Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Lucretia Grindle

Boeken van Lucretia Grindle


Overzicht

  • De duivel van Florence - The faces of angels
  • De verloren dochter - The lost daughter
  • Nachtschimmen - Nightspinners
  • Villa Triste - The Villa Triste

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe duivel van Florence
Op een hete zomerdag in Florence wandelt de Amerikaanse Mary Warren een schaduwrijke tuin in. Vanuit het niets wordt zij aangevallen door een gemaskerde man met een mes. Ze ziet nog net haar echtgenoot aan komen rennen en neergestoken worden, voordat ze het bewustzijn verliest. Al eerder zijn twee jonge vrouwen op brute wijze vermoord, maar wonder boven wonder overleeft Mary de aanval. Een jaar later kan zij geen rust vinden in haar woonplaats Philadelphia, haar littekens zijn een blijvende en pijnlijke herinnering. Uiteindelijk besluit Mary terug te keren naar Florence en haar vriend Pierangelo. Hier wil ze haar leven weer oppakken. En dat lijkt haar te lukken, totdat er weer een lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden. Maar de man die Mary aanviel en haar echtgenoot doodde, is inmiddels omgekomen bij een ongeluk. Is er een copycat killer aan het werk... of is er meer aan de hand?
Schrijver: Lucretia Grindle
Oorspronkelijke titel: The faces of angels
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789400504714
Uitgever: Bruna
De verloren dochter
In Florence vertrekt een jonge Amerikaanse studente, Kristen Carson, voor een paar dagen vakantie met haar vriend. Ze laat een briefje achter voor haar kamergenote. Een paar dagen later vliegen haar vader en stiefmoeder voor haar achttiende verjaardag naar Florence. Kristen komt echter niet op de afgesproken tijd in het restaurant opdagen en haar ouders slaan alarm. Kristens vader kent belangrijke mensen en zorgt dat een politieteam onder leiding van Alessandro Pallioti en zijn inspecteur Enzo Saenz, de zaak onderzoekt. Aanvankelijk zijn noch Pallioti, noch Saenz erg bezorgd. Maar al snel ontdekken de beide mannen tot hun afschuw dat de man waar Kristen mee omging Antonio Tomaselli is, een lid van de notoire Rode Brigades, een extreem-linkse terroristische organisatie. Voordat de politie zich goed en wel in de zaak heeft kunnen verdiepen, verdwijnt ook Kristens stiefmoeder Anna. Enzo raakt verstrikt in een web van valse identiteiten, verraad en wraak. De hele zaak lijkt te draaien om Anna, tot wie hij zich steeds meer voelt aangetrokken maar die hij niet kan vertrouwen. Terwijl de gruwelijkheden van het verleden boven komen drijven en het leven van beide vrouwen op het spel staat, bevindt Enzo zich op onbekend terrein en speelt hij het dodelijkste spel van zijn leven.
Schrijver: Lucretia Grindle
Oorspronkelijke titel: The lost daughter
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400502345
Uitgever: Bruna
Nachtschimmen
Na het overlijden van hun moeder raakt de tweeling Marina en Susannah DeBreem van elkaar vervreemd. Terwijl Susannah een succesvolle carrière opbouwt als binnenhuisarchitecte in Philadelphia, zoekt Marina de eenzaamheid van het platteland waar ze is opgegroeid. Als Marina op gruwelijke wijze wordt vermoord, is Susannah ten einde raad. Ze wordt verscheurd door schuldgevoelens. Waarom heeft ze Marina´s noodkreten genegeerd? Dan begint ze plotseling allerlei ongewenste attenties te ontvangen van een anonieme persoon. Het blijken dezelfde ´cadeautjes´ te zijn die haar zus kort voor haar dood kreeg... Susannah durft niemand meer te vertrouwen, zelfs niet het rechercheteam dat zich met de zaak bezighoudt. In paniek vlucht ze naar een plek waar ze veilig denkt te zijn. Maar schijn bedriegt...
Schrijver: Lucretia Grindle
Oorspronkelijke titel: Nightspinners
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-229-8681-0
Uitgever: Bruna
Villa Triste
Florence, 1943. De zussen Isabella en Caterina Cammaccio leven te midden van angst en geweld. Terwijl Italië gebukt gaat onder de Nazi-bezetting, begint het verzet zich te wapenen. De zussen worden in deze onrustige tijden zwaar op de proef gesteld en moeten één van de moeilijkste keuzes van hun leven maken - een beslissing waarvan de consequenties nog jarenlang zullen doorwerken. Zestig jaar later staat Allessandro Pallioti voor de taak een moordzaak op te lossen waarbij het slachtoffer, een oude man, een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog blijkt te zijn. Hoe meer Pallioti zich in de zaak verdiept, hoe meer de geest van de oorlog tot leven komt. Dan vindt hij tussen het bewijsmateriaal het dagboek van Caterina Cammaccio en komt er een schokkende geschiedenis aan het licht.
Schrijver: Lucretia Grindle
Oorspronkelijke titel: The Villa Triste
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022999462
Uitgever: Bruna