Boekenplank:
Kies

Boeken van Mari Jungstedt

Meer over Mari Jungstedt

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Zweden

Website: Mari Jungstedt


Anders Knutas

  1. Die je niet ziet - Den du inte ser
  2. Dichterbij dan je denkt - I denna stilla natt
  3. De goden verzoeken - Den inre kretsen
  4. Verwrongen levens - Den döende dandyn
  5. In die heerlijke zomertijd - I denna ljuva sommartid
  6. Bittere vrucht - Den mörka ängeln
  7. Dubbele stilte - Den dubbla tystnaden
  8. Gevaarlijk spel - Den farliga leken

gedetailleerd overzicht

Anders KnutasDie je niet ziet
Het Zweedse vakantie-eiland Gotland bereidt zich voor op de zomer. Helena en Per hebben vrienden uitgenodigd voor een feest, maar de avond eindigt met een bittere ruzie.

Tegen zonsopgang maakt Helena een wandeling langs het strand. In de dichte mist kan ze bijna geen hand voor ogen zien. Een paar uur later wordt haar lijk gevonden. Ze is met een bijl dood gehakt. Haar hond ligt naast haar, met afgehouwen kop.

Alles wijst op een crime passionel. Per wordt gearresteerd door hoofdcommissaris Anders Knutas. Maar als er op het kerkhof van Visny opnieuw een vermoorde vrouw gevonden wordt, vermoedt Knutas dat hij te maken heeft met een seriemoordenaar.

Onder druk van de politiek en met een cameraploeg in zijn kielzog moet hij proberen aanknopingspunten te vinden voor zijn onderzoek.
Schrijver: Mari Jungstedt
Oorspronkelijke titel: Den du inte ser
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789056721329
Uitgever: Signatuur
Dichterbij dan je denkt
Op het besneeuwde eiland Gotland wordt de veertienjarige Fanny gevonden in het bos. Gruwelijk gewurgd. Heeft haar dood iets te maken met de verschrikkelijke moord op fotograaf Henry Dahlström, enkele weken eerder?

Inspecteur Knutas en zijn team zoeken uit alle macht naar aanknopingspunten, terwijl de druk van de media toeneemt. De journalist Johan Berg, terug in Visby om over deze zaak verslag te doen, brengt het onderzoek uiteindelijk een beslissende stap verder.

Te laat beseft Knutas dat de moordenaar dichterbij is dan hij denkt...
Schrijver: Mari Jungstedt
Oorspronkelijke titel: I denna stilla natt
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789056721862
Uitgever: Signatuur
De goden verzoeken
Op het eiland Gotland gebeuren in korte tijd gruwelijke dingen: twee kleine meisjes vinden een onthoofde pony in het veld en Martina Flochten, een Nederlandse archeologiestudente, wordt vermist en een paar dagen later dood aangetroffen. Forensisch onderzoek wijst uit dat in beide gevallen bloed is 'afgetapt'. Is er een verband?

Anders Knutas, hoofdcommissaris, heeft aanvankelijk andere dingen aan zijn hoofd, zijn vijftigste verjaardag bijvoorbeeld. En Johan Berg, journalist, kan alleen maar denken aan de aanstaande geboorte van zijn dochter, die hij samen met Emma krijgt. Maar welke keuze maakt Emma? Wil ze wel samen met hem verder?

Als dan een internationaal bekende figuur op rituele wijze wordt vermoord, breekt de hel los en wordt het tijd dat Knutas de zaak snel oplost, want ook de levens van Johan en Emma lopen gevaar...
Schrijver: Mari Jungstedt
Oorspronkelijke titel: Den inre kretsen
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789056722395
Uitgever: Signatuur
Verwrongen levens
Op een winterse ochtend wordt galeriehouder Egon Wallin opgehangen aangetroffen in een van de middeleeuwse stadspoorten van Visby op Gotland. Niet lang daarna blijkt er nog een galeriehouder te zijn vermoord, de minnaar van Egon, en wordt het beroemde schilderij De stervende dandy op mysterieuze wijze ontvreemd.

Hoofdcommissaris Anders Knutas probeert licht te scheppen in de duisternis van de kunstwereld, maar dat blijkt niet eenvoudig nu er spanningen heersen binnen zijn team. En journalist Johan Berg, die bovenop de zaak zit, krijgt wel een heel zware proef te doorstaan als zijn dochtertje wordt ontvoerd...
Schrijver: Mari Jungstedt
Oorspronkelijke titel: Den döende dandyn
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789056722418
Uitgever: Signatuur
In die heerlijke zomertijd
Terwijl commissaris Anders Knutas geniet van een welverdiende vakantie wordt op het strand van Fârö, een klein eiland ten noorden van Gotland, de eigenaar van een bouwbedrijf doodgeschoten tijdens zijn dagelijkse hardloopronde. Hij krijgt een kogel in zijn hoofd en zeven schoten in zijn buik.

Karin Jacobsson, collega van Knutas en diens officiële vervanger, krijgt de leiding over het onderzoek. Wanneer het spoor in de richting van een andere, twintig jaar oude moordzaak leidt en Karin in haar eentje afreist naar een afgelegen natuurreservaat, raakt ze in grote problemen. Commissaris Knutas moet halsoverkop terugkeren om Karin te helpen voorkomen dat de moordenaar op sluwe wijze ontsnapt.
Schrijver: Mari Jungstedt
Oorspronkelijke titel: I denna ljuva sommartid
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022995358
Uitgever: Bruna


Bittere vrucht
Voorjaar op Gotland. Feestorganisator Viktor Algard wordt dood aangetroffen, vergiftigd door cyanide. Commissaris Anders Knutas en inspecteur Karin Jacobssen komen erachter dat Algard een minnares had: Veronika Hammer, een bekende Gotlandse kunstenares. Maar zij blijkt verdwenen te zijn. Wanneer Veronika's vier volwassen kinderen worden ondervraagd, wordt duidelijk dat ze allemaal een moeizame relatie hadden met hun grillige, heerszuchtige moeder.

Knutas realiseert zich door deze zaak dat hijzelf ook geen goede vader is, en Karin worstelt nog steeds met haar ongewenste zwangerschap van vijfentwintig jaar geleden. Intussen dreigt de zaak uit de hand te lopen: er brandt een zomerhuisje af en er valt opnieuw een gifdode.
Schrijver: Mari Jungstedt
Oorspronkelijke titel: Den mörka ängeln
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022996928
Uitgever: Bruna
Dubbele stilte
Het is eind juni en het echtpaar Andrea en Sam gaat samen met twee bevriende stellen een weekend weg. Eerst naar de Fåröeilanden, waar ze het Ingmar Bergman-filmfestival zullen bezoeken en daarna het eiland Groot Karlso, waar elke zomer de lemmingen zich met duizenden tegelijk van de hoge krijtrotsen storten. De verwachtingen voor dit jaar zijn hooggespannen.

Eenmaal op het filmfestival aangekomen gooit één smsje voor alle drie de stellen alles overhoop. De ontvanger begrijpt meteen wat er aan de hand is. En dat dit al heel lang zo is. Vakantieplezier maakt plaats voor oncontroleerbare woede. De gevolgen zijn verschrikkelijk - en dodelijk. Alleen twee zeer ervaren Gotlandse politiemensen kunnen deze opengetrokken beerput weer dichtgooien: inspecteur Anders Knutas en zijn collega Karin Jakobsen.
Schrijver: Mari Jungstedt
Oorspronkelijke titel: Den dubbla tystnaden
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022999271
Ebook: 9789044964400
Uitgever: Bruna
Gevaarlijk spel
Wanneer middelbare scholiere Jenny Levin door een scout van een modellenbureau wordt ontdekt, draait haar leven ineens om glamour en feestjes met bekende Zweden. Maar Jenny blijkt als kersvers model niet immuun te zijn voor de valkuilen van het beroep: ze raakt geobsedeerd door eten en dun blijven en ze begint een affaire met een oudere modefotograaf, Markus Sandberg.

Wanneer Sandberg na afloop van een fotosessie op Gotland wordt aangevallen door een onbekende, wordt Jenny's droomwereld wreed verstoord: er blijkt een moordenaar actief in de omgeving van het modellenbureau. Voor de Gotlandse commissaris Anders Knutas en zijn collega Karin Jacobsson begint daarmee een lange en ingewikkelde zaak waarin ze alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat Jenny het volgende slachtoffer wordt.
Schrijver: Mari Jungstedt
Oorspronkelijke titel: Den farliga leken
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022999288
Ebook: 9789044963694
Uitgever: Bruna