Boekenplank:
Kies

Boeken van Jodi Picoult

Jodi Picoult schrijft naast romans ook scenario's voor film en televisie.

Meer over Jodi Picoult

Genre: Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jodi Picoult


Overzicht

 • De andere zoon - House rules
 • De bekering - Change of heart
 • De kleine getuige - Perfect match
 • De mantel der liefde - Mercy
 • De tiende cirkel - The tenth circle
 • De tweede dochter - My sister's keeper
 • De verhalenvertelster - The storyteller
 • Een goede moeder - Sing you home
 • Een tweede pad - The book of two ways
 • Het tere kind - Handle with care
 • Het verbond - The pact
 • Het verdwenen meisje - Vanishing acts
 • Negentien minuten - Nineteen minutes
 • Strijd met de waarheid - Plain truth
 • Verloren in de stilte - Picture perfect
 • Voor de wolven - Lone wolf
 • Zoals de wind waait - Leaving time

Dubbel uitgegeven titels

 • De ultieme belofte - zie Het verbond
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe andere zoon
Hoe ver gaat de liefde van een moeder?

Jacob Hunt is een tiener met het syndroom van Asperger die geobsedeerd is door forensisch onderzoek. Dankzij zijn politiescanner verschijnt hij steevast op de plaats van het misdrijf en zegt dan tegen de agenten wat ze moeten doen... en meestal heeft hij gelijk.

Wanneer het stadje wordt opgeschrikt door een afschuwelijke moord, wil de politie Jacob enkele vragen stellen. De symptomen van Asperger - wegkijken, zenuwtrekjes en een vlakke stem - wijzen voor de politie op Jacobs schuld.

Voor zijn moeder Emma is het de zoveelste bevestiging van het onbegrip waar haar gezin al zo vaak mee is geconfronteerd. Voor zijn broer Theo is het alweer een teken dat er niets normaal is vanwege Jacob. Maar is Jacob schuldig aan moord?
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: House rules
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044343540
Ebook: 9789044332179
Uitgever: The House of Books
De bekering
June geniet van haar gezin, tot het moment waarop haar man en een van haar twee dochters worden vermoord en alles zwart wordt in haar leven. De dader wordt veroordeeld en wacht op de voltrekking van het doodsvonnis.

Dan loopt ook het leven van June's andere dochter, de elfjarige Claire, gevaar en is een harttransplantatie haar enige hoop. Het is de moordenaar die zijn hart wil geven in een laatste poging tot verzoening. Kan June dit aanbod accepteren?
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Change of heart
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044325577
Ebook: 9789044327236
Uitgever: The House of Books
De kleine getuige
Een moeder neemt het recht in eigen handen... maar tot welke prijs?

Hulpofficier van justitie Nina Frost vervolgt het soort misdaden dat families verscheurt. Ze helpt cliënten hun weg te vinden door een nachtmerrie - zelfs wanneer het rechtssysteem niet altijd het foutloze kompas is dat het behoort te zijn. Ze leert dat de enige manier om dit verwoestende mijnenveld over te steken is medeleven tonen, keihard strijden voor rechtvaardigheid, en emotioneel afstand houden.

Maar als Nina ontdekt dat haar vijfjarig zoontje Nathaniel seksueel is misbruikt, is ze niet meer in staat afstand te nemen. In één klap worden Nina's absolute waarheden en overtuigingen ondersteboven gekeerd, en ze bedenkt overhaast een plan om recht te eisen voor haar zoon - ongeacht de consequenties, ongeacht het offer dat ze moet brengen...
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Perfect match
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044319200
Ebook: 9789044335712
Uitgever: The House of Books
De mantel der liefde
Allie MacDonald is nog steeds verliefd op haar echtgenoot Cameron, de stoere commissaris van politie in het stadje Wheelock, Massachusetts. Soms vraagt zij zich wel af of Cameron zich door haar toewijding verstikt voelt. Geeft hij net zoveel om haar als zij om hem? Of is het louter plichtsgevoel dat hem ervan weerhoudt haar te verlaten?

Op de dag dat er twee vreemdelingen in Wheelock arriveren, raken de levens van het gerespecteerde echtpaar MacDonald totaal ontwricht. Eerst is daar Mia Townsend, een mysterieuze, jonge vrouw die in Allie's bloemenwinkel om werk komt vragen. Kort daarop verschijnt Jamie, de lang vergeten neef van Cameron, om een schokkende bekentenis af te leggen. Hij heeft zijn vrouw, de doodzieke Maggie, op haar eigen verzoek om het leven gebracht.

Jamie wordt onmiddellijk door Cameron gearresteerd voor moord. Allie is daar fel op tegen. Zij is diep onder de indruk van Jamie's opofferingsgezinde daad en probeert Cameron op andere gedachten te brengen.

Die had geen slechter moment kunnen kiezen om een heftige affaire met de aantrekkelijke Mia te beginnen. Resoluut gooit Allie Cameron het huis uit. Ze verkoopt al zijn spullen en probeert hem te vergeten...
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Mercy
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: 9789041006646
Uitgever: Van Reemst
De tiende cirkel
Hoe ver ga je om je geliefden te beschermen?

Trixie Stone is 14 en voor de eerste keer verliefd. Ze is mooi, populair, en de oogappel van haar vader, Daniel Stone. Door een daad van geweld wordt haar wereld op zijn kop gezet. Opeens lijkt alles waar Trixie in geloofde - haar familie en zichzelf - een leugen. Kan de jongen die Trixies gezicht deed oplichten als hij aan de deur kwam degene zijn geweest die voor altijd een eind aan haar jeugd heeft gemaakt?

Trixie zegt dat hij het heeft gedaan. En dat is genoeg om Daniel, een man met een verleden dat hij zelfs voor zijn gezin verborgen houdt, een reis naar de hel laten maken - en terug - om zijn dochter te beschermen.
The Tenth Circle - 2008
Regisseur: Peter Markle
Cast: Kelly Preston, Ron Eldard, Brittany Robertson, e.a.
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: The tenth circle
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044338133
Ebook: 9789044338140
Uitgever: The House of Books


De tweede dochter
Al voor haar dertiende heeft Anna talloze operaties ondergaan opdat de leukemie waaraan haar oudere zuster, Kate, al jaren lijdt, kan worden bestreden. Anna is geboren omdat haar beenmerg gebruikt kan worden voor Kate, een rol die ze nooit in twijfel heeft getrokken... tot nu toe.

Zoals de meeste tieners begint Anna zich af te vragen wie ze werkelijk is. Dan neemt Anna een onvoorstelbare beslissing, die fatale gevolgen kan hebben voor de zus van wie ze houdt...
My Sister's Keeper - 2009
Regisseur: Nick Cassavetes
Cast: Abigail Breslin, Sofia Vassilieva, Cameron Diaz, e.a.
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: My sister's keeper
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044332513
Ebook: 9789044338478
Uitgever: The House of Books
De verhalenvertelster

Sage Singer werkt in een bakkerij. Ze raakt bevriend met Josef, een aardige oude man die vaak met zijn hondje door de buurt wandelt. Tot de dag dat hij haar een foto van zichzelf laat zien in SS-uniform, vertelt dat hij wil sterven en haar vraagt hem daarbij te helpen. Sage weigert, ze wil er niets mee te maken hebben.

Haar grootmoeder, Minka, met wie Sage een sterke band heeft, is een overlevende van de Holocaust. Ooit was Minka een vrolijk meisje dat ervan droomde schrijfster te worden. Maar die dromen verbleekten toen ze naar Auschwitz werd gedeporteerd.

Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: The storyteller
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044341997
Uitgever: The House of Books
Een goede moeder

Je wilt tot het uiterste gaan om een kind te krijgen. Maar één persoon maakt het onmogelijk. Wat zou jij doen?

Zoe Baxter probeert al tien jaar zwanger te worden. Net als het ernaar uitziet dat haar droom in vervulling zal gaan, stort haar wereld in. Haar man verlaat haar en Zoe wijdt zich aan haar carrière als muziektherapeut. Wanneer ze een baan accepteert bij schooldecaan Vanessa Shaw groeit hun zakelijke relatie uit tot een liefdesverhouding. Na verloop van tijd willen Zoe en Vanessa een gezin stichten, gebruik makend van de ingevroren embryo's waar Zoe en haar ex Max nog over beschikken.

Maar Max heeft inmiddels zijn heil gezocht in de drank en zich bij een religieuze groepering aangesloten. Zoe en Vanessa hebben zijn toestemming nodig om zijn ongeboren kind op te voeden...

Jodi Picoult kruipt in de huid van haar personages die voor onmogelijke keuzes worden gesteld. De lezer kan niet anders dan zich afvragen: wat zou ik doen in deze situatie?


Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Sing you home
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044333749
Uitgever: The House of Books
Een tweede pad

Dawn ziet haar leven aan zich voorbij flitsen. Maar in plaats van haar familie, ziet ze de man die ze al vijftien jaar niet heeft gezien...

Wanneer het vliegtuig waarin Dawn zich bevindt naar beneden stort en ze denkt dat haar laatste uur geslagen heeft, realiseert ze zich verbijsterd dat ze niet aan haar echtgenoot of tienerdochter denkt, maar aan een onbegaan pad van 15 jaar geleden.

Dawn overleeft de crash en begint met een zoektocht naar antwoorden over de weg die ze zo lang geleden achter zich heeft gelaten. Nu het lot haar een tweede kans biedt, lijkt ze niet meer zo zeker van de keuzes die ze heeft gemaakt. Terwijl de twee verschillende uitkomsten zich aandienen, steken ook de weggestopte twijfels en geheimen de kop op...

Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: The book of two ways
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044361124
Uitgever: The House of Books
Het tere kind
Charlotte O'Keefes dochtertje Willow is geboren met een ernstige ziekte die gekenmerkt wordt door broze botten. Wanneer ze valt, kan ze gemakkelijk haar benen breken. Na jaren voor Willow te hebben gezorgd, komen haar ouders in geldnood.

Dan krijgt Charlotte een reddingslijn toegeworpen. Ze kan haar arts-verloskundige een proces aandoen omdat deze haar niet van tevoren heeft verteld dat haar baby zwaar gehandicapt zou zijn. Met een schadevergoeding zal Willow levenslang verzekerd zijn van de zorg die ze nodig heeft.

Maar de arts-verloskundige die Charlotte voor de rechter daagt, is niet alleen Charlottes arts, maar ook haar beste vriendin...
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Handle with care
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044332506
Ebook: 9789044333169
Uitgever: The House of Books


Het verbond
Achttien jaar lang hebben de gezinnen Harte en Gold naast elkaar gewoond en alles samen gedaan. Het wekt dan ook geen verbazing dat de vriendschap tussen de kinderen Chris en Emily, onafscheidelijk als ze vanaf hun geboorte zijn, op de middelbare school uitgroeit tot diepe liefde.

Als er op een nacht een telefoontje uit het ziekenhuis komt, is niemand voorbereid op de ontstellende waarheid: Emily is om het leven gekomen door een schot in haar hoofd. Wie heeft het schot gelost?

In de revolver die is gebruikt bevindt zich nog één kogel - de kogel die Chris voor zichzelf bedoeld had. Hoe geloofwaardig is zijn verhaal over hun mislukte poging tot een gezamenlijke zelfmoord?

De plaatselijke rechercheur trekt het verhaal in twijfel en rekent de achttienjarige Chris in.

In dit psychologische drama onderzoekt Jodi Picoult de grenzen van een intense relatie tussen twee onafscheidelijke mensen. Een hedendaags verhaal met de impact en overtuigingskracht van een klassiek drama.
The Pact - 2002
Regisseur: Peter Werner
Cast: Eric Lively, Megan Mullally, Jessica Steen, e.a.
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: The pact
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029535472
Uitgever: Archipel
Het verdwenen meisje
Delia Hopkins is in het landelijke New Hampshire opgevoed door haar alleenstaande vader, Andrew. Ze heeft nu een dochtertje, een knappe verloofde en haar eigen bloedhond waarmee ze verdwenen personen opspoort.

Als Delia plannen maakt voor haar huwelijk, krijgt ze angstaanjagende flashbacks. Dan komt er een politieman aan de deur met een mededeling die haar leven totaal verandert. Geschokt en verward wil Delia tot elke prijs de waarheid weten – zelfs wanneer die haar leven en dat van haar geliefden in gevaar brengt.

Hoe moet je reageren als je hoort dat je niet bent wie je dacht te zijn? En dat de persoon van wie je hield en die je vertrouwde je heeft misleid?
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Vanishing acts
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044326642
Ebook: 9789044338454
Uitgever: The House of Books
Negentien minuten
In het stadje Sterling in New Hampshire gebeurt bijna nooit iets - tot een leerling de plaatselijke middelbare school binnengaat en begint te schieten. Het voorval verandert de levens van iedereen die er zowel binnen als buiten de school mee wordt geconfronteerd.

De inwoners zoeken niet alleen recht omdat ze de dagelijkse routine weer willen hervatten, maar ze proberen ook in het reine te komen met hun eigen rol in de tragedie.

Josie Cormier, de tienerdochter van de rechter die deze zaak moet beoordelen, is de hoofdgetuige, maar zij kan zich niet meer herinneren wat zich pal voor haar ogen heeft afgespeeld. Naarmate het proces vordert, beginnen er breuklijnen zichtbaar te worden tussen de leerlingen en de volwassenen, waardoor de intiemste vriendschappen en families dreigen te worden vernietigd.
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Nineteen minutes
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044330014
Ebook: 9789044338461
Uitgever: The House of Books
Strijd met de waarheid
In de stal van een amishboerderij wordt het lichaampje van een pasgeboren baby gevonden. Uit het politieonderzoek blijkt dat de moeder de achttienjarige Katie Fisher is, een ongetrouwd amishmeisje, en dat de baby geen natuurlijke dood is gestorven. Hoewel Katie het medische bewijs van haar moederschap weigert te erkennen, leiden de bewijsstukken tot haar arrestatie.

Katie wordt juridisch bijgestaan door strafadvocaat Ellie Hathaway, die door de zaak betrokken raakt bij een cultuur die niet de hare is - een wereld die is gebaseerd op geloof, nederigheid, plicht en eerlijkheid. Langzaam maar zeker begint ze iets van deze levenswijze te begrijpen. Maar dan zijn de feiten en fictie al onontwarbaar door elkaar geraakt en zit er niets anders op dan de hulp van een oude vriend in te roepen.
Plain Truth - 2004
Regisseur: Paul Shapiro
Cast: Alison Pill, Mariska Hargitay, Jan Niklas, e.a.
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Plain truth
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789029536271
Uitgever: Archipel
Verloren in de stilte
Wanneer de bekende acteur Alex Rivers op het politiebureau beweert dat Cassie zijn echtgenote is, kan ze het nauwelijks geloven. De aantrekkelijke man die voor haar staat, lijkt een volstrekte vreemde. Maar hij doet zijn best om Cassie op haar gemak te stellen en haar de herinnering aan hun sprookjesachtige huwelijk terug te geven.

Cassie went snel aan Alex, die elke wens van haar lippen lijkt af te lezen. En toch kan ze zich niet aan de indruk onttrekken dat Alex iets verzwijgt. Iets dat het volmaakte beeld van haar huwelijk overschaduwt. Waarom heeft Alex haar bijvoorbeeld niet verteld dat zij les geeft aan de universiteit? Bovendien probeert hij haar erg af te schermen van de buitenwereld. Ook zijn plotselinge maar korte woede-uitbarstingen lijken helemaal niet bij de liefdevolle Alex te passen.

Dan vindt Cassie de positieve uitslag van een zwangerschapstest in haar kast. Nu weet ze zeker dat haar perfecte echtgenoot iets voor haar verbergt...
Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Picture perfect
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041003744
Uitgever: Van Reemst


Voor de wolven

Wanneer een wolf niet langer van nut is voor zijn roedel, sluipt hij weg om alleen te sterven...

Luke Warren heeft zijn leven lang wolven bestudeerd in de bossen van Canada. Hij begrijpt hen beter dan zijn eigen gezinsleden. Op een nacht krijgt hij een auto-ongeluk en belandt dodelijk gewond in het ziekenhuis. Zijn volwassen zoon Edward en zijn puberdochter Cara moeten samen beslissen over het lot van hun vader. Moeten ze wachten tot Luke uit zijn coma ontwaakt? Of mag hij waardig sterven?

Jodi Picoult kruipt in de huid van haar personages die voor onmogelijke keuzes worden gesteld. De lezer kan niet anders dan zich afvragen: wat zou ik doen in deze situatie?

Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Lone wolf
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044337884
Uitgever: The House of Books
Zoals de wind waait

 • De liefde van een moeder
 • Een levensgroot geheim
 • De zoektocht van een dochter naar de waarheid

Alice, de moeder van Jenna Metcalf, verdween ruim tien jaar geleden onder mysterieuze omstandigheden, terwijl ze in New England het gedrag van olifanten bestudeerde. Jenna kan niet geloven dat haar moeder haar als peuter zomaar in de steek heeft gelaten. Ze bestudeert dagelijks Alice' aantekeningen in de hoop een aanwijzing te vinden.

Ten slotte besluit Jenna de hulp in te roepen van Serenity, een in opspraak geraakte helderziende, en de cynische privédetective Virgil, die destijds betrokken was bij het politieonderzoek. Drie eenzame zielen die lastige vragen stellen en totaal niet voorbereid zijn op de verpletterende uitkomst van hun speurtocht.

Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: Leaving time
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044345018
Uitgever: The House of Books

Dubbel uitgegeven titelsDe ultieme belofte

Zie voor de beschrijving van dit boek: Het verbond.

Schrijver: Jodi Picoult
Oorspronkelijke titel: zie Het verbond
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789402703108
Uitgever: HarperCollins