Boekenplank:
Kies

Boeken van Kevin Canty


Overzicht

  • Alles - Everything
  • De onderwereld - The underworld
  • Een vreemde in deze wereld - A stranger in this world
  • Honeymoon - Honeymoon and other stories
  • In het diepe - Into the great wide open
  • Paleisjes - Little palaces
  • Twintig graden vorst - Nine below zero
  • Waar het geld bleef - Where the money went
  • Winslow verliefd - Winslow in love

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles
Ieder jaar op 5 juli komen RL en June bij de rivier bij elkaar om de verjaardag van Taylor te vieren met een fles goede whisky. Taylor was de jeugdvriend van RL en de echtgenoot van June. Dit keer staan beide vrienden op een keerpunt in hun leven. June verklaart zich weduwe af en de cynische RL verlangt hevig naar een meeslepende liefde. Kevin Canty beschrijft wat mensen drijft en signaleert hun tegenstrijdige karaktertrekken en hun onhebbelijkheden op geestige toon, zonder melodramatisch te worden.
Schrijver: Kevin Canty
Oorspronkelijke titel: Everything
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789061699491
Uitgever: De Harmonie
De onderwereld
De onderwereld vertelt het levensverhaal van de inwoners van een klein mijnwerkersdorp in Idaho, vanuit het perspectief van drie heel verschillende bewoners. Het leven in dit dorp is een continue worsteling: werken voor een goed salaris in de zilvermijn met alle gevaren van dien of kiezen voor een veiliger, maar slecht betaald bestaan? Onder de grond is de atmosfeer verstikkend, maar ook boven de grond laat Canty zijn personages nauwelijks ademhalen. Wanneer er een grote mijnramp plaatsvindt, worden de verhoudingen in de hechte gemeenschap onherroepelijk op scherp gezet.
Schrijver: Kevin Canty
Oorspronkelijke titel: The underworld
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789076174976
Uitgever: De Harmonie
Een vreemde in deze wereld
Een onzekere puber verleidt tot zijn eigen ontzetting een verstandelijk gehandicapt buurmeisje; een jonge badmeester is te stoned en geobsedeerd door een vrouw om te merken dat er een kind in het water is gevallen; een jongen speelt met het idee zijn dronken vader langs de snelweg achter te laten en liftend een nieuw leven te beginnen. De mensen die de verhalen van Kevin Canty bevolken zijn allemaal 'vreemden in deze wereld'. Op sublieme wijze weet Canty de momenten van wanhoop te beschrijven in levens die langzaam maar zeker ontsporen, ook al proberen zijn personages nog zo hard aan hun lot te ontsnappen.
Schrijver: Kevin Canty
Oorspronkelijke titel: A stranger in this world
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-6169-489-2
Uitgever: De Harmonie
Honeymoon
De tien verhalen in Honeymoon gaan over liefde en haar schaduwzijde, over het aloude conflict tussen verstand en gevoel. Zo trekt een jongen de rode jurk van zijn overspelige moeder aan, de jurk die zij altijd droeg als zij hem in bed stopte. Een achtendertigjarige vrouw probeert vergeefs weerstand te bieden tegen het verlangen haar neef te versieren. Een gescheiden man en een stervende vrouw proberen samen de intimiteit te vinden die tot dan toe in hun beider levens ontbroken heeft.
Schrijver: Kevin Canty
Oorspronkelijke titel: Honeymoon and other stories
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-76168-14-8
Uitgever: De Harmonie
In het diepe
Kevin Canty toont zich met In het diepe opnieuw een meester in het beschrijven van de gevoelens van eenzame, losgeslagen mensen. Hoofdpersoon is de zeventienjarige Kenny Kolodny, die vooral door zijn onstabiele familiesituatie een moeilijke tijd doormaakt. In Junie Williamson herkent hij een verwante 'beschadigde' ziel, ook al zijn haar problemen van een heel andere aard dan de zijne. Ze worden verliefd op elkaar en er ontstaat een oprechte maar onzekere verhouding.
Schrijver: Kevin Canty
Oorspronkelijke titel: Into the great wide open
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-6169-520-1
Uitgever: De Harmonie


Paleisjes
Paleisjes is een uitgave in opdracht van uitgeverij De Harmonie ter opluistering van de jaarwisseling 2000-2001. Paleisjes is ook opgenomen in de verhalenbundel Honeymoon.
Schrijver: Kevin Canty
Oorspronkelijke titel: Little palaces
Eerste uitgave: 2000
Uitgever: De Harmonie
Twintig graden vorst
Op een besneeuwde bergweg in Montana stuit Marvin Deernose, die na een periode van drank en drugs zijn leven weer op orde probeert te krijgen, op een aangereden paard en een van de weg geraakte auto met een zwaargewonde man erin. Enige tijd later ontmoet Marvin de kleindochter van de man wiens leven hij heeft gered. Justine Gallego is haar wankele huwelijk en de herinnering aan haar dode zoontje ontvlucht om haar grootvader bij te staan. Een aarzelende verhouding is het gevolg. Maar die wordt, nog afgezien van hun eigen reserves, door hun omgeving niet geaccepteerd.
Schrijver: Kevin Canty
Oorspronkelijke titel: Nine below zero
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-76168-08-3
Uitgever: De Harmonie
Waar het geld bleef
Kevin Canty beschrijft in zijn verhalen alle aspecten van de liefde: van de schrijver die worstelt met zijn liefde voor z'n ex-vrouw tot de pasgescheiden man die meer leert dan hij eigenlijk wil weten over de huwelijken van zijn vrienden. In Waar het geld bleef laat Kevin Canty oprecht en met scherpe humor de mannelijke visie op relaties en liefde zien. De rest van het geld, het weinige dat over was, ging naar advocaten.
Schrijver: Kevin Canty
Oorspronkelijke titel: Where the money went
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789061698937
Uitgever: De Harmonie
Winslow verliefd
Het leven van de dichter Richard Winslow zit op een dood spoor. Zijn vrouw wil hem verlaten, hij drinkt te veel en hij heeft al anderhalf jaar niets geschreven dat de moeite waard is. Hij heeft het niet eens geprobeerd. Het aanbod om op de universiteit van Montana te komen doceren lijkt niet de beste uitweg, maar Winslow heeft weinig keus en vertrekt. In Montana ontmoet hij Erica, een scherp, confronterend en zeer intelligent meisje. Langzaam ontstaat er een relatie tussen de twee, die in een stroomversnelling raakt wanneer Richard en Erica impulsief besluiten samen op reis te gaan. Reizend door Utah en Arizona krijgen ze gaandeweg een diepe band waardoor Winslow, achtervolgd door angst voor de dood, weer begint te geloven in de belofte van liefde en hoop.
Schrijver: Kevin Canty
Oorspronkelijke titel: Winslow in love
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-6169-744-1
Uitgever: De Harmonie