Boekenplank:
Kies

Boeken van Elsebeth Egholm

Meer over Elsebeth Egholm

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: Denemarken

Website: Elsebeth Egholm


Dicte Svendsens

  1. Bloedband - Personskade
  2. Naaste familie - Nærmeste pårørende

gedetailleerd overzicht

Dicte SvendsensBloedband
Wie is de vermoorde blonde vrouw in de haven? En waar is het kind dat ze droeg, voordat ze doodbloedde door de op het eerste gezicht professioneel uitgevoerde keizersnede?

Rechercheur John Wagner wordt bij de zaak betrokken, terwijl politie en allochtonen elkaar de oorlog verklaren in een buitenwijk van Århus. Thuis moet Dicte haar eigen gevecht leveren: haar vriend Bo gaat naar Irak om daar een reportage te maken en haar dochter heeft alleen oog voor haar vriendje, een jonge allochtone medicijnenstudent.
Schrijver: Elsebeth Egholm
Oorspronkelijke titel: Personskade
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044612127
Uitgever: Prometheus
Naaste familie
Nu stapte er een nieuwe persoon voor de camera. Het was niet mogelijk te zien of het een man of een vrouw was. De hele gedaante was in een zwart gewaad gehuld. Het Midden-Oosten, schoot er door haar hoofd. Noord-Afrika misschien. Er waren slechts kleine spleetjes voor de ogen. Dicte hoorde haar eigen gil toen een op een sabel lijkend voorwerp boven het hoofd van de vastgesnoerde man zwaaide. Ze zag het, en toch ook weer niet. Haar zicht weigerde mee te werken en ze staarde gehypnotiseerd naar het scherm.

Dicte Svendsen ontvangt met de post een film, anoniem verzonden en aan haar geadresseerd. Vanaf het moment dat de beelden op haar scherm verschijnen is haar wereld niet meer dezelfde, want de film laat een beestachtige onthoofding zien. Heeft de moslimterreur zijn intrede in het land gedaan?

Rechercheur John Wagner krijgt de taak de macabere moordzaak op te helderen, in een Denemarken waar de terreurangst en de integratieproblemen het debat naar nieuwe hoogten doen stijgen. Dicte wordt met juist datgene geconfronteerd waar ze liever geen standpunt over inneemt. Tegelijkertijd vecht haar dochter Rose haar eigen verborgen strijd uit met haar ex-vriendje Aziz.
Schrijver: Elsebeth Egholm
Oorspronkelijke titel: Nærmeste pårørende
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044609981
Uitgever: Prometheus