Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Hastrup

Julie Hastrup is journaliste en schrijfster.

Meer over Julie Hastrup

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Denemarken

Website: Julie Hastrup


Rebekka Holm

  1. Een doorn in het oog - En torn i øjet
  2. De blinde vlek - Det blinde punkt

gedetailleerd overzicht

Rebekka HolmEen doorn in het oog

Jaren geleden ontvluchtte Rebekka Holm haar geboortestad Ringkøbing om te ontsnappen aan haar verleden. Nu wordt ze als rechercheur weer teruggeroepen naar haar geboorteplaats om het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, Anna Gudbergsen, te leiden. Het spoor leidt al snel naar Anna's vriend, die een strafblad heeft, maar ook Anna's familie lijkt wat te verbergen.

Wanneer er overeenkomsten worden gevonden met een moord uit het verleden raakt Rebekka steeds verder verstrikt in haar eigen herinneringen...

Schrijver: Julie Hastrup
Oorspronkelijke titel: En torn i øjet
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023473930
Uitgever: Cargo
De blinde vlek

Op een warme zomerochtend wordt in het hoge gras van Kastellet in Kopenhagen het lichaam gevonden van Kirsten Schack, een populaire maatschappelijk werkster die zich haar hele leven heeft ingezet voor de bescherming van mishandelde allochtone vrouwen.

Rechercheur Rebekka Holm hoopte de zomer te kunnen gebruiken om haar relatie nieuw leven in te blazen, maar wordt op de moordzaak gezet en moet daarom haar lopende onderzoek naar een verkrachtingszaak overdragen aan een collega. Er zijn genoeg verdachten in de moordzaak, maar geen enkel spoor levert iets op. Dan wordt de stad opgeschrikt door nieuwe brute verkrachtingen, en alles wijst erop dat er een serieverkrachter aan het werk is.

Schrijver: Julie Hastrup
Oorspronkelijke titel: Det blinde punkt
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023484974
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers