Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophie Kinsella

Sophie Kinsella begon met een studie Muziek in Oxford, maar veranderde na een jaar haar studierichting in filosofie, politiek en economie. Voordat ze zich volledig ging toeleggen op het schrijven werkte ze als lerares en financieel journaliste. Kinsella is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-Oosten en Afrika. Ze woont met haar gezin in Londen.

Meer over Sophie Kinsella

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Madeleine Wickham

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sophie Kinsella


Overzicht

 • Aanpakken! - The undomestic goddess
 • De burn-out - The burnout
 • De partycrasher - De partycrasher
 • Hou je mond! - Can you keep a secret?
 • Ik krijg je wel - Wedding night
 • Ken je me nog? - Remember me?
 • Liever verliefd - Love your life
 • Mag ik je nummer even? - I've got your number
 • Mijn niet zo perfecte leven - My not so perfect life
 • Verras me - Surprise me
 • Voor wat, hoort wat - I owe you one
 • Wat spook jij uit? - Twenties girl

Shopaholic

 1. Shopaholic! - The secret dreamworld of a shopaholic
 2. Shopaholic! in alle staten - Shopaholic abroad
 3. Shopaholic! zegt ja - Shopaholic ties the knot
 4. Shopalicious! - Shopaholic & sister
 5. Shopaholic & baby - Shopaholic & baby
 6. Mini Shopaholic - Mini Shopaholic
 7. Shopaholic naar de sterren - Shopaholic to the stars
 8. Shopaholic grijpt in - Shopaholic to the rescue
 9. Christmas Shopaholic - Christmas Shopaholic

E-books

 • Valentijn blues - Valentine’s day blues

Young Adult

 • Niet te filmen! - Finding Audrey

O Jee, Mama is een Fee! / Mummy Fairy and Me

 1. Een heel bijzondere toverstaf - Mummy fairy and me
 2. Een magische verjaardag - Fairy in waiting

Dubbel uitgegeven titels

 • Een spetterend feestje - zie Een heel bijzondere toverstaf
Young Adult
O Jee, Mama is een Fee! / Mummy Fairy and Me
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAanpakken!
Samantha Sweeting is een jonge topadvocate in Londen. Ze werkt keihard en vindt het heerlijk als de adrenaline door haar slanke lijf jaagt. Tot ze op een dag een enorme fout maakt... zo enorm dat haar hele carrière op het spel staat. In paniek ontvlucht Sam haar kantoor, stapt op de eerste de beste trein en belandt ergens op het Engelse platteland. Ze klopt aan bij een grote villa, waar ze wordt versleten voor de nieuwe huishoudster.

De heer en mevrouw Geiger hebben geen idee dat ze een advocate met een IQ van 158 in huis hebben gehaald. En Samantha heeft geen idee hoe ze de wasmachine moet aanzetten, ze krijgt de strijkplank niet eens uitgeklapt. En die #@%# oven werkt ook al niet mee. Maar Sam bijt nog liever haar tong af dan de aantrekkelijke bemodderde tuinman Nathaniel om hulp te vragen bij het bereiden van haar eerste cordon bleu maaltijd.

Zal Samantha ooit terugkeren naar Londen? En zo ja, wil ze haar oude leven dan weer terug? Hoe staat het eigenlijk met haar emotionele huishouding?
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: The undomestic goddess
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085641384
Ebook: 9789044326000
Uitgever: The House of Books
De burn-out

Sasha is tegen een muur gelopen. De wanhoop nabij besluit ze naar het resort in Devon te gaan waar ze als kind graag kwam, in de hoop dat boerenkoolsmoothies, yoga en stilte haar er weer bovenop zullen helpen. Maar het is laagseizoen, het hotel is vervallen en ze moet het strand met iemand anders delen: een chagrijnige, gestreste jongeman die Finn heet. Hoe kan ze één worden met de natuur als hij op een rots zit en haar in de gaten houdt?

Omdat ze de enigen op het resort zijn, raken ze toch met elkaar aan de praat. En het zou zomaar kunnen zijn dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze hadden gedacht...

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: The burnout
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044367751
Ebook: 9789044367768
Uitgever: The House of Books
De partycrasher

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht.

Wanneer Krista besluit een 'housecooling'-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is.

Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: De partycrasher
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044364460
Ebook: 9789044364477
Uitgever: The House of Books
Hou je mond!
Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega's. En sommige geheimen wil ze met niemand op de hele wereld delen...

 • ze werd ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken...
 • ze heeft maat 40, niet maat 36 zoals haar vriend Connor denkt...
 • ze vindt Connor een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken...
 • ze geeft de plant van een irritante collega sinaasappelsap - bijna dagelijks...
 • ze heeft geen idee wat NAVO betekent...
 • haar string doet pijn.

Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma denkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt...
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Can you keep a secret?
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044309904
Ebook: 9789044325997
Uitgever: The House of Books
Ik krijg je wel
Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte - trouwen op hun dertigste als beiden nog single zijn - grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen!

Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar hetzelfde Griekse eiland waar ze elkaar als tieners hebben ontmoet. Toen hadden Ben en Lottie een fantastische tijd. Ze kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht.

Maar er zijn nogal wat mensen vreselijk geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de boel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten; een wedding night from hell!
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Wedding night
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044338591
Ebook: 9789044338607
Uitgever: The House of Books


Ken je me nog?
Na een auto-ongeluk ontwaakt Lexi in het ziekenhuis met geheugenverlies. Tot haar verbijstering is het opeens 2007. Lexi is nu 28, directeur en... getrouwd met een miljonair! Hij is knap maar heeft wel eigenaardige trekjes.

Gaandeweg ontdekt Lexi steeds meer barsten in haar perfecte leventje. Haar personeel noemt haar 'de Cobra'. Een sexy man brengt extra explosief nieuws. Zijn naam is Jon. Hij beweert haar geheime minnaar te zijn. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal Lexi ooit haar geheugen terugkrijgen? En met wie zou ze dan de Mont Blanc willen beklimmen?
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Remember me?
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044320558
Ebook: 9789044326017
Uitgever: The House of Books
Liever verliefd

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken.

Als 'Aria' ontmoet ze 'Dutch', een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is...

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Love your life
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044361018
Ebook: 9789044361025
Uitgever: The House of Books
Mag ik je nummer even?
Poppy Wyatt is helemaal in paniek. Ze is haar verlovingsring kwijt! Een antiek geval, al drie generaties in het bezit van de chique familie van Magnus, haar aanstaande. Over tien dagen is de bruiloft! Terwijl ze buiten voor een hotel haar vriendinnen staat te bellen, wordt tot overmaat van ramp haar mobieltje uit haar handen gegrist. Nu is de crisis compleet. Wat moet ze zonder telefoon beginnen? Helemaal hyper denkt Poppy dat ze aan het hallucineren is geslagen wanneer ze in de lobby van het hotel zomaar een smartphone ziet liggen. Hebbes!

Maar het duurt niet lang voor de eigenaar, de botte zakenman Sam Roxton, zich meldt. En Sam is 'not amused' als Poppy ijskoud weigert haar schat aan hem af te staan. Als ze het niet laten kan zich ook met zijn zaken te bemoeien, raken hun levens op wonderlijke wijze verstrengeld.
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: I've got your number
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044333862
Ebook: 9789044349566
Uitgever: The House of Books
Mijn niet zo perfecte leven
Katie Brenner heeft er genoeg van om een 'nobody' te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen.

Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste 'glamping' bezoekers? Katie zweert wraak.
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: My not so perfect life
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044348200
Ebook: 9789044348217
Uitgever: The House of Books
Verras me

Sylvie en Dan zijn al heel wat jaren gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe.

Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met een sexy photoshoot, etentjes en onverwachte uitstapjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen veel meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische maar ook ontroerende gevolgen.

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Surprise me
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044353624
Uitgever: The House of Books


Voor wat, hoort wat

Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first.

Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie's jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU's volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten.

Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: I owe you one
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044355772
Uitgever: The House of Books
Wat spook jij uit?
Lara Lington heeft altijd al een grote fantasie gehad. Maar nu gelooft ze dat ze echt gek aan het worden is. Normale jonge vrouwen kunnen toch geen geesten zien?

Onlangs is Lara's oudtante Sadie overleden en die heeft het voor elkaar gekregen om met Lara in contact te treden - in de vorm van een brutaal, veeleisend meisje dat van dansen houdt. Zij kan niet rusten voordat haar laatste verzoek is ingewilligd. Lara moet voor Sadie een zoekgeraakte ketting opsporen.

Alsof Lara zelf al niet genoeg problemen heeft. Haar nieuwe bedrijfje is bijna failliet, haar zakenpartner is er vandoor, en haar ex heeft een ander. Gelukkig wordt het leven met de sprankelende Sadie een stuk spannender. Hun schattenjacht zorgt voor glamour, intrige en ouderwets warme romantiek.
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Twenties girl
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044324990
Ebook: 9789044326048
Uitgever: The House of Books

ShopaholicShopaholic!
Stap binnen in de aanstekelijke droomwereld van een bruisende vrouw, die slechts één groot probleem heeft: ze kan geen winkel voorbijlopen zonder dat éne leuke jasje of die mooie tas te kopen...

Rebecca Bloomwood - gek op winkelen - is journaliste bij het tijdschrift Succesvol Sparen. Ze adviseert mensen over verstandig investeren, maar haar eigen financiële situatie is een puinhoop. De schulden stapelen zich in hoog tempo op, evenals de dreigbrieven van haar bank.

Rebecca doet écht haar best haar uitgaven te beperken, maar tevergeefs. Ondanks haar groeiende paniekgevoel, blijft ze vrolijk en optimistisch. In haar geheime droomwereld ziet ze zichzelf de staatsloterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt waardoor al haar problemen in een keer opgelost worden.

Maar de werkelijkheid is anders!
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: The secret dreamworld of a shopaholic
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044354225
Ebook: 9789044324440
Uitgever: The House of Books
Shopaholic! in alle staten
Het leven is heerlijk, vindt Rebecca Bloomwood. Ze heeft haar schulden afbetaald en carrière gemaakt bij de televisie.

Haar nieuwe levensmotto is: koop alleen wat je nodig hebt. Becky is vastbesloten zich daaraan te houden, alhoewel... die nieuwe broek is een noodzaak en die twee paar schoenen pure overmacht. De rekeningen belanden in de la, die kloppen toch niet. Becky heeft nu geen tijd om zich daar mee bezig te houden. Haar vriend Luke gaat voor zaken naar Amerika. En zij mag mee!

Op naar de opera en het museum. Maar eerst naar het winkelwalhalla op Fifth Avenue, naar Saks en Bloomingdale's en Prada. Overal is het uitverkoop. Voordat ze het weet is Becky weer veel te ver gegaan. Haar creditcards worden waardeloos en haar relatie met Luke ook. Maar ze probeert nog te redden wat er te redden valt...
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Shopaholic abroad
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044359183
Ebook: 9789044324457
Uitgever: The House of Books
Shopaholic! zegt ja
Rebecca Bloomwood heeft het helemaal naar haar zin in New York. Ze heeft een geweldige baan - de hele dag schaamteloos 'shoppen' en daar nog voor betaald worden ook.

Samen met haar vriend Luke woont ze in een deftig appartement in Manhattan. Ze hebben zelfs een gezamenlijke bankrekening geopend (hoewel Luke het niet altijd eens is met haar definitie van huishoudelijke uitgaven). Dan vraagt Luke Becky ten huwelijk. Ze accepteert natuurlijk - en krijgt het plotseling erg druk. Met jurken passen, en schoenen, en hoeden, en lingerie, en... nog veel meer.

Haar moeder neemt aan dat de trouwerij in Engeland plaatsvindt. Maar Luke's moeder wil een enorm, extravagant feest, compleet met het New Yorks Filharmonisch Orkest.

Becky wil niemand teleurstellen. Ze raakt er helemaal van in de war.
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Shopaholic ties the knot
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044359190
Ebook: 9789044324464
Uitgever: The House of Books
Shopalicious!
Rebecca Bloomwood is gelukkig getrouwd met Luke. Hun huwelijksreis rond de wereld was een daverend succes. En het zou toch abnormaal zijn als Becky niet een paar souvenirs had aangeschaft. Zoals die zijden kamerjassen uit Hong Kong... vijf Turkse tapijten... een prachtige handgemaakte tafel met tien stoelen uit Sri Lanka... de, eh, manshoge giraffebeelden uit Malawi. Alles zal netjes worden thuisbezorgd.

Maar wanneer de vrachtwagens voor hun huis in Londen parkeren, is Luke ziedend. Becky mag haar creditcard niet meer gebruiken. En haar 'geheime' tweede creditcard ook niet.

Deze klap nog maar nauwelijks te boven, krijgt Becky ongelooflijk nieuws: ze blijkt een zus te hebben! Nooit geweten! Een echte zus om mee te winkelen en koffie te drinken en naar de film te gaan.

Maar wanneer Becky Jessica voor het eerst ontmoet, krijgt ze de schrik van haar leven. Het kan toch niet waar zijn dat haar zus een hekel heeft aan... winkelen?
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Shopaholic & sister
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044359015
Ebook: 9789044324488
Uitgever: The House of Books
Shopaholic & baby
Becky Brandon, geboren Bloomwood, voelt zich super. Ze heeft een nieuwe baan als 'personal shopper' bij een warenhuis in Londen. En samen met haar man Luke gaat ze op huizenjacht, want... Becky is zwanger!

Sinds ze heeft ontdekt dat winkelen helpt tegen misselijkheid, stijgen haar creditcarduitgaven tot stratosferische hoogten. Of het nu een meisje of een jongen wordt, alles moet perfect in orde zijn, van de design babykleertjes (in roze én blauw) tot de kinderwagen met NASA-technologie.

Becky heeft zich nog net op tijd kunnen inschrijven voor een holistische waterbevalling bij de beroemde verloskundige Venetia. Maar als blijkt dat Luke en Venetia elkaar van vroeger kennen, begint Becky's gelukzalige wereldje in te storten.

Ze winkelt voor twee... of zijn er soms drie in haar huwelijk?
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Shopaholic & baby
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044358575
Ebook: 9789044326031
Uitgever: The House of Books


Mini Shopaholic
Becky Brandon (geboren Bloomwood) is dol op haar tweejarige dochtertje. Maar de opvoeding van Minnie valt vies tegen. De kleine meid heeft al op prille leeftijd een verzameling Dolce & Gabbana-laarsjes en kasten vol designkleding. Haar favoriete woordje is 'hebben' en overal waar ze komt, van de peuterspeelzaal tot Harrods, laat ze enorme puinhopen achter. Van wie zou Minnie dat toch hebben?

Becky is ten einde raad. Haar man Luke zit na de dood van zijn geliefde stiefmoeder ook al niet lekker in zijn vel. Becky besluit hem op te fleuren met een geweldige surpriseparty. Dat is het begin van vele gênante leugentjes om bestwil - tot de zaken wederom gierend uit de hand dreigen te lopen.
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Mini Shopaholic
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044359206
Ebook: 9789044329261
Uitgever: The House of Books
Shopaholic naar de sterren
Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is samen met haar echtgenoot Luke en dochtertje Minnie in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Er is zóveel te zien en te doen. Natuurlijk moet Becky ervoor zorgen dat Minnie op de juiste A-lijst peuterschool terechtkomt. Daar is een eh... helpende hand voor nodig.

Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg is niemand echt onder de indruk van Beckys frisse stijl. Dan komt de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywood-gala. Maar wie is die superdunne, superblonde heks aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch Billington!

Op de rode loper loopt iedereen rood aan als Shopaholic naar de sterren gaat!
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Shopaholic to the stars
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044359213
Ebook: 9789044346084
Uitgever: The House of Books
Shopaholic grijpt in
Becky neemt een gok, maar wint ze ook...?

Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat).

Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!
Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Shopaholic to the rescue
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044356571
Ebook: 9789044347876
Uitgever: The House of Books
Christmas Shopaholic

Geen paniek. Het is maar kerst...

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky's ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan?

Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand - en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk...

Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Christmas Shopaholic
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044356410
Ebook: 9789044356427
Uitgever: The House of Books

E-booksValentijn blues

Speciaal voor Valentijnsdag en ter ere van het verschijnen van haar roman Mag ik je nummer even? schreef Sophie Kinsella het korte verhaal Valentijn blues.

Kate wil er niks van weten. Al gaat de hele wereld vandaag los met zwijmelcadeautjes, voor haar géén Valentijnsdag. Rob en zij zijn al twee maanden uit elkaar. Ze wil hem absoluut niet terug, ze wil even helemaal niks. Ja, een pizza en vroeg naar bed.

Bij thuiskomst is het huis ijskoud, de verwarming doet het niet, de oven ook niet. Dan maar naar de buurtpizzeria. 'Speciaal valentijnsmenu!!!' Kate is nog niet binnen of de moed zakt haar al in de schoenen. Overal stelletjes die een liefdespizza delen en elkaar roze cocktails voeren. Bespottelijk gewoon! Dan komt er een man binnen, warrig bruin haar, Armani spijkerbroek. Met stralende ogen gaat hij naast Kate op het wachtbankje zitten...

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Valentine’s day blues
Eerste uitgave: 2011
Ebook: 9789044335460
Uitgever: The House of Books

Young AdultNiet te filmen!

Audrey durft haar huis niet meer te verlaten en houdt van achter haar zonnebril de buitenwereld op afstand. Een angststoornis maakt haar dagelijks leven behoorlijk lastig. Op aanraden van haar psycholoog, dokter Sarah, legt ze haar leven vast op camera, om zo haar zelfvertrouwen terug te krijgen.

In haar documentaire 'Mijn serene, liefdevolle huisgenoten' dreigt Audreys moeder de computer van Audreys gameverslaafde broer Frank uit het raam te gooien. De vader van Audrey herleeft in zijn leren broek zijn gloriejaren jammend in de garage. En Audreys vierjarige broertje Felix blijft alles met een ongelovige opgetogenheid benaderen: 'Een vrachtwagen op straat! Ketchup! Een extra lang patatje!'.

Audreys herstel lijkt ver weg, tot Linus - een vriend van haar broer - opduikt in haar leven. Linus snapt haar. Met zijn glimlach als een sinaasappelpartje en zijn grappige briefjes verleidt hij Audrey om weer naar buiten te gaan. En opeens lijkt de buitenwereld een stuk minder angstaanjagend.

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Finding Audrey
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789048835638
Ebook: 9789044347388
Uitgever: Moon

O Jee, Mama is een Fee! / Mummy Fairy and Me

Een heel bijzondere toverstaf

Ella's mama ziet er heel normaal uit, maar eigenlijk is ze een fee. Ze moet gewoon haar ogen sluiten, met haar billen schudden, suikerspin zeggen en POEF: ze kan vliegen en toveren! Maar vaak gaat het helemaal fout. Dan staat er ineens een koe in de keuken, begint het chocolademelk te regenen en kan de zwabber praten. Gelukkig is Ella er altijd om haar mama te redden...

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Mummy fairy and me
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044756654
Uitgever: Deltas
Een magische verjaardag

Ella's mama ziet er heel normaal uit, maar eigenlijk is ze een fee. Met haar bijzondere teletoverstaf kan ze vliegen en toveren en onzichtbaar worden! Op een dag zal Ella zelf ook een fee zijn. Ze kan haast niet wachten, maar voorlopig kan ze haar moeder alleen maar helpen. En dat is soms echt nodig. Bijvoorbeeld als ze Ella in een aap verandert of als ze per ongeluk een taart tovert die groter is dan hun huis...

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: Fairy in waiting
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044756661
Uitgever: Deltas

Dubbel uitgegeven titels

Een spetterend feestje

Zie voor de beschrijving van dit boek: Een heel bijzondere toverstaf.

Schrijver: Sophie Kinsella
Oorspronkelijke titel: zie Een heel bijzondere toverstaf
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789043832366
Uitgever: The House of Books