Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenny Colgan

Jenny Colgan is geboren in Schotland, maar woonde in Engeland, Nederland, de Verenigde Staten en Frankrijk voor ze zich permanent met haar gezin vestigde in de buurt van Edinburgh.

Meer over Jenny Colgan

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Jane Beaton, Jenny T. Colgan

Geboren: 1972

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jenny Colgan


Overzicht

 • Boven de wolken - The summer skies
 • De kerstboekwinkel - The Christmas bookshop
 • Hebbes! - Amanda's wedding
 • Kus me! - Talking to Addison

Cupcake Café

 1. Het Cupcake Café - Meet me at the Cupcake Café
 2. Kerstmis in het Cupcake Café - Christmas at the Cupcake Café

De Kostschool aan Zee / The Little School by the Sea

 1. Op eigen benen - Class
 2. Tussen de regels - Rules
 3. Lessen in de liefde - Lessons

Happy Ever After / Kirrinfief

 1. Op goed geluk - The bookshop on the corner (The little shop of Happy Ever After)
 2. Zoek de zon op - The bookshop on the shore
 3. Eindeloos dichtbij - Five hundred miles from you

Kleine Bakkerij / Little Beach Street Bakery

 1. De kleine bakkerij aan het strand - The little beach street bakery
 2. Zomer in de kleine bakkerij - Summer at the Little Beach Street Bakery
 3. Winter in de kleine bakkerij - Christmas at the Little Beach Street Bakery
 4. Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij - Sunrise by the sea

Mure Island

 1. Café Zon & Zee - The summer seaside kitchen
 2. Het eindeloze strand - The endless beach
 3. Wintereiland - An island Christmas
 4. Het eilandhotel - Christmas at the island hotel
 5. Een eilandbruiloft - An island wedding

E-books

 • Een verre kust - A very distant shore
De Kostschool aan Zee / The Little School by the Sea

gedetailleerd overzicht

OverzichtBoven de wolken

Morag McGinty onderbreekt haar snelle pilotenleven in Londen om terug te keren naar de rust van Schotland. Nu haar grootvader niet kan werken, heeft Morag geen andere keuze dan de lokale vliegroute over te nemen in zijn gammele, oude vliegtuig en de lokale bevolking - en af en toe een schaap - over de prachtige archipel te vervoeren.

Tot ze terechtkomt in een razende storm en een noodlanding moet maken op een afgelegen eiland. Ze is gestrand, ver van de bewoonde wereld en helemaal alleen, hoewel... Naast ontelbare vogels woont er één man: Gregor Cameron, de norse ornitholoog die het hele seizoen voor het eiland zorgt. En het lijkt erop dat ze voorlopig met elkaar opgescheept zitten...

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The summer skies
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021039923
Ebook: 9789021039930
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De kerstboekwinkel

In De kerstboekwinkel wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd - tenzij er een wonder gebeurt.

Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel - en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The Christmas bookshop
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024590261
Ebook: 9789024590278
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hebbes!
Wanneer Amanda haar vroegere hartsvriendinnen Fran en Melanie belt met de mededeling dat ze 'gewéééldig' nieuws heeft, voelen de twee de bui al hangen. Als Amanda belt, is dat eigenlijk alleen om op te scheppen over haar nieuwe vrienden, nieuwe auto, nieuwe juwelen of wat dan ook, als het maar duur is.

Melanie en Fran hebben wel wat beters te doen dan naar het opgewonden gedoe van Amanda te luisteren. Sexy Fran, beginnend actrice, is veel te hard bezig allerlei mannen het hoofd op hol te jagen. En bij Melanie staat Alex, haar ex, na tien maanden absolute stilte ineens weer met hangende pootjes voor de deur...

Maar van het nieuws van Amanda zijn ze toch wel onder de indruk. Want... Amanda gaat trouwen! En niet met zomaar iemand, nee, met een echte Schotse lord. En daarmee wordt zij natuurlijk 'lady' - en daar is het allemaal om te doen.

De Schot in kwestie is Fraser McConald. Hij zat vroeger bij de drie meiden op school. En laat Melanie nou ooit hevig verliefd op hem zijn geweest! Fraser verdient beter, meent ze, en dus besluit ze om samen met Fran en Frasers broer Angus desnoods met geweld de roze bril van de neus van de bruidegom te wippen. Want dat huwelijk mag beslist niet doorgaan!
Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Amanda's wedding
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022526521
Uitgever: Boekerij
Kus me!
Met de carrière van freelance bloemiste Holly gaat het niet echt geweldig. Ook haar huisvesting is een probleem en met de moed der wanhoop besluit Holly dan ook bij haar beste vrienden Josh en Kate in te trekken. Ze krijgt het kleinste kamertje, want er is helaas net nóg een nieuwe huisgenoot gearriveerd: Addison.

Addison 'doet iets met computers' en zit vierentwintig uur per dag achter zijn beeldscherm. Hij schijnt af en toe iets te eten, maar slapen lijkt hij nooit te doen. Heel fascinerend, vindt Holly. Zeker omdat Addison verder in niets lijkt op een computerfreak... en ze ervan overtuigd is dat hij de liefde van haar leven is.

En dus doet Holly haar uiterste best om Addison uit zijn schulp te lokken - of dan tenminste uit zijn donkere kamer. Terwijl ze hem voortdurend tot een gesprek probeert te verleiden, wil Holly eigenlijk héél iets anders dan praten. Ze wil dat Addison haar kust!
Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Talking to Addison
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022528457
Uitgever: Boekerij

Cupcake CaféHet Cupcake Café

Issy's droom komt uit: ze opent haar eigen winkel. Maar dan begint het pas...

Issy Randall kan bakken. Nee, meer dan dat - Issy kan verbluffend luchtige, hemelse taarten maken waar het water je van in de mond loopt. Haar talent heeft ze van haar grootvader, in wiens bakkerij ze is opgegroeid. Wanneer ze haar (oersaaie) baan kwijtraakt, besluit ze dat het tijd is voor de Grote Stap.

Gewapend met recepten van haar grootvader, de hulp van haar beste vrienden en van de lokale bankmanager die zijn nek voor haar uitsteekt, opent ze Het Cupcake Café. Maar Issy heeft absoluut geen idee waar ze aan begonnen is. Al haar moed - en veel cake - is ervoor nodig om een ramp te voorkomen...

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Meet me at the Cupcake Café
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024591855
Ebook: 9789024593385
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kerstmis in het Cupcake Café

Issy Randall, de trotse eigenaar van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen.

Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebben, maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café - met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties - zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is.

In december zal Issy moeten vertrouwen op al haar moed, optimisme en bakkunsten om iedereen op de een of andere manier een vrolijk kerstfeest te bezorgen.

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Christmas at the Cupcake Café
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024591862
Ebook: 9789024598571
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De Kostschool aan Zee / The Little School by the SeaOp eigen benen

Het is heerlijk zonnig in Cornwall als het schooljaar begint op het kleine internaat aan zee. Maggie, de nieuwste lerares in Downey House, is vastbesloten haar stempel te drukken, maar zal dat ten koste gaan van haar relatie met de veilige, betrouwbare Stan?

Simone heeft een studiebeurs gewonnen en wil haar ouders trots maken. Wanneer ze hoort dat ze een kamer moet delen met de populaire, mooie, slimme meisjes van Downey House, beseft ze dat ze snel vrienden moet vinden.

Fliss is woedend. Ze wilde helemaal niet naar een kostschool en vindt het verschrikkelijk om van huis weg te zijn. Terwijl Simone wanhopig probeert erbij te horen, probeert Fliss wanhopig er weg te komen.

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Class
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021042121
Ebook: 9789021042145
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Tussen de regels

Maggie’s eerste jaar als lerares bij Downey House was een verrassend succes. Nadat ze de overstap maakte van een school in de binnenstad van Glasgow, heeft ze het rustigere tempo van het meisjesinternaat aan zee leren waarderen. Nu ze ook verloofd is met haar oude vriend, de lieve en vaste Stan, moet Maggie gewoon ophouden met aan David McDonald te denken, haar collega op de jongensschool verderop. Zal dat haar lukken?

Zelfs als Maggie binnen de lijntjes probeert te blijven, worden overal om haar heen regels overtreden. Maggie's baas, directrice Veronica Deveral, heeft meer te verliezen dan wie dan ook. Wanneer Daniel Stapleton bij de faculteit komt, wordt Veronica gedwongen een schandalig geheim onder ogen te zien waarvan ze dacht dat ze het voor altijd had begraven. Hoelang zal ze haar verleden geheim kunnen houden?

Na een zomervakantie samen in Spanje zijn Fliss en Alice dikke vrienden. Maar het nieuws dat Will, de geheime crush van Fliss, nu naar de jongensschool gaat, veroorzaakt wrijving wanneer Will meer geïnteresseerd lijkt in Alice dan in Fliss...

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Rules
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021042152
Ebook: 9789021042169
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Lessen in de liefde

Vlak voor de zomervakantie wordt Downey House getroffen door een schandaal...

De aantrekkingskracht tussen Maggie Adair, de vurige, toegewijde lerares Engels in Downey House, en David McDonald, een leraar op de plaatselijke jongensschool, is geëscaleerd, en nu gaan beiden een onzekere toekomst tegemoet.

De meiden van Downey House - de opgewekte Fliss, de glamoureuze Alice en de verlegen, betrouwbare Simone - gaan thuis lange zomers tegemoet. Maar het nieuwe schooljaar is niet ver weg en het zal nieuwe leerlingen en veel frisse, nieuwe uitdagingen met zich meebrengen...

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Lessons
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021042176
Ebook: 9789021042183
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Happy Ever After / KirrinfiefOp goed geluk

Nina vertrekt in een opwelling naar Schotland...

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel?

Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The bookshop on the corner (The little shop of Happy Ever After)
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024590223
Ebook: 9789024590247
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zoek de zon op

Zoë neemt een bijzondere boekwinkel over...

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is - en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan.

Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The bookshop on the shore
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024590940
Ebook: 9789024590957
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Eindeloos dichtbij

De stadse Lissa en de nuchtere Schot Cormac ruilen voor drie maanden van huis...

De stadse verpleegkundige Lissa en de nuchtere Schot Cormac ruilen voor drie maanden van baan en van huis. Lissa moet wel wennen aan de sociale controle in het Schotse dorp - en dat accent! - maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Zo kan ze weer tot zichzelf komen. Cormac verbaast zich over de krankzinnige drukte in Londen, maar de mensen die hij ontmoet zijn bijzonder - en soms... apart. Toch krijgt hij eindelijk rust in zijn hoofd.

Terwijl Lissa en Cormac heen en weer mailen over van alles en nog wat, lijken de stukjes van hun leven eindelijk op hun plek te vallen. Maar toch ontbreekt er nog een. Wat als dat stukje zich momenteel 800 kilometer verderop bevindt?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Five hundred miles from you
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024590988
Ebook: 9789024590995
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Kleine Bakkerij / Little Beach Street BakeryDe kleine bakkerij aan het strand

Het leven van Polly Waterford staat op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The little beach street bakery
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024585427
Ebook: 9789024585434
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zomer in de kleine bakkerij

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden.

Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Summer at the Little Beach Street Bakery
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024585458
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Winter in de kleine bakkerij

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan?

Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder.

Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Christmas at the Little Beach Street Bakery
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024585489
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij

Marissa Rossi arriveert op het prachtige eiland Mount Polbearne, maar ze merkt van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, anders haar passie, is haar nu te veel.

Marissa verschuilt zich in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Die plannen worden echter behoorlijk bemoeilijkt door Marissa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke, maar luidruchtige Russische pianoleraar. Ze wordt gek van zijn gecomponeer dat tot diep in de nacht doorgaat.

Toch lukt het Marissa om vrienden te maken. Zoals bijvoorbeeld Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken. De zaak heeft behoefte aan sprankelende ideeën, aan meer sjeu, meer... dolce vita?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Sunrise by the sea
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021031248
Ebook: 9789021031255
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Mure IslandCafé Zon & Zee
Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo'n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden.

Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…
Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The summer seaside kitchen
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024579143
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het eindeloze strand

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur.

Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes). Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten?

Flora's beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen.

Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen. Vinden Flora en Joel hun geluk terug?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The endless beach
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024580538
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wintereiland

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: An island Christmas
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024586059
Ebook: 9789024586066
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het eilandhotel

Wanneer Flora McKenzie samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland probeert om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten, blijkt dat minder eenvoudig dan gedacht. Maretakken, glühwein en vrede op aarde - wie wil dat nou niet? Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen...

Krijgt Flora alles voor elkaar voor de Grote Opening?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Christmas at the island hotel
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024596744
Ebook: 9789024596751
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een eilandbruiloft

Flora’s hotel op het Schotse eiland Mure is in de ban van de veeleisende Olivia die er haar Grootse Huwelijk met Alles Erop en Eraan wil vieren. Tussendoor probeert Flora ook haar eigen bruiloft met Joel te organiseren. Maar dan blijkt Joel ineens een totaal ander idee te hebben over hoe hun huwelijksdag eruit moet zien.

En dan zijn er Lorna en Saif. De plaatselijke schooldirectrice en de huisarts houden hun relatie wanhopig geheim om zijn zonen te beschermen. Maar als zij zo goed om de jongens denken, wie zorgt er dan voor hen?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: An island wedding
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021030814
Ebook: 9789021038520
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

E-booksEen verre kust

Gezocht: dokter voor klein eiland. Moet van boten en de zee houden en geen problemen hebben met nieuwsgierige buren...

Lorna woont op het piepkleine Schotse eiland Mure, een vredige plaats waar iedereen zijn buurman helpt. De lokale huisarts gaat met pensioen en niemand wil zijn baan. Mure is te klein en te afgelegen.

Ver weg, in een overvol kamp, behandelt Saif een jongetje met een ernstig gewonde hand. Saif is vluchteling, maar hij is ook arts: precies wat Mure nodig heeft. Saif is welkom op Mure, maar kan hij zijn verleden vergeten?

Tijdens één zomer zal Saif een nieuw thuis vinden, en zal Lorna's leven voor altijd veranderen.

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: A very distant shore
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 9789024584031
Uitgever: Luitingh-Sijthoff