Boekenplank:
Kies

Boeken van Maeve Binchy

Maeve Binchy schreef romans, korte verhalen, toneelstukken en columns. Kenmerkend voor haar romans is de sympathieke en vaak humoristische weergave van het leven in een kleine stad in Ierland, en haar verrassende eindes.

Meer over Maeve Binchy

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Anne Maeve Binchy Snell

Geboren: 1939 / Overleden: 2012

Geboorteland: Ierland

Website: Maeve Binchy


Overzicht

 • De avondschool - Evening class
 • De spiegel van het meer - The glass lake
 • Echo's - Echoes
 • Een zaterdag in september - The lilac bus
 • En toen kwam Frankie - Minding Frankie
 • En vergeet niet te leven - Light a penny candle
 • Hart & ziel - Heart and soul
 • Het hart op de tong - Scarlet feather
 • Het huis op Tara Road - Tara Road
 • Hotel aan zee - A week in winter
 • Onder de oude beuk - The copper beech
 • Quentins - Quentins
 • Regen en sterren - Nights of rain and stars
 • Ster Sullivan - Star Sullivan
 • Terug naar Mountfern - Firefly summer
 • Vrienden voor het leven - Circle of friends
 • Wit bloeit de meidoorn - Whitethorn Woods
 • Zilveren bruiloft - Silver wedding

Verhalenbundels

 • De terugreis - The return journey
 • Dit jaar zal het anders zijn - This year it will be different
 • Het hart van Dublin - Dublin 4
 • Tijden veranderen - A few of the girls
 • Verhalen uit Chestnut Street - Chestnut Street
 • Verhalen uit Ierland
 • Vluchtige ontmoetingen - London transports

Non-Fictie

 • Pijntjes & kwalen - Aches & pains

Dubbel uitgegeven titels

 • De paden der liefde - zie Echo's
 • Een etentje bij restaurant Quentins - zie Quentins
 • Het leven is te mooi voor tranen - zie En vergeet niet te leven
 • Verhalen uit Dublin - zie Het hart van Dublin

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe avondschool
De cursus Italiaans op deze avondschool in Dublin lijkt in niets te verschillen van al die andere cursussen - behalve de verwachting en de dromen van de mensen in de wekelijkse bijeenkomsten.

Aidan Dunne heeft zijn hele leven gewacht op zijn promotie tot schoolhoofd, die er niet kwam; nu probeert hij zijn zelfrespect te herwinnen.

Signora, die drieëntwintig jaar geleden de man van haar dromen achterna ging, is nu teruggekomen naar haar geboortestad.

Samen nemen zij het initiatief tot een avondcursus die mensen met een zeer verschillende achtergrond aantrekt. Zij komen allemaal naar de avondschool, maar zij leren veel meer dan waarvoor zij gekomen zijn.

Tegen de tijd dat de leerlingen op reis gaan naar Rome, is ieders leven dramatisch veranderd.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Evening class
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789026985904
Ebook: 9789000336319
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De spiegel van het meer
Kit McMahon groeit op in het bekoorlijke Ierse dorp Lough Glass, aan de over van een meer. Ze is de geliefde dochter van Martin McMahon, de vriendelijke apotheker, en zijn mooie, mysterieuze vrouw, Helen.

Maar Kit maakt zich zorgen want haar moeder is anders dan de andere moeders in het dorp. Helen maakt lange eenzame wandelingen langs het meer tot ze op een donkere, stormachtige avond niet meer terugkeert...

Kit moet leren om verder te leven zonder de moeder van wie ze zoveel houdt en die ze zo trouw verdedigt tegen de onvermijdelijke dorpsroddels. Ze is vastbesloten te voldoen aan haar moeders wens om iets van haar leven te maken en haar toekomst in eigen hand te nemen. Ze vertrekt uit Lough Glass, maar het dorp en zijn inwoners roepen haar steeds weer terug...
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: The glass lake
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789000336258
Ebook: 9789000336241
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Echo's
In de kleine Ierse badplaats Castlebay woont Clare O'Brien, de dochter van een winkelier. Haar grote droom is ooit aan het benauwde stadje te ontsnappen. Als ze jaren later de kans krijgt in Dublin te studeren, kruist haar pad weer dat van David Power, student geneeskunde en de zoon van de enige dokter in Castlebay. Hun ontmoeting resulteert in een hartstochtelijke affaire. David en Clare zijn tot over hun oren verliefd en niets lijkt ze in de weg te staan.

Hun prille relatie wordt zwaar op de proef gesteld wanneer ze door hun ouders gedwongen worden te trouwen en terug te keren naar hun geboorteplaats. Voor David is de overgang gemakkelijk: hij geniet van zijn status als kersverse, rijke dokter. Clare lijdt echter zwaar onder de afkeurende houding van haar schoonmoeder en de bemoeienis van haar dorpsgenoten. Is hun liefde sterk genoeg?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Echoes - 1988
Regisseur: Barbara Rennie
Cast: Siobhan Garahy, Robert Hines, Stephen Holland, e.a.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Echoes
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789047514459
Ebook: 9789047515890
Uitgever: Boekerij
Een zaterdag in september
Elk weekend rijdt Tom Fitzgerald met zijn paarse busje van Dublin naar Rathdoon, een kleine plaats op het Ierse platteland. En elk weekend stappen dezelfde passagiers in: Nancy, Dee Mikey, Kev, Rupert en Celia.

Ook deze zaterdag in september zijn ze er allemaal weer. Nancy Morris die maar niet begrijpt waarom iedereen zo afstandelijk tegen haar doet; de vrolijke vriendelijke Dee Burke die ook in Rathdoon niet de innerlijke rust vindt die ze zoekt; Kev Kennedy die zich steeds vreemder lijkt te gaan gedragen; Celia Ryan die bier tapt in haar moeders pub en moed verzamelt voor een moeilijke confrontatie...

Maeve Binchy geeft op haar onnavolgbare wijze een rake portrettering van deze mensen en hun beweegredenen en van de manier waarop hun levens met elkaar verbonden zijn.
The Lilac Bus - 1990
Regisseur: Giles Foster
Cast: Con O'Neill, Stephanie Beacham, Brendan Conroy, e.a.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: The lilac bus
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789000336357
Ebook: 9789000336340
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
En toen kwam Frankie
Baby Frankie wordt geboren in een ongewoon gezin. Haar moeder Stella is wanhopig op zoek naar iemand die voor haar kind kan zorgen - maar ze heeft niet veel tijd meer. Noel lijkt niet de meest veelbelovende vader, maar ondanks zijn gebreken zou hij wel eens het beste voor Frankie kunnen zijn.

Lisa wil alles opgeven voor de man van wie ze houdt - dan zal hij toch zeker ook van háár gaan houden?

Maatschappelijk werker Moira weet precies hoe het allemaal hoort en zij is degene die Frankies leven kan veranderen. Maar ook Moira heeft zo haar geheimen...

En toen kwam Frankie is een verhaal over onconventionele gezinnen, relaties die niet zijn wat ze lijken en het kleine meisje dat al deze mensen met elkaar verbindt.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Minding Frankie
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047517344
Ebook: 9789047519478
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


En vergeet niet te leven
De Engelse Elizabeth en de Ierse Aisling leren elkaar tijdens de oorlog kennen als de dan tienjarige Elizabeth uit Londen wordt geëvacueerd om aan de Duitse bommen te ontsnappen. Ze wordt liefdevol opgenomen in het grote, chaotische gezin van de O’Conors en groeit samen op met de vrijpostige Aisling.

Twintig jaar later zijn de twee inmiddels volwassen vrouwen nog steeds hartsvrienden - en wordt hun vriendschap zwaar op de proef gesteld.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Light a penny candle
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789000336173
Ebook: 9789000336166
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Hart & ziel
Clara Casey heeft de laatste tijd te veel aan haar hoofd. Haar dochters Adi en Linda zijn in de twintig, maar wonen nog steeds thuis. Adi knokt altijd voor of - tegen - iets: het milieu, walvisvaart, legbatterijen... Linda studeert, maar ligt voornamelijk in bed en weigert iets te doen in huis. Bovendien zoekt Clara's ex-man weer contact, terwijl ze net begint aan een zware baan in het ziekenhuis van Dublin.

Daar krijgt Clara de leiding over haar eigen team: Declan, een getalenteerde maar nogal verlegen arts; de sympathieke fysiotherapeut Johnny; Fiona, de mooie en vrolijke zuster die het verleden niet kan laten rusten. En voor de Poolse Ania is de ontmoeting met Clara Casey een geschenk uit de hemel. Hopelijk zal een nieuwe baan in een nieuw land haar gebroken hart helen.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Heart and soul
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047508861
Ebook: 9789047514824
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het hart op de tong
De bevriende Cathy en Tom verzorgen buffetten en diners aan huis, en ze zijn vastbesloten om hun pas opgestarte cateringbedrijf Scarlet Feather uit te laten groeien tot het beste in Dublin. Ze hebben de ideale locatie gevonden, ze hebben bergen talent en kennen de juiste mensen, maar niet iedereen is even enthousiast als zij...

Toms ouders zijn teleurgesteld dat hij niet in het bouwbedrijf van zijn vader stapt, terwijl bij zijn vriendin Marcella alle aandacht voor zijn werk ontbreekt door haar eigen ambitie om als model aan het werk te komen.

De schoonmoeder van Cathy, toch al niet blij met de keuze van haar zoon Neil, vindt dat zij thuis hoort te zijn om te zorgen voor Neil, en zij ziet het cateringbedrijf dan ook als een hobby. Neil is een bevlogen advocaat, die volledig opgaat in zijn werk, en van wie Cathy zich steeds verder verwijderd voelt.

Het succes van Scarlet Feather ligt dus volledig in handen van Tom en Cathy, en zij moeten alle zeilen bijzetten om hun droom te laten uitkomen.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Scarlet feather
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789026985607
Ebook: 9789000307517
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het huis op Tara Road
De Ierse Ria en de Amerikaanse Marilyn lijken niets gemeen te hebben, behalve een tragische gebeurtenis in hun leven. Als ze door toeval in contact komen, grijpen beiden de kans om voor een zomer van huis te ruilen.

Ria vertrekt naar Amerika en ontdekt dat er een wereld voor haar open ligt, terwijl de gesloten Marilyn in het huis op Tara Road trekt, en opgenomen wordt in Ria's Ierse vriendenkring.

Hoewel de vrouwen elkaar nooit hebben ontmoet, leren zij elkaars leven kennen met alle opmerkelijke gevolgen van dien, waarbij ieder een schokkend geheim over de ander ontdekt, dat nooit naar buiten zal mogen komen...
Tara Road - 2005
Regisseur: Gillies MacKinnon
Cast: Andie MacDowell, Olivia Williams, Stephen Rea, e.a.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Tara Road
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789026985614
Ebook: 9789000336203
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Hotel aan zee
In de zomer is het gezellig druk in het badplaatsje Stoneybridge. Overal slenteren vakantiegangers rond en de stranden zijn bezaaid met emmers, schepjes en zandkastelen. Maar in de winter begeeft bijna niemand zich naar de prachtige stranden en de woeste kliffen die samen de ruige westkust van Ierland vormen.

De enkeling die toch naar de kust gaat, kan niet om hotel Stone House heen. Daar kan iedere gast rekenen op een warm welkom van eigenaresse Chicky Starr, ongeacht de reden van zijn komst.

Zo dragen Henry en Nicola een afschuwelijk geheim met zich mee, ziet de vrolijke verpleegkundige Winnie haar vakantie in het water vallen en komt John op de bonnefooi aanwaaien nadat hij zijn vlucht heeft gemist. De excentrieke Freda is paragnost - en parttime kapper. En dan is er nog Nora, een zwijgzame oudere dame die overal zo het hare van lijkt te denken.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: A week in winter
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000336265
Ebook: 9789000333509
Uitgever: Boekerij


Onder de oude beuk
Ooit kerfden acht kinderen hun namen in de stam van de oude beuk die de kleine school van Shancarrig overschaduwt. Die kinderen zijn nu volwassen en zijn allen hun eigen weg gegaan. Voor ieder van hen is de naam van hun geboortestadje verbonden met bijzondere herinneringen.

Onder de oude beuk beschrijft het leven in dit Ierse stadje, dat wordt gekenmerkt door gezapigheid en rust; sommigen noemen het zelfs saai. Maar schijn bedriegt, want hier, waar de rivier de macht rots omspoelt waaraan het stadje zijn naam dankt, vinden we alle aspecten van het menselijk leven tentoongesteld.

Met humor, warmte en een genadeloos oog voor de ironie der zelfmisleiding, legt Maeve Binchy de geheimen bloot die het leven van haar personages verbergt.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: The copper beech
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789047512707
Ebook: 9789047515883
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Quentins
Is het mogelijk om het verhaal van een generatie en een stad te vertellen door middel van de geschiedenis van een restaurant? Ella Brady vindt van wel. Ze wil een documentaire over Quentins maken. En Quentins kent wel honderden verhalen, over liefde, verraad, wraak, over tijden van overweldigend succes en over tijden dat het zo slecht ging dat het zijn deuren bijna moest sluiten.

Quentins wordt gerund door de schijnbaar onverstoorbare Patrick en Brenda Brennan. Door hun inzet heeft het restaurant een legendarische naam gekregen bij zowel Dubliners als bezoekers van buiten de stad. Maar zelfs de Brennans hebben een achtergrond en een probleem dat voor het oog van buitenstaanders verborgen blijft.

In Quentins zal de lezer nieuwe vrienden ontmoeten en oude bekenden tegenkomen. De tweeling uit Het hart op de tong, Signora uit De avondschool en Ria uit Het huis op Tara Road komen allemaal langs, evenals vele nieuwe vrienden, zoals Mon, de altijd opgewekte Australische serveerster en Blouse Brennan, achter wiens eenvoud een scherpe geest en een hart van goud schuilgaan.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Quentins
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789047506423
Ebook: 9789047517085
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Regen en sterren
Vier vreemden, ieder met hun eigen reden om naar het zonnige Griekse eiland te komen, raken onverwacht bij elkaar betrokken door een vreselijke tragedie die zich in de baai afspeelt.
 • Fiona, de Ierse verpleegster met het rode haar, heeft alles achtergelaten om met haar geliefde Shane de wereld door te trekken, totdat Shane zijn ware gezicht laat zien.
 • Elsa, de succesvolle Duitse TV presentatrice, is innemend en beeldschoon. Waarom heeft zij haar carrière vaarwel gezegd en waarom lijkt zij op de vlucht te zijn?
 • David, een stille Engelse jongeman, ziet vol tegenzin een toekomst als zakenman tegemoet.
 • Thomas, groot, Amerikaans en gescheiden, lijkt zijn zoontje vreselijk te missen. Waarom gaat hij dan niet terug?

Door de ramp ontstaat een intimiteit tussen deze vier mensen, raken hun levens verweven met die van enkele eilandbewoners en komen schokkend geheimen boven...
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Nights of rain and stars
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789047515548
Ebook: 9789047516248
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Ster Sullivan
De kleine Ster Sullivan wil vooral heel graag dat iedereen gelukkig is; dat haar vader stopt met gokken, haar moeder niet meer zo hard hoeft te werken en haar broer en zus nooit meer in de problemen zullen komen.

Dan komt de familie Hale in het buurhuis wonen, en vanaf het moment dat Ster de 23-jarige Laddy Hale ziet, begint alles te veranderen - totdat Ster niet meer dat lieve zorgzame meisje is waar niemand zich zorgen om hoeft te maken...
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Star Sullivan
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047501640
Ebook: 9789000336364
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Terug naar Mountfern
Mountfern is een rustig klein stadje in Ierland dat wordt gedomineerd door de ruïne van Fernscourt, ooit het symbool van adellijk macht, nu het speeldomein van kinderen.

Vanaf het moment dat Patrick O'Neill terugkeert naar Mountfern is het echter met de rust gedaan. Hij heeft grootste plannen met Fernscourt, maar zullen die de vooruitgang en bloei brengen die ervan verwacht worden of zullen de schaduwzijden zwaarder tellen?

De uitvoering van zijn plannen heeft zo'n domino-effect dat het leven van vele inwoners van Moutfern er ingrijpend door verandert, niet in de laatste plaats dat van John en Kate Ryan, de gemoedelijke caféhouder en zijn levenslustige vrouw.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Firefly summer
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789000336388
Ebook: 9789000336333
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Vrienden voor het leven
Vrienden voor het leven is het verhaal van drie vriendinnen die, op weg naar volwassenheid, verwikkeld raken in een zonderlinge driehoeksverhouding.

Benny en Eve, boezemvriendinnen uit het Ierse dorpje Knockglen, gaan in Dublin studeren, waar ze vriendschap sluiten met de aantrekkelijke en ambitieuze Nan. Het opwindende studentenleven brengt hen niet alleen geluk maar ook verdriet.
Circle of Friends - 1995
Regisseur: Pat O'Connor
Cast: Minnie Driver, Geraldine O'Rawe, Saffron Burrows, e.a.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Circle of friends
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789047510154
Ebook: 9789047513063
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Wit bloeit de meidoorn
Zelfs in Rossmore, een karakteristiek Iers stadje, idyllisch gelegen tussen de meidoornbossen, is er de laatste jaren veel veranderd. Grote winkelketens deden hun intrede en de tijd dat iedereen elkaar kende is lang voorbij.

Al eeuwen onveranderd is de bron van de heilige Anna verborgen achter de stekelige meidoorns. Aan deze bron worden spirituele krachten toegedicht en vele generaties hebben er gebeden om een geliefde of een baby. Maar nu wordt de bron bedreigd door de aanleg van een rondweg. Rossmore is in rep en roer.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Whitethorn Woods
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026985874
Ebook: 9789047511083
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Zilveren bruiloft
Een zilveren bruiloft betekent een groot familiefeest - meestal een moeizame aangelegenheid binnen een familie. Maar voor de familie Doyle, vader Desmond, moeder Deirdre en hun kinderen Anna, Helen en Brenda, is het extra moeilijk.

Ieder van hen houdt namelijk de schijn op; ieder van hen likt zijn eigen wonden, koestert zijn of haar geheim of lijdt onder een verborgen verleden. Met de dag stijgt binnen het gezin de spanning, totdat deze zich ontlaadt, wanneer de eerste gasten arriveren op het zilveren huwelijksfeest...
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Silver wedding
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789047520443
Ebook: 9789000300969
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

VerhalenbundelsDe terugreis
In deze bundel korte verhalen laat Maeve Binchy zien hoe een reis of vakantie haar hoofdpersonen een andere kijk op het leven kan bieden, en hoe soms zelfs hun leven voorgoed kan veranderen.

Zo geeft zij de verhelderende correspondentie weer tussen Freda en haar dochter Gina, die het dorp bezoekt waarin haar moeder is opgegroeid, en laat ze in een ander verhaal zien hoe Annie het leven van een vreemde binnenstapt via de inhoud van diens koffer.

Ze schrijft over juffrouw Vogel, wier leven in het teken staat van dat van anderen, en die hierdoor bij toeval een vakantievriend vindt, en over Maura, die voor drie maanden een oppas inhuurt voor haar huis, wat grotere gevolgen heeft dan ze ooit had kunnen bedenken.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: The return journey
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041007209
Ebook: 9789000336272
Uitgever: Unieboek
Dit jaar zal het anders zijn
Dit jaar zal het anders zijn is een bundeling kerstverhalen waarmee Maeve Binchy opnieuw haar unieke talent bewijst om zonder onnodige romantisering intens warme verhalen te schrijven.

Ze geven een beeld van het brede scala aan gevoelens die de kersttijd met zich mee kan brengen: eenzaamheid, gevoel van verlatenheid, discrepantie tussen blijde gezichten en onderhuidse spanningen, te hoge verwachtingen, verplichte gezelligheid, maar ook echte saamhorigheid, goedheid en openheid.

Deze verhalen gaan verder dan een witte kerst en een harmonieus kerstdiner, het zijn levensechte verhalen die getuigen van een haarscherp inzicht in menselijke gevoelens en relaties.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: This year it will be different
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789000336302
Ebook: 9789000336296
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het hart van Dublin

In deze verhalenbundel vertelt Maeve Binchy vier intrigerende verhalen uit Dublin. Ze schetst uiteenlopende, maar steeds levensechte portretten van inwoners van vier verschillende wijken van deze stad - van de bedeesde Carmel die haar mans maîtresse uitnodigt op een groots diner, van Jo die maar moeilijk went aan het leven in de grote stad, van de studente Pat die net als haar zus ongewenst zwanger raakt, en ten slotte van Gerry, die na een verblijf in een ontwenningskliniek van de drank is en zijn carrière weer probeert op te pakken.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Dublin 4
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789047502869
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Tijden veranderen
'Wij Ieren zijn dol op verhalen vertellen, en we begrijpen niets van mensen die geen lange, ingewikkelde gesprekken voeren. Vroeger schreven etiquetteboeken voor dat je altijd vier praters en vier luisteraars moest uitnodigen als je een etentje gaf. Dat werkt in Ierland niet, want niemand kent vier luisteraars.'
Maeve Binchy

Tijden veranderen is Maeve Binchy's nieuwste verhalenbundel en toont de kracht van haar schrijverschap. De bundel bevat zowel vroege verhalen als haar meest recente, die ze vlak voor haar dood schreef.

In al haar verhalen proberen de personages hun dromen te verwezenlijken en gaan ze op zoek naar liefde en vriendschap. Soms vinden ze wat ze zoeken, soms niet. Toch zit elk verhaal vol warmte, liefde en humor, precies zoals we van Maeve Binchy gewend zijn.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: A few of the girls
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022577332
Ebook: 9789402306804
Uitgever: Boekerij
Verhalen uit Chestnut Street
Verhalen uit Chestnut Street is geschreven met de heerlijke humor en warmte die Binchy's omvangrijke oeuvre kenmerkt en met personages die de lezer als vanouds in het hart zal sluiten.

Terwijl ze haar columns voor The Irish Times schreef en aan haar romans werkte, overwoog Maeve Binchy een boek te schrijven over één straat en alle mensen die er wonen. Af en toe schreef ze een stukje, waarna ze het weer in een la stopte. 'Voor de toekomst,' zei ze dan. In 2012 overleed Maeve Binchy, maar ze liet haar fans een goedgevulde la met verhalen na.

De personages uit deze bundel wonen bij St.-Jarlath's Crescent, een plek die trouwe lezers zullen herkennen uit onder andere En toen kwam Frankie. Daar ligt Chestnut Street, waar buren komen en gaan.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Chestnut Street
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022575956
Ebook: 9789402302103
Uitgever: Boekerij


Verhalen uit Ierland

Als geen ander weet Maeve Binchy de gewone mensen om haar heen te portretteren. In de voor haar kenmerkende warme stijl schrijft zij over het dagelijkse leven in Ierland. Met haar scherpe oog voor de emoties die onder het oppervlak van alledaagse gebeurtenissen broeien en met haar ingetogen gevoel voor humor geeft zij een haarfijn beeld van menselijke gevoelens en relaties.

Dit boek bevat al haar verhalen, die eerder in de afzonderlijke bundels Verhalen uit Dublin, Dit jaar zal het anders zijn en De terugreis zijn verschenen.

Een unieke bundeling van korte verhalen over de mensen in Dublin, het reizen door Ierland of een typisch Ierse kerst - kortom alle situaties die Maeve Binchy zo hartverwarmend kan beschrijven.

Verhalen uit Ierland bevat de bundels:

 1. Verhalen uit Dublin
 2. Dit jaar zal het anders zijn
 3. De terugreis

Schrijver: Maeve Binchy
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041014993
Uitgever: Van Reemst
Vluchtige ontmoetingen
Hoeveel mensen reizen er niet dagelijks met de London Underground zo verdiept in hun eigen beslommeringen dat ze hun medereizigers nauwelijks opmerken? Maar wie zijn deze mensen en wat gebeurt er als je uitstapt op hetzelfde station en hen volgt?

Maeve Binchy doet dat in Vluchtige ontmoetingen. Ze reist mee met een zenuwachtig jong stel op weg naar een heel spannend avondje-uit, ze leert het geheim kennen dat Rita zo angstvallig verborgen probeert te houden, ze stapt samen met Margaret uit bij Bond Street om een afvallige echtgenoot terecht te wijzen.

Vluchtige ontmoetingen is een rijk geschakeerde verzameling levensportretten. Wat alle verhalen gemeen hebben, is Maeve Binchy's inlevingsvermogen, haar warmte en haar gevoel voor humor.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: London transports
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789047500384
Ebook: 9789000336227
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Non-FictiePijntjes & kwalen
Wat wil je wanneer je je ziek voelt door pijntjes en kwalen? Chocolade, dat slecht is voor je gebit? Druiven met van die gemene pitjes, waarin je je verslikt? Dure bossen bloemen, die veel verzorging en aandacht vragen? Of liever een brede glimlach, waardoor je je beter voelt?

Maeve Binchy's gevoel voor humor en gezond verstand staan garant voor prachtige verhalen vol anekdotes en tips, variërend van 'Je bloot geven' en 'Steunkousen' tot 'Niet meer drinken' en 'Enge ziekenhuisverhalen'.

Het boek is geïllustreerd met toepasselijke tekeningen van Wendy Shea. Een vrolijk en opbeurend boek!
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: Aches & pains
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041008770
Uitgever: Unieboek

Dubbel uitgegeven titels

De paden der liefde

Zie voor de beschrijving van dit boek: Echo's.

Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: zie Echo's
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789051121421
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Een etentje bij restaurant Quentins

Zie voor de beschrijving van dit boek: Quentins.

Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: zie Quentins
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022572269
Ebook: 9789047517085
Uitgever: Boekerij
Het leven is te mooi voor tranen

Zie voor de beschrijving van dit boek: En vergeet niet te leven.

Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: zie En vergeet niet te leven
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789067901949
Uitgever: Kadmos
Verhalen uit Dublin
Zie voor de beschrijving van dit boek: Het hart van Dublin.
Schrijver: Maeve Binchy
Oorspronkelijke titel: zie Het hart van Dublin
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789041005793
Uitgever: Van Reemst