Boekenplank:
Kies

Boeken van Martin Walker

Meer over Martin Walker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Martin Walker


Bruno Courrèges

  1. Bruno, chef de police - Bruno, chief of police
  2. De vergelding - The dark vineyard
  3. De zwarte diamant - Black diamond
  4. Een onverwachte vondst - The crowded grave
  5. De Duivelsgrot - The Devil's Cave
  6. De verzetsman - The resistance man

gedetailleerd overzicht

Bruno CourrègesBruno, chef de police
Bruno Courrèges mag dan wel commissaris van de politie zijn, eigenlijk heeft hij niet veel te doen in het kleine toeristische plaatsje St. Denis. Hij heeft een dienstwapen, maar dat draagt hij nooit. Hij heeft het recht mensen te arresteren, maar dat is in zijn loopbaan slechts één keer voorgekomen.

Bruno houdt zich voornamelijk bezig met St. Denis te behoeden voor invloeden van buitenaf: de bemoeienissen van de Europese Commissie en de nationale politiek.

Maar op Bevrijdingsdag vindt er een vreselijke misdaad plaats. De grootvader van een Noord-Afrikaanse familie wordt dood aangetroffen. Iedereen denkt dat het een racistische moord is. Maar Bruno is niet overtuigd en stelt een grondig onderzoek in, dat de verhoudingen binnen het dorp ernstig zal verstoren.
Schrijver: Martin Walker
Oorspronkelijke titel: Bruno, chief of police
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789083167527
Ebook: 9789083167558
Uitgever: Credit Books
De vergelding
Op een zomerochtend wordt politiechef Bruno Courrèges ruw gewekt door de sirene boven op het gemeentehuis van Saint-Denis, die de vrijwillige brandweer oproept. Bruno volgt de brandweer naar een grote loods die in lichterlaaie staat en bijgevolg een deel van het omliggende wijnveld in vlammen zet.

Enige tijd later wordt het dorp in de Périgord bezocht door een Californische wijnmaker met grootse plannen. Hij wil een enorme wijnfabriek in de vallei bouwen, wat een aardige opsteker zou zijn voor de plaatselijke economie.

Het plan zaait verdeeldheid onder de bewoners van Saint-Denis, waarbij de gemoederen hoog oplopen. Als een nieuwe brand volgt en wederom een deel van de wijngaarden in vlammen opgaat, neemt de dreiging van de tegenstanders serieuze vormen aan.
Schrijver: Martin Walker
Oorspronkelijke titel: The dark vineyard
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789083167534
Ebook: 9789083167565
Uitgever: Credit Books
De zwarte diamant
De Franse Périgord is de bakermat van de zwarte truffel, en voor vijfduizend euro per kilo is de volmaakte 'zwarte diamant' een kostbare schat. Wanneer blijkt dat de markt voor deze unieke delicatesse wordt vervuild door de import van een goedkopere Chinese truffel, gaat agent Bruno Courrèges op onderzoek uit.

De zaak wordt al snel grimmiger wanneer een vriend van Bruno op brute wijze wordt vermoord, als waarschuwing voor anderen, zo lijkt het. Om de moord op te lossen roept Bruno de hulp in van zijn vroegere collega's van de geheime dienst. Zijn rustige bestaan als dorpsagent is opeens een stuk minder vanzelfsprekend.
Schrijver: Martin Walker
Oorspronkelijke titel: Black diamond
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789083167541
Ebook: 9789083167572
Uitgever: Credit Books
Een onverwachte vondst

Bruno's dag is niet goed begonnen. Een Frans-Spaanse top in een plaatselijk chateau wordt bedreigd door Baskische separatisten van de ETA en tegelijkertijd richten dierenrechtenactivisten van PETA grote schade aan op foie gras-boerderijen.

Dan graaft een archeologisch team een goed bewaard skelet op. Alleen is het veel recenter dan de prehistorische mens waarop ze hadden gehoopt: met een Swatch om zijn pols en een kogelgat in zijn schedel.

Met de toestroom van bezoekers in Saint Denis lijkt de sleutel tot de oplossing bij een van deze buitenstaanders te liggen. Bruno moet alert zijn en zijn hoofd erbij houden. Zeker omdat het antwoord misschien tóch dichter bij huis ligt.

Schrijver: Martin Walker
Oorspronkelijke titel: The crowded grave
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789083167589
Uitgever: Credit Books
De Duivelsgrot

Het is lente in de Franse Périgord, een tijd van schoonheid en rust. Maar niet voor Bruno, chef de police in stadje Saint Denis. Op een boot wordt het lichaam van een vrouw gevonden, gedood in wat een satanisch ritueel lijkt te zijn.

En Bruno heeft al genoeg op zijn bord. Hij bemiddelt zowel in een zaak van huiselijk geweld als bij een bedenkelijk voorstel voor lokale ontwikkeling dat té mooi lijkt om waar te zijn.

Maar een moordzaak heeft altijd voorrang en de wortels hiervan liggen diep in het verleden begraven. Alles leidt terug naar het kasteel boven een bocht in de rivier, naar de oude vrouw die daar teruggetrokken leeft en naar het geheim dat verborgen is in de Duivelsgrot.

Schrijver: Martin Walker
Oorspronkelijke titel: The Devil's Cave
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789083251400
Ebook: 9789083251417
Uitgever: Credit Books


De verzetsman

De zon schijnt in Saint Denis, maar op het platteland van de Dordogne is de schaduw van de Tweede Wereldoorlog nog altijd voelbaar. Een oud-verzetsstrijder sterft, met in zijn handen zeldzame bankbiljetten. Die lijken verband te houden met de legendarische treinroof uit 1944 bij Neuvic. Het Franse verzet stal toen de reserves van de Banque de France: een buit met een huidige waarde van 430 miljoen euro.

De streek wordt ondertussen geteisterd door een reeks professionele inbraken, waarvoor Bruno’s oude vlam Isabelle - met alle complicaties van dien - vanuit Parijs naar het platteland afreist. Als er vervolgens een antiekhandelaar vermoord wordt, moet Bruno verbanden leggen tussen misdaden uit het verleden en het heden om de vrede te herstellen.

Schrijver: Martin Walker
Oorspronkelijke titel: The resistance man
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789083251424
Ebook: 9789083251431
Uitgever: Credit Books