Boekenplank:
Kies

Boeken van Viveca Sten

Viveca Sten heeft een succesvolle carrière als advocate achter de rug.

Meer over Viveca Sten

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Zweden

Website: Viveca Sten


De Åre moorden / Åremorden

  1. Verborgen in de sneeuw - Offermakaren

Sandhamn

  1. Stille wateren - I de lugnaste vatten
  2. Hogere kringen - I den innersta kretsen
  3. Onschuldig verleden - I grunden utan skuld
  4. Vannacht ben je dood - I natt är du död
  5. Midzomernachthitte - I stundens hetta
  6. Richting het kwaad - I farans riktning
De Åre moorden / Åremorden

gedetailleerd overzicht

De Åre moorden / ÅremordenVerborgen in de sneeuw

Een ijzingwekkende moord schokt de gemeenschap van een Zweeds ski-oord...

Als zowel het persoonlijke als professionele leven van politieagente Hanna Ahlander in Stockholm instort, vlucht ze terug naar de lodge van haar zus in het Zweedse skiparadijs Åre. Een korte troost, want het dorp is geschokt door de verdwijning van een tienermeisje.

Hanna bundelt haar krachten met lokale rechercheur Daniel Lindskog, hun enige aanwijzing is een sjaal in de sneeuw. Dan nadert er een storm, en terwijl de temperaturen dalen, raken steeds meer levens in gevaar. Hoeveel slachtoffers zullen er vallen als de waarheid helemaal raakt ondergesneeuwd?

Schrijver: Viveca Sten
Oorspronkelijke titel: Offermakaren
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021042565
Ebook: 9789021042572
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

SandhamnStille wateren
Buiten het seizoen is het rustig op Sandhamm, het idyllische vakantie-eilandje vlak voor de kust van Stockholm. Eigenlijk wonen er maar zo'n 120 mensen, maar als de midzomernacht dichterbij komt, loopt het vol met duizenden vakantiegangers en zeilers, die maar één ding willen: in alle rust genieten van de zon en de zee.

Maar op een hete ochtend in juli spoelt het lijk van een man aan, verwikkeld in een vissersnet. Een week later wordt er op het eiland een vermoorde vrouw gevonden. Aanwijzingen zijn er bijna niet.

De spanning bij de bevolking wordt opgevoerd. Is er een verband tussen de twee slachtoffers? Zal er nog een moord gepleegd worden? Welke geheimen liggen er verborgen op dit kleine eiland?
Schrijver: Viveca Sten
Oorspronkelijke titel: I de lugnaste vatten
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-214-4034-7
Uitgever: Querido
Hogere kringen

Na het startschot van de jaarlijkse zeilwedstrijd rond het eiland Gotland blijft een enorm jacht achter. De doodgeschoten kapitein blijkt Oscar Juliander te zijn, succesvol zeiler, gerenommeerd advocaat en vicepresident van de Koninklijke Zweedse Zeilbond.

Als er vervolgens nog een lid van de zeilbond wordt vermoord, slaat de paniek toe. Zal de politie de moordenaar vinden voordat er weer iemand uit de hogere kringen de dood vindt?

Schrijver: Viveca Sten
Oorspronkelijke titel: I den innersta kretsen
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021442549
Uitgever: Q
Onschuldig verleden

Op een donkere herfstavond verdwijnt een jong meisje spoorloos op het eiland Sandhamn. Thomas Andreasson wordt betrokken bij de zoektocht, die wordt bemoeilijkt door storm en regen. Uiteindelijk geeft de politie het op. Ze denken dat het meisje is verdronken.

Een paar maanden later ontdekt Thomas' jeugdvriendin Nora Linde bij toeval dat haar man is vreemdgegaan. In wanhoop vertrekt ze met haar zonen naar Sandhamn, inmiddels bedekt met sneeuw en ijs, om in alle rust te kunnen nadenken over haar relatie. Maar bij het spelen in de bossen doen haar kinderen een macabere ontdekking: het verdwenen meisje is verschrikkelijk toegetakeld en vermoord.

Schrijver: Viveca Sten
Oorspronkelijke titel: I grunden utan skuld
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021447476
Uitgever: Q
Vannacht ben je dood

Wanneer de student Marcus Nielsen dood in zijn flat wordt aangetroffen, wijst alles erop dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Marcus’ moeder is er echter van overtuigd dat haar zoon is vermoord en smeekt de politie de zaak verder te onderzoeken. Alle sporen leiden naar de militaire legerplaats Korsö, op een klein eiland voor de kust van Sandhamn.

Als er nog een man sterft die met Korsö in verband gebracht kan worden, rijst de vraag of daar in het verleden iets gebeurd is wat niet aan het licht mag komen. Nora Linde en Thomas Andreasson zijn terug in deze aangrijpende thriller over broederschap, loyaliteit en machtsmisbruik.

Schrijver: Viveca Sten
Oorspronkelijke titel: I natt är du död
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021450247
Uitgever: Q
Midzomernachthitte

Midzomernacht op Sandhamn. Feestende bezoekers nemen bezit van het eiland. Nora Linde viert voor het eerst midzomer met haar nieuwe liefde Jonas. Hun samenzijn wordt echter abrupt verstoord als Jonas tienerdochter Wilma 's nachts niet thuiskomt. De volgende ochtend wordt het dode lichaam van een andere tiener op het strand gevonden.

Rechercheur Thomas Andreasson, Nora's jeugdvriend, komt naar Sandhamn om de zaak te onderzoeken. Iedereen blijkt zijn eigen versie te hebben van wat er is gebeurd. Wie is het slachtoffer en wie de moordenaar in deze midzomernacht?

Schrijver: Viveca Sten
Oorspronkelijke titel: I stundens hetta
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021456911
Uitgever: Q


Richting het kwaad

De avond voor kerst neemt een bange en opgejaagde vrouw de laatste boot naar Sandhamn. Op Tweede Kerstdag wordt op het strand voor het Seglarhotel een stoffelijk overschot aangetroffen en inspecteur Thomas Andreasson moet zijn kerstvakantie afbreken. Al snel is Thomas verwikkeld in een zaak met een bedreigde oorlogscorrespondente en een buitengewoon berekenende moordenaar.

Tegelijkertijd worstelt zijn jeugdvriendin Nora Linde met haar eigen problemen wanneer haar beroepsmatige eer op het spel wordt gezet. Nora moet een beslissing nemen die haar leven voor altijd zal veranderen.

Schrijver: Viveca Sten
Oorspronkelijke titel: I farans riktning
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021458427
Uitgever: Q