Boekenplank:
Kies

Boeken van Toni Coppers

Toni Coppers is schrijver en scenarist. Hij debuteerde in 1995 met De beha van Madonna; brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1 en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep. Hij werd vooral bekend door zijn misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout, welke in 2016 zijn uitgebracht als tv-serie onder de titel Coppers.

Meer over Toni Coppers

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: België

Website: Toni Coppers


Overzicht

 • Een willekeurige vrouw

Alex Berger

 1. De zaak Magritte
 2. Val
 3. Offer
 4. Roofdier

David Cleeffs

 1. Dixit
 2. Heilige nachten

Liese Meerhout

 1. Niets is ooit
 2. Engel
 3. De geheime tuin
 4. Iris was haar naam
 5. Stil bloed
 6. Zwerfvuil
 7. Dood water
 8. Het laatste oordeel
 9. De vleermuismoorden
 10. De hondenman
 11. In naam van de vader
 12. De zomer van de doden
 13. Nooit meer alleen
 14. De jongen in het graf
 15. De genezer
 16. Het vergeten meisje
 17. Messias
 18. De moord op Arno Linter
 19. Jacht
 20. Onschuld

Non-Fictie

 • De beha van Madonna

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen willekeurige vrouw

'Precies een week geleden nam ik het besluit om zomaar een vrouw te vermoorden. Het was op een donderdag.'

* Gratis Moordzomer-geschenk ter introductie van de Maand van het Spannende Boek 2015 (59 pagina's).

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: N.v.t.
Uitgever: Manteau

Alex BergerDe zaak Magritte

November 2017. Het leven van Alex Berger, een Brusselse rechercheur, staat in de wacht sinds zijn vrouw Camille overleed bij de terroristische aanslagen in Parijs, bijna twee jaar geleden. Ze werd neergeschoten op het terras van Le Carillon, waar ze met vriendinnen aan het aperitieven was. Sinds die dag is Berger een emotioneel wrak. Een man zonder hoop die te veel drinkt en om weinig of niets geeft. Zijn dromen zijn gevuld met gruwelijke nachtmerries waarin zijn vrouw hem telkens smekend komt vragen waarom hij haar niet gered heeft.

Tegelijk wordt een bizar spoor van moorden getrokken door Brussel en Parijs. Telkens vinden de speurders bij het slachtoffer hetzelfde briefje: 'Ceci n'est pas un suicide'...

Op verzoek van de erven Magritte schreef Toni Coppers deze indringende literaire thriller: 'Mijn eerbetoon aan Magritte is in de eerste plaats een lofzang op de verbeelding. Maar in surreële tijden als deze wilde ik bovenal het recht op liefde en vrijheid bezingen. Dit is, wat mij betreft, grenzeloos. Mijn metgezel in deze zoektocht is de Brusselse rechercheur Alex Berger, in diepe rouw om zijn vrouw, die hij verloor bij de aanslagen in Parijs'. - Toni Coppers

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789464946444
Ebook: 9789460415371
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Val

Alex Berger, een wat bijzondere privédetective, was in een eerder leven commissaris bij de Moord in Brussel. Op zijn vijfenveertigste besliste hij zijn verleden overboord te gooien en sinds kort leeft hij teruggetrokken in Oostende. Alex is er niet echt ongelukkig: hij kijkt veel naar de zee en praat meer tegen de meeuwen dan met de mensen.

In Londen wordt Roisin Benting, eenentwintig en in de fleur van haar leven, in haar loft koelbloedig gewurgd. De moordenaar laat een souvenir achter op haar buik: een sneeuwbol met daarin een miniatuur van het Atomium. Als Sara, een van de weinige mensen voor wie Alex nog plaats heeft in zijn leven, bij Interpol opgezadeld wordt met deze onverklaarbare moord, roept ze de hulp in van haar ex-chef en boezemvriend.

Een tweede slachtoffer valt, dit keer in Vlaanderen, en de familie Bonard komt in beeld: een steenrijke redersfamilie met aan het hoofd de mysterieuze David Bonard, een man die niemand in zijn omgeving toelaat en van wie niemand iets weet.

Alex Berger belooft zijn vriendin wat research achter de schermen te doen. Dan gebeurt er iets vreemds: hij ontvangt een persoonlijk bericht van David Bonard, een uitnodiging voor een verblijf in zijn mythische landhuis aan het Meer van Lugano. Aan de zijlijn blijven staan, blijkt plotseling geen optie meer...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022337240
Ebook: 9789460416507
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Offer

Vier meisjes verdwijnen in het woud. Het dorp zwijgt... tot ze gevonden worden...

Alex Berger, ex-flik en een wat bijzondere privédetective, is op retraite in de Italiaanse Alpen. Ver weg van zijn job waar hij zwaar over twijfelt, op zoek naar zichzelf en - om de lokale natuurvereniging blij te maken - ook op zoek naar een wolf.

In de Ardennen, in het oude Woud van Anlier, vindt een boswachter het lichaam van een jonge vrouw. Ze ligt naakt op een boomstronk, misbruikt en gewurgd. De plaats delict roept lugubere herinneringen op aan een cold case. Het onderzoek concentreert zich rond Suxy, een dorpje van niks midden in het woud, zo goed als zonder internet en telefoon, afgesloten van de wereld. Het is een dorp van oudjes, maar ook van zonderlingen en mensen die je ’s nachts liever niet tegen het lijf loopt.

Sara Cavani van Interpol roept de hulp in van haar goede vriend. Alex Berger laat zijn wolf achter om mee te jagen op een veel gevaarlijker roofdier dat zich schuilhoudt in de bossen rond Suxy. Hij duikt onder in het enorme woud en wordt er geconfronteerd met zijn eigen angsten en demonen. Maar Alex is niet alleen... Ook de moordenaar zwerft er rond op zoek naar een volgende prooi.

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789463938396
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Roofdier

Midzomernacht - Een vreugdevuur eindigt in de hel...

Alex Berger is een wat eigenaardige privédetective die vaker dan goed voor hem is zijn klanten afscheept: hij heeft geen zin om overspelige vrouwen te schaduwen of personeel te betrappen dat met zijn vingers in de kassa zit. Dan maakt hij liever strandwandelingen in Oostende.

Drieduizend kilometer verderop in Lapland viert Tom, een filmstudent, midzomernacht met enkele meisjes die hij ontmoette op het ‘Grote Berenpad’. Vrolijk en dronken dansen ze rond het kampvuur. Ook al gaat de zon die nacht niet onder, toch blijken er duistere krachten in het spel want de volgende ochtend worden de meisjes alleen wakker. Toms rugzak en telefoon liggen naast het gedoofde vuur. Hijzelf is spoorloos. De zoektocht levert niets op en de radeloze ouders vragen Alex om hulp. Tom is namelijk niet zomaar een jongen op reis: hij heeft meer dan één reden om naar het Hoge Noorden te trekken...

In het hypnotiserende landschap van berken, meren en stilte wordt Alex geconfronteerd met een onmogelijke opdracht: hoe vind je een jongen terug in die laatste wildernis van Europa? Dan ontdekt de lokale politie een lichaam. Zwaar verminkt, maar het is niet Tom. Is er een moordenaar aan het werk of dwaalt er een ongrijpbaar roofdier rond in die bevreemdende natuur? Een nieuwe moord, dit keer in België, trekt Alex Berger en zijn dierbaren steeds dieper in een moeras van angst...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789464946086
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

David CleeffsDixit

David Cleeffs, voormalig Coördinator Waterwegen bij het Ministerie van Verkeer, heeft het eenmansbedrijfje Dixit opgericht. Hij geeft cursussen aan middenstanders, kaderpersoneel en gezagsdragers, en brengt zelfs lokale prostituees maandelijks op de hoogte van de culturele musts, zodat ze hun klanten op niveau kunnen plezieren.

Als David van enkele politieagenten een geheime opdracht krijgt, komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling: binnen enkele weken tijd valt er een dode en wordt er een agent vermist. Terwijl het hele land in angst verkeert vanwege een mogelijke gifaanslag, is David door toedoen van de gretige media uitgegroeid tot Volksvijand Nummer 1...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044312393
Uitgever: The House of Books
Heilige nachten

David Cleeffs runt een communicatiebedrijfje, maar de zaken gaan niet bijster goed. Hij klust bij als tekstschrijver in de dierentuin, geeft lessen Algemene Kennis aan drie gevangenen en speelt reisleider tijdens 'culturele cruises' op de Middellandse Zee. Tot overmaat van ramp ontpopt zijn vrouw Ellie zich tot een vegetarische Jeanne d' Arc die te vuur en te zwaard het fastfood te lijf gaat. Gelukkig komt hij culinair nog aan zijn trekken in het Siciliaanse restaurant van zijn vriend Marco, en is er ook lris, de warmbloedige vrouw van de cruisedirecteur met wie David van Luxor tot Venetië tomende avonturen beleeft.

Maar terwijl David ondervindt dat seks vooral een werkwoord is, beginnen de zaken danig uit de hand te lopen. De dierentuin wil een kijkcijferhit scoren door vrijwilligers in de leeuwenkooien te droppen, en de drie gevangenen gebruiken David om te ontsnappen en een megagijzeling op te zetten. Voor hij het goed en wel beseft, is David woordvoerder van de eerste echte ecoterroristen ter wereld...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044316032
Uitgever: The House of Books

Liese MeerhoutNiets is ooit

Na jaren te hebben rondgezworven in het buitenland, runt Simon de Vere een reclamebedrijfje in Brussel. Wanneer zijn vader Robert verongelukt, erft Simon diens zaak, een kleine maar gerespecteerde kunsthandel in de buurt van de Kleine Zavel.

Maar al op de begrafenis zijn er vreemde dingen gaande en de zaken worden hoe langer hoe vreemder: zijn vader blijkt een uitstaande schuld te hebben bij schimmige mensen met weinig gevoel voor humor en met de onhebbelijke gewoonte om Simon te bedreigen. Als er in de zaak wordt ingebroken, leert Simon inspecteur Liese Meerhout kennen.

Liese heeft haar handen vol met een al even vreemde misdaad: de roofmoord op een gastconservator van het Afrikamuseum. Dan blijkt dat het vreemde schilderij dat Simons vader zijn leven lang gekoesterd heeft en altijd dicht bij zich in zijn kluis had, verdwenen is...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022322291
Ebook: 9789460415838
Uitgever: Manteau
Engel

Op zijn ronde door het Museum voor Schone Kunsten in Brussel ontdekt nachtwaker Alain Richaux tot zijn afgrijzen dat er onder een schilderij een beeldje van een engel ligt, badend in een plas bloed.

Inspecteur Liese Meerhout van de afdeling Kunstcriminaliteit ontvangt in de dagen na dit merkwaardige voorval verscheidene raadselachtige boodschappen. Zijn ze afkomstig van een grappenmaker die haar op stang wil jagen of bevatten de briefjes aanwijzingen en tips?

Dan valt er een eerste dode. Een man is op de Zavel vermoord zoals de revolutionair Marat op het beroemde schilderij van David: doodgestoken in zijn bad. En de klok voor het tweede slachtoffer begint te tikken...

Zal Liese er samen met haar steun en toeverlaat Simon de Vere uiteindelijk in slagen deze complexe kunsthistorische legpuzzel op te lossen?

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022323861
Ebook: 9789460410123
Uitgever: Manteau
De geheime tuin

In een Brussels kerkje wordt een jonge vrouw vermoord terwijl ze een derderangsschilderij aan het schoonmaken is. Het doek wordt gestolen. Maar wat deed het ondermaatse schilderij in de selectie van een prestigieuze Europese tentoonstelling?

In een loods aan de haven ligt het halfvergane lijk van een aan lagerwal geraakte kunstschilder. In een hotel in de binnenstad wordt het lijk gevonden van een Europarlementslid voor een Nederlandse rechts-populistische partij. Hij lijkt gewurgd tijdens een gay seksspelletje.

Werk aan de winkel voor Liese Meerhout, de opgewekte, lichtjes chaotische inspecteur Kunstcriminaliteit, en voor haar vriend Simon de Vere, antiquair tegen wil en dank. Wat in eerste instantie alleen maar lijkt te gaan om hebzucht, macht en klatergoud, blijkt ook zijn weerslag te hebben op de onderkant van het Europese verhaal: de illegalen die in het hart van de Europese hoofdstad een stukje geluk komen zoeken...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022324899
Ebook: 9789460411236
Uitgever: Manteau
Iris was haar naam

Een ondiep graf in het Zoniënwoud. Daarin het lijk van een NAVO-kolonel met een vreemd soort juweel om de hals. Liese Meerhout, kersverse commissaris bij de moordbrigade, bijt zich vast in het leven van de kolonel. Een man met vele geheimen, zo blijkt al snel.

Dan wordt in het uitgestrekte bos een tweede lijk gevonden, nu van een louche autohandelaar met een voorliefde voor jonge meisjes. Hij draagt eenzelfde mysterieus juweel, en tussen zijn dichtgevouwen handen steekt een witte bloem.

Liese zoekt hardnekkig naar een verband tussen beide mannen, maar het wordt haar niet gemakkelijk gemaakt. De macho's van de moordbrigade gunnen een nieuweling weinig, en nog minder als het een vrouw is. Daarbij komt nog dat haar relatie met haar vriend Simon de Vere aan een zijden draadje hangt.

Hoe verder het onderzoek vordert, hoe meer Liese beseft dat ze een race tegen de tijd loopt. Stilaan maar zeker komt er namelijk één naam in beeld: Iris, een meisje van twaalf, twee maanden ervoor spoorloos verdwenen...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022326046
Ebook: 9789460411540
Uitgever: Manteau
Stil bloed

In Oostende wordt de directeur van een onderzoekscentrum vermoord teruggevonden. Er ligt een eenvoudig poppetje op de plaats van de misdaad. De moord is griezelig gelijk aan een onopgeloste zaak van drie maanden voordien in het Brusselse: toen werd een journalist omgebracht, en ook bij hem lag hetzelfde soort poppetje.

Commissaris Liese Meerhout wil de moorden om persoonlijke redenen onderzoeken: haar vriend Simon pendelt al maanden tussen Brussel en Oostende. En nog belangrijker: ze is een maand zwanger en Simon wil absoluut geen kind.

Al vrij snel na haar aankomst in Oostende wordt de negentienjarige dochter van een welgesteld zakenkoppel ontvoerd. Op de plaats van de ontvoering ligt een eenvoudig poppetje. Dan nemen de zaken een mysterieuze wending: er duikt een filmpje op waarin het vastgebonden meisje te zien is en er rondom haar een luguber ritueel wordt voorbereid.

Voor Liese start een dubbele race tegen de tijd: het meisje op tijd terugvinden, en beslissen of ze haar kind zal houden...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022327067
Ebook: 9789460412431
Uitgever: Manteau


Zwerfvuil

In een gure nacht worden in Antwerpen een zwerver en een drugsverslaafde vermoord. Getuigen hebben een grote, zwarte gedaante in een cape zien vluchten van de plaats van de misdaad. De kranten hebben al snel een vette kluif aan de ongrijpbare 'Schim', maar commissaris Liese Meerhout heeft genoeg aan haar eigen demonen om ook nog in spoken te geloven.

Nadat haar relatie op de klippen is gelopen, heeft ze overplaatsing gevraagd naar de Antwerpse moordbrigade. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe stad en haar nieuwe leven. Als Liese zich vastbijt in een van de onderzoeken - de moord op een zwerver met een nogal duister verleden - gebeuren er meer vreemde dingen. Er valt een volgend slachtoffer, een mooie Sloveense die haar eigen erotische website had. En Liese merkt dat ze gevolgd en bespied wordt. De Schim heeft haar in zijn vizier genomen.

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022332863
Ebook: 9789460413148
Uitgever: Manteau
Dood water

Een pijp langs de Antwerpse Scheldekade: het enige aanknopingspunt bij de verdwijning van Albrecht Stuyt, een missiepriester aan wie een geurtje van pedofilie kleeft. Bizar genoeg vinden duikers bij het dreggen niet het lijk van de geestelijke, maar wel dat van Pina Gonzalez, een voormalig hoertje uit het Schipperskwartier.

Commissaris Liese Meerhout van de Antwerpse moordbrigade krijgt kop noch staart aan het verhaal. Het parket beschouwt de zaak van de verdrinkingsdood van de prostituee als afgedaan, maar Liese zoekt koppig verder. Wanneer uiteindelijk ook het verminkte lijk van de gewurgde missionaris aanspoelt, stapelen de vragen zich op. Want wie zit achter de moord? De hebberige neef van Stuyt? Een Afrikaanse smokkelbende? Corrupte pooiers en genadeloze smokkelaars?

Algauw raakt Liese Meerhout verstrikt in een kluwen van intriges, doodsbedreigingen, rauwe seks en gewetenswroeging. Niets blijkt moeilijker dan zoeken naar de waarheid in dood water.

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022329634
Ebook: 9789460414114
Uitgever: Manteau
Het laatste oordeel

Zomer, een broeierige avond in augustus. De twaalfjarige Emma verdwijnt uit het ouderlijk huis in de Antwerpse deelgemeente Berchem. Er zijn aanwijzingen dat het meisje is weggelopen, maar er zijn ook verontrustende elementen: ze heeft haar gsm en haar geneesmiddelen niet meegenomen. Commissaris Liese Meerhout heeft er een wrang gevoel bij.

Na enkele dagen, er is nog steeds geen spoor van Emma, verdwijnt ook de dertienjarige Femke terwijl ze natuurfoto's neemt in het domein van Fort 4 in Mortsel. Alle alarmbellen rinkelen nu bij het team. Is er een verband? Hebben de speurders te maken met een psychopaat die jonge meisjes ontvoert?

Commissaris Meerhout en haar collega's zijn dag en nacht in touw om de meisjes terug te vinden. Als de motieven van de dader stilaan duidelijk worden, is de waarheid veel schokkender dan iemand ooit had kunnen vermoeden...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022331323
Ebook: 9789460414695
Uitgever: Manteau
De vleermuismoorden

Het is begin december, en vriesweer. Als een busje met Britse zakenlui te pletter rijdt tegen de gevel van een bank, wordt er gevreesd voor een aanslag.

Ondertussen zoekt een ontstemde commissaris Liese Meerhout naar een nieuwe woning en kan haar hoofdinspecteur Masson maar niet zwijgen over zijn reis naar Portugal, waar hij niet alleen kerken, musea en kroegen heeft bezocht, maar ook een bibliotheek vol vleermuizen. Het busongeval blijkt een moord te verhullen en Liese krijgt de zaak toegewezen. Niet lang daarna wordt er een rechter omgebracht en pleegt iemand een aanslag op haar leven. Liese moet onderduiken...

Masson brengt haar onder bij een oude vriendin die een hotelletje runt in de Antwerpse binnenstad, niet ver van de kathedraal. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat ze op zoek zijn naar een formidabele tegenstrever. Want hoe stop je een moordenaar die niets meer te verliezen heeft?

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022332061
Ebook: 9789460414824
Uitgever: Manteau
De hondenman

Een tevreden, ja zelfs gelukkige commissaris Liese Meerhout is volop aan het verhuizen als ze op een zaterdag een oproep krijgt: er is een vrouw gevonden in het Galgenweel, het uitgestrekte zeilmeer op de Antwerpse Linkeroever. Ze is gewurgd en misbruikt. Maar hoe gruwelijk ook, dat is niet het enige...

En dit is geen alleenstaand geval. In Córdoba en in Trier zijn vergelijkbare misdaden gepleegd. Het enige aanknopingspunt: een witte veer. Een vederlicht spoor om een moord op te lossen. Midden in dit onderzoek gebeurt in het privéleven van Liese een drama.

Wanneer er in Antwerpen opnieuw een slachtoffer valt, gaat het alarm in het rood. Liese en haar team moeten op zoek naar een man met een verziekte geest, een gewiekste moordenaar die zich niet laat vatten. Een geschokte, rouwende Liese moet dieper gaan dan ooit in de jacht op haar eerste seriemoordenaar...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022332467
Ebook: 9789460414961
Uitgever: Manteau


In naam van de vader

Een zaterdagnacht, begin juni. Luc Michiels, een werkloze havenarbeider, wordt in ware maffiastijl geëxecuteerd. Op hetzelfde ogenblik verlaat Isaura de Mey, de negentienjarige dochter van een rijke vastgoedmagnaat, een exclusief polo-event in Brasschaat. Ze neemt een overdosis en pleegt zelfmoord.

Al vrij snel komen commissaris Liese Meerhout en haar team erachter dat Michiels een informant was voor de collega’s van de drugssectie. Werd Michiels verraden? Zit er een mol bij de politie? Seppe, het elfjarige zoontje van Michiels, is in de nacht van de moord teruggevonden op straat en spreekt sindsdien niet meer. Wat heeft de jongen gezien?

Liese bijt zich vast in de zaak en onderzoekt ook de zelfmoord van Isaura de Mey, wat niet naar de zin is van haar bazen. Ten huize De Mey, in hun imposante villa, treft ze een compleet ontwricht gezin aan, waar meer dan één geheim de relaties verziekt.

Dan duiken er vreemde mannen op in de buurt van Seppe. Liese en haar team doen er alles aan om de dreiging weg te nemen, maar niet veel later is de kleine Seppe verdwenen...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022333167
Ebook: 9789460415159
Uitgever: Manteau
De zomer van de doden

In de catacomben onder de kerk van Bolsena, een stadje in Midden-Italië, wordt het lichaam gevonden van een man uit Antwerpen. Hij ligt in een van de nissen waar de eerste christenen werden begraven.

Commissaris Liese Meerhout en haar rechterhand, hoofdinspecteur Michel Masson, gaan op onderzoek uit. Liese ergert zich aan Masson, die op scheiden staat, openlijk flirt met ontslag en het tripje naar Italië schaamteloos gebruikt om te zwelgen in de culturele rijkdom van de regio. Tegelijkertijd maakt ze zich ook zorgen, want het gaat hem duidelijk niet goed.

Als de autopsie geen uitsluitsel geeft, is de Italiaanse politie ervan overtuigd dat de man in de catacomben zelfmoord heeft gepleegd.

Terug in Antwerpen vergt een andere zaak de aandacht van Liese Meerhout en haar team: de schipper van een veerboot op de Schelde heeft een koffertje uit het water gehaald met daarin de bezittingen van een meisje dat in 1993 werd vermoord. De dader - hij misbruikte en wurgde twee meisjes in vier maanden tijd - is nooit gevonden.

Terwijl de commissaris in Antwerpen het onderzoek naar de moorden op de meisjes heropent en daarmee oude wonden openrijt, gaat een ontketende Masson in Italië op zoek naar antwoorden, en naar zichzelf...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022333495
Ebook: 9789460415418
Uitgever: Manteau
Nooit meer alleen

In een rustige Antwerpse buitenwijk komt een alleenstaande vrouw met een vreemd verhaal bij de politie: vanuit haar tuin heeft ze de gordijnen in haar slaapkamer zien bewegen. Ze is er zeker van dat er af en toe een vreemde in haar huis rondloopt.

Ondertussen is er in de volkse wijk Seefhoek iets sinisters aan de hand: katten worden ritueel vermoord, hun lijfjes verminkt en vastgespijkerd op deuren en hekken. Als er steeds meer dode katten worden aangetroffen, trekt commissaris Liese Meerhout het onderzoek naar zich toe. Liese is ervan overtuigd dat de tijd dringt en dat de zaak veel erger kan worden. Iemand oefent op dieren omdat hem voorlopig de moed ontbreekt voor de volgende stap: een eerste menselijk slachtoffer maken...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022334362
Ebook: 9789460415739
Uitgever: Manteau
De jongen in het graf

Leo Meersman is een van de wreedste seriemoordenaars van de laatste decennia. Hij kreeg in 2002 levenslang voor het misbruiken en vermoorden van zes jongens.

Hoofdinspecteur Michel Masson is ervan overtuigd dat het er zeven waren. Hij weet zeker dat ook de vijfjarige Arne in handen van Meersman is gevallen. Zijn lichaam is echter nooit gevonden. Zonder lichaam geen bewijs, maar ook geen verwerking voor de familie. Het is een cold case die Masson al een halve carrière bezighoudt en die hem diep in zijn ziel raakt.

Op zijn sterfbed vraagt Meersman onverwacht om Masson te zien. Hij wil hem iets vertellen...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022335055
Ebook: 9789460415982
Uitgever: Angèle
De genezer

Als commissaris Liese Meerhout een telefoontje krijgt uit Oxford, is ze niet weinig verbaasd: haar ex-vriend Simon blijkt er te wonen. Hij vraagt haar de verdwijning van een studente te onderzoeken. Ze wimpelt hem af: zij en haar team hebben in Antwerpen de handen vol met de moord op een bekende professor. De man werd zwaar toegetakeld en een kostbaar manuscript over middeleeuwse fabeldieren is verdwenen. Een roofmoord voor een onverkoopbaar museumstuk?

Liese's sidekick hoofdinspecteur Michel Masson likt als enige zijn vingers af bij het onderzoek in de mooie privébibliotheek van de professor. Maar alle sporen leiden naar Oxford. Liese volgt zoals steeds haar intuïtie. Ze steekt het Kanaal over en bezorgt haar Britse collega's een hoge bloeddruk bij haar koppige zoektocht naar het boek en het verdwenen meisje...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022335727
Ebook: 9789460416101
Uitgever: Angèle


Het vergeten meisje

Wanneer Camila, een jonge Limburgse wijkagente, op een zonnige lenteochtend de deur van een bungalow binnenstapt voor een routinecontrole, blokkeert ze volledig. Ze staart apathisch voor zich uit, ze hoort niets meer, denkt niets meer... Haar collega's ruiken pas onraad wanneer ze aan het einde van haar dienst niet op kantoor verschijnt. Ze vinden haar versteend en onderkoeld in het huis tussen de resten van een vreselijke roofmoord. De hele woonkamer hangt vol met bloed.

Camila blijkt een totale black-out te hebben. Een psychiater moet helpen te ontdekken wat ze precies gezien heeft, maar hoe dieper hij graaft, hoe meer vragen er naar boven komen. Als besloten wordt het via hypnose te proberen, wordt een spoor gevonden dat naar Antwerpen leidt. Een ontredderde Camila vraagt de hulp van commissaris Liese Meerhout en haar team.

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022336205
Uitgever: Manteau
Messias

Op een druilerige herfstochtend doet de schoonmaakster van een kerk op het Antwerpse Zuid een gruwelijke ontdekking: aan het kruis achter het altaar hangt een man over het lichaam van Christus. In het verwrongen doodsmasker van het slachtoffer herkent ze de trekken van de parochiepriester.

Commissaris Liese Meerhout en haar team staan voor een raadsel: is het een religieus geïnspireerde moord of heeft het met het privéleven van de pastoor te maken? Maar de man had een onbesproken reputatie en Liese vindt geen enkel aanknopingspunt.

Even later schrikt Antwerpen op door een heftige brand in een andere kerk. Wat er tussen de as van de biechtstoel wordt gevonden, is schokkend...

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022336694
Uitgever: Manteau
De moord op Arno Linter

Je krijgt de kans een moord te voorkomen… maar wat als je de sleutel in handen hebt en niet begrijpt wat er staat?

De moord op Arno Linter lijkt een eenvoudige klus. Alles wijst in de richting van een labiele jongen met agressieproblemen. Commissaris Liese Meerhout twijfelt en volgt de visie van haar team niet… Wanneer er bewijsmateriaal blijkt te ontbreken, zijn alle blikken op haar gericht. Is ze over de schreef gegaan?

Veel tijd krijgt Liese niet, want een gruwelijke vondst in een Antwerps park vraagt alle aandacht van de moordbrigade: er is een jong koppeltje omgebracht. Zo’n dubbele moord is nooit gezien en bovendien laat de dader een boodschap achter. De sensatiepers likkebaardt, de publieke opinie keert zich tegen de traagheid van de politie.

Met een team vol twijfels moet commissaris Liese Meerhout een moordenaar stoppen die zijn tempo genadeloos opdrijft en er plezier in schept haar persoonlijk uit te dagen met raadselachtige aanwijzingen.

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022337806
Ebook: 9789460416651
Uitgever: Manteau
Jacht

Een draaikolk van wraak en geweld... Een vrouw vecht om overeind te blijven...

's Nachts is de haven van Antwerpen het terrein van de 'uithalers', kleine garnalen die voor de drugskartels het vuile werk opknappen en rondsjouwen met sporttassen vol cocaïne.

Wanneer een gedetineerde vrijkomt uit de gevangenis en er aan het hoofd van een maffiafamilie een machtswissel optreedt, worden gewone mensen meegezogen in een draaikolk van wraak en geweld. Of zijn die gewone mensen toch niet zo gewoon?

Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson ontdekken de gruwel van de druglogica en moeten vechten om overeind te blijven en hun dierbaren te redden.

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789463937320
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Onschuld

Het is lente, maar bij commissaris Liese Meerhout kriebelt er iets anders. Ze gedraagt zich vreemd en haar collega’s lijken niets in de gaten te hebben tot het te laat is, écht te laat is.

Liese verbergt iets voor haar eigen team. Verdenkt ze een collega of wil ze juist iemand beschermen? Niemand die het weet en het is te laat om het te vragen.

Wat volgt is een zoektocht die moeilijker blijkt dan ooit, want iemand lijkt commissaris Liese Meerhout en haar hoofdinspecteur Michel Masson uit elkaar te willen spelen. Het team wordt op de proef gesteld. Oude demonen duiken op. Paniek slaat toe.

Overleven ze samen deze chaos of betaalt iemand de prijs voor de onschuld?

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789463939959
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

Non-Fictie

De beha van Madonna

New York, de zoveelste praatshow op teevee. Een jongen en een meisje die willen trouwen, en de moeder van het meisje die dat niét wil. Moeder zegt onder meer dat ze nog liever de cholera krijgt dan haar dochter aan zo'n aap te geven, en het publiek stelt gespecialiseerde vragen, zoals 'waarom mag ze niet trouwen', en 'zie je hem wel graag'. Moeder herhaalt nog eens dat ze liever de cholera krijgt en dan is er reclame.

Dit is geen reisgids ("die alleen dienen kan om onder de poot van een wiebelend tafeltje te worden gelegd"). De auteur reist (benijdenswaardig) veel en stuurt zijn vrienden brieven, zo heet het, waarin hij opschrijft wat de reis of de omgeving zo al bij hem losmaken. Hij doet dat op heel aanstekelijke, amusante, soms spottende wijze. Van alles komt ter sprake, hij reist evenzeer door zijn hoofd als door de wereld. Van Londen tot Hongkong, van Turijn tot Abu Dhabi, van Den Haag tot Utah, hij observeert, wat bespiegelend, en vaak met een helder oog voor het absurde of vermakelijke detail. Het duurt gelukkig lang voor je die beha van Madonna (pas op bladzijde 121) gevonden hebt - een mens is nou eenmaal nieuwsgierig. Maar het geduldig doorlezen is dan inmiddels al ten volle beloond.

- Biblion recensie, Jan Rijsterborgh

Schrijver: Toni Coppers
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789053120477
Uitgever: Globe