Boekenplank:
Kies

Boeken van Belinda Aebi

Belinda Aebi werkte eerst als kinesitherapeute, maar leidde daarna een kwart eeuw lang de juwelenafdeling van het familiebedrijf. In 2006 begon ze te schrijven en publiceerde ze Swiss made, de biografie van haar vader. Daarna legde ze zich toe op thrillers. Ze woont met haar gezin in Londerzeel.

Meer over Belinda Aebi

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: België

Website: Belinda Aebi


Overzicht

 • De verborgen vrouw
 • Het dorp
 • Troebel water
 • Verboden toegang

Kaya De Regge

 1. Ademnood
 2. Comeback

Maud Gelderman

 1. Dubbelspel
 2. Het geluid van stilte
 3. Het containermeisje
 4. Darkroom
 5. Zigeunerbloed
 6. Nepvlees
 7. Blow-up

Non-Fictie

 • Swiss made
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verborgen vrouw

Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze er ongeveer vijftig jaar liggen.

Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op. Het verhaal volgt de twee tijdslijnen.

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464208375
Ebook: 9789464208382
Uitgever: Hamley Books
Het dorp

Eline Jehaes, een jonge journaliste, strandt met autopech in Koolbeke. Ze gaat op zoek naar hulp in dit geïsoleerde dorp aan de oevers van de Durme maar ontdekt dat ze er niet welkom is en dat er vreemde dingen gebeuren.

Haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld wanneer ze merkt dat er een groep mensen woont met een uitzonderlijke, erfelijke aandoening.

Ze krijgt onderdak bij Sylvia, de uitbaatster van de herberg ‘De Koolputten.’ Wanneer het lichaam van een jonge, zwangere vrouw uit een beerput wordt gehaald, gaat Eline dieper in het verleden graven. Ze moet te weten komen wat er zich heeft afgespeeld en waarom er over het dorp een dichte sluier van geheimen hangt.

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463967020
Uitgever: Hamley Books
Troebel water
Kraanbestuurder Jos houdt van zijn vak en hij houdt van de Schelde. Elke dag sluit hij ritueel af door vijf minuten met een verrekijker op te gaan in het ongeëvenaarde landschap waarin hij dagelijks werkt. Tot hij op een dag 'iets' opmerkt in het water. Een lijk...

Wat volgt is een bizar onderzoek waarin alle sporen telkens in een doodlopend straatje eindigen. Alles wijst op een tragisch ongeval. Of niet?

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022333174
Ebook: 9789460415579
Uitgever: Manteau
Verboden toegang

Na het lezen van dit boek, kijk je nooit meer met dezelfde ogen naar een tuinhuisje...

Urbain Decorte wordt na een brand dood aangetroffen in het tuinhuis van zijn volkstuintje. Het brandonderzoek wijst uit dat er kwaad opzet in het spel is. Twee jaar geleden werden er al eens percelen vernield, maar de daders zijn nooit gevonden.

Hoofdrechercheur Stef Michiels zoekt met zijn team naar sporen om de brandstichters te vinden en wil meer te weten komen over het slachtoffer. Wie was Urbain Decorte? Naarmate de speurders meer in zijn verleden graven, stuiten ze op extreme gebeurtenissen die erop wijzen dat hij niet de onschuldige man was die hij deed uitschijnen. Ook zijn echtgenote lijkt compleet van de kaart wanneer ze geconfronteerd wordt met het beeld van een totaal andere man dan diegene waar ze jarenlang mee getrouwd was.

De speurders vinden in de woning van het slachtoffer compromitterende foto’s van mannen met bivakmutsen. Decorte is een van hen.

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789464661439
Ebook: 9789464661446
Uitgever: Hamley Books

Kaya De ReggeAdemnood
Wanneer profiler Kaya De Regge na een stevige FBI-opleiding uit Amerika terugkeert, wordt ze al gauw op twee onopgeloste moordzaken gezet om een daderprofiel te schetsen. Beide dossiers zitten muurvast, ook al is er duidelijk een onderling verband: een onbekende getuige op de plaatsen delict en een verblijf in het zeesanatorium dertig jaar terug.

Wanneer nog een derde slachtoffer in bizarre omstandigheden komt te overlijden, stapelen de vragen zich steeds verder op en groeit ook het wantrouwen. Kan Kaya het motief achter de moorden ophelderen en zo de dader aanduiden?
Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401447393
Uitgever: Lannoo
Comeback

Profiler Kaya De Regge is samen met de Gentse recherche op zoek naar de dader van een dubbele moord. Hij is op de vlucht onder een valse naam en heeft een ander uiterlijk aangenomen.
Wat speelde er zich af in het sanatorium waar de dader en zijn slachtoffers als kind verbleven? En hoe zit het met de dood van Jack, de Colombiaanse barista waar Kaya gevoelens voor had? Leidde Jack een dubbelleven en was zijn koffieshop een dekmantel voor drugs? Wanneer er nieuwe feiten aan het licht komen, kan Kaya niet anders dan op onderzoek gaan...

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401455503
Uitgever: Lannoo

Maud GeldermanDubbelspel
De jonge sommelier Thomas Vandamme wordt badend in het bloed aangetroffen op de stoep van een appartementsgebouw in Gent. Hij is naakt en zijn penis werd weggesneden. Alles wijst erop dat hij van de tweede verdieping is gevallen. Wat is de rol van Heleen Steyaert, culinair journaliste en bewoonster van de flat? Zij herinnert zich niets, maar haar genetisch materiaal is overal op het slachtoffer terug te vinden. Bovendien komt aan het licht dat ze een stel waren aan de universiteit voor gastronomie in Piemonte.

Onderzoeksrechter Maud Gelderman en haar rechercheurs Max Dobbelaere en Gijs De Beats zitten met de handen in het haar. Het onderzoek leidt hen naar Italië, waar ze in contact komen met Abruzzo, een steenrijke wijnboer, kopstuk van de maffia en een manipulator van formaat.

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022325247
Ebook: 9789460411342
Uitgever: Manteau
Het geluid van stilte
Eduard en Ulrica van Loo hebben jarenlang met veel succes raspaarden aangekocht, getraind en weer verkocht. Nu ze met pensioen zijn, laten ze de taken over aan hun drie kinderen: Olaf, Alexander en Elisabeth. Elisabeth runt ook zelf een manege en geeft hippotherapie aan autistische kinderen. Wanneer Alexander op een dag Elisabeths dochtertje Amber naar de manege brengt, wordt hij gegrepen door een motorrijder die vluchtmisdrijf pleegt. Hij heeft een zware hoofdwond en wordt overgebracht naar het UZ Gent, waar hij overlijdt.

Maud Gelderman en haar rechercheurs krijgen aanwijzingen die de dood van Alexander op de operatietafel erg mysterieus maken. Tijdens het onderzoek stuiten ze op duistere geheimen die wel eens de ware toedracht zouden kunnen onthullen. Werd hij vermoord? Maar door wie dan? En met welk motief?

Inez Ramon, een eenvoudig kamermeisje in het NH Belforthotel in Gent, vindt op een dag een enveloppe met 125.000 euro. Eerst wil ze het geld houden, maar dan voelt ze de drang om de eigenaar ervan op te zoeken. Daarbij ontpopt ze zich als een ijzersterkte vrouw met een ongewone geest, waardoor ze bepaalde mensen in een bloedstollende impasse brengt.

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022326183
Ebook: 9789460411670
Uitgever: Manteau
Het containermeisje
De vondst van een babylijkje in een toilet van het Sint-Pietersstation in Gent trekt een streep door Mauds citytrip met haar kinderen. Van de moeder geen spoor, een bedelarmbandje besmeurd met bloed en slijm is de enige aanwijzing. Tijdens het onderzoek ontmoet Maud een voormalige medestudent criminologie met wie ze vijfentwintig jaar geleden een passionele onenightstand beleefde. Ze raakt opnieuw gecharmeerd door zijn doortastende, haast brutale aanpak.

Tezelfdertijd komt Mauds tienerdochter Lara in contact met een uitgeput Aziatisch meisje dat haar een clandestiene wereld onthult waarvoor ze op de vlucht is geslagen. Lara kan de gruwelijke dingen die Maya vertelt niet alleen verwerken en neemt contact op met de speurders Max en Gijs, die achter de rug van hun chef Maud een parallel onderzoek starten. Niet alleen naar de moeder van de baby, maar ook naar de ware identiteit van de plots opgedoken vriend-politieman die Maud bijna zichtbaar manipuleert.

De sympathieke speurders worden meegesleurd in een geraffineerd circuit van orgaantransplantaties. In hun pogingen om Maud te behoeden voor een ontluikende maar gevaarlijke verliefdheid, raken ze steeds meer verstrikt in een wereldwijd netwerk waarin mensenlevens slechts handelswaar zijn.

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022326978
Ebook: 9789460412042
Uitgever: Manteau
Darkroom
Wanneer in een Gentse darkroom het lijk wordt gevonden van het zesentwintigjarige fotomodel Vincent Bracke, raken onderzoeksrechter Maud Gelderman en haar team in de ban van de modewereld. Een wereld waarin jeugd, schoonheid en sexappeal allesbepalend zijn, en waarin niets is wat het lijkt. Ondanks intensieve verhoren komen de speurders dan ook geen stap verder. Tot de patholoog-anatoom tijdens de autopsie een merkwaardige vaststelling doet.
Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022328361
Ebook: 9789460413186
Uitgever: Manteau
Zigeunerbloed
Gent, juli 2013. Tijdens de openingsavond van de Gentse Feesten verdwijnt Iulia, een negentienjarig Roma meisje. Lukas Bekaert is maatschappelijk werker en de laatste die haar gezien en gesproken heeft. Iulia heeft hem haar dagboek gegeven, dat ze begon te schrijven toen ze 11 jaar geleden met haar ouders uit Slowakije naar Gent vluchtte.

De Gentse onderzoeksrechter Maud Gelderman start samen met haar speurders Max en Gijs een onderzoek naar de verdwijning van het meisje. Verscheidene mensen uit de entourage van Iulia ontvangen bizarre sms’jes met daarin initialen en een getal. Ook Lukas. Buiten zijn wil om, raakt hij verwikkeld in het onderzoek en ontmoet Rada, een aantrekkelijke zigeunervrouw. Rada beweert dat ze op de avond van de verdwijning Iulia en haar ontvoerder heeft gezien. Lukas wil haar overhalen om naar de recherche te stappen, maar dan blijkt dat Rada nog wat geheimen met zich meedraagt.

Er ontstaat een zenuwslopende zoektocht in de Gentse binnenstad die davert onder het feestgedruis. Maar niet iedereen viert mee. Wordt Iulia op tijd teruggevonden? En aan wiens handen kleeft zigeunerbloed?

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022329832
Ebook: 9789460414374
Uitgever: Manteau


Nepvlees
Op de teppan van het Japanse restaurant Zuma wordt het verkoolde lichaam van een vrouw aangetroffen. De autopsie en het identificatieonderzoek wijzen uit dat het lijk dat van chef-kok Kishi Takeda is. Maud Gelderman gaat samen met haar speurders Max en Gijs op onderzoek uit.

Monique Regniers - bijnaam Mincko - hielp enkele jaren mee in de praktijk van haar echtgenoot Jan, een befaamd dierenarts. Nu Jan aan een ongeneeslijke ziekte lijdt en wordt opgenomen in het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain, sluit ze de praktijk, verkoopt hun huis en gaat ze in een klein appartement in de Belfortstraat wonen. Toen Jan nog in goede gezondheid was, kreeg hij een tip over gruwelijke praktijken in de Zuma. Monique is vastbesloten het geheim te ontsluieren en infiltreert.
Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022331583
Uitgever: Manteau
Blow-up
Een enorme knal. Metaal op metaal. Een fiets die door de lucht gekatapulteerd wordt. Een lichaam schuift over het wegdek, botst tegen de vangrail en blijft roerloos in de grasberm liggen.

Saskia, een jonge amateurfotografe, gelooft haar ogen niet wanneer ze rond middernacht getuige is van een afschuwelijk verkeersongeluk. Op het moment van de aanrijding zit ze met haar vriend Ruben in de uitkijkpost van een oude watertoren om beelden te schieten van een vos en haar welpjes. Maar wat ze door haar lens ziet is iets helemaal anders. Een donker silhouet, zwalkend en duidelijk onder invloed van drank, stapt uit de wagen. Klik. Totaal verbijsterd zoomt Saskia in op zijn gezicht. Klik. Haar ogen sperren zich open van herkenning. Haar blik glijdt naar zijn wagen. Klik. En dan scheurt hij ervandoor...

Maud Gelderman en haar team staan voor een raadsel. Wie heeft het slachtoffer, een jonge studente uit Gent, voor dood achtergelaten? Wat heeft de dader nog meer te verbergen? Het bewijs bevindt zich op de geheugenkaart van een Canon. Maar waar blijft Saskia?

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022332474
Ebook: 9789460415050
Uitgever: Manteau

Non-FictieSwiss made

Biografie over de vader van Belinda Aebi, de Zwitser Manfred Aebi die samen met zijn vrouw het horlogemerk Rodania op de wereldkaart zette.

Schrijver: Belinda Aebi
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789089310576
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

Gerelateerde schrijvers