Boekenplank:
Kies

Boeken van Anna Jansson

Anna Jansson is geboren in Visby (Gotland, Zweden). Ondanks haar succes als schrijfster werkt Jansson nog steeds als verpleegster in een longkliniek. Ze woont met haar gezin in Vintrosa.

Meer over Anna Jansson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1958

Website: Anna Jansson


Maria Wern

  1. Midwinteroffer - Stum sitter guden
  2. Doodskruid - Alla de stillsamma döda
  3. Laat de dood slapen - Må döden sova
  4. De zilveren kroon - Silverkronan
  5. Zondebok - Främmande fågel
  6. Maria Wern en de vermoorde onschuld - Pojke försvunnen
  7. Dansen op gloeiende kolen - Dans på glödande kol

gedetailleerd overzicht

Maria WernMidwinteroffer
Op een prehistorische offerplaats hangt een dode man in een boom. Met naast hem acht dode dieren van het mannelijk geslacht. Het rituele karakter van de moord laat inspecteur Maria Wern niet los. Ze ontdekt dat er jaren geleden een vergelijkbare moord is gepleegd. Maar de dader daarvan is kort daarna om het leven gekomen bij een auto-ongeluk...
Schrijver: Anna Jansson
Oorspronkelijke titel: Stum sitter guden
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-445-0812-1
Uitgever: De Geus
Doodskruid
De echtgenoot van Rosmarie Haag is verdwenen. Voor de politie van Kronviken is dat nog geen reden om zich overhaast in een onderzoek te storten. Inspecteur Maria Wern raakt echter gefascineerd door de beeldschone vrouw. Rosmarie blijkt jarenlang door haar man mishandeld te zijn en gaat niet erg gebukt onder zijn afwezigheid. Is er sprake van een ordinaire huwelijkscrisis? Het lijkt er wel op, maar Maria Wern vermoedt dat er meer aan de hand is. De hete zomerweken die volgen, doen Kronviken ontvlammen.
Schrijver: Anna Jansson
Oorspronkelijke titel: Alla de stillsamma döda
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-445-0625-0
Uitgever: De Geus
Laat de dood slapen
Adina verkoopt haar lichaam om haar zoon in Estland een betere toekomst te geven. Ze ziet te laat in dat de voorwaarden anders zijn dan haar zijn voorgespiegeld. Haar leven loopt gevaar en ze is slechts een pion in een cynisch spel. Zonder de waarheid te onthullen probeert ze de aandacht te trekken van de politie. Inspecteur Maria Wern wordt naar de Cheironkliniek geroepen, een exclusieve privekliniek die is gespecialiseerd in reageerbuisbevruchtingen. Een patiënte heeft uit wanhoop zelfmoord gepleegd. Als de zwangere Adina dood in bad wordt aangetroffen, lijkt er opnieuw een verband met de kliniek te zijn.
Schrijver: Anna Jansson
Oorspronkelijke titel: Må döden sova
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-445-1190-1
Uitgever: De Geus
De zilveren kroon
Het beloofde een mooie zomer te worden op Götland, tot een man eerst vermist en vlak daarna vermoord teruggevonden wordt. Tijdens de Middeleeuwse feestweek op het eiland valt er nog een dode. Het enige wat deze twee moorden ogenschijnlijk verbindt is een slangenbeet. Rechercheur Maria Wern is thuis op Götland en verneemt dat de lokale commissaris het onderzoek een bepaalde richting probeert op te sturen. Waarom doet hij dat? Met welke spoken uit het verleden probeert hij in het reine te komen? Een bezoek aan zijn vrouw schept plots klaarheid...
Schrijver: Anna Jansson
Oorspronkelijke titel: Silverkronan
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-445-1191-8
Uitgever: De Geus
Zondebok
Op het eiland Gotland constateert een arts bij een kokkin een hoogst besmettelijke infectieziekte, de vogelgriep. De vijftig kinderen van het zomervoetbalkamp en hun coach, voor wie de kokkin kookte, worden vervolgens in strenge afzondering gehouden. Wanneer de ouders zich realiseren dat er geen effectief medicijn is, dreigen ze in paniek te raken. Inspecteur Maria Wern gaat intussen op zoek naar een mysterieuze man die via internet medicijnen tegen de vogelgriep te koop aanbiedt. De angst slaat Maria om het hart als ook haar naasten door de griep geveld worden.
Schrijver: Anna Jansson
Oorspronkelijke titel: Främmande fågel
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-445-0972-4
Uitgever: De Geus


Maria Wern en de vermoorde onschuld

Tijdens de nacht van het midzomerfeest op Gotland verdwijnt de tienjarige Andreas spoorloos. Zijn moeder, die al eerder een kind verloren heeft, is radeloos, ervan overtuigd dat haar kind is vermoord. Terwijl bijna iedereen denkt dat de jongen zich ergens schuilhoudt, blijken twee oudere vriendjes er meer van te weten.

Inspecteur Maria Wern, die op onderzoek uitgaat, wordt niet alleen geconfronteerd met enkele bizarre verdachten - een doodgraver, een caféhouder, een pooier en een pottenbakker - maar ook met een zware crimineel die zelfs haar privéleven binnendringt. Maar wat doet een tienjarig jongetje alleen in een afgesloten bunker op het strand? En wat vind je als je een wijnkelder openmaakt die vanbinnen is afgesloten?

Schrijver: Anna Jansson
Oorspronkelijke titel: Pojke försvunnen
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789492025135
Uitgever: De Rode Kamer
Dansen op gloeiende kolen

Hoewel het vuur nu volop brandde, verroerde Leo zich niet. De vlammen leken een gezicht te vormen, ze hypnotiseerden hem. Het knetterde, alsof het gezicht hem iets wilde vertellen over de dode kinderen op het schilderij van zijn moeder.

In Zweden is de zomervakantie is voorbij. De toeristen zijn naar het vasteland teruggekeerd en de rust van de herfst daalt neer over Visby, hoofdstad van het eiland Gotland. In een nacht brandt er een huis af. En daarna nog een. Getuigen wijzen Leo als de brandstichter aan, een elfjarige jongen die pas zijn moeder door een brand heeft verloren.

In diezelfde periode wordt een sociaaldemocratisch gemeenteraadslid ernstig bedreigd en kort daarop komt zijn vrouw om het leven bij een brand die blijkt te zijn aangestoken. Het is de taak van inspecteur Maria Wern om het verband tussen deze gebeurtenissen te vinden. Het spoor leidt naar een groep vrienden die al sinds de middelbare school met elkaar omgaan. Een groep waartoe ook Björn behoort, een brandweerman op wie Maria hopeloos verliefd wordt.

Schrijver: Anna Jansson
Oorspronkelijke titel: Dans på glödande kol
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789492025272
Uitgever: De Rode Kamer