Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Jan van der Cruysse

Boeken van Jan van der Cruysse

Jan Van der Cruysse is communicatieadviseur en schrijver.

Meer over Jan van der Cruysse

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: België


Overzicht

  • Win Win

Bling Bling

  1. Diamantroof in Delhi
  2. De Zaventemmers
  3. Toen was er nog maar één

Boem Boem

  1. Aanslag in Antwerpen
  2. Bloedbad in Beringen
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtWin Win

Laura staat op het punt af te studeren als ingenieur wanneer ze een envelop ontvangt, afzender onbekend. Inhoud: een ansichtkaart en een ticket voor een vlucht in businessclass naar San Francisco.

Van Nigeria tot China wacht haar een verhaal van verdronken bootvluchtelingen, grootschalige zwendel met covidvaccins, moord en inbraak op bestelling en dealers in een traag werkend gif. Haar gastheer is specialist in cryptofoons en cryptomunten.

Schrijver: Jan van der Cruysse
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022338230
Ebook: 9789460416774
Uitgever: Manteau

Bling BlingDiamantroof in Delhi

Wat begint als een geweldloze diamantroof uit het zicht van de media, leidt tot een wervelwind van bloed en wraak, van de Antwerpse diamantwijk tot de verste uithoeken van de wereld.

Op de luchthaven van Delhi wordt een diamantkoerier beroofd. De daders gaan aan de haal met een koffertje diamanten. Vier miljoen.

Albertien, verantwoordelijk voor de beveiliging van het diamanttransport, wordt meteen de laan uitgestuurd. Toch start ze op eigen houtje een zoektocht.

Vanuit een bergdorpje in de Zuidelijke Kaukasus bestuurt Paata Sirbaladze een misdaadorganisatie met wijde internationale vertakkingen. Het zijn uitgerekend zijn diamanten die gestolen werden in Delhi.

Schrijver: Jan van der Cruysse
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022334607
Ebook: 9789460415548
Uitgever: Manteau
De Zaventemmers

De Zaventemmers volgt het onvoorspelbare traject van het gangsterduo Mate en Boris en de verknipte moordgriet Elisabed. Op een moorddadige trip door de Balkan blijven ze de Antwerpse politievrouw Beerke Wagenmaker altijd een stap voor. Tot ze het pad kruisen van Roman Tokar, oorlogsveteraan en tweelingbroer van de diamantkoerier Sergei, die ze hebben vermoord.

Net wanneer de rust wat terugkeert in de Antwerpse diamantwijk, doet veiligheidsdeskundige Albertien Van der Valk een gooi naar de perfecte diamantroof. De grootste ooit. Op de moeilijkste locatie van het land... Zaventem.

Bling Bling 2 wervelt tussen de luchthavens van Eindhoven, Zaventem, Hong Kong en Odessa. Het volgt een spoor van bloed en drukinkt van Blankenberge tot de Zwarte Zee via snelwegparkings, treinstations en ferryboten.

Schrijver: Jan van der Cruysse
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022333976
Ebook: 9789460415616
Uitgever: Manteau
Toen was er nog maar één

Het onderzoek naar de diamantroven zit al maanden in het slop. Wanneer in het Indiase Varanasi een ring opduikt die deel uitmaakte van de buit krijgt de politie nieuwe stukjes van de puzzel in handen.

Het gevaarlijke gangsterduo Mate-Boris en de onprettig gestoorde Elisabed halen echter alles uit de kast om de politie een stap voor te blijven en de daders te vinden. Het leven van Viktor en Zurab is na de jongste overval grondig overhoopgehaald en ook zij azen op hun deel van de buit. Ondertussen rommelt het in Lentekhi: maffiabaas Paata Sirbiladze komt zwaar onder druk te staan.

En dan zijn er nog de daders van de eigenlijke overval. Blijven zij onder de radar of moeten ze de duimen leggen?

Schrijver: Jan van der Cruysse
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022335062
Ebook: 9789460415951
Uitgever: Angèle

Boem BoemAanslag in Antwerpen

Een handgranaat eist een gruwelijke tol onder de deelnemers van de Antwerpse marathon. Scholen, restaurants, hotels en straten blijven leeg, er wordt gehamsterd en gebeden. Trams en metro's staan stil, vluchten naar Brussel zijn afgelast. Al vlug spuien binnen- en buitenlandse media onverbloemd kritiek. Want ondanks de massale inzet van specialisten en middelen vinden gerecht en politie geen spoor van de daders. De snelle opeising van de aanslag door IS verrast de speurders.

De enige die mogelijke stukjes van de puzzel herkent is Alexandra Vierendeel, een voormalige legerofficier. Ze ziet aanknopingspunten met gebeurtenissen uit de jaren tachtig, in de munitie-eenheid die ze leidde in de Duitse stad Lüdenscheid. Een verhaal dat begon als een knullig misverstand en eindigde in tragedie. Dan pas wordt duidelijk dat iedereen bewust op het verkeerde been werd gezet. De ellende is amper begonnen. Het land wordt mogelijk opnieuw geconfronteerd met de meest gruwelijke demonen uit zijn verleden.

Schrijver: Jan van der Cruysse
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022336137
Uitgever: Manteau
Bloedbad in Beringen

Een handgranaat op een feestelijke marathon in Antwerpen: acht doden. Drie slachtoffers bij een gelijksoortige aanslag in Brussel. Er is geen gebrek aan aanwijzingen. Alleen: die spreken elkaar tegen. Moslimterreur en een moord van dertig jaar geleden in Duitsland. Bloedwraak. Zelfs een mogelijke link met de Bende van Nijvel.

Elk nieuw spoor dat wordt onderzocht, roept meer vragen op dan antwoorden. De politie zit met de handen in het haar. Een derde aanslag maakt duidelijk dat het moorden zal doorgaan tot de dader wordt gevat. En dan moet de echte nachtmerrie nog beginnen.

Schrijver: Jan van der Cruysse
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022336502
Uitgever: Manteau

Gerelateerde schrijvers