Boekenplank:
Kies

Boeken van Sara Gruen

Meer over Sara Gruen

Genre: Roman

Website: Sara Gruen


Overzicht

  • Aan de waterkant - At the water's edge
  • De gouden kooi - Ape house
  • Water voor de olifanten - Water for elephants

Annemarie Zimmer

  1. Diep in mijn hart - Riding lessons
  2. In mijn dromen - Flying changes

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de waterkant
Na een gênant voorval tijdens een high society-nieuwjaarsfeest in Philadelphia in 1944 worden Madeline Hyde en haar man Ellis financieel afgesneden door zijn vader. Tot Maddies schrik besluiten Ellis en zijn goede vriend Hank dat ze de goedkeuring (en het geld) van Ellis' vader alleen terug kunnen winnen door het monster van Loch Ness te vinden, een zoektocht waarin hij ooit publiekelijk gefaald heeft. Maddie gaat tegen wil en dank mee en moet zichzelf zien te redden in een dorp waar het eten op rantsoen is en de lokale bevolking nors. Toch wordt ze verliefd op de grimmige schoonheid van het Schotse landschap en sluit ze vriendschap met twee jonge vrouwen die werken in de herberg waar ze logeert. Maddie begint zich te realiseren dat niets is wat het lijkt: waar ze eerder belang aan hechtte blijkt van weinig waarde en er schuilen monsters op de meest onverwachte plaatsen.
Schrijver: Sara Gruen
Oorspronkelijke titel: At the water's edge
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021459516
Uitgever: Q
De gouden kooi
Het lijkt een avond als alle andere waarop Isabel Duncan, hoofdonderzoeker aan de universiteit van Kansas, de bonobo's in het Great Ape Language Lab verzorgt. Totdat de rust wordt verstoord door een bomaanslag van de Earth Liberation League. Bij deze gewelddadige inval raakt Isabel ernstig gewond en ontsnappen alle apen. Als Isabel bijkomt in het ziekenhuis, is haar eerste zorg de apen die in de vrieskou in de bomen zitten. Gelukkig lukt het medewerkers van de universiteit om de apen weer terug te lokken naar het Language Lab. Maar als een dag later diverse bedreigingen aan het adres van de universiteit worden geuit, besluit de directeur de stekker uit het project te trekken en hij verkoopt de apen aan de hoogste bieder. Kort daarop verschijnt er een realityshow op tv waarin de bonobo's de hoofdrol spelen. In een hermetisch afgesloten huis worden de apen vierentwintig uur per dag gevolgd door camera's. Al snel blijkt dat de apen zeer vindingrijk zijn en stemmen duizenden kijkers elke dag af op het apenhuis.
Schrijver: Sara Gruen
Oorspronkelijke titel: Ape house
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-5831-472-7
Uitgever: Sirene
Water voor de olifanten
De 94-jarige Jacob Jankowski kijkt vanuit het bejaardentehuis terug op zijn leven... Wanneer zijn ouders in de jaren dertig bij een ongeluk om het leven komen en hem berooid achterlaten, vlucht Jacob Jankowski door op een langsrijdende trein te springen. En zo belandt hij bij een derderangs rondreizend circus. Hij neemt de verzorging op zich van Rosie, de olifant die door de circusdirecteur is binnengehaald als de nieuwe attractie die het circus voor de ondergang moet behoeden. Dan leert Jacob Marlena kennen, de betoverend mooie ster van het paardennummer - en de echtgenote van August, de charismatische, maar wrede dierentrainer. Jacob komt klem te zitten tussen zijn liefde voor Marlena en zijn wens te worden opgenomen in de familie van circusartiesten, en kan alleen gered worden door een moorddadig geheim dat de circustent doet instorten.
Schrijver: Sara Gruen
Oorspronkelijke titel: Water for elephants
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-5831-443-7
Uitgever: Sirene

Annemarie ZimmerDiep in mijn hart
Op achttienjarige leeftijd krijgt Annemarie Zimmer een ernstig ongeluk met haar paard. Haar kans op de Olympische Spelen is in één klap verkeken, maar nog veel erger is dat ze de prachtige ruin moet laten inslapen. Annemarie zweert nooit meer te zullen rijden. Twintig jaar later keert Annemarie samen met haar opstandige tienerdochter terug naar haar ouderlijk huis in New Hampshire. Daar woont nog steeds de knappe dierenarts op wie ze als jong meisje al verliefd was. Op een dag ziet Annemarie een paard dat wonderlijk veel lijkt op haar lievelingspaard van vroeger. Ze raakt volledig verstrikt in een obsessie uit haar jeugd waar alles en iedereen voor moet wijken.
Schrijver: Sara Gruen
Oorspronkelijke titel: Riding lessons
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1316-9
Uitgever: The House of Books
In mijn dromen
Misschien is het haar aanstaande veertigste verjaardag... of de nieuwe vrouw van haar ex die net een baby heeft gekregen... of Eva, haar rebelse tienerdochter. Alleen op de rug van een paard voelt Annemarie zich vrij van alle zorgen. Zelfs haar relatie met Dan, de man van wie ze houdt, is de laatste tijd gecompliceerd. Waarom heeft hij nog geen aanzoek gedaan? Annemarie weet dat het verleden een schaduw op haar horizon werpt. Vooral nu Eva uitgerekend met een wilde Nokotahengst wil rijden en, net als haar moeder twintig jaar geleden, droomt van Olympisch goud.
Schrijver: Sara Gruen
Oorspronkelijke titel: Flying changes
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-443-1746-6
Uitgever: The House of Books