Boekenplank:
Kies

Boeken van Pam Jenoff

Meer over Pam Jenoff

Genre: Roman

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Pam Jenoff


Overzicht

  • De dochter van de ambassadeur - The ambassador's daughter
  • De verdwenen meisjes uit Parijs - The lost girls of Paris
  • Het meisje met de blauwe ster - The woman with the blue star
  • Het verzetsmeisje - Code name Sapphire
  • Het weeskind - The orphan's tale

Emma & Marta

  1. Moffenmeisje - The kommandant's girl
  2. Diplomatenvrouw - The diplomat's wife

Dubbel uitgegeven titels

  • De vrouw van de diplomaat - zie Diplomatenvrouw
  • Het meisje van de kommandant - zie Moffenmeisje

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dochter van de ambassadeur

Parijs, 1919. De Eerste Wereldoorlog is net afgelopen, en Margot Rosenthal is met haar vader - die als ambassadeur voor Duitsland deelneemt aan de vredesconferentie in Versailles - afgereisd naar Frankrijk. Al wordt ze door sommigen gezien als de vijand, toch geniet ze van het ongebonden leven in een vreemd land. Ze sluit vriendschap met de mysterieuze Krysia, en ze wordt zelfs verliefd - op Georg, een knappe marineofficier.

Terwijl regeringsleiders praten over een nieuwe wereldorde, schept zij voor zichzelf een nieuwe wereld vol mogelijkheden. Thuis zou haar liefde voor Georg onmogelijk, zelfs verboden, zijn. Hier durft ze zich eraan over te geven. Haar geluk duurt niet lang: het verdrag wordt gesloten, haar vader keert terug naar Duitsland, en zij moet met hem mee. Zal het haar lukken de draad van haar oude leven weer op te pakken, en kan ze aanvaarden dat ze Georg nooit meer zal zien?

Schrijver: Pam Jenoff
Oorspronkelijke titel: The ambassador's daughter
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789034756916
Ebook: 9789402502138
Uitgever: Harlequin
De verdwenen meisjes uit Parijs

Manhattan, 1946. Op een ochtend, als ze door de Grand Central Terminal loopt, vindt Grace Healey een achtergelaten koffer. Grace kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en maakt de koffer open. Er blijken twaalf foto’s in te zitten van allemaal verschillende vrouwen. Impulsief neemt Grace de foto’s mee en verlaat ze snel het station.

Grace komt er al snel achter dat de koffer eigendom is geweest van ene Eleanor Trigg die leiding gaf aan een netwerk van vrouwelijke geheim agenten. Twaalf van deze vrouwen werden tijdens de oorlog vanuit Londen naar bezet Europa gestuurd om als koeriers en telegrafisten het verzet te ondersteunen. Ze zijn echter nooit naar huis teruggekeerd en het is een raadsel wat er met hen is gebeurd.

Grace doet er alles aan om achter de waarheid te komen. Ze voelt zich vooral aangetrokken door de jonge moeder Marie die geheim agent werd. Haar gedurfde missie overzee onthult een opmerkelijk verhaal van vriendschap, moed en verraad.

Schrijver: Pam Jenoff
Oorspronkelijke titel: The lost girls of Paris
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789045217369
Uitgever: Karakter
Het meisje met de blauwe ster

Hun onwaarschijnlijke vriendschap is levensgevaarlijk...

In Het meisje met de blauwe ster staat de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Sadie en Ella centraal. Sadie, die vanuit het Joodse getto het riool in moest vluchten, en Ella, die een luizenleventje leidt dankzij haar moeders goede band met de nazi's. Ella haat de nazi's en besluit Sadie te helpen, maar dat blijkt een levensgevaarlijke beslissing voor haarzelf, Sadie en iedereen om hen heen.

Schrijver: Pam Jenoff
Oorspronkelijke titel: The woman with the blue star
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401616904
Ebook: 9789401616492
Uitgever: Xander
Het verzetsmeisje

Ze zet haar leven op het spel om haar familie te redden van een afschuwelijk lot...

1942. Nadat haar verloofde wordt vermoord, kan Hannah Martel ternauwernood uit nazi-Duitsland ontsnappen. Ze vreest voor haar leven, en kan alleen nog vluchten naar haar nichtje Lily uit Brussel.

In Brussel raakt ze betrokken bij een geheim verzetsnetwerk genaamd de Sapphire Line, maar ze maakt een cruciale fout... Daardoor wordt Lily met haar familie gearresteerd en op transport gezet naar Auschwitz. Hannahs loyaliteit wordt op de proef gesteld. Zet ze haar eigen leven op het spel om haar geliefden te redden?

Schrijver: Pam Jenoff
Oorspronkelijke titel: Code name Sapphire
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401619066
Ebook: 9789401619073
Uitgever: Xander
Het weeskind

Als de zestienjarige Noa zwanger blijkt te zijn van een nazi-soldaat wordt ze gedwongen haar kind af te staan. Ze moet haar ouderlijk huis verlaten en komt terecht in een kamer boven een klein station. Om te kunnen overleven, wordt ze schoonmaakster op het station.

Op een dag ontdekt ze een goederenwagen met tientallen Joodse baby’s die op weg zijn naar een concentratiekamp. Noa denkt aan het kind dat van haar is afgenomen en in een opwelling die haar verdere leven zal bepalen, pakt ze een van de baby’s op en vlucht ze. Ze vindt onderdak bij een Duits circus, maar om daar niet op te vallen moet ze zich bekwamen in trapezewerk. Intussen probeert ze zich niets aan te trekken van het vijandige gedrag van Astrid, haar collega-trapezewerkster. Tussen de twee vrouwen die aanvankelijk rivalen zijn, ontwikkelt zich echter al gauw een hechte band.

Maar wanneer de beschermende façade van het circus niet langer stand lijkt te houden, moeten ze bepalen of hun vriendschap sterk genoeg is om elkaar voor gevaar te behoeden - of dat de geheimen die ze bij zich dragen alles kapot zullen maken.

Schrijver: Pam Jenoff
Oorspronkelijke titel: The orphan's tale
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045218038
Ebook: 9789045218137
Uitgever: Karakter

Emma & MartaMoffenmeisje
De negentienjarige joodse Emma Bau is nog maar drie weken getrouwd wanneer nazitroepen haar geboortestad Krakau bezetten. Haar man, Jakob, moet al snel onderduiken, en Emma wordt met haar ouders opgesloten in het vervallen, overbevolkte getto in de stad.

Op een nacht ziet het verzet kans haar het getto uit te smokkelen. Ze gaat wonen bij Jakobs katholieke tante Krysia en krijgt een nieuwe identiteit: Anna Lipowski, een niet-joods meisje uit Gdansk.

Hoewel angst voor ontdekking en om het lot van haar ouders haar leven beheerst, is ze als Anna relatief veilig, tot ze de aandacht trekt van een hooggeplaatste naziofficier, Kommandant Richwalder. Hij vraagt haar voor hem te komen werken.

Onder druk van de verzetsbeweging, die wanhopig op zoek is naar informatie over de nazi's, accepteert ze de baan. Maar wanneer Richwalders belangstelling voor haar persoonlijk blijkt te zijn, komt ze voor de moeilijkste keus van haar leven te staan: om Jakob te helpen moet ze hem en hun huwelijk verraden.

Ze slaat een weg in waarvan geen terugkeer mogelijk lijkt. Te midden van de gruwelijkheden leeft ze, als minnares van de Kommandant, in het oog van de storm...
Schrijver: Pam Jenoff
Oorspronkelijke titel: The kommandant's girl
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789085501190
Uitgever: Mira Books
Diplomatenvrouw
Liefde, warmte, veiligheid... Marta Nedermann heeft er jaren niet van kunnen genieten. Maar nu is het vrede en ligt de wereld voor haar open. Na een avontuurlijke en bewogen tocht door Europa belandt ze uiteindelijk in Londen, waar ze met Simon, een Britse diplomaat, trouwt en een gezin sticht.

Toch is het bestaan niet zo rustig en vredig als ze had gehoopt. Iemand binnen de Britse regering speelt geheimen door aan de Russen, en Simon werkt overuren om het lek te dichten. Wanneer blijkt dat iemand uit Marta's oude Poolse verzetsgroep informatie heeft waarmee de dader ontmaskerd kan worden, krijgt ze opdracht om naar het Oostblok af te reizen en deze persoon op te sporen.

Het wordt een reis terug naar het verleden. Het weerzien met oude vrienden vervult haar met vreugde, maar niets raakt haar dieper dan die ene ontmoeting, een ontmoeting die haar leven voorgoed zal veranderen...
Schrijver: Pam Jenoff
Oorspronkelijke titel: The diplomat's wife
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789034754608
Ebook: 9789402505474
Uitgever: Harlequin

Dubbel uitgegeven titelsDe vrouw van de diplomaat

Zie voor de beschrijving van dit boek: Diplomatenvrouw.

Schrijver: Pam Jenoff
Oorspronkelijke titel: zie Diplomatenvrouw
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789402714760
Ebook: 9789402771077
Uitgever: HarperCollins
Het meisje van de kommandant

Zie voor de beschrijving van dit boek: Moffenmeisje.

Schrijver: Pam Jenoff
Oorspronkelijke titel: zie Moffenmeisje
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789034754424
Ebook: 9789402505009
Uitgever: Harlequin