Boekenplank:
Kies

Boeken van Martin Walker

Meer over Martin Walker

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1947

Verenigd Koninkrijk

Website: http://www.brunochiefofpolice.com


Bruno Courrèges

  1. Bruno, chef de police - Bruno, chief of police
  2. De vergelding - The dark vineyard
  3. De zwarte diamant - Black diamond

gedetailleerd overzicht

Bruno CourrègesBruno, chef de police
Bruno Courrèges mag dan wel commissaris van de politie zijn, eigenlijk heeft hij niet veel te doen in het kleine toeristische plaatsje St. Denis. Hij heeft een dienstwapen, maar dat draagt hij nooit. Hij heeft het recht mensen te arresteren, maar dat is in zijn loopbaan slechts één keer voorgekomen.

Bruno houdt zich voornamelijk bezig met St. Denis te behoeden voor invloeden van buitenaf: de bemoeienissen van de Europese Commissie en de nationale politiek.

Maar op Bevrijdingsdag vindt er een vreselijke misdaad plaats. De grootvader van een Noord-Afrikaanse familie wordt dood aangetroffen. Iedereen denkt dat het een racistische moord is. Maar Bruno is niet overtuigd en stelt een grondig onderzoek in, dat de verhoudingen binnen het dorp ernstig zal verstoren.
Schrijver: Martin Walker
Oorspronkelijke titel: Bruno, chief of police
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789083167527
Ebook: 9789083167558
Uitgever: Credit Books
De vergelding
Op een zomerochtend wordt politiechef Bruno Courrèges ruw gewekt door de sirene boven op het gemeentehuis van Saint-Denis, die de vrijwillige brandweer oproept. Bruno volgt de brandweer naar een grote loods die in lichterlaaie staat en bijgevolg een deel van het omliggende wijnveld in vlammen zet.

Enige tijd later wordt het dorp in de Périgord bezocht door een Californische wijnmaker met grootse plannen. Hij wil een enorme wijnfabriek in de vallei bouwen, wat een aardige opsteker zou zijn voor de plaatselijke economie.

Het plan zaait verdeeldheid onder de bewoners van Saint-Denis, waarbij de gemoederen hoog oplopen. Als een nieuwe brand volgt en wederom een deel van de wijngaarden in vlammen opgaat, neemt de dreiging van de tegenstanders serieuze vormen aan.
Schrijver: Martin Walker
Oorspronkelijke titel: The dark vineyard
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789083167534
Ebook: 9789083167565
Uitgever: Credit Books
De zwarte diamant
De Franse Périgord is de bakermat van de zwarte truffel, en voor vijfduizend euro per kilo is de volmaakte 'zwarte diamant' een kostbare schat. Wanneer blijkt dat de markt voor deze unieke delicatesse wordt vervuild door de import van een goedkopere Chinese truffel, gaat agent Bruno Courrèges op onderzoek uit.

De zaak wordt al snel grimmiger wanneer een vriend van Bruno op brute wijze wordt vermoord, als waarschuwing voor anderen, zo lijkt het. Om de moord op te lossen roept Bruno de hulp in van zijn vroegere collega's van de geheime dienst. Zijn rustige bestaan als dorpsagent is opeens een stuk minder vanzelfsprekend.
Schrijver: Martin Walker
Oorspronkelijke titel: Black diamond
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789083167541
Ebook: 9789083167572
Uitgever: Credit Books