Boekenplank:
Kies

Boeken van Mons Kallentoft

Meer over Mons Kallentoft

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Zweden

Website: Mons Kallentoft


Malin Fors

  1. Midwinterbloed - Midvinterblod
  2. Zomerengel - Sommardöden
  3. Engelwater - Vattenänglar
  4. Lichthemel - Vindsjälar
  5. Aardschok - Jordstorm

gedetailleerd overzicht

Malin ForsMidwinterbloed
Linköping, Zuid-Zweden.Het is februari, 35 graden onder nul en de stad ligt onder een dikke laag sneeuw. Commissaris Malin Fors en haar collega Zeke Martinsson krijgen melding van een moord. Op een verlaten akker hangt aan een eik het honderdvijftig kilo zware, naakte lijk van een gruwelijk verminkte man. De man wordt geïdentificeerd als Bengt Andersson, een eenzame zonderling die van een bijstandsuitkering leefde.

Alles wijst op een heidens ritueel: het midwinteroffer. De Vikingen offerden aan de goden door mensen of dieren in een boom te hangen om boete te doen en hun eigen bloed rein te maken. Maar wie had kwaad bloed? En waarom moest juist Bengt Andersson worden geofferd?

Het onderzoek leidt Fors en Martinsson naar de familie van Bengt, een familie waarin ieder zijn rol speelt - koste wat het kost.
Schrijver: Mons Kallentoft
Oorspronkelijke titel: Midvinterblod
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041411792
Uitgever: Ambo | Anthos
Zomerengel
Het is een uitzonderlijke warme zomer in Ostergötland. Op een morgen wordt de veertienjarige Josefin Davidsson naakt aangetroffen op een volkstuinencomplex. Ze is bewusteloos geslagen en aangerand. Op haar lichaam worden geen sporen aangetroffen maar wel blauwe verf. En het meisje is gewassen met chloor. Ze kan zich niet herinneren wat er is gebeurd.

Kort daarna verdwijnt een ander veertienjarig meisje, Theresa. Een hond vindt haar lichaam onder een boom vlakbij een snackbar. Het meisje is op dezelfde manier toegetakeld als Josefin, maar bovendien gewurgd.

De gebeurtenissen grijpen rechercheur Malin Fors, een alleenstaande moeder met een dochter die even oud is als de slachtoffers, erg aan. Gelukkig is haar dochter Tove op vakantie op Bali. Grootscheeps politieonderzoek leidt tot niets en er vallen nog meer slachtoffers. Het lijkt op het werk van een seriemoordenaar, maar met welk motief?

De zoektocht naar de moordenaar bereikt een climax als Tove, net terug van vakantie, toch verdwijnt. Is het toeval of is de misdadiger nu ook binnengedrongen in Malins privéleven?
Schrijver: Mons Kallentoft
Oorspronkelijke titel: Sommardöden
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041414656
Ebook: 9789041417299
Uitgever: Ambo | Anthos
Engelwater
In het Zweedse dorp Linköping wordt een echtpaar dood aangetroffen in een jacuzzi. Hun vijfjarige dochter Ella is onvindbaar.

De eigenzinnige en bekwame inspecteur Malin Fors wordt op de zaak gezet. Maar Malin heeft als alleenstaande moeder ook een hele reeks eigen zorgen waarvan haar tienerdochter niet de minste is.

Het onderzoek kruipt onder de huid van Malin, niets is wat het lijkt. Ze moet Ella vinden, al betekent dit dat Malin ook haar eigen demonen onder ogen moet komen.
Schrijver: Mons Kallentoft
Oorspronkelijke titel: Vattenänglar
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789401604598
Ebook: 9789401601207
Uitgever: Xander
Lichthemel
In een bejaardentehuis wordt de negenenzeventigjarige Konrad Karlsson dood aangetroffen. Alles wijst op zelfmoord: hij zou zich met het snoer van de alarmknop hebben opgehangen.

Maar als inspecteur Malin Fors de zaak onderzoekt, blijkt dat Konrad ondanks zijn kwaaltjes vol energie en levensvreugde zat. Als Konrad geen zelfmoord heeft gepleegd, wat is dan wel gebeurd? Wie zou er baat hebben bij de dood van deze oude man? En zullen er nog meer moorden volgen?
Schrijver: Mons Kallentoft
Oorspronkelijke titel: Vindsjälar
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401604581
Ebook: 9789401601160
Uitgever: Xander
Aardschok
Op een vroege ochtend in mei wordt een jonge man dood gevonden in een sloot dicht bij het Götakanaal, Zweden. Hij is naakt, maar zijn lichaam vertoont geen tekenen van geweld. Als inspecteur Malin Fors en haar collega's de plaats delict betreden, worden ze overvallen door een duizelingwekkende stilte.

Het slachtoffer is Peder Åkerlund, een voormalig Zweeds democraat. Wanneer blijkt dat de zestienjarige Nadja Lundin op dezelfde avond is verdwenen, kan het niet anders dan dat de twee zaken met elkaar in verband staan. Maar hebben de slachtoffers iets met elkaar gemeen?

Malin Fors realiseert zich al gauw dat de dader een spel speelt en dat er meer moorden zullen volgen. Lukt het Malin Fors om Nadja Lundin op tijd te redden?
Schrijver: Mons Kallentoft
Oorspronkelijke titel: Jordstorm
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401604567
Ebook: 9789401604574
Uitgever: Xander