Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenny Colgan

Meer over Jenny Colgan

Genre: Roman

Geboren: 1972

Verenigd Koninkrijk

Website: https://www.jennycolgan.com/

Overzicht

  • Op goed geluk - The little shop of Happy ever after
  • Hebbes! - Amanda's wedding
  • Kus me! - Talking to Addison

De kleine bakkerij / Little Beach Street Bakery

  1. De kleine bakkerij aan het strand - The little beach street bakery
  2. Zomer in de kleine bakkerij - Summer at the Little Beach Street Bakery
  3. Winter in de kleine bakkerij - Christmas at the Little Beach Street Bakery

Mure Island

  1. Café Zon & Zee - The summer seaside kitchen
  2. Het eindeloze strand - The endless beach
  3. Wintereiland - An island Christmas

E-books

  • Een verre kust - A very distant shore

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Op goed geluk

Nina vertrekt in een opwelling naar Schotland...

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel?

Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The little shop of Happy ever after
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024590223
Ebook: 9789024590247
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hebbes!
Wanneer Amanda haar vroegere hartsvriendinnen Fran en Melanie belt met de mededeling dat ze 'gewéééldig' nieuws heeft, voelen de twee de bui al hangen. Als Amanda belt, is dat eigenlijk alleen om op te scheppen over haar nieuwe vrienden, nieuwe auto, nieuwe juwelen of wat dan ook, als het maar duur is.

Melanie en Fran hebben wel wat beters te doen dan naar het opgewonden gedoe van Amanda te luisteren. Sexy Fran, beginnend actrice, is veel te hard bezig allerlei mannen het hoofd op hol te jagen. En bij Melanie staat Alex, haar ex, na tien maanden absolute stilte ineens weer met hangende pootjes voor de deur...

Maar van het nieuws van Amanda zijn ze toch wel onder de indruk. Want... Amanda gaat trouwen! En niet met zomaar iemand, nee, met een echte Schotse lord. En daarmee wordt zij natuurlijk 'lady' - en daar is het allemaal om te doen.

De Schot in kwestie is Fraser McConald. Hij zat vroeger bij de drie meiden op school. En laat Melanie nou ooit hevig verliefd op hem zijn geweest! Fraser verdient beter, meent ze, en dus besluit ze om samen met Fran en Frasers broer Angus desnoods met geweld de roze bril van de neus van de bruidegom te wippen. Want dat huwelijk mag beslist niet doorgaan!
Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Amanda's wedding
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022526521
Uitgever: Boekerij
Kus me!
Met de carrière van freelance bloemiste Holly gaat het niet echt geweldig. Ook haar huisvesting is een probleem en met de moed der wanhoop besluit Holly dan ook bij haar beste vrienden Josh en Kate in te trekken. Ze krijgt het kleinste kamertje, want er is helaas net nóg een nieuwe huisgenoot gearriveerd: Addison.

Addison 'doet iets met computers' en zit vierentwintig uur per dag achter zijn beeldscherm. Hij schijnt af en toe iets te eten, maar slapen lijkt hij nooit te doen. Heel fascinerend, vindt Holly. Zeker omdat Addison verder in niets lijkt op een computerfreak... en ze ervan overtuigd is dat hij de liefde van haar leven is.

En dus doet Holly haar uiterste best om Addison uit zijn schulp te lokken - of dan tenminste uit zijn donkere kamer. Terwijl ze hem voortdurend tot een gesprek probeert te verleiden, wil Holly eigenlijk héél iets anders dan praten. Ze wil dat Addison haar kust!
Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Talking to Addison
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022528457
Uitgever: Boekerij

De kleine bakkerij / Little Beach Street Bakery

De kleine bakkerij aan het strand

Het leven van Polly Waterford staat op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The little beach street bakery
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024585427
Ebook: 9789024585434
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zomer in de kleine bakkerij

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden.

Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Summer at the Little Beach Street Bakery
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024585458
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Winter in de kleine bakkerij

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan?

Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder.

Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: Christmas at the Little Beach Street Bakery
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024585489
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Mure Island

Café Zon & Zee
Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo'n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden.

Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…
Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The summer seaside kitchen
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024579143
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het eindeloze strand

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur.

Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes). Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten?

Flora's beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen.

Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen. Vinden Flora en Joel hun geluk terug?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: The endless beach
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024580538
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wintereiland

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: An island Christmas
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024586059
Ebook: 9789024586066
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

E-books

Een verre kust

Gezocht: dokter voor klein eiland. Moet van boten en de zee houden en geen problemen hebben met nieuwsgierige buren...

Lorna woont op het piepkleine Schotse eiland Mure, een vredige plaats waar iedereen zijn buurman helpt. De lokale huisarts gaat met pensioen en niemand wil zijn baan. Mure is te klein en te afgelegen.

Ver weg, in een overvol kamp, behandelt Saif een jongetje met een ernstig gewonde hand. Saif is vluchteling, maar hij is ook arts: precies wat Mure nodig heeft. Saif is welkom op Mure, maar kan hij zijn verleden vergeten?

Tijdens één zomer zal Saif een nieuw thuis vinden, en zal Lorna's leven voor altijd veranderen.

Schrijver: Jenny Colgan
Oorspronkelijke titel: A very distant shore
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 9789024584031
Uitgever: Luitingh-Sijthoff