrouw? Pieter Van In ontdekt in het verleden van elk van de bewoners elementen die het daglicht niet verdragen.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022327029
Ebook: 9789460412400
Uitgever: Manteau
Min 1
Hubert Snoy et d'Oppeurs wist dat hij binnen luttele seconden zou sterven. In tegenstelling met de twee mannen die hem onder schot hielden, wist hij bovendien waarom. Wie is Snoy et d'Oppeurs en waarom wordt hij op een bijna rituele manier vermoord?

Het spoor leidt naar Alecto, een Griekse terreurorganisatie, en naar Frederique Collignon, voorzitter van de raad van bestuur van de Bilderberggroep. Bij het onderzoek krijgen Van In en Versavel de hulp van Claus Zandvliet, majoor bij de militaire inlichtingendienst. Maar kunnen ze hem vertrouwen?

De verdachte dood van een hoertje geeft de zaak een nieuwe wending. Van In en Versavel belanden in een web van intriges en worden de speelbal van duistere machten. Toch slagen ze erin een aanslag op de jaarlijkse bijeenkomst van de Bilderberggroep te verijdelen en de Griekse terroristen onschadelijk te maken, maar dat is pas het begin van een nachtmerrie.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022327883
Ebook: 9789460412769
Uitgever: Manteau
Het laatste bevel
Tijdens een cruise op de Middellandse Zee worden Pieter Van In, Hannelore Martens en Guido Versavel geconfronteerd met de zorgwekkende verdwijning van Bart Vernieuwe. Als een zoektocht aan boord niets oplevert, gaat men ervan uit dat Vernieuwe verdronken is. Het is niet meteen duidelijk of het om moord of zelfmoord gaat, tot Van In erachter komt dat Willem Debaes, de schoonvader van Bart Vernieuwe, zes maanden voordien verdronken is in het zwembad van een leegstaande villa in de buurt van Kortrijk.

Het onderzoek voert Van In van Barcelona, Cannes, Firenze, Rome, Alicante, Gibraltar en Lissabon terug naar zijn thuishaven, waar hij contact opneemt met de familie van het slachtoffer en de dubbelzinnige Alain Dekyvere, hoofdinspecteur bij de lokale recherche van Kortrijk. De vermoedens gaan in de richting van een uit de hand gelopen vastgoedoperatie in de Brusselse rand. Maar zit Van In wel op het juiste spoor? En welke rol speelt Kim Debaes, de dochter van Willem Debaes en weduwe van Bart Vernieuwe?

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022328255
Ebook: 9789460413117
Uitgever: Manteau
Het Janussyndroom
Freya Fiers, de dochter van een zakenman die een groot belang heeft in de productie van hernieuwbare energie, wordt brutaal verkracht door vier gemaskerde kerels. Het spoor leidt naar de zoon van de hoofdredacteur van een gerenommeerd links weekblad, maar Van In slaagt er niet in voldoende bewijzen te verzamelen om hem op te pakken. De tweede verdachte verdwijnt spoorloos, de derde wordt in zijn eigen huis vermoord. Een dood spoor?

En alsof dat nog niet genoeg is, verdenkt Hannelore Van In ervan een relatie te hebben met een jonge journaliste.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022328521
Ebook: 9789460413339
Uitgever: Manteau
(Pijn) 3
'Mijn naam is Jan Van In. Ik ga dood als u me niet binnen een week weet op te sporen. Help me alstublieft. Ik ben ongelooflijk bang.'

Zo luidt een videoboodschap die binnenkomt op het politiebureau in Brugge. De maker van het filmpje daagt Van In uit om de gijzelaar binnen een week te vinden - als dat niet lukt, wordt zijn naamgenoot gevild... Jan Van In, geen familie van, maar toch.

In een tweede boodschap bedreigt de geheimzinnige dader een nieuw slachtoffer. Geen Van In deze keer, wel een Versavel. Het hele land is in de ban van de psychopaat achter de videoboodschappen en leeft angstvallig mee. De pers smeert alles breed uit. Wie wordt het volgende slachtoffer? Martens?

De pijn snijdt diep in deze Aspe en stijgt exponentieel: tot de derde macht. En wie is die derde macht?

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022329658
Ebook: 9789460414091
Uitgever: Manteau
Zonder voorschrift
Een vreemde, bijna karikaturale homejacking is de aanzet tot een reeks moorden, geregisseerd door een zekere John Bold. Hij is een notoire liefhebber van vrouwelijk schoon die op een heel bijzondere manier met zijn opdrachtgevers communiceert. Wie is Bold en voor wie werkt hij?

Het onderzoek leidt via een lobbyist en een idealistische wereldverbeteraar naar Het Madeliefje, een bordeel waar iedereen zijn eigen bloempje kan plukken en Van In besmet raakt met een geheimzinnige, dodelijke bacterie.

Versavel, die ondertussen smoorverliefd is op de enige nog bruikbare getuige, staat voor een zware opdracht. Zal hij de moordenaars weten op te sporen en een geneesmiddel vinden dat het leven van zijn vriend kan redden?

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022329818
Ebook: 9789460414213
Uitgever: Manteau
De doos
Barend Vossen, zoon van een vermeende collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog, wordt dood aangetroffen in zijn huis. Moord of een ongeluk? Even later wordt Robert Dewilde, zoon van een verzetsheld, neergeschoten aan de Damse Vaart. Een familievete? Onenigheid over een erfenis? Of een koelbloedige afrekening?

Het geheim bevindt zich in een doos in Elounda op Kreta waar destijds de serie Who pays the Ferryman? werd gedraaid. Of speelt er nog een ander motief? Alleen ik weet het...

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022331088
Ebook: 9789460414701
Uitgever: Aspe NV
Het oor van Malchus
Wat als een radicale katholieke beweging zou dreigen met terreuraanslagen om de traditionele christelijke waarden in ere te herstellen?

Berthe Courierre, een knappe Parisienne, wordt naakt aangetroffen in het Pastoor Vanhaeckeplantsoen in Brugge. Dit op het eerste gezicht onschuldige voorval luidt het begin in van een reeks bloedige aanslagen die het land op zijn grondvesten doen daveren.

Van In en Versavel staan voor een bijna onmogelijke opdracht als ook Hannelore gegijzeld wordt door een groep nietsontziende fanatici.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022331101
Ebook: 9789460414817
Uitgever: Manteau
Import
Het lijk van een man spoelt aan op het strand van Zeebrugge. Een gokker belt de politie. Kort daarop worden hij en zijn buren op brute wijze vermoord door twee Russische criminelen. Toeval? Of iets veel ergers?

Van In onderzoekt de bizarre moorden, maar staat voor een raadsel. Hij krijgt ongevraagd de hulp van Hakim, een Syrische vluchteling die voor de Europese veiligheidsdienst werkt. Samen vormen ze een verbazend sterk team, tot blijkt dat terroristen van plan zijn een bomaanslag te plegen.

Achterdocht en paranoia verblinden het rechercheteam en dreigen het onderzoek te verscheuren. Wie kan Van In nog vertrouwen? Wie zijn de vijanden die het land op zijn grondvesten doen wankelen? De ultieme nachtmerrie van iedere veiligheidsdienst.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022332436
Ebook: 9789460414947
Uitgever: Manteau
De butlerknop
Een vrouw breekt samen met de beste vriend van haar zoon in bij een ex-minnaar. Een tijd later wordt ze dood aangetroffen naast haar auto nadat ze op een avond is gaan joggen met een vriendin. Ze blijkt vermoord.

Van In en Versavel belanden op een dood spoor, want er is geen motief en het slachtoffer werd niet seksueel misbruikt of beroofd. Is er een verband tussen de moord en de inbraak, waarbij behalve compromitterende foto's ook bezwarende informatie over de butlerknop werd ontvreemd?

Van In en Versavel onderzoeken de zaak, met op de achtergrond de dreiging van een oorlog die Europa dreigt te verscheuren.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022334386
Ebook: 9789460415753
Uitgever: Manteau

Van In

Episode 1

In oktober 2017 verscheen De butlerknop, het laatste boek in de reeks rond commissaris Van In. 'De allerlaatste', liet Pieter Aspe toen in diverse media verstaan. Ondertussen heeft Aspe samen met Marec zijn eigen uitgeverij en boekhandel uit de grond gestampt en begint hij op z'n 65ste met de energie van een twintiger aan een nieuw hoofdstuk in zijn rijkgevulde carrière. De meest gelauwerde en best verkochte thrillerschrijver van Vlaanderen aller tijden start met een nieuwe reeks.

Commissaris Van In blijft de protagonist, maar zijn situatie is totaal anders. Pieter Van In is met pensioen, zit duidelijk niet lekker in zijn vel en van Hannelore Martens, de kinderen en Guido Versavel is geen spoor.

Van In, Episode 1, is de start van een nieuwe reeks die tien boeken zal omvatten. Wie de tien boeken verzamelt, zal aan het einde van de reeks de lange rode draad door het verhaal kunnen ontwarren.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022335819
Ebook: 9789460416149
Uitgever: Aspe NV
Episode 2

Wat heeft de vermeende zelfmoord van een oude man in een rusthuis te maken met een op macht beluste vastgoedmakelaar, een groene partijvoorzitter, een vrouwonvriendelijke communist, een nymfomane juriste, een sicario en de productie van hernieuwbare energie?

Van In en Rein Claeys, die voor Europol werkt, belanden in een broeierig avontuur waarbij ieder antwoord een nieuwe vraag oproept. Zet je schrap voor Episode 2, want het gaat ongemeen hard.

Na zijn overbekende Van In-reeks startte Pieter Aspe in 2018 met een nieuwe reeks. Commissaris Van In is nog steeds de protagonist, maar zijn situatie is geheel anders. Van zijn vrouw Hannelore Martens is geen spoor, evenmin als van de kinderen en zijn rechterhand Guido Versavel. Pieter Van In zelf is met pensioen, kan zich niet herinneren wat met zijn geliefden is gebeurd en mist hen heel erg.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022336939
Uitgever: Aspe NV
Episode 3

Een politicus, een kapitalist, een maffiabaas en een jurist worden gegijzeld door een rechtse organisatie, opgericht en gesteund door Steve Bannon, voormalig strateeg van president Donald Trump. Hun hoofdkwartier in een eeuwenoud klooster in Italië huisvest tevens een gladiatorenschool voor culturele strijders.

Het avontuur begint echt wanneer Pieter Van In en Rein Claeys in contact komen met Kodor, alias Cicero, en ze een reis aangeboden krijgen naar Mykonos, waar Van In geconfronteerd wordt met zijn verleden. De gewetenstrijd die daarop volgt stelt de ex-commissaris zwaar op de proef, maar versterkt aan de andere kant zijn relatie met Rein, die hem bijstaat in een van de moeilijkste beslissingen in zijn leven. Neemt hij wraak of blijft hij trouw aan zijn principes? En beseft hij dat het ergste nog moet komen?

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022337257
Uitgever: Aspe NV
Episode 4

Frank Flamand is een rijke, Brugse industrieel die nog maar een paar maanden te leven heeft. Hij heeft vrouw noch nageslacht. Zijn broers en zus azen op zijn fortuin. Flamand is niet van plan alles zomaar weg te schenken en laat zijn vertrouwenspersoon contact opnemen met Van In. Hij wil de mogelijke erfgenamen ook aan een privéonderzoek onderwerpen.

Wanneer Flamand overlijdt, valt de erfenis iedereen als een baksteen op de maag. Niets is voor niets. En wat is de rol van de dwerg in dit merkwaardige verhaal?

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022337615
Uitgever: Aspe NV
Episode 5

De positie van Hendrik Verdonck, een rijke en machtige industrieel uit De Panne, wankelt wanneer een generaties lang meegedragen familiegeheim wordt ontsluierd. Zijn vrouw is de klokkenluider, hun drie kinderen staan voor een raadsel met heel wat ontbrekende elementen. Tegelijk zijn er op verschillende locaties in het land schijnbaar ludieke acties die gericht zijn tegen het koningshuis. Wanneer de dochter van Verdonck verdwijnt, doet de familie een beroep op Van In om haar terug te vinden.

De gepensioneerde commissaris botst op het ene mysterie na het andere. Een oorlogsdagboek van de vader van Verdonck zorgt onverwacht voor een heel andere kijk op de zaak. Wie zijn de Verdoncks écht? Wat hebben ze te verbergen? En wat is de rol van het koningshuis in dit hele verhaal? In de anders zo rustige en vredige badplaats De Panne gaan de poppen aan het dansen. Beetje bij beetje legt Van In de puzzel, bijgestaan door zijn nieuwe partner in crime en kersverse korpschef Rein Claeys.

Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022338322
Uitgever: Aspe NV

Jeugdboeken

Bloedband
De wereld stond even stil. Toen de deur dichtviel en iemand de grendels erop schoof, leek het alsof iedereen in slowmotion bewoog. Senada draaide zich om. Haar lippen vormden een onhoorbare kreet. Jonas zette zich af als een kat. Hij maakte een sprong in de richting van de deur, een ijdele poging om het onheil ongedaan te maken. Melchior zoomde in op het slot. De close-up illustreerde perfect wat er gebeurd was. Ze waren als kinderen in de val gelopen.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022319000
Uitgever: Manteau
Luchtpost
Jasper, Melchior en Senada vertrekken in opdracht van de BBC naar Somalië. Ze gaan een reportage maken die de jacht op de neushoorn in Kenia en de handel in rinoceroshoorn aan de kaak moet stellen. Op de luchthaven van Mogadishu worden ze gearresteerd op verdenking van spionage. Toch zullen ze erin slagen door te dringen in het stropersmilieu.
Schrijver: Pieter Aspe
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022319017
Uitgever: Manteau