Boekenplank:
Kies

Boeken van Sara Blaedel

Sara Blædel was journaliste en werkte voor de Deense televisie. Ze debuteerde in 2004 als misdaadauteur en ontving de debuutprijs van de Deense Academie van Misdaadschrijvers. Ze is al drie keer verkozen tot favoriete auteur van Denemarken.

Meer over Sara Blaedel

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Denemarken

Website: Sara Blaedel


Louise Rick

  1. Groene sneeuw - Grønt støv
  2. Chatprinses - Kald mig prinsesse
  3. Slechts één leven - Kun ét liv
  4. De vergeten zusjes - De glemte piger
  5. Het dodenspoor - Dødesporet
  6. De verdwenen Deense - Kvinden de meldte savnet
  7. Het meisje onder de boom - Pigen under træet
  8. De stille weduwe - Den tavse enke

Dubbel uitgegeven titels

  • Blauw bloed - zie Chatprinses
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

Louise RickGroene sneeuw

Het is druk op de afdeling Moordzaken van het Hoofdbureau van Politie in Kopenhagen wanneer niet één maar twee moorden worden gemeld. Een jonge vrouw is gewurgd aangetroffen in een park en een journalist is vermoord op de binnenplaats van het Royal Hotel in Kopenhagen.

Rechercheur Louise Rick wordt op de zaak van het jonge meisje gezet, maar ze raakt al snel verstrikt in het oplossen van de andere moord als blijkt dat haar beste vriendin, journalist Camilla Lind, de vermoorde man kende.

Louise probeert te voorkomen dat haar vriendin er te veel bij betrokken raakt, maar Camilla is niet iemand die een interessant verhaal laat schieten. En deze keer is Camilla misschien te ver gegaan...

Schrijver: Sara Blaedel
Oorspronkelijke titel: Grønt støv
Eerste uitgave: 2004
Ebook: 9789044365023
Uitgever: The House of Books
Chatprinses
Susanne Hansson is het slachtoffer geworden van een verkrachter die zich via een datingsite aan haar heeft opgedrongen

Als de onbekende man opnieuw toeslaat, dit keer met dodelijk gevolg, moet Susanne - de enige die hem kan identificeren - voor haar eigen veiligheid op een schuiladres worden ondergebracht.
Schrijver: Sara Blaedel
Oorspronkelijke titel: Kald mig prinsesse
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044500905
Uitgever: De Geus
Slechts één leven

Rechercheur Louise Rick wordt opgeroepen naar de Holbaek Fjord wanneer een jong meisje met een stuk beton om haar middel gebonden en met mysterieuze plekken op haar nek uit het water wordt gehaald. Samra, deel van een moslimimmigrantengemeenschap in Kopenhagen, had een moeilijk leven met een vader die eerder was aangeklaagd voor mishandeling. Ondanks verdenkingen van eerwraak beweert haar moeder dat Samra niets oneervols heeft gedaan.

Louise moet zich door het complexe web van familie- en gemeenschapsbanden navigeren om de moordenaar te vinden voordat hij opnieuw toeslaat.

Schrijver: Sara Blaedel
Oorspronkelijke titel: Kun ét liv
Eerste uitgave: 2007
Ebook: 9789044365061
Uitgever: The House of Books
De vergeten zusjes
In een bos bij Kopenhagen wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Het slachtoffer blijkt Lisemette te zijn, de helft van een tweeling. De meisjes zijn dertig jaar geleden in een zwakzinnigeninrichting opgenomen en daar overleden aan een longontsteking. Maar als Lisemette al die tijd nog in leven was, wat is er dan met haar zus gebeurd?

Tegelijkertijd wordt hetzelfde gebied getroffen door een serie verkrachtingen en moorden, net als drie decennia daarvoor. Tijdens het onderzoek blijkt dat er meer aan de hand is dan rechercheur Louise Rick zich had kunnen voorstellen.
Schrijver: Sara Blaedel
Oorspronkelijke titel: De glemte piger
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044525021
Ebook: 9789044525038
Uitgever: De Geus
Het dodenspoor
Rechercheur Louise Rick is op zoek naar een verdwenen vijftienjarige jongen. Het onderzoek brengt haar terug naar Hvaslø, het dorp waar haar geliefde jaren geleden onder verdachte omstandigheden overleed.

Louise grijpt deze mogelijkheid met beide handen aan en combineert de zoektocht naar de jongen met een zoektocht naar de waarheid: wat is er destijds echt gebeurd?
Schrijver: Sara Blaedel
Oorspronkelijke titel: Dødesporet
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044533712
Ebook: 9789044529661
Uitgever: De Geus


De verdwenen Deense
Wanneer in Engeland een vrouw wordt vermoord in haar eigen keuken doet de politie een schokkende ontdekking. De vrouw, die haar Deense identiteit verborgen blijkt te hebben gehouden, staat in haar land van herkomst al achttien jaar als vermist te boek.

De Engelse politie besluit de hulp in te schakelen van de Deense rechercheur Louise Rick. Die komt dingen op het spoor die ze liever niet had willen weten. Want wat heeft haar vriend Eik met deze vermoorde vrouw te maken?
Schrijver: Sara Blaedel
Oorspronkelijke titel: Kvinden de meldte savnet
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044529678
Ebook: 9789044532685
Uitgever: De Geus
Het meisje onder de boom

Op het eiland Bronholm wordt het lichaam gevonden van Susan, die in 1995 vermist raakte tijdens een schoolreis. Journaliste Camilla Lind gaat op bezoek bij Pia, die op school heeft gezeten met Susan. Maar Pia blijkt diezelfde ochtend zelfmoord te hebben gepleegd.

Hoofdinspecteur Louise Rick is met haar gezin op sabbatical als ze hoort dat haar broer zelfmoord heeft proberen te plegen nadat zijn vrouw Trine hem heeft verlaten. Louise reist gelijk terug naar huis en gaat zoek naar Trine. Tussen haar spullen vindt ze een foto met daarop Pia, Trine en Camilla, tijdens dezelfde schoolreis.

Schrijver: Sara Blaedel
Oorspronkelijke titel: Pigen under træet
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044359817
Ebook: 9789044359824
Uitgever: The House of Books
De stille weduwe

Louise Rick krijgt de opdracht om samen met de pas opgerichte Landelijke Moordeenheid de moord op een hoteleigenaresse te onderzoeken. Maar tijdens het uitkammen van het hotel vindt haar team iets wat ze op geen enkele manier kunnen plaatsen in de moordzaak...

Ook Louises vriendin, journaliste Camilla Lind, raakt betrokken bij het onderzoek als ze een artikel wil schrijven over een jongen die een half jaar eerder overleed. Tijdens haar research stuit ze op belangrijke informatie waar Louise en de politie niets van afweten.

Schrijver: Sara Blaedel
Oorspronkelijke titel: Den tavse enke
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044365566
Ebook: 9789044365573
Uitgever: The House of Books

Dubbel uitgegeven titelsBlauw bloed

Zie voor de beschrijving van dit boek: Chatprinses.

Schrijver: Sara Blaedel
Oorspronkelijke titel: zie Chatprinses
Eerste uitgave: 2005
Ebook: 9789044365047
Uitgever: The House of Books