Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Curtis Sittenfeld

Boeken van Curtis Sittenfeld

Curtis Sittenfeld won op haar zestiende een schrijfwedstrijd en sindsdien heeft zij veelvuldig gepubliceerd in diverse tijdschriften.

Meer over Curtis Sittenfeld

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Curtis Sittenfeld


Overzicht

  • De echtgenote - American wife
  • De man van mijn dromen - The man of my dreams
  • Een begerenswaardige vrijgezel - Eligible
  • Prep - Prep
  • Zusjesland - Sisterland

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe echtgenote
In 2000 wordt Alice Blackwell tegen wil en dank first lady, als haar man nipt de presidentsverkiezingen in Amerika wint. De ambtsperiode in het Witte Huis is tumultueus en controversieel, en vereist meer van Alice dan ze ooit had verwacht.

Als meisje van eenvoudige komaf werd ze ooit halsoverkop verliefd op haar man, maar nu blijkt dat hij heel anders is dan ze destijds dacht. Haar huwelijk komt langzaam in een crisis terecht en haar nieuwe leven als first lady met alle privileges én beperkingen begint haar steeds meer tegen te staan.

Als haar man aan zijn tweede ambtstermijn begint, komt Alice op het punt dat ze zich afvraagt of ze zijn denkbeelden nog wel kan steunen, of dat ze haar eigen weg moet volgen.
Schrijver: Curtis Sittenfeld
Oorspronkelijke titel: American wife
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-234-3516-7
Uitgever: Cargo
De man van mijn dromen
Het is de zomer van 1991 en Hannah Gavener is veertien jaar oud. In tijdschriften leest ze over de bruiloften van filmsterren, terwijl het huwelijk van haar ouders op de klippen loopt.

In de jaren die volgen ontdekt Hannah dat veel vragen over de liefde eerder moeilijker dan makkelijker te beantwoorden zijn naarmate je ouder wordt. Wanneer kun je bijvoorbeeld je tekortkomingen als volwassene niet meer afschuiven op een ongelukkige jeugd? Is het een teken van zwakte of juist van kracht wanneer je een relatie aangaat die niet puur op liefde is gebaseerd? En is het nu moedig of volstrekt belachelijk als je alles opzij zet om een man te volgen die misschien helemaal niet in jou is geïnteresseerd?

Na een lange reeks vriendjes die net wel of net niet goed genoeg voor haar zijn, besluit Hannah om alle zekerheden in haar leven overboord te gooien en haar hart te volgen.
Schrijver: Curtis Sittenfeld
Oorspronkelijke titel: The man of my dreams
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789023422839
Uitgever: De Bezige Bij
Een begerenswaardige vrijgezel

Een hedendaagse Pride and Prejudice...

De zusjes Liz en Jane Bennet keren terug naar hun ouderlijk huis als de gezondheid van hun vader achteruitgaat. Ze treffen het huis in verval en de familie in wanorde aan. De twee jongste zusjes, Kitty en Lydia, zijn druk met hun hippe leven en Mary, de middelste zus, studeert tot diep in de nacht en komt nauwelijks haar kamer uit.

Moeder Bennet heeft alleen oog voor de televisie en bekommert zich verder maar om één ding: haar dochters moeten goed terechtkomen. Een huwelijk zou daarbij helpen, vooral nu de veertigste verjaardag van Jane nadert. Realityster Chip Bingley lijkt de perfecte kandidaat te zijn en een eerste ontmoeting is vlot geregeld. Maar dan verschijnt Fitzwilliam Darcy ten tonele...

Schrijver: Curtis Sittenfeld
Oorspronkelijke titel: Eligible
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789023427186
Ebook: 9789023429470
Uitgever: Cargo
Prep
Lee Fiora is veertien als haar vader haar voor de deur van de prestigieuze Ault-school afzet. Tot dat moment kende Lee de kostschool alleen uit de brochure, met foto's van jongens in truien en meisjes in geruite rokken die lacrosse spelen op keurig gemaaide sportvelden en hymnen zingen in de kapel. Niemand had gedacht dat Lee hier terecht zou komen: haar ouders niet en ook Lee niet toen ze in een stoutmoedige bui een beurs aanvroeg.

Gaandeweg ontdekt Lee hoe de wereld van rijk en bevoorrecht Amerika eruitziet en raakt ze beurtelings aangetrokken en afgestoten door deze jongens en meisjes met hun eigen codes en mores. Ze is een buitenstaander die zich meer thuis voelt bij andere "loners" en "losers".

Haar relaas is er een van intense vriendschappen met leeftijdgenoten, de complexe verhouding met ouders en docenten, de moeizame zoektocht naar jezelf, en een verwarrend verlangen naar de jongen die meer is dan een bevlieging, maar minder dan een vriendje. Kortom: de pijnlijke, maar opwindende gang naar volwassenheid.
Schrijver: Curtis Sittenfeld
Oorspronkelijke titel: Prep
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789023418450
Ebook: 9789023453888
Uitgever: De Bezige Bij
Zusjesland

Al van jongs af aan weten Kate en haar tweelingzusje Violet dat ze anders zijn dan anderen. Ze ‘zien’ gebeurtenissen in de toekomst en geheimen die voor iedereen verborgen blijven. Violet laat haar visioenen toe, terwijl Kate haar best doet een zo normaal mogelijk leven te leiden. De zussen groeien als volwassenen steeds verder uit elkaar, ondanks de sterke band die ze als kind met elkaar hadden.

Wanneer er een aardbeving plaatsvindt, voorspelt Violet op televisie dat er meer bevingen zullen volgen. Kate is ontzet, maar beseft dat haar zus gelijk kan hebben. Gaandeweg ontdekt ze dat het tijd is om onder ogen te zien wie ze werkelijk is en de breekbare relatie met Violet te herstellen.

Zusjesland is een hartveroverende roman over familie en identiteit, kwetsbaarheid en vertrouwen.

Schrijver: Curtis Sittenfeld
Oorspronkelijke titel: Sisterland
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023485476
Ebook: 9789023483380
Uitgever: Cargo