Boekenplank:
Kies

Boeken van Cecelia Ahern

Cecelia Ahern is de dochter van de voormalige lerse minister-president Bertie Ahern. Ze studeerde journalistiek en mediacommunicatie voordat ze aan haar schrijfcarrière begon. Ahern woont in Dublin.

Meer over Cecelia Ahern

Genre: Roman

Geboren: 1981

Geboorteland: Ierland

Website: Cecelia Ahern


Overzicht

 • De knikkerverzamelaar - The marble collector
 • De plek van de verloren dingen - A place called here
 • De tijd van mijn leven - The time of my life
 • De vrouw die haar stoute schoenen zocht - Roar
 • Het boek van morgen - The book of tomorrow
 • Honderd namen - One hundred names
 • Ik zal je nooit vergeten - Thanks for the memories
 • Kon je me maar zien! - If you could see me now
 • Liervogel - Lyrebird
 • Toen ik jou ontmoette - The year I met you
 • Voor altijd - Where rainbows end
 • Voor jou - The gift
 • Zo word je verliefd - How to fall in love

Holly Kennedy

 1. PS: ik hou van je - PS: I love you
 2. De P.S. I Love You Club - Postscript

Dubbel uitgegeven titels

 • Love, Rosie - zie Voor altijd
 • Zomer voor altijd - zie Voor altijd & Kon je me maar zien
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe knikkerverzamelaar
Een doos met eigendommen. Een vader zonder geheugen.

Als Sabrina Boggs een mysterieuze collectie van haar vaders spullen aantreft, ontdekt ze een waarheid waarvan ze niet wist dat erover gelogen werd. De vertrouwde man met wie ze opgroeide blijkt plotseling een volstrekte vreemde.

Een onverwachte wending in haar dagelijkse routine geeft haar één dag de tijd om de geheimen te onthullen van een man die ze dacht te kennen. Een dag waarin onbekende herinneringen, verborgen verhalen en mensen van wie ze niets af wist aan het licht komen. Een dag die haar en degenen om haar heen voor altijd verandert.

De knikkerverzamelaar is een aangrijpend verhaal over hoe de meest alledaagse beslissingen een uitzonderlijk grote invloed kunnen hebben op hoe we ons leven leiden. Soms blijkt dat de mensen die het dichtst bij je staan eigenlijk de mensen zijn die je het slechtst kent...
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: The marble collector
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044633047
Ebook: 9789044633054
Uitgever: Prometheus
De plek van de verloren dingen
Sinds de verdwijning van haar klasgenote twintig jaar geleden, is Sandy Shortt geobsedeerd door alles wat verdwijnt. Vinden is haar levensdoel, of het nu gaat om de autosleutels, die ene sok die in de was verloren is gegaan of om personen die spoorloos lijken te zijn.

Op haar zoektocht naar een van die mensen, verdwijnt Sandy zelf en komt terecht op de plek van de verloren dingen. Al snel gaat Sandy weer op zoek, ditmaal naar de weg naar huis...
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: A place called here
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789049999124
Ebook: 9789049952105
Uitgever: Truth & Dare
De tijd van mijn leven
'Mijn leven had me nodig. Het had het moeilijk en ik had het veel te weinig aandacht geschonken.'

Lucy Silchester komt thuis van haar werk en vindt een envelop op haar deurmat. In de envelop zit een uitnodiging voor een ontmoeting met haar leven. Maar Lucy, te druk met het ontwijken van haar familie en vrienden en het schelden op haar werk, mist de afspraak.
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: The time of my life
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044621273
Ebook: 9789044621556
Uitgever: Prometheus
De vrouw die haar stoute schoenen zocht

Met De vrouw die haar stoute schoenen zocht heeft Cecelia Ahern een onvergetelijke, sprankelende en fantasierijke verhalencollectie gemaakt.

De verhalen gaan over de intiemste, persoonlijkste momenten in het leven van een vrouw - wanneer je overweldigd wordt door verlangen of schuldgevoelens, wanneer je je geïntimideerd of onzichtbaar voelt. Cecelia Ahern onderzoekt de eindeloze manieren waarop vrouwen door tegenspoed heen breken met humor, vindingrijkheid en mededogen. Wat gebeurt er dan en hoe vinden ze een weg daaruit?

De vrouw die haar stoute schoenen zocht is een verfrissende bundel waarin de auteur haar fantasie de vrije loop laat en de vrouw van nu op een bijzondere manier laat spreken.

Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: Roar
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024584895
Ebook: 9789024584901
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het boek van morgen
Tamara Goodwin had altijd alles wat haar hartje begeerde. Ze groeide op in een groot huis met een eigen zwembad, een tennisbaan en een kast vol dure kleren. Nooit hoefde ze ergens over na te denken, laat staan over de dag van morgen. Maar dan overlijdt haar vader, zijn gezin achterlatend met torenhoge schulden.

Tamara en haar moeder zijn gedwongen hun luxe leventje op te geven en in te trekken bij familie op het platteland. Tamara kan hier moeilijk wennen. Terwijl haar moeder druk bezig is met het verwerken van haar eigen verdriet en de rest van de familie zich vooral op haar moeder stort, glipt Tamara ertussenuit om te dwalen in de omgeving.

Ze ontdekt een oud kasteel en raakt bevriend met een jongen die een rijdende bibliotheek beheert. In deze bibliotheek valt haar oog op een oud leren boek. Ze neemt het mee, niet wetende dat dit boek haar leven voorgoed zal veranderen.
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: The book of tomorrow
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044616255
Uitgever: Prometheus


Honderd namen
Wanneer journalist Kitty Logan een kolossale fout maakt in een artikel raakt haar carrière in het slop en daalt haar zelfvertrouwen tot een dieptepunt. Hunkerend naar wat bemoedigende woorden bezoekt ze haar terminaal zieke mentor, redacteur en vriendin Constance. Kitty vraagt haar welk verhaal ze altijd al heeft willen schrijven maar waar ze de kans nooit toe kreeg. Constance geeft Kitty de opdracht een document uit haar kantoor te halen. Wanneer Kitty terugkeert, is het echter al te laat: Constance is overleden. Om haar mentor te eren is Kitty vastbesloten haar laatste project af te maken.

Bij het openen van de envelop vindt ze een lijst met namen. Honderd namen, zonder overzicht, zonder uitleg, niks om te verklaren wie deze mensen zijn en wat het verband is. Zo begint Kitty aan het omvangrijkste verhaal van haar leven. Ze ontmoet zo veel mogelijk mensen van de lijst om hun verhalen te horen, om Constances bedoelingen te achterhalen en het belangrijkste: om zichzelf en haar magische gave van het vertellen te herontdekken.
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: One hundred names
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044622997
Ebook: 9789044623239
Uitgever: Prometheus
Ik zal je nooit vergeten
In Ik zal je nooit vergeten ervaart Joyce Conway uit Dublin een overweldigend gevoel van déjà vu. Na een kort verblijf in het ziekenhuis en het mislukken van haar huwelijk trekt ze in bij haar oude vader. Het duurt niet lang of Joyce realiseert zich dat ze is veranderd.

Van de ene op de andere dag beschikt ze over een rijkdom aan informatie over onderwerpen die haar voorheen nooit interesseerden, en ontwikkelt ze een compleet andere smaak. 's Nachts droomt ze over een blond meisje dat ze nooit eerder heeft gezien. Daar komt bij dat ze steeds weer een man tegen het lijf loopt die haar bekend voorkomt, hoewel ze zeker weet hem nooit eerder te hebben ontmoet: Justin Hitchcock, een gescheiden Amerikaanse kunsthistoricus.

Ik zal je nooit vergeten gaat over mensen die na een aantal tegenslagen ontdekken dat ze niet alleen zijn op de wereld, en dat je verbonden kunt zijn met elkaar op een manier die je niet had verwacht.
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: Thanks for the memories
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044612783
Uitgever: Prometheus
Kon je me maar zien!
Alles in het leven van de vierendertigjarige Elizabeth heeft een vaste plaats: van de espressokopjes in de keukenkast tot de stalen, monsters en verfpotten voor haar werk als binnenhuisarchitecte. Orde en precisie houden het leven onder controle en behoeden Elizabeth voor de hartenpijn die ze in het verleden heeft gevoeld.

Enige stoorzender in Elizabeths leven is haar twaalf jaar jongere zus Saoirse: een wervelwind die overal brokstukken achterlaat die Elizabeth vervolgens weer wanhopig probeert op te ruimen. Tegen wil en dank neemt ze de zorg op zich voor Luke, de zesjarige zoon van Saoirse, haalt ze om de haverklap haar zus uit de problemen en hoort ze de klaagzangen van haar vader aan. Tussendoor probeert ze ook nog haar eigen bedrijf met perfectie te runnen. Een leven dat weinig ruimte laat voor misstappen, laat staan plezier...

Tot op een dag Ivan arriveert: een spontane, zorgeloze vreemdeling die onmiddellijk het hart van Luke wint, maar ook Elizabeth binnen no time weet te beroeren. Ivan zal Elizabeths leven veranderen op een manier die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Maar is Ivan wel wie hij zegt dat hij is? En is er een toekomst voor hen beiden?
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: If you could see me now
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789049999452
Ebook: 9789049952112
Uitgever: Truth & Dare
Liervogel
Wanneer je iets bijzonders en zeldzaams tegenkomt, zou je dat dan voor jezelf moeten houden of juist met de wereld moeten delen?

Diep in de beboste bergen van Ierland woont een jonge vrouw volledig afgesloten van de bewoonde wereld. De prachtige, mysterieuze Laura beschikt over een ongekend talent: ze kan elk geluid nadoen, net zoals de Australische liervogel. Wanneer zij plots Solomon en zijn filmcrew tegenkomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Weggehaald uit haar vredige omgeving naar de drukte van de grote stad wordt Laura geconfronteerd met een wereld die wanhopig probeert haar te begrijpen.

Solomon, die een intense verbintenis met Laura voelt, gelooft dat men haar en haar gave zal omarmen. Maar zal Laura daadwerkelijk in staat zijn om haar vrijheid te behouden of zal ze in een gouden kooi terechtkomen? Zoals alle wilde vogels moet ook zij haar vleugels kunnen uitslaan.
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: Lyrebird
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044635065
Ebook: 9789044635072
Uitgever: Prometheus
Toen ik jou ontmoette
Het jaar waarin alles veranderde.
Het jaar waarin ik mijn thuis vond.
Het jaar dat ik jou ontmoette.

Op het moment dat Jasmine haar baan verliest, lijkt haar wereld in te storten. Gewend aan een leven waarin haar werk en haar geliefde zus haar volledig in beslag nemen, valt ze met haar plotselinge vrijheid in een zwart gat.

Maar haar ontslag opent nieuwe deuren. In haar jaar als werkloze leert ze meer over zichzelf dan ze ooit had kunnen bedenken - en meer over anderen dan ze ooit had durven dromen. Soms dient vriendschap zich aan op de meest onverwachte momenten.
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: The year I met you
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044629309
Ebook: 9789044629316
Uitgever: Prometheus


Voor altijd
Al sinds hun kindertijd zijn Rosie en Alex onafscheidelijk. Rosie is dan ook ontroostbaar als Alex met zijn familie van Dublin naar Boston verhuist. Rosie besluit om naar de hotelschool in Boston te gaan als ze van school af is. Zo hoeven ze elkaar maar een jaar te missen. Maar het loopt anders...

Rosie raakt zwanger en blijft bij haar ouders wonen om voor haar dochtertje te kunnen zorgen, terwijl Alex met een Amerikaanse trouwt. Hun magische band houdt beiden op de been tijdens alle ups en downs in hun levens, maar geen van beiden weet of hun vriendschap de jaren en kilometers of nieuwe relaties zal overleven.

In Rosies achterhoofd speelt altijd de vraag of ze misschien ooit meer hadden kunnen worden dan goede vrienden. Misverstanden, omstandigheden en pure pech hebben hen uit elkaar gehouden, maar als de ultieme kans zich aandient, zullen ze dan alles op het spel zetten voor echte liefde?
Love, Rosie - 2014
Regisseur: Christian Ditter
Cast: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke, e.a.
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: Where rainbows end
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789049999636
Uitgever: Truth & Dare
Voor jou
Als je voor kerst één ding zou mogen wensen, wat zou dat dan zijn?

Lou Suffern vecht elke dag tegen de klok. Hij moet altijd op twee plaatsen tegelijk zijn. Hij moet altijd twee dingen tegelijk doen. Als hij slaapt, dan droomt hij. Als hij thuis is bij zijn vrouw en kinderen, is zijn hoofd eigenlijk al ergens anders.

Als hij op een ochtend naar zijn werk gaat, ontmoet Lou de dakloze Gabe, die buiten zijn kantoor op de stoep zit. Hij raakt geïntrigeerd door hem, en omdat hij denkt dat het handig is hem in de buurt te houden, regelt Lou een baantje voor Gabe in de postkamer. Maar al snel betreurt hij zijn liefdadigheid.

Terwijl kerst steeds dichterbij komt, zal Lou's leven onherroepelijk veranderen door deze kleine, vriendelijke daad.
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: The gift
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044613858
Uitgever: Prometheus
Zo word je verliefd
Ze heeft maar twee weken. Twee weken om hem te leren hoe hij verliefd moet worden - op zijn eigen leven.

Het lot brengt Adam Basil en Christine Rose bij elkaar als Christine op een avond de Ha'penny Bridge in Dublin oversteekt. Adam staat daar, balancerend, klaar om te springen. Adam is wanhopig, maar Christine doet hem een absurd voorstel. Zijn vijfendertigste verjaardag komt eraan en ze wedt dat ze hem voor die tijd in kan laten zien dat het leven de moeite waard is.

Ondanks haar vastberadenheid beseft Christine wat voor gevaarlijke belofte ze hem heeft gedaan. Tegen het tikken van de tijd beginnen de twee aan wilde escapades, grootse romantische acties en een aantal ongelooflijke nachtelijke uitstapjes. Langzaamaan begint Christine te denken dat Adam weer verliefd aan het worden is op zijn leven. Maar is dat alles wat er gebeurt?

Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: How to fall in love
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044626520
Ebook: 9789044626537
Uitgever: Prometheus

Holly KennedyPS: ik hou van je
Holly en Gerry zijn een jong, getrouwd stel en de twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van 'De Lijst' was dan ook eigenlijk als een grapje bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou een hij een lijst met dingen die Holly zou moeten doen voor haar achterlaten.

Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry ongeneeslijk ziek wordt, stort Holly's wereld in. Een paar maanden na zijn dood besluit ze een mysterieus pakje bij haar ouders op te halen. Gerry blijkt zonder dat ze het wist woord te hebben gehouden en heeft De Lijst opgesteld.

In het pakje bevindt zich, voor iedere maand, een envelop met een opdracht. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan, haar angsten en verlangens een plek te geven, nieuwe uitdagingen aan te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan...
P.S. I Love You - 2007
Regisseur: Richard LaGravenese
Cast: Hilary Swank, Gerard Butler, Harry Connick Jr., e.a.
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: PS: I love you
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044610147
Ebook: 9789044615357
Uitgever: Vassallucci
De P.S. I Love You Club

Wat ik je nog zeggen wilde...

Wanneer Holly Kennedy wordt benaderd door de PS, I Love You Club wordt haar rustige leven op zijn kop gezet. Geïnspireerd door de brieven van Holly’s overleden man wil de club dat Holly hen helpt met het schrijven van hun eigen afscheidsbrieven. Als Holly één ding niet wil, is het teruggaan naar het verdriet van toen.

Nu, zeven jaar later, wil ze juist vooruitkijken. Maar Holly leert leden van de club toch kennen en ze beseft dat wanneer je van iemand houdt, er altijd nog iets te zeggen valt...

Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: Postscript
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024584925
Ebook: 9789024584932
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titelsLove, Rosie
Zie voor de beschrijving van dit boek: Voor altijd.
Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: zie Voor altijd
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044627336
Ebook: 9789044627343
Uitgever: Prometheus
Zomer voor altijd

Zomer voor altijd bevat de titels:

 1. Voor altijd - Where rainbow ends
 2. Kon je me maar zien - If you could see me now

Schrijver: Cecelia Ahern
Oorspronkelijke titel: zie Voor altijd & Kon je me maar zien
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789049998776
Uitgever: Truth & Dare