Boekenplank:
Kies

Boeken van Helen Fielding

Meer over Helen Fielding

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Cause celeb - Cause celeb
  • De al te grote fantasie van Olivia Joules - Olivia Joules and the overactive imagination

Bridget Jones

  1. Het dagboek van Bridget Jones - Bridget Jones's diary
  2. Het nieuwe dagboek van Bridget Jones - The edge of reason
  3. Mad about the boy - Mad about the boy
  4. Bridget Jones' baby - Bridget Jones's baby

Dubbel uitgegeven titels

  • Geloof, hoop en liefdadigheid - zie Cause celeb
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtCause celeb
Rosie Richardson heeft een succesvol leven dat haar steeds meer begint te vervelen. Wanneer haar vriend haar duidelijk maakt dat ze niks meer voor hem betekent, besluit ze haar leven om te gooien en in een Afrikaans vluchtelingenkamp te gaan werken.

Wanneer daar een catastrofale hongersnood dreigt, roept ze de hulp in van haar beroemde vrienden om binnen drie weken een Live Aid-campagne op te zetten.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Helen Fielding
Oorspronkelijke titel: Cause celeb
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789044605884
Uitgever: Prometheus
De al te grote fantasie van Olivia Joules
Ze is de vrouwelijke variant van James Bond: Olivia Joules, een journaliste met lef en fantasie, die zich ontpopt als een briljante meesterspion.

Tijdens de presentatie van een nieuwe gezichtscrème waarover ze een artikel schrijft, ontmoet Olivia de maker van deze zalf, de machtige Pierre Ferramo. Hij is een man met mysterieuze ogen, een goede smaak, exotische buitenhuizen en een dubieus Frans accent. Ferramo probeert Olivia te verleiden, maar ze wordt achterdochtig. Zou Ferramo een terrorist zijn, uit op vernietiging van de westerse wereld, die zich verhult achter een gordijn van glitter en glamour? Of is deze gedachte het gevolg van haar rijke verbeeldingskracht?

De al te grote fantasie van Olivia Joules is het hilarische, meeslepende verhaal van Olivia’s gevecht tegen terrorisme. Gewapend met een hoedenspeld, haar vlijmscherpe geest en een speciale beha met afluisterapparatuur volgt zij haar intuïtie, van de hitte in Miami tot de palmbomen van Los Angeles, van de glinsterende wateren van de Caribische Zee tot de woestijnen in het Midden-Oosten.
Schrijver: Helen Fielding
Oorspronkelijke titel: Olivia Joules and the overactive imagination
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044603910
Uitgever: Prometheus

Bridget JonesHet dagboek van Bridget Jones
In Het dagboek van Bridget Jones beschrijft Helen Fielding het vrolijke leven van een jonge werkende vrouw en haar strijd tegen de overmatige consumptie van alcohol en calorieën, tegen de verleiding van de sigaret en tegen het allesoverheersende verlangen naar de Enige Echte, de ware Man.

Bridget Jones, voorbeeld voor velen, is inmiddels een begrip: met haar hilarische en meeslepende notities veroverde ze een miljoenenpubliek. De blunderende Bridget, haar trouwe vriendinnen en de serpenten die op haar toekomstige minnaar azen zijn nu al uitgegroeid tot iconen van de eenentwintigste eeuw.
Bridget Jones's Diary - 2001
Regisseur: Sharon Maguire
Cast: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, e.a.
Schrijver: Helen Fielding
Oorspronkelijke titel: Bridget Jones's diary
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044600360
Ebook: 9789044623994
Uitgever: Prometheus
Het nieuwe dagboek van Bridget Jones
Na het verschijnen van haar eerste dagboek werd Bridget Jones - voorbeeld voor velen - een begrip. Met haar hilarische en meeslepende notities veroverde ze internationaal een miljoenenpubliek.

Ook in dit nieuwe dagboek beschrijft Helen Fielding op vrolijke en absurdistische wijze het leven van een moderne werkende vrouw, in de strijd tegen overmatige consumptie van alcohol en calorieën, de verleiding van de sigaret, haar zoektocht naar zelfverbetering en het onstilbare verlangen naar de ware man.

Haar knipperlichtrelatie met misschien-wel-de-man-van-haar-dromen Mark Darcy, de krankzinnige adviezen van haar beste vriendinnen Jude en Shazzer, haar immer bemoeizuchtige moeder - Bridget Jones is terug, en dat zullen we weten!
Bridget Jones: The Edge of Reason - 2004
Regisseur: Beeban Kidron
Cast: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, e.a.
Schrijver: Helen Fielding
Oorspronkelijke titel: The edge of reason
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044601619
Ebook: 9789044624014
Uitgever: Prometheus
Mad about the boy
Bridget is een nieuwe fase in haar leven ingegaan, waarin ze probeert haar sexappeal te behouden terwijl de jaren voorbijvliegen. Het lukt haar nog steeds niet altijd om alcohol en calorieën te weerstaan en ze krijgt te maken met compleet nieuwe fenomenen als 's nachts dronken sms'en en de skinny jeans.

Maar ook het gebrek aan volgers op Twitter houdt haar wakker, en haar televisie, waarvoor ze alleen al negentig knoppen en drie afstandsbedieningen nodig heeft om er leven in te krijgen. Wederom komt Bridget voor veel nieuwe uitdagingen te staan. Zal ze zich ook nu weer weten te redden?
Schrijver: Helen Fielding
Oorspronkelijke titel: Mad about the boy
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044623963
Ebook: 9789044623970
Uitgever: Prometheus
Bridget Jones' baby
Haar biologische klok tikt en na een reeks typische Bridget-scenario's blijkt ze uiteindelijk zwanger te zijn - maar dat verloopt niet helemaal volgens plan. Ongevraagd krijgt ze de bizarste adviezen van dronken singles en zelfgenoegzame moeders, belandt ze in echo's die eindigen in totale chaos en verliest ze haar kalmte in de hectiek van zwangerschapscursussen.

Romantiek, vreugde en wanhoop gaan hand in hand en dat allemaal overschaduwd door de ongemakkelijkste vraag ooit: wie is eigenlijk de vader van het kind?
Bridget Jones: Bridget Jones's baby - 2016
Regisseur: Sharon Maguire
Cast: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, e.a.
Schrijver: Helen Fielding
Oorspronkelijke titel: Bridget Jones's baby
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044632705
Ebook: 9789044632712
Uitgever: Prometheus

Dubbel uitgegeven titelsGeloof, hoop en liefdadigheid

Zie voor de beschrijving van dit boek: Cause celeb.

Schrijver: Helen Fielding
Oorspronkelijke titel: zie Cause celeb
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789053336519
Uitgever: Prometheus