Boekenplank:
Kies
 • Home
 • B
 • Patrick de Bruyn

Boeken van Patrick de Bruyn

Overzicht
 • Buren
 • File
 • Indringer
 • Passie
 • Verdoemd
 • Verliefd
 • Verminkt
 • Vermist
Katelijne
 1. Dodelijk verlangen
 2. Charly
Mijnheer Adam
 1. Slaapwel
 2. Nachtmerrie

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Buren
Tomas heeft het allemaal: een fijn gezin, een topbaan in het bedrijf van zijn schoonvader, genoeg geld voor een fraaie villa, auto's, reizen en vooral: genoeg tijd om door te brengen met zijn vrouw Gisèle en zijn kinderen Lianne en Jack. Op een dag herkent hij een man van wie hij weet dat die al vijftien jaar dood is. Tomas reageert ontzet: als de man nog leeft, is dat een tijdbom onder zijn comfortabele leven. Even later ontmoet hij ook zijn vroegere buurmeisje Kimberley, op wie hij als tiener al dolverliefd was, maar die hij van de ene op de andere dag nooit meer heeft willen terugzien. Waarom niet? Kimberley wil na vijftien jaar nog steeds een antwoord op die vraag. Tomas wordt geconfronteerd met een verleden dat hij voorgoed had willen vergeten. Maar niets is zo moeilijk als een geheim tot in je graf meedragen.
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789022330692
Uitgever: Manteau
File
Voelt u ook telkens die beklemmende angst als u in de file terechtkomt? Angst om de overladen vrachtwagen die u in uw achterruitkijkspiegel met onverminderde snelheid ziet komen aanstormen? Angst om de tonnen benzine en gas om u heen die de file in een moordende vuurzee kunnen herschapen? Angst omdat u in de file als een rat in de val zit tussen oververhitte auto's voor u, naast u en de onwrikbare vangrail links van u? En als twee van uw vrienden in files om het leven kwamen, onder eigenaardige omstandigheden, en u ontdekt dat ook u het volgende, dodelijke slachtoffer dreigt te worden van een opgezet verkeersongeluk, en als niemand geloof hecht aan uw verhaal, noch de politie, noch de media... Zou u dan ook een boek schrijven dat uw leven misschien kan redden?
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 1998
ISBN: 90-804-3191-5
Uitgever: Van Halewyck
Indringer
Claire is een ambitieuze vrouw en heeft een drukke baan. Nu geniet ze, samen met haar man en dochtertje, van een heerlijke vakantie in Spanje. Tot haar dochtertje op klaarlichte dag verdwijnt. De ontvoerders gaan even ingenieus als pervers te werk. Maar nadat Claire op al hun eisen is ingegaan, wacht haar een onthutsende verrassing. Niets is nog als voorheen. Iemand is voorgoed haar leven binnengedrongen en ontneemt haar, langzaam maar zeker, alles wat haar lief is. Wie? En waarom? Het antwoord op die vragen is een puzzel die de lezer meevoert naar Hongkong en Genève, naar de voet van de Kilimanjaro en naar het eiland Sint-Maarten in de Caraïben.
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2000
ISBN: 978-90-223-2328-1
Uitgever: Manteau
Passie
De getuigen zijn formeel, de politie is overtuigd. Terwijl u uitschreeuwt dat u er niets mee te maken hebt. Of toch? U kent de dader zelfs, maar u hebt geen enkel bewijs. Integendeel. Alle bewijzen die u aanvoert, worden tegen u gebruikt. En dan is er maar één uitweg. Onderduiken. Maar net dat is het overtuigende bewijs van uw schuld. Of toch niet? U kunt niemand meer vertrouwen. Of kan beter niemand ú nog vertrouwen? Dat is net de vraag in Passie!
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 978-90-223-2250-5
Uitgever: Manteau
Verdoemd
Achter het stuur in de warme auto voelt ze pas hoe moe ze is. Een baan combineren met een privéleven valt lang niet altijd mee. Ze is bekaf, En ze heeft haast. Maar de chauffeur van de auto voor haar lijkt alle tijd van de wereld te hebben,. Ze ziet eindelijk de kans schoon om langs hem heen te schieten. Maar plots. Voor haar! Een vrouw met een hoofddoek en een meisje steken de straat over! Ze remt nog. Te laat. Ze hoort amper het geluid van de aanrijding. Maar de vrouw tolt en valt neer. En het dekentje dat ze tegen zich aangeklemd hield, ligt op het zebrapad. Roerloos. 'Nee! Nee!' 'Doorrijden!' In een fractie van een seconde verandert een leven in een heel leven lang achterom kijken.
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 90-223-1928-8
Uitgever: Manteau
Verliefd
Hij was nooit van plan geweest verliefd op haar te worden. Op een dag overkwam het hem gewoon. Eerst leek ze zijn ingehouden geflirt te beantwoorden. Toen hij het haar had bekend, vond ze hem prettig gestoord. Maar ze had er geen erg in gehad. Ze leek zelfs aangenaam verrast. Gewoon onschuldig genieten, daarover waren ze het eens. Zonder vragen. Zonder geneuzel over het leven dat ze écht leidden. Gewoon genieten van de passie, die gedoemd was te verdwijnen. Zo helder konden ze allebei nog wel denken. Tot zij hun afspraakje mist en plots verdwijnt. In het niets. Haar niet afgesloten auto met de sleutels erop en haar gsm zijn de enige aanwijzingen dat ze op nauwelijks vijftig meter van hun rendez-vous is gestrand. Zal hij de politie waarschuwen? Maar dan moet hij hun geheim prijsgeven. Er is helemaal niets gebeurd tussen hen, maar wie gelooft dat? Pas dan stelt hij zich de vraag die hij zich zoveel eerder had moeten stellen: wie was zij dan? Van alle vrouwen ter wereld was uitgerekend zij zijn leven binnengestapt.
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-223-2132-4
Uitgever: Manteau
Verminkt
Onderweg naar huis klungelt Peter Bressing met zijn gsm en hindert daarbij een terreinwagen met twee jonge heethoofden. De volgende kilometers lijkt het alsof die twee hem uit wraak van de weg willen rijden. Peter Bressing kan nipt ontsnappen en komt er met de schrik van af. Of lijkt dat maar zo? Thuis halen zijn onschuldige plagerijtjes met zijn vrouw Suzanne en dochter Laura weer de bovenhand. Maar vóór het filmavondje met zijn gezin wil hij nog van de vervelende maaibeurt af en rijdt de grasmaaier in de tuin. De garagedeur blijft openstaan. En dan gebeurt het onverstelbare. Een overval met gijzeling. Een verschrikkelijke nachtmerrie. En er is niets dat Peter Bressing kan doen om Suzanne en Laura te helpen. Of toch?
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2004
ISBN: 90-223-1795-1
Uitgever: Manteau
Vermist
Judith Temmerman wordt ongerust, ze begrijpt niet waarom haar man René nog niet thuis is. Hij heeft haar gezegd dat hij voor een paar dagen naar Londen moest voor de zaak. Maar al snel wordt duidelijk dat hij niet meer voor het bedrijf werkt. Dat hij een paar weken eerder werd ontslagen! Judith trekt op onderzoek uit. Boekhouder René Temmerman werd weggepest. Hij was niet cool genoeg. Zo ging dat nu eenmaal in de blitse dotcom-economie. Hij kon zijn ontslag niet aan, hij durfde het niet aan zijn vrouw te vertellen en René vluchtte... Als de politie Judith vertelt dat haar man in een hotelletje bij Parijs verbleef... en dat hij onder de neergestorte Concorde is omgekomen, wordt de wat saaie huisvrouw een gedreven weduwe die de laatste weken van haar man wil reconstrueren en er een eigen agenda op nahoudt. En dan begint een mysterieus gepest aan het adres van een ex-collega van René. Eerst vrij onschuldig, maar steeds dreigender. Wie is haar belager? En gaat het om wraak? Kandidaten genoeg om 'die feeks met haar teflon vel' de stuipen op het lijf te jagen.
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2001
ISBN: 978-90-223-1603-0
Uitgever: Manteau

Katelijne

Dodelijk verlangen
Op een dag, nadat ze elkaar jaren niet meer hebben gezien, ontmoet Katelijne haar jeugdvriend George. Ze storten zich in een hartstochtelijk avontuur van blinde passie. Maar uitgerekend dan wordt Katelijne brutaal wakker geschud wanneer ze erachter komt dat haar puberdochter Charlotte - die zich graag Charly laat noemen - op het verkeerde pad is. Om haar dochter voor vervolging te beschermen en haar affaire met George geheim te houden neemt Katelijne haar toevlucht tot leugens en komt in een eindeloze spiraal terecht. Wat volgt is een zenuwslopend schimmenspel van een moeder die haar tienerdochter uit de handen van de politie tracht te houden, en haar dochter die dat zonder het te weten tegenwerkt. Moeder en dochter kunnen elkaar niet vertellen dat ze geheimen hebben ontdekt die de toekomst van het gezin kunnen verwoesten. Als het noodlot toeslaat, blijft Katelijne achter met een immens schuldgevoel en de pijn dat ze toch verder moet met haar leven. Ze zoekt een opening naar een nieuw leven, maar vooraf moet ze nog een rekening vereffenen.
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 978-90-223-2390-8
Uitgever: Manteau
Charly
Wraak serveer je het best ijskoud. Charly is een meisje van achttien. Ze heeft in haar jeugd vreselijke gebeurtenissen meegemaakt, maar daarmee is ze in het reine. Zegt ze. Charly en Allison studeren allebei psychologie. Razend knappe Allison staat graag in het middelpunt van de belangstelling, terwijl Charly liever niet opvalt. Op een dag zoekt Allison contact met de engelachtig mooie Charly. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, vinden ze elkaar in een stoeierige relatie. Sven en Melissa wonen sinds kort in hun eigen huis in een rustige verkaveling. Een droom die uitkomt en een paradijs voor hun dochtertje Amanda. Door hun nieuwe huis kunnen ze zich maar weinig uitjes veroorloven, maar op een dag besluiten ze zichzelf op een intiem etentje te trakteren. Als Melissa in de loop van de avond naar de babysit thuis belt, krijgt ze geen antwoord.
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789022329023
Uitgever: Manteau

Mijnheer Adam

Slaapwel
De gepensioneerde mijnheer Adam heeft wat spaarcenten en doet daar niet geheimzinnig over. Hij mag graag verkondigen dat hij een levensgenieter is. Alleen, sinds zijn vrouw overleden is, heeft hij niemand meer om samen mee te genieten. Met een bankencrisis die verder toeslaat, belastingen die steeds dieper inhakken op inkomens en banken die slechts geld lenen aan wie al geld heeft, lijkt de alleenstaande weduwnaar voor velen een interessant individu. Iedereen in het slaperige stadje weet wie allemaal op zijn spaarcenten uit is. Alleen mijnheer Adam denkt dat ze voor zijn natuurlijke charme vallen. De zaken worden gecompliceerd voor de gegadigden als een oude bekende uit het buitenland terugkeert. En het wordt helemaal ingewikkeld als er een moord gebeurt. Hoe snel iedereen zich ook uit het ingewikkelde kluwen van hebzucht zonder scrupules wil terugtrekken, de moordenaar zal gevat worden. En het aantal verdachten is niet groot.
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789022331316
Uitgever: Manteau
Nachtmerrie
De gepensioneerde weduwnaar mijnheer Adam had wat spaarcenten en deed daar nooit geheimzinnig over. Hij was een levensgenieter. Alleen, dat heeft hem het leven gekost... Nachtmerrie brengt de duistere geheimen rond mijnheer Adams geheimzinnige dood aan het licht. Wie waren de mensen met wie hij zich het laatste jaar voor zijn dood ophield? Wist hij dat ze maar op één ding uit waren, zijn geld? En wat hebben zij te maken met zijn overlijden? Zijn nabestaanden zijn ervan overtuigd dat het om een misdrijf gaat en gaan op zoek naar antwoorden. Radeloos en gefrustreerd botsen ze op een muur van tegenstand. Het gerecht weigert de feiten onder ogen te zien, terwijl de zogenoemde 'vrienden' van mijnheer Adam zich voortdurend voor hen afschermen. Elise, de kleindochter van mijnheer Adam, besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Nieuwsgierig en vastberaden graaft ze dieper om achter de waarheid te komen. Tot ze haar hand in een wespennest steekt en nietsvermoedend ook haar eigen leven in gevaar brengt. Mijnheer Adam slaapt zacht, maar de nachtmerrie is nog maar net begonnen...
Schrijver: Patrick de Bruyn
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789022332450
Uitgever: Manteau
Gerelateerde schrijvers