Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Buthler & Öhrlund

Boeken van Buthler & Öhrlund

Dan Buthler (1965) is een Deens/Zweedse journalist en media-adviseur. Dag Öhrlund (1957) is Zweeds en werkte al jaren als journalist, fotograaf en schrijver toen hij via internet in contact kwam met Buthler. Het duo heeft tot 2018 12 boeken uitgebracht met Jacob Colt in de hoofdrol. Er zijn slechts twee delen in boekvorm in het Nederlands uitgegeven (als Luisterboek zijn er nog enkele delen beschikbaar, maar ik heb geen Luisterboeken op de website opgenomen).

Meer over Buthler & Öhrlund

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Zweden


Jacob Colt

  1. Moord.net - Mord.net
  2. Moordlust - En nästan vanlig man

gedetailleerd overzicht

Jacob ColtMoord.net
Stel dat er zoiets zou zijn als Marktplaats voor moord...

Een jong meisje in Zweden wordt bruut doodgeschoten door een Duitse ingenieur die ze nooit heeft ontmoet. Een vriendelijke, 47-jarige moeder uit Australië en een van de kopstukken van de Zweedse financiële sector veranderen van het ene op het andere moment in koelbloedige moordenaars. En wie is de Amerikaanse soldaat die de nek breekt van een ICT-specialist op de veerboot tussen Helsinki en Stockholm?

Overal staan politiediensten machteloos tegen de golf van onoplosbare moorden die over de wereld gaat. Er zijn geen daders. Geen motieven. Geen verbanden. Intussen zijn talloze bedrijven op internet het slachtoffer van grootscheepse afpersingspraktijken.

Rechercheur Jacob Colt is belast met de verschillende zaken in Zweden, en wanneer hij tijdens een politiecongres in contact komt met enkele van zijn buitenlandse collega's ontdekken ze dat er wellicht verband bestaat tussen de onopgeloste delicten. Het spoor leidt hen naar Rusland, waar een sinistere groepering een wereldwijd netwerk heeft opgezet... voor moord.
Schrijver: Buthler & Öhrlund
Oorspronkelijke titel: Mord.net
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026129728
Uitgever: De Fontein
Moordlust
Wat begint als een spel eindigt in een spiraal van geweld en moord...

Christopher Silfverbielke lijkt charmant, maar achter deze façade schuilt een meedogenloze, manipulatieve man, gewend om te krijgen wie en wat hij wil. Maar geld en succes zijn niet genoeg; hij heeft nieuwe kicks nodig. Hans Ecker is zijn enige vriend en medestander in deze ruige levensstijl. Johannes Kruut is een rijke jongen die door de twee vrienden wordt getolereerd.

Wanneer alle seks en drugs niet meer volstaan, gaat het trio op zoek naar nieuwe spanning. Een wedstrijd wie de gevaarlijkste dingen durft te doen ontaardt in een spiraal van geweld en uiteindelijk in moord. Het kat-en-muisspel tussen rechercheur Jacob Colt en de drie mannen is begonnen...
Schrijver: Buthler & Öhrlund
Oorspronkelijke titel: En nästan vanlig man
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026128325
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers