Boekenplank:
Kies

Boeken van Emily Giffin

Meer over Emily Giffin

Genre: Roman

Website: Emily Giffin


Overzicht

  • Ik dacht het niet - Heart of the matter
  • Liefde enzo - Baby proof
  • Op weg naar jou - Where we belong
  • Zo klaar met jou! - Love the one you're with

Rachel & Darcy

  1. Ingepikt! - Something borrowed
  2. Doortrapt! - Something blue

gedetailleerd overzicht

OverzichtIk dacht het niet
Tessa heeft twee jonge kinderen en is getrouwd met een beroemde kinderarts. Ze heeft haar eigen carrière opgegeven om zich op haar gezin te richten. Iedereen denkt dat Tessa het thuis prima naar haar zin heeft. Valerie is advocaat en alleenstaand moeder van de zesjarige Charlie. Na de zoveelste teleurstelling heeft zij zich voorgenomen nooit meer verliefd te worden - en al helemaal niet op foute mannen. Hoewel beide vrouwen in dezelfde buurt in Boston wonen, hebben ze weinig gemeenschappelijks behalve de heftige liefde voor hun kinderen. Tot Charlie op een avond een ernstig ongeluk krijgt.
Schrijver: Emily Giffin
Oorspronkelijke titel: Heart of the matter
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-443-3069-4
Uitgever: The House of Books
Liefde enzo
Claudia en Ben vormen een perfect stel. Vanaf hun eerste afspraakje zijn ze het er absoluut over eens dat ze beslist geen kinderen willen. Hun huwelijk is een droom. Tot Bens beste vriend hem vertelt dat zijn vrouw zwanger is en Ben plotseling van gedachten verandert. Claudia voelt zich verraden. Er volgt een scheiding. En al snel zoekt ze troost bij een andere man. Maar wanneer ze hoort dat Ben een nieuwe vriendin heeft, die maar al te graag een kind van hem wil, slaan jaloezie en spijt keihard toe. Claudia wil haar Ben terug!
Schrijver: Emily Giffin
Oorspronkelijke titel: Baby proof
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-443-2212-5
Uitgever: The House of Books
Op weg naar jou
Ik sta als aan de grond genageld te wachten op de woorden die ik de afgelopen achttien jaar heb gefantaseerd, gevreesd en gedroomd. Dan, juist als ik denk dat mijn op hol geslagen hart uit elkaar zal knallen, hoor ik haar eindelijk zeggen: 'Volgens mij bent u mijn moeder.' Marian, een succesvolle televisieproducer, heeft het prima naar haar zin in New York. Maar op een avond staat er een boos meisje voor haar deur. Het is blijkt haar dochter te zijn, die ze achttien jaar geleden, toen ze zelf nog een tiener was, ter adoptie heeft afgestaan. Vanaf dat moment staat Marians perfecte wereld finaal op zijn kop. Voor Kirby Rose groeit de bitterzoete ontmoeting met haar moeder uit tot een ontdekkingsproces dat haar over de drempel van de volwassenheid duwt.
Schrijver: Emily Giffin
Oorspronkelijke titel: Where we belong
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044341867
Uitgever: The House of Books
Zo klaar met jou!
Ellen en Andy passen perfect bij elkaar en genieten van hun leven in Manhattan. Tot Ellen op een regenachtige dag toevallig haar ex tegen het lijf loopt. Leo, haar eerste grote liefde. Onweerstaanbare, sexy Leo, die haar acht jaar geleden zonder verklaring dumpte. Hij is nog steeds erg knap en single en... weer in haar geïnteresseerd. Het verslavende kat-en- muisspel begint van voren af aan. Ellen wordt verscheurd door tegenstrijdige gevoelens. Zal haar huwelijk met de degelijke Andy spannend genoeg blijven? Waarom kan ze haar oude vlam niet gewoon vergeten?
Schrijver: Emily Giffin
Oorspronkelijke titel: Love the one you're with
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-443-2569-0
Uitgever: The House of Books

Rachel & DarcyIngepikt!
Rachel White werkt als advocate in Manhattan. Zij is altijd verstandig geweest en heeft nog nooit iets wilds gedaan in haar leven – tot haar dertigste verjaardag. Dan geeft haar beste vriendin Darcy een feestje voor haar. Die nacht belandt Rachel, behoorlijk aangeschoten, in bed met Darcy’s knappe verloofde Dex. Ze schaamt zich diep, maar weet dat ze het zó weer zou doen. Want Rachel is al heel lang stiekem verliefd op Dex. Maar hoe moet het nu verder? Durft ze het aan Darcy te vertellen? En hoe voelt Dex zich eigenlijk?
Schrijver: Emily Giffin
Oorspronkelijke titel: Something borrowed
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1566-8
Uitgever: The House of Books
Doortrapt!
Darcy is een glamourgirl, bloedmooi maar egoïstisch. Ze brengt haar dagen door met winkelen, feesten en voorbereidingen treffen voor haar huwelijk met de perfecte man, Dex. Tot ze Dex betrapt in de slaapkamerkast van haar beste vriendin Rachel. In haar woede vergeet Darcy dat ze zelf ook is vreemdgegaan met Marcus, de beste vriend van Dex. Ze is zelfs zwanger van hem. Als Marcus haar ook dumpt trekt Darcy in bij een jeugdvriend. Die maakt haar al snel duidelijk dat hij haar maniertjes niet pikt. Darcy zal radicaal moeten veranderen! Pas dan kan ze beginnen aan de reis die leidt naar zelfontplooiing, vergeving, ware liefde en moederschap.
Schrijver: Emily Giffin
Oorspronkelijke titel: Something blue
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-443-1879-1
Uitgever: The House of Books