Boekenplank:
Kies

Boeken van Jess Walter

Meer over Jess Walter

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jess Walter


Overzicht

 • De keuze - Citizen Vince
 • De nietige miljoenen - The cold millions
 • Engel van Rome - The angel of Rome
 • Het nulpunt - The Zero
 • Schitterende ruïnes - Beautiful ruins
 • Smoor / Slipstream - Falling faintly / Drafting
 • We leven in water - We live in water

Caroline Mabry

 1. Riviermoorden - Over tumbled graves
 2. Schuldbekentenis - Land of the blind

Dubbel uitgegeven titels

 • Als het graf zwijgt - zie Riviermoorden
 • De dagen erna - zie Het nulpunt
 • De donut man - zie De keuze
 • In het land der blinden - zie Schuldbekentenis

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe keuze
De keuze is een verhaal over getuigenbescherming, kleine criminaliteit, lokale politiek en moord - tegen een achtergrond van een politieke campagne die de wereld veranderde.

Marty Hagen belandde als 15-jarig straatjongetje uit New York in de wereld van de misdaad en heeft nu, met 36, een behoorlijke 'staat van dienst' opgebouwd. Het gaat daarbij niet om ernstige misdaden en zeker niet om geweldsmisdrijven - Marty is een onverbeterlijke 'kleine crimineel'.

Min of meer per ongeluk komt hij in de belangstelling te staan van de FBI, hetgeen leidt tot een nieuwe naam, een nieuwe woonplaats en een nieuw leven. Zo wordt Marty Hagen uit New York 'herboren' als Vince Camden uit Sokane. Maar Vince komt er snel achter dat het niet zo gemakkelijk is om je verleden achter je te laten - en al helemaal niet als je oude ik wordt achtervolgd door een huurmoordenaar.

Hij raakt verstrikt in de problemen van een plaatselijke politicus, ziet zijn fraudezaakje met creditcards als een kaartenhuis in elkaar vallen en wordt hij heen en weer getrokken tussen een jonge advocate en een neurotische prostituee. Op de vlucht van Spokane naar New York, komt hij erachter dat de enige plek waar hij verlossing kan vinden een stemhokje is...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: Citizen Vince
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085530060
Uitgever: Elmar
De nietige miljoenen

De broers Rye en Gig Dolan scharrelen hun kostje bij elkaar, liften mee op goederentreinen en staan bij corrupte koppelbazen in de rij voor een dag werk. Terwijl de zestienjarige Rye snakt naar een vaste baan en een eigen huis, droomt zijn oudere broer Gig van een betere wereld. Samen met andere vakbondsmannen strijdt hij voor een eerlijk loon en een fatsoenlijke behandeling.

Rye deelt het idealisme van zijn broer niet en kiest zijn eigen weg, maar toch valt hij voor Elizabeth Gurley Flynn, een onverschrokken activiste en feministe. Gig daarentegen heeft een oogje op Ursula the Great, een stripteasedanseres die in een kooi optreedt met een vraatzuchtige poema. Zij brengt de jonge mannen in contact met een minstens zo gevaarlijke mijnmagnaat.

De wereld van de broers is een wirwar van uitbuiters, mijnen, bordelen, kroegen en agenten, en het lijkt onmogelijk om daaruit te ontsnappen.

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: The cold millions
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789460684531
Ebook: 9789460687426
Uitgever: Marmer
Engel van Rome

De verhalen in Engel van Rome zijn adembenemend en onvergetelijk. Personages worden geconfronteerd met hun rol in het bestaan doordat het leven een plotselinge wending neemt - positief of negatief, of hilarisch.

Zoals een tienermeisje dat worstelt met de les van haar beeldschone, overleden moeder, een echtpaar op leeftijd van wie gesprekken worden afgeluisterd door een schrijver, of een volwassen zoon die zich gedwongen ziet om keer op keer uit de kast te komen tegenover zijn demente vader.

Het titelverhaal is een novelle, een Schitterende ruïnes in het klein, compleet met Italiaanse setting, een adembenemende filmster en een hartverscheurend innemende, naïeve mannelijke protagonist. Een jongen uit een arbeidersmilieu in Nebraska gaat op kosten van de kerk Latijn studeren aan een ‘pauselijk instituut’ in een Rome.

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: The angel of Rome
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789460686214
Ebook: 9789460687099
Uitgever: Marmer
Het nulpunt

Wanneer politieagent Brian Remy vijf dagen na 9/11 ontwaakt uit een coma, merkt hij dat zijn waarnemingsvermogen erg vreemd werkt. Zijn geheugen hapert en hij ziet vlekjes - als het dwarrelende puin dat van de ingestorte torens naar beneden viel - die voor eeuwig zijn beeld verstoren. De reconstructie van zijn eigen geschiedenis van 9/11 is in eerste instantie één grote dwaaltocht.

Ook kan Remy een aantal zaken niet plaatsen. Zo verloopt het contact met zijn ex-vrouw opeens moeizaam, begrijpt hij niets van de gesprekken met zijn collega Guterak en is hem volstrekt onduidelijk wat de opdracht inhoudt, die hij kennelijk in het kader van de nationale veiligheid heeft gekregen. Laat staan dat hij nog weet van wie hij die belangrijke opdracht heeft gekregen. Tot overmaat van ramp negeert zijn zoon Edgar hem volledig; hij doet net alsof zijn vader is omgekomen bij de aanslag.

Wat volgt is een intrigerende 'histoire noir' waarin Jess Walter met een zeker sarcasme en met humor vertelt over de chaotische dagen na die enorme tragedie. Een gebeurtenis die zoveel ouders van kinderen het leven nam en die het denken over orde en veiligheid in de wereld voorgoed heeft veranderd.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: The Zero
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789460682315
Uitgever: Marmer
Schitterende ruïnes

Het is 1962. Op de rotsen van het ingeslapen vissersplaatsje Porto Vergogna staat Pasquale, een jonge Italiaan en eigenaar van het enige hotel. In dagdromen verzonken kijkt hij uit over het glinsterende water. Aan de horizon verschijnt een boot met op het dek een prachtige, in wit geklede dame. Ze is een Amerikaanse actrice en doodziek, zo ontdekt hij als ze haar intrek neemt in zijn hotel.

Hollywood, vijftig jaar later. Een oudere, Italiaanse heer betreedt het kantoor van filmproducent Michael Deane op zoek naar de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten.

Schitterende ruïnes vertelt het meeslepende verhaal van een onmogelijke, maar onverwoestbare liefde. Op onnavolgbare wijze verbindt Jess Walter het landelijke Cinque Terre van 1962 met het genadeloze Hollywood-bestaan vandaag de dag. Schitterende ruïnes handelt over tijd, over het moment dat voorbijgaat zonder dat we er erg in hebben en over het verleden dat we soms als een ruïne achterlaten. Jess Walter toont hoe ons leven zich ontrolt: gecompliceerd en wreed én dichterlijk en betoverend tegelijk.

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: Beautiful ruins
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789460683299
Uitgever: Marmer


Smoor / Slipstream

Smoor en Slipstream zijn twee novelles over wanhoop en veerkracht, waarin de dramatiek van de liefde op een humoristische wijze centraal staat.

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: Falling faintly / Drafting
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789460682971
Uitgever: Marmer
We leven in water

We leven in water is een verzameling korte verhalen van Jess Walter. Verhalen over de loners, losers en desperado's van de maatschappij, die hoopvolle of juist wanhopige dromen koesteren. Hun persoonlijke leed bedekt Walter met een laagje humor, waardoor je onverwacht moet lachen om de schrijnende verhalen.

In het openingsverhaal beschrijft Walter een vader die na de dood van zijn vrouw aan lager wal is geraakt. Al bedelend vergaart hij genoeg geld om de nieuwste Harry Potter voor zijn zoon te kopen, die verblijft in een streng religieus pleeggezin.

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: We live in water
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789460682827
Uitgever: Marmer

Caroline MabryRiviermoorden
Aan de oever van de woeste rivier die de stad Spokane (Washington) in tweeën deelt, wordt het lichaam van een jonge prostituee gevonden. En kort daarop nog een, en nog een...

Algauw zijn rechercheur Caroline Mabry en haar cynische superieur, Alan Dupree, verwikkeld in een speurtocht naar een seriemoordenaar die met elke nieuwe moord brutaler lijkt te worden. Tijdens een lange, bloedige zomer, waarin de stad wordt overspoeld door lieden van de FBI - die het allemaal zo goed weten - en het hele circus van op sensatie beluste media, blijven Caroline en Dupree telkens een stap achterlopen op een gek die lijkt te willen communiceren door vrouwen te vermoorden.

De speurtocht zal uiteindelijk naar de moordenaar leiden. Maar ook naar de diepste roerselen van zowel de man die wordt gejaagd als die van de jagers. Caroline en Dupree ontkomen er niet aan enkele harde waarheden onder ogen te moeten zien omtrent hun stad, hun werk, en vooral: elkaar.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: Over tumbled graves
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789038914565
Uitgever: Elmar
Schuldbekentenis
In Schuldbekentenis komt rechercheur Caroline Mabry in een slim gevoerd spel tegenover een mysterieuze figuur te staan, die op een vrijdagavond, ogenschijnlijk in de war en met een ooglapje voor, opduikt op haar politiepost. 'Ik wil een bekentenis afleggen', zegt hij.

Na negentien uur, waarin de vreemdeling blad na blad vult met zijn bekentenis, komt Caroline tot het inzicht dat ze niet alleen zit opgescheept met het onderzoek naar de moord, maar ook met het verhaal van twee mensenlevens die op een duistere manier met elkaar vervlochten zijn... en dat ze bovendien nog het lijk moet zien te vinden dat ergens in de stad op haar ligt te wachten.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: Land of the blind
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789038914572
Uitgever: Elmar

Dubbel uitgegeven titelsAls het graf zwijgt

Zie voor de beschrijving van dit boek: Riviermoorden.

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: zie Riviermoorden
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789460681837
Uitgever: Marmer
De dagen erna

Zie voor de beschrijving van dit boek: Het nulpunt.

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: zie Het nulpunt
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789460683756
Uitgever: Marmer
De donut man

Zie voor de beschrijving van dit boek: De keuze.

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: zie De keuze
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789460682292
Uitgever: Marmer
In het land der blinden

Zie voor de beschrijving van dit boek: Schuldbekentenis.

Schrijver: Jess Walter
Oorspronkelijke titel: zie Schuldbekentenis
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789460681820
Uitgever: Marmer