Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Labus

Anne Labus werkte, na een opleiding tot bankbediende, bij Deutsche Bank. Nu is ze al meer dan twintig jaar fitness- en pilatestrainer. Labus is getrouwd met de schrijver Udo Weinborner met wie ze meerdere non-fictie boeken schreef.

Meer over Anne Labus

Genres: E-books only, Roman

Pseudoniem (van): Anne Weinbörner

Geboren: 1957

Geboorteland: Duitsland

Website: Anne Labus


Klavertje / Irlandromane

  1. Het tassenatelier vol liefde - Die kleine Taschennäherei zum Glück
  2. Het winterse wolwinkeltje - Der kleine Wollmarkt im Winterglück
  3. Het recept voor geluk in de Ierse pub - Der kleine Pub zum neuen Glück
  4. De kleine pottenbakkerij - Die kleine Töpferei im Glück
  5. Winterdromen in de theesalon - Winterzauber in der kleinen Teestube zum Glück

gedetailleerd overzicht

Klavertje / IrlandromaneHet tassenatelier vol liefde

Lena vergeet alles om zich heen als ze achter haar naaimachine zit. Zelfs het grote verdriet van haar plotseling overleden man Martin kan ze dan even loslaten. Toch voelt het alsof Lena vastzit in haar leven, zo in haar eentje in haar appartement.

Dan ontvangt ze een onverwachte uitnodiging van Chris, de jongere zus van Martin, die samen met haar man en twee kinderen een schapenboerderij runt in Busby, Ierland. Lena besluit haar koffer te pakken en naar het idyllische dorpje af te reizen.

Lena wordt hartelijk ontvangen door de dorpsgemeenschap in Busby. In de handwerkclub ontmoet ze de weefster Kathy, met wie ze bevriend raakt en al snel haar eigen tassen ontwerpt en naait. Ook ontmoet ze Jack, de vreemde, gereserveerde dorpsdokter van Busby, van wie Lena stiekem wel gecharmeerd is. Wanneer Chris haar een onverwacht aanbod doet, moet Lena een beslissing nemen. Wil ze terug naar haar oude leven of durft ze een nieuwe start te maken?

Schrijver: Anne Labus
Oorspronkelijke titel: Die kleine Taschennäherei zum Glück
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789021040424
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het winterse wolwinkeltje

Kathy, eigenaresse van de wolwinkel, geniet van de winter in Busby en wil samen met haar vriendin Lena en de vrouwen van de handwerkclub met een kraampje op de kerstmarkt staan.

Plotseling nemen de zaken echter een slechte wending: eerst rijdt Kathy's ex-vriend dronken met zijn auto de wolwinkel in, waarmee hij heel veel schade aanricht. Kort daarna keert Kathy's geheime jeugdliefde Steve terug uit Nieuw-Zeeland. Hij neemt zijn dochtertje Mia mee, maar hij rept geen woord over haar moeder.

Kathy raakt opnieuw bevriend met Steve en hoopt stiekem dat hun vriendschap kan uitgroeien tot iets meer. Maar als hij op een dag een bericht uit Nieuw-Zeeland ontvangt, verandert alles...

Schrijver: Anne Labus
Oorspronkelijke titel: Der kleine Wollmarkt im Winterglück
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789021040431
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het recept voor geluk in de Ierse pub

Lou is ongelukkig in haar werk. Als ze toevallig in de krant leest dat de kleine pub in Busby op zoek is naar een nieuwe serveerster, pakt ze haar koffers en rijdt naar het rustige dorp. Claire en Fergus, de eigenaren van de pub, vinden Lou meteen leuk en bieden haar aan om bij hen te komen inwonen.

Dan staat Sean, hun zoon, op een dag onaangekondigd voor de deur. Werken in de pub had hij tot nu toe altijd uitgesloten, maar nu zijn relatie plotseling over is, besluit hij om nog een tijdje in Ierland te blijven. Ook om zijn moeder, die aan een hartziekte lijdt, te ontlasten.

Sean maakt het Lou niet makkelijk, maar er is iets aan de humeurige chef-kok wat haar intrigeert. En dan is er nog Gary, de knappe dierentrainer. Alsof dat nog niet genoeg was, duiken de schaduwen van het verleden ook op in Lou's nieuwe leven, waardoor alles in gevaar komt...

Schrijver: Anne Labus
Oorspronkelijke titel: Der kleine Pub zum neuen Glück
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789021040448
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De kleine pottenbakkerij

Moya is geen gewone pottenbakker; ze is een kunstenaar met een enorme passie voor haar werk in het familiebedrijf. Maar dan komt haar broer Aidan met het wilde idee om het handwerk te vervangen door massaproductie. Financiële problemen, zegt hij.

Om bij te komen van de schok neemt Moya een adempauze in het charmante Ierse dorpje Busby, waar ze opgroeide met haar vader en broer Liam. Daar ontdekt ze een verlaten pottenbakkerij. Een idee begint te groeien: zou ze hier haar eigen droom kunnen realiseren?

Met haar koppige teckel Mister Miller en haar eigenwijze collega Robin begint Moya aan een nieuw avontuur. Maar wanneer Robins moeder ernstig ziek wordt, dreigen hun plannen te mislukken...

Schrijver: Anne Labus
Oorspronkelijke titel: Die kleine Töpferei im Glück
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021049922
Ebook: 9789021049939
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Winterdromen in de theesalon

Na de plotselinge dood van haar tante zegt Jessie haar baan op en neemt in Busby de theesalon annex postkantoor over, ook al was ze dat nooit van plan. In het begin heeft ze moeite met haar nieuwe werk, maar met steun van de dorpsbewoners, vooral de charmante dierenarts Edward, begint ze haar draai te vinden.

Wanneer er een aannemer in het dorp opduikt met zo zijn eigen plannen voor Busby, ontwaakt Jessies strijdlust. En welke rol speelt de knappe Trevor, de zoon van de aannemer, hierin? Kan de theesalon wel open blijven?

Als Busby wordt getroffen door een overstroming, bundelen de inwoners hun krachten. Maar zal dit genoeg zijn? En zal Jessie, te midden van alle tumult, uiteindelijk ook de liefde vinden die ze zoekt?

Schrijver: Anne Labus
Oorspronkelijke titel: Winterzauber in der kleinen Teestube zum Glück
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021049953
Ebook: 9789021049960
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers