Boekenplank:
Kies

Boeken van Rhidian Brook

Rhidian Brook is een bekroond auteur en scenarioschrijver van televisieprogramma’s en films. Brook schreef verhalen voor Paris Review en New Statesman, die tevens zijn uitgezonden op BBC Radio 4. Hij levert regelmatig bijdragen aan het BBC 4-radioprogramma Today. Het huis in Kreis Pinneberg is deels gebaseerd op Brooks eigen familiegeschiedenis.

Meer over Rhidian Brook

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Rhidian Brook


Overzicht

Het huis in Kreis Pinneberg
Hamburg, 1946. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog proberen duizenden mensen te overleven te midden van het puin. De Britse kolonel Lewis Morgan is verantwoordelijk voor de wederopbouw van de stad en het denazificeren van de gebroken bevolking. Hij wordt gestationeerd in een groot huis aan de rand van de stad, waar zijn vrouw Rachael en zijn enige overlevende zoon Edmund zich na jaren weer bij hem zullen voegen.

Lewis kan het niet over zijn hart verkrijgen om de bewoners, een Duitse weduwnaar en diens dochter, op straat te zetten en neemt het curieuze besluit het huis met hen te delen.

Tegen deze gespannen achtergrond maken vijandigheid en verdriet geleidelijk plaats voor passie en verraad.Het huis in Kreis Pinneberg is een indrukwekkende roman over onze diepste verlangens, onze sterkste loyaliteiten en de louterende kracht van vergeving.
The Aftermath - 2017
Regisseur: James Kent
Cast: Alexander Skarsgård, Keira Knightley, Jason Clarke, e.v.a.
Schrijver: Rhidian Brook
Oorspronkelijke titel: The aftermath
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029090193
Ebook: 9789402302073
Uitgever: Agathon