Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Patricia Scanlan

Boeken van Patricia Scanlan

Meer over Patricia Scanlan

Genre: Roman

Geboren: 1956

Geboorteland: Ierland


Overzicht

  • Belofte maakt schuld - Promises, promises
  • De zoetste wraak - Francesca's party
  • Het fotoboek - With all my love

gedetailleerd overzicht

OverzichtBelofte maakt schuld
Chris Wallace is zo´n man waar je je dochter niet alleen mee durft te laten: aantrekkelijk, onweerstaanbaar en absoluut niet te vertrouwen! Helaas valt Ellen Munroe als een blok voor zijn charmes...

Het dorpje Glenree schudt op zijn grondvesten als de ongetrouwde Ellen zwanger wordt en de vader van haar kind niets met haar te maken wil hebben. De Monroe-vrouwen hebben er zo hun eigen gedachten over...

Sheila Monroe, de moeder van Ellen en actief lid van het Vrouwengilde van het dorp, is ontzet. Ze voelt zich vernederd ten opzichte van haar vriendinnen: hoe kon haar dochter haar dit aandoen?

Emma Monroe, het verwende schoonheidskoninginnetje dat getrouwd is met Ellens oudste broer, is een nichtje van Chris. Ze vond Ellen sowieso al te min voor haar neef, en die negatieve gevoelens zijn wederzijds...

Miriam Monroe is Ellens schoonzusje en beste vriendin. Zij veracht Chris voor wat hij Ellen heeft aangedaan, en blijft haar door dik en dun steunen!

Na zeven lange jaren waarin Ellen geprobeerd heeft Chris te vergeten, kan ze eindelijk weer gelukkig zijn. Maar dan komt Chris opnieuw in haar leven. Kan ze de verleiding ditmaal weerstaan?
Schrijver: Patricia Scanlan
Oorspronkelijke titel: Promises, promises
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789032506605
Uitgever: De Kern
De zoetste wraak
Jarenlang was ze de perfecte echtgenote en moeder. Dat is ineens afgelopen als Francesca ontdekt dat Mark al bijna een jaar een verhouding heeft met een ambitieuze collega-bankier. Die collega is jong, slank en vastberaden.

Francesca's wereld staat op zijn kop. Ze voelt zich verraden en wijst Mark de deur. Die trekt echter onmiddellijk in bij zijn nieuwe vriendin en gaat verder met zijn leven.

Francesca slaagt erin zichzelf uit het drijfzand te trekken. Ze zoekt een baan, vindt een eigen huis, krijgt nieuwe vrienden, en ze kan het zelfs opbrengen om hun twee bijna volwassen zoons niet tegen hun vader op te zetten.

Ze besluit dat haar nieuwe leven bekroond moet worden met een feest waarvoor ze iedereen uitnodigt, ook Mark. Maar met Marks nieuwe vriendin Nikki gaat het daarentegen minder goed...
Schrijver: Patricia Scanlan
Oorspronkelijke titel: Francesca's party
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022538913
Uitgever: Uitgeverij M
Het fotoboek

Valerie is net verhuisd naar Spanje. Een ideaal moment voor haar dochter Briony om haar op te zoeken en te proberen hun moeizame relatie te verbeteren. Dan vindt Briony in een oud fotoboek een brief die haar leven op z’n kop zet. Briony heeft haar oma Tessa sinds haar vroege jeugd niet meer gezien, ze had altijd gedacht dat het haar oma was die daar geen behoefte aan had.

Uit de brief blijkt echter dat Briony’s moeder het contact bruut heeft verbroken en haar dochter zo van haar oma heeft weggehouden. Waarom is niet duidelijk, en Valerie is niet van plan de waarheid te vertellen. Zelfs als dat de enige manier is om te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt en ook háár dochter het contact verbreekt...

Geheimen, leugens, verraad en opofferingen - Patricia Scanlan beschrijft prachtig de hechte maar complexe band tussen moeders, dochters en kleindochters.

Schrijver: Patricia Scanlan
Oorspronkelijke titel: With all my love
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022570173
Ebook: 9789460237027
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers