Boekenplank:
Kies

Boeken van Cathy Kelly

Meer over Cathy Kelly

Genre: Roman

Geboren: 1966

Website: Cathy Kelly


Overzicht

 • Blijf bij me - Lessons in heartbreak
 • Dan komt alles goed - The house on Willow Street
 • De magie van kerst - Christmas magic
 • Echt verliefd! - Never too late
 • Eens in je leven - Once in a lifetime
 • En jij dan? - Just between us
 • Het begin van de rest van je leven - The year that changed everything
 • Het hart van een vrouw - It started with Paris
 • Het huis aan het plein - Homecoming
 • Iemand als jij - Someone like you
 • Ik moet je iets vertellen - Past secrets
 • Kierewiet - Nvt
 • Nog lang en gelukkig - Secrets of a happy marriage
 • Opzij! - She's the one
 • Speciaal voor jou - The honey queen
 • Tussen zussen - Between sisters
 • Voor mijn vriendin - Best of friends
 • Wat wil je nou? - Always and forever
 • Wat ze wil! - What she wants
 • Zoenoffer - Woman to woman

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlijf bij me
Izzie Silver heeft het kleine Ierse kuststadje Tamarin verlaten voor een nieuwe start bij een hip modellenbureau in New York. Het leven is goed - tot ze haar eigen regels schendt en valt voor een getrouwde man. In Ierland ontdekt Izzie's tante Anneliese dat haar man Edward een affaire heeft met haar beste vriendin. Diepgeschokt en woedend moet Anneliese toezien hoe haar wereld instort. Lily, de wijze, kalme grootmoeder van Izzie, raakt na een beroerte in coma. Aan haar ziekbed ontdekt Izzie het geheime liefdesverleden van haar oma, dat zich afspeelde tijdens de oorlogsjaren in Londen. Izzie en Anneliese zouden nog zoveel willen zeggen tegen Lily, maar vinden troost in haar aangrijpende dagboek, terwijl Lily het leven langzaam loslaat.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Lessons in heartbreak
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-443-2120-3
Uitgever: The House of Books
Dan komt alles goed
Tess woont in het Ierse kustplaatsje Avalon. Het enige waar ze spijt van heeft is haar mislukte huwelijk. Tot haar jeugdliefde plotseling opduikt. Suki, de zus van Tess, verliet Ierland om te trouwen met een Amerikaanse politicus. Nu wil iemand al haar geheimen onthullen. Danae beheert al vijftien jaar het postkantoor van Avalon. Niemand weet waar ze vandaan komt of wie ze is. En dat wil Danae graag zo houden. Mara is op een bruiloft. Ze heeft één dringende vraag voor de bruidegom.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: The house on Willow Street
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044335262
Uitgever: The House of Books
De magie van kerst
Met De magie van kerst heeft Cathy Kelly haar eerste korte verhalenbundel geschreven. Het boek bevat negentien ontroerende en humoristische verhalen waar voor iedereen iets herkenbaars in zit. Zullen de twee vrijgezelle zussen Dolores en Genevieve zich eindelijk los kunnen maken van hun strenge moeder? Gaat Larissa zich ook dit jaar weer dodelijk verlegen voelen tijdens de Kerstparty op kantoor? En durft Alice haar huis en haar hart open te stellen voor de enige bezoeker die ze niet wil zien deze Kerst? Dan is er nog de mysterieuze Madame Lucia met haar kristallen bol. Kan zij het lot van haar klanten echt een handje helpen?
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Christmas magic
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044337297
Uitgever: The House of Books
Echt verliefd!
Drie jonge vrouwen ondervinden dat er in een jaar tijd heel veel kan gebeuren... Evie, de alleenstaande moeder van een rebelse tienerdochter, is van plan opnieuw te trouwen met de aardige Simon. Alles lijkt in orde, maar Evie is hopeloos romantisch. Ze blijft fantaseren over wilde mannen die haar willen veroveren – en die helemaal niet op Simon lijken. Cara, Evie’s jongere zus, heeft een hele rits aanbidders. Cara is beeldschoon, heeft een geweldige baan en is nog lang niet van plan zich te binden. Tot wanhoop van Evie; want straks is het misschien te laat. Olivia is Evie’s beste vriendin. Zij is getrouwd met een succesvolle zakenman, die wil dat ze thuisblijft. Ondanks de aanmoedigingen van Evie en Cara durft Olivia zich niet te verzetten tegen haar echtgenoot. Met kerstmis komt iedereen bij elkaar. Evie’s vader heeft een grote verrassing in petto. Hij is van plan om opnieuw in het huwelijk te treden met een charmante weduwe. Het is nooit te laat om te doen wat je graag wilt, meent hij. Evie is jaloers. Tot een gast op het huwelijksfeest van haar vader een enorme opschudding veroorzaakt, waardoor haar leven voorgoed zal veranderen.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Never too late
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-443-0621-9
Uitgever: The House of Books
Eens in je leven
Ingrid Fitzgerald heeft haar man David, de eigenaar van Kenny's warenhuis, dag en nacht terzijde gestaan. Ook heeft ze kans gezien zelf een glanzende carrière op te bouwen. Op een dag ontdekt Ingrid een geheim dat haar wereld op zijn grondvesten doet schudden. Natalie Flynn is de huisgenote van Ingrids dochter Molly. Terwijl de liefde plotseling haar leven binnendringt, begint de moederloze Natalie vragen te stellen die ze nooit eerder durfde te uiten. Maar zullen die haar helpen om erachter te komen wie zij werkelijk is? Charlie Fallon vindt het heerlijk om op de cosmetica-afdeling van Kenny's te werken. Tot het gerucht haar bereikt dat het voortbestaan van het warenhuis wordt bedreigd. En het lijkt wel of de baas zich daar helemaal niets van aantrekt. Star Bluestone is een eigenzinnige, spiritueel ingestelde vrouw. Ze verkoopt haar prachtige wandkleden aan Kenny's warenhuis. De geheimen van velen zijn veilig bij haar. Want Star weet uit ervaring dat je de belangrijke dingen in het leven moet koesteren - en dat de kans op het ware geluk maar eens in je leven voorbijkomt.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Once in a lifetime
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-443-2572-0
Uitgever: The House of Books


En jij dan?
Iedereen zegt dat ze geweldig zijn, de drie dochters van de familie Miller: Stella, advocate en alleenstaand moeder, Tara, met haar succesvolle tv-carrière, en de artistieke Holly. Misschien komt het door hun kalme, elegante moeder Rose, de spil van het gezin en geliefde echtgenote van Hugh. Rose en Hugh geven een groot feest om hun veertigjarig huwelijk te vieren, waar iedereen in het Ierse stadje Kinvara reikhalzend naar uitkijkt. Maar terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn, heeft Rose plotseling genoeg van alle familiegeheimen. Ze verlaat haar man. In hoog tempo volgen nog veel meer pijnlijke onthullingen en twijfels die moeder en dochters voor elkaar verborgen hebben gehouden. Is elk van hen sterk genoeg om de waarheid over zichzelf en hun ogenschijnlijk perfecte leven aan te horen?
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Just between us
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-443-1320-7
Uitgever: The House of Books
Het begin van de rest van je leven

Drie bijzondere vrouwen, drie bijzondere verjaardagen, en het jaar dat erop volgt.

Drie vrouwen vieren hun verjaardag op dezelfde dag, en dit jaar zijn het extra bijzondere dagen: ze worden dertig, veertig en vijftig. Maar de gebeurtenissen op de feestelijke dag luiden voor alle drie de vrouwen een wel heel bijzonder jaar in...

Ginger brengt haar dertigste verjaardag niet door zoals ze van tevoren zo nauwkeurig had gepland. Als dit de eerste dag van haar nieuwe en vernieuwde leven moet zijn, waarom heeft ze dan het akelige idee dat ze afstevent op een totale ramp?

Sam is eindelijk zwanger na jaren van proberen. Wanneer haar vruchtwater breekt op de ochtend van haar veertigste verjaardag, raakt ze in paniek: vergeet die bevalling, hoe wordt ze in godsnaam een goede moeder?

Callie viert haar vijftigste verjaardag door een groot feest te organiseren bij haar thuis in Dublin. Halverwege het feest staat er iemand voor de deur die haar perfecte leven binnen stapt en het volkomen op zijn kop zet.

Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: The year that changed everything
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022587294
Ebook: 9789402313284
Uitgever: Boekerij
Het hart van een vrouw
Michael en Katy gaan trouwen - beide families en alle vrienden in de Ierse stad Bridgefort kijken opgewonden uit naar het feest. Maar er zijn drie vrouwen die worstelen met verborgen gevoelens. Leila, Katy's beste vriendin, heeft een succesvolle muziekcarrière. Met haar zelfverzekerde uitstraling probeert ze haar stukgelopen huwelijk te vergeten. Grace, Michaels moeder, is al vijftien jaar gescheiden. Toch twijfelt ze nog steeds over de beslissingen die ze destijds heeft genomen. En Vonnie, eigenaresse van Natural Cake, stort zich met hart en ziel op de bruidstaart om zo haar eigen verdriet achter zich te laten en haar nieuwe relatie een kans te geven - voor zichzelf maar ook voor haar jonge zoon.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: It started with Paris
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044344912
Uitgever: The House of Books
Het huis aan het plein
Eleanor verliet Ierland toen ze elf was. Na het overlijden van haar man keert ze terug naar Dublin, met haar moeders oude receptenboek in haar koffer. Er is nog één laatste opdracht die Eleanor moet vervullen. De beroemde jonge actrice Megan hoeft het succes niet na te jagen, dat komt vanzelf. Tot een liefdesschandaal een abrupt einde maakt aan haar carrière. Nu zoekt Megan wanhopig naar een plek waar ze zich kan verstoppen. Rae is een toegewijde echtgenote en een trouwe vriendin. In haar gezellige tearoom is iedereen welkom en het is er altijd druk. Een tragisch geheim uit Raes verleden blijft niet langer verborgen. Hoe kan zij haar man en zoon uitleggen welke keuzes ze in haar jonge jaren moest maken? De vrolijke Connie, onderwijzeres van beroep, loopt al tegen de veertig en heeft helaas nog nooit een man ontmoet die lijkt op de helden uit haar romans.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Homecoming
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-443-2977-3
Uitgever: The House of Books
Iemand als jij
Emma, Leonie en Hannah ontmoeten elkaar tijdens een vakantie in Egypte en worden de dikste vriendinnen. Ondanks de verschillen in leeftijd en achtergrond zoeken zij steun en troost bij elkaar om het hoofd te bieden aan hun persoonlijke problemen. Alle drie willen ze hetzelfde bereiken in het leven - gelukkig worden. Voor de pasgetrouwde Emma betekent geluk het ontsnappen aan haar dominante vader en zelf een gezin stichten. Ze verlangt wanhopig naar een baby, maar het lukt niet om zwanger te worden. Leonie is gescheiden, ergens in de veertig en de moeder van drie tieners. Ligt de ware liefde, die zij in haar passieloze huwelijk miste, nog ergens voor Leonie in het verschiet? De mooie, onafhankelijke Hannah is eenzaam nadat de man van wie zij hield haar in de steek liet. Nu kiest Hannah voor geld en zekerheid - en de opwinding van het vrijgezellenleven. Terwijl Emma, Leonie en Hannah hun wensen en verlangens in de loop der jaren proberen te verwezenlijken, delen zij hun diepste gedachten en meest intieme geheimen met elkaar.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Someone like you
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5108-444-7
Uitgever: The House of Books


Ik moet je iets vertellen
Achter de blinkend schone ramen en keurige rozentuintjes van Summer Street sluimeren vele geheimen. Faye, een alleenstaande moeder, verbergt iets voor haar tienerdochter Amber. En de dertigjarige Maggie verstopt een geheim voor zichzelf. Wanneer de onstuimige Amber besluit haar toekomstplannen op te geven voor de liefde, en wanneer Maggie naar haar ouderlijk huis terugkeert om voor haar zieke moeder te zorgen, raken hun geheimen in een stroomversnelling. De enige in Summer Street die op alles een antwoord lijkt te weten is hun vriendin Christie. Tot ook háár grote geheim - dat zij zo lang voor haar echtgenoot en haar twee volwassen zoons verborgen heeft gehouden - plotseling wordt onthuld. Als het verleden heden wordt voor Faye, Maggie en Christie, moeten de drie vrouwen belangrijke beslissingen nemen.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Past secrets
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-443-1953-8
Uitgever: The House of Books
Kierewiet

Kierewiet bevat zes korte, charmante, hilarische en ontroerende verhalen over trouw en ontrouw, flirten en jaloezie, mode en lekker eten, familie, en andere rampen.

 1. Kierewiet
 2. Dat je binnenkort maar iets interessants mag beleven
 3. Brief uit Chicago
 4. Wat doen we met moeder?
 5. Lizzies avontuurtje
 6. Thelma, Louise en de twee stukken

Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Nvt
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044335330
Uitgever: The House of Books
Nog lang en gelukkig

Eén familie, drie vrouwen en een onverwachte gebeurtenis... Leren de Brannigans hoe je lang en gelukkig leeft voor het te laat is?

Bess wil iedereen laten zien hoe gelukkig ze is in haar kersverse huwelijk, en daarom wil ze een groot feest geven. Ze stort zich vol overgave op de plannen, maar op de achtergrond beginnen zich scheuren te vertonen. Waarom is deel worden van een familie zo moeilijk?

Jojo, Bess’ stiefdochter, wil een punt maken. Bess is niet haar moeder en zal ook nooit de vrouw vervangen die ze nu al twee jaar lang elke dag mist. En zal ze ooit de kans krijgen om zelf moeder te worden?

Cari, Jojo’s nicht, is een echte carrièrevrouw die nergens bang voor is – behalve om de man onder ogen te komen die haar voor het altaar in de steek liet. En laat hij nou net op de gastenlijst van Bess’ feest staan. Is het tijd om de liefde weer toe te laten in haar leven?

Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Secrets of a happy marriage
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022584262
Uitgever: Boekerij
Opzij!
Dee, 32, werkt bij een Ierse krant. Ze beantwoordt vragen van lezers en lost al hun problemen op in een handomdraai. Maar Dee heeft haar eigen leven minder goed op orde. Kon ze die overtollige kilo´s maar kwijtraken. Dat vindt haar verloofde Gary ook. Net of hij zo perfect is! En Dee zou Gary´s vreselijke moeder liever vandaag dan morgen naar een ander werelddeel te zien vertrekken. Wanneer er een fantastische baan vrijkomt op de redactie van de krant, solliciteert Dee onmiddellijk. Helaas zijn er meer gegadigden. Isabel, 39, is pas gescheiden van haar man David en moet nu als alleenstaande moeder van twee lastige tienerdochters een nieuw bestaan opbouwen in Dublin. Ze heeft geen geld, geen zelfvertrouwen en zoekt dringend werk. Die baan bij de krant lijkt de perfecte oplossing voor Isabel. Wie van de twee zal het redden? Eén ding is zeker; het leven zit vol verrassingen.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: She's the one
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-443-0969-2
Uitgever: The House of Books
Speciaal voor jou
Je zou zo verliefd kunnen worden op het Ierse stadje Redstone, de mensen zijn aardig en in de winkels en cafés heerst een gezellige drukte. Ook Francesca voelt zich hier thuis. Hoewel haar man werkloos is en depressief en bij haarzelf de overgang opspeelt, probeert ze opgewekt en energiek te blijven om haar gezin bij elkaar te houden. Peggy is altijd een rusteloze ziel geweest. Nu ze de dertig nadert is het eindelijk gelukt haar droom te verwezenlijken. Ze heeft haar eigen winkel geopend, midden in de stad. Zal ze nu ook de liefde toelaten in haar hart? Wanneer Lillie, een Australische weduwe, in Redstone belandt, maakt ze al snel nieuwe vrienden. Maar Lillie kan niet met haar eigen grote verdriet omgaan.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: The honey queen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044340242
Uitgever: The House of Books


Tussen zussen
Cassie doet al haar hele leven alles perfect: zorgen voor de kinderen, haar man alle aandacht geven, de plichtsgetrouwe schoondochter zijn. Maar nu is ze zo moe dat ze ‘de vijf in de klok’ steeds vroeger op de dag laat aanbreken...

Haar zus Coco daarentegen geniet met volle teugen van haar vrijheid. Mannen maken de dingen alleen maar gecompliceerd, vindt ze. Tot ze iemand uit het verleden tegen het lijf loopt, met alle verwarring van dien...

Pearl, de oma van Cassie en Coco, die voor hen heeft gezorgd sinds hun moeder hen in de steek liet toen ze nog heel klein waren, probeert de zusjes te helpen waar ze maar kan, maar ze wordt zelf geplaagd door twijfel over een beslissing die ze jaren geleden nam. Kunnen deze drie zo heel verschillende vrouwen de pijn van het verleden overwinnen en weer openstaan voor nieuwe liefdes?
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Between sisters
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022580769
Uitgever: Boekerij
Voor mijn vriendin
Abby, Jess, Lizzie en Erin hebben allerlei zorgen en problemen. Na zeventien jaar huwelijk is Abby niet meer zo zeker van haar man Tom. Jess, Abby's onzekere tienerdochter, is bang dat ze nooit een vriend zal krijgen. Lizzie beschaafd gescheiden, heeft voor iedereen tijd, zelfs voor haar ex, maar ze is zichzelf vergeten. Erin keert terug van Chicago naar Ierland - en naar een donker geheim uit haar verleden. Vier vrouwen, in beslag genomen door het leven van alledag. Tot zich een tragische gebeurtenis voordoet en alles plotseling verstilt. In hun droefheid zoeken Abby, Jess, Lizzie en Erin steun en troost bij elkaar. Vier vrouwen die beseffen wat vriendschap werkelijk kan betekenen. Zij leren dat ze het leven met beide handen moeten grijpen voor het te laat is.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Best of friends
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-1547-1
Uitgever: The House of Books
Wat wil je nou?
In het Ierse stadje Carrickwell genieten drie jonge vrouwen van hun toekomstdromen. De ambitieuze Mell, met haar topcarrière en haar gezin. De zorgzame Daisy, die zo graag wil trouwen en kinderen krijgen. En de temperamentvolle studente Cleo, die het hotelbedrijf van haar ouders over wil nemen. Maar het lot beslist anders en al hun dromen vallen in duigen. Mell voelt zich altijd schuldig. Moet zij haar baan opgeven om bij haar kinderen te blijven? Daisy lukt het maar niet om zwanger te worden. Waarom doet haar vriend zo ongeïnteresseerd? En Cleo krijgt ruzie met haar hele familie als zij het hotel wil moderniseren. Verbitterd verlaat ze haar ouderlijk huis.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Always and forever
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-443-1748-0
Uitgever: The House of Books
Wat ze wil!
Weet jij wat je volgend jaar gaat doen? Ontmoet Hope, Sam, Virginia en Nicole - 4 aardige, zeer verschillende vrouwen. Zij dáchten dat zij het wisten... Hope zit te vaak alleen thuis met twee kleine kinderen. Haar man Matt belooft gouden bergen maar gaat ondertussen gewoon zijn eigen gang. Ver weg van familie en vrienden probeert Hope haar eenzaamheid te verbijten. Sam, de zus van Hope, is een carriërevrouw. Ze wil de hoogste baas worden bij een platenmaatschappij en dat valt niet mee. Sam is stiekem jaloers op haar charmante buurman die het helemaal voor elkaar lijkt te hebben maar háár niet ziet staan. Virginia, sinds kort weduwe, had zo graag met haar man Bill genoten van hun droomhuis en van hun kinderen en kleinkinderen. Nu leidt ze een teruggetrokken bestaan. Want Virginia verwacht niet zo veel meer van het leven. Nicole, een wilde jongedame, houdt van zingen en uitgaan. Ze wil beroemd worden. Maar hoe kan dat nou als ze altijd op haar jongere zusje moet passen? Daar heeft Nicole toch helemaal geen tijd voor! Plotseling vinden er drastische veranderingen plaats in deze vier vrouwenlevens. Hope, Sam, Virginia en Nicole zoeken hoop, kracht en inspiratie bij elkaar om te ontdekken wat het lot voor hen in petto heeft.
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: What she wants
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-443-0989-7
Uitgever: The House of Books
Zoenoffer
Jo Ryan heeft niets te klagen. Ze is onafhankelijk, heeft een geweldige baan als modejournaliste en een knappe, charmante vriend. Aisling Moran prijst zich eveneens gelukkig met haar briljante echtgenoot, twee leuke kinderen en een droomhuis. Tot op een vreselijke vrijdag alles in één klap voorbij is. Tergend langzaam ziet Jo een blauw - positief - streepje verschijnen op haar zwangerschapstest. Wanneer haar vriend woedend en afwijzend reageert, zet ze hem de deur uit. Aisling vindt een rekening van een exclusieve lingeriezaak in de zak van het dure maatkostuum van haar man. Helaas is dit cadeautje nooit in háár ondergoedla terechtgekomen. Jo en Aisling ontdekken al snel dat je maar beter naar je vriendinnen kunt luisteren als je de man in je leven niet meer kunt vertrouwen. Er waarom zouden ze, nu hun mannen weg zijn, er niet eens flink van gaan genieten?
Schrijver: Cathy Kelly
Oorspronkelijke titel: Woman to woman
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-5501-650-0
Uitgever: BZZTôH