Boekenplank:
Kies

Boeken van Kjell Ola Dahl


Gunnarstranda & Frølich

  1. Gevangen in het web - Dodens investinger
  2. Een kleine gouden ring - En liten gyllen ring
  3. Etalagemoord - Mannen i vinduet
  4. Een meer van leugens - Lille tambur
  5. De vierde overvaller - Den fjerde raneren
  6. Wraakengel - Svart engel
  7. De vrouw in plastic - Kvinnen i plast

gedetailleerd overzicht

Gunnarstranda & FrølichGevangen in het web
Vanachter zijn raam volgt de oude Johansen dagelijks het liefdesleven van de jonge en levenslustige Reidun Rosendal. Tot Reidun plotseling op brute wijze wordt vermoord. De politie van Oslo wordt erbij gehaald en op hun zoektocht naar de moordenaar stuiten de inspecteurs Gunnarstranda en Frølich op pornografische lectuur. Wie zijn degenen die het bed met Reidun hebben gedeeld? Welke geheimen verbergt de computerfirma waar Reidun het laatst heeft gewerkt? En wat heeft Johansen op de dag van de moord gezien?
Schrijver: Kjell Ola Dahl
Oorspronkelijke titel: Dodens investinger
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 978-90-5672-251-7
Uitgever: Signatuur
Een kleine gouden ring
Het gruwelijk verminkte lijk van een vrouw wordt gevonden op de ochtend na het feest van een leider van de Wintertuin, een afkickcentrum voor verslaafden. De vrouw blijkt daar vroeger te zijn behandeld. Waarom moest ze sterven? Hoofdinspecteur Gunnarstranda en zijn assistent Frank Frølich starten een moeizaam onderzoek naar de omstandigheden rond de moord. De zaak raakt in een stroomversnelling als er een tweede moord wordt gepleegd: Gunnarstranda en Frølich volgen sporen die hen ver terug in de tijd voeren.
Schrijver: Kjell Ola Dahl
Oorspronkelijke titel: En liten gyllen ring
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5672-038-4
Uitgever: Signatuur
Etalagemoord
De 79-jarige Reidar Folke Jespersen besluit zijn leven een andere wending te geven. Hij stoot hierbij verscheidene mensen uit zijn omgeving meedogenloos voor het hoofd. Alleen een mooie jonge vrouw met wie hij een ongewoon rendez-vous heeft, is hem goedgezind. Op een ochtend wordt Jespersen dood aangetroffen in de etalage van zijn antiquariaat, naakt op een stoel; op zijn lichaam zijn tekens gekrast, die op een soort code lijken. Er zijn voldoende motieven en verdachten. Iedereen schijnt zo zijn redenen te hebben om het slachtoffer te haten. Toch blijkt het oplossen van de moord niet zo eenvoudig. Hoofdcommissaris Gunnarstranda en zijn collega Frølich komen er al snel achter dat Jespersen een zeer bewogen leven heeft geleid...
Schrijver: Kjell Ola Dahl
Oorspronkelijke titel: Mannen i vinduet
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5672-065-1
Uitgever: Signatuur
Een meer van leugens
In een parkeergarage wordt het lijk van Kristine Ramm gevonden. Uit autopsie blijkt dat de jonge vrouw is gestorven aan een overdosis heroïne. Maar hoofdinspecteur Gunnarstranda vermoedt dat iemand anders haar dat fatale shot heeft toegediend. De sporen van het onderzoek leiden hem en zijn vaste kompaan Frolich zelfs naar Afrika. De op het oog simpele zaak blijkt het begin te zijn van een groteske intrige: misbruik van ontwikkelingsgelden, misstanden in de farmaceutische industrie en een mysterieuze verdwijning.
Schrijver: Kjell Ola Dahl
Oorspronkelijke titel: Lille tambur
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-5672-145-3
Uitgever: Signatuur
De vierde overvaller
Tijdens een politieactie houdt rechercheur Frank Frølich een vrouw uit de vuurlinie. Als hij haar, Elisabeth Faremo, na een paar weken weer ontmoet, slaat de vonk over en ontstaat een heftige relatie. Maar wie is Elisabeth Faremo eigenlijk? En wat is haar rol bij een containerroof enkele weken later, waarbij een bewaker wordt gedood? Gedwongen moet Frølich zijn werk neerleggen. Maar ondertussen zet hij, geholpen door zijn partner Gunnarstranda, het onderzoek op onorthodoxe wijze voort...
Schrijver: Kjell Ola Dahl
Oorspronkelijke titel: Den fjerde raneren
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-5672-202-6
Uitgever: Signatuur


Wraakengel
Politieagent Ivar Killi wordt op een plein voor een café doodgeschoten - met zijn eigen dienstpistool. Inspecteur Gunnarstranda wordt op de zaak gezet. Hij komt er achter dat Killi zich met afpersing bezighield. Eén van zijn slachtoffers was de depressieve advocaat Anne Welhaven, die, naar nu blijkt, zelfmoord heeft gepleegd. Dát onderzoek wordt een klusje voor adjudant Frølich. Hij ontdekt dat de psychologe van Welhaven, de mooie Maria Hoff, een kortstondige relatie met Killi had. Zij lijkt dus een verbindende schakel te zijn tussen de twee zaken, maar hoe zit het nu precies? Pas nadat Gunnarstranda een bankrekening op de Bahama's heeft getraceerd, en de moordenaar van Ivar Killi zelf de dood heeft gevonden, vallen de stukjes voor Gunnarstranda en Frølich op hun plaats.
Schrijver: Kjell Ola Dahl
Oorspronkelijke titel: Svart engel
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-229-9534-1
Uitgever: Bruna
De vrouw in plastic
Tijdens een hete zomer in Oslo wordt in een vuilniscontainer het stoffelijk overschot van Veronika Undset gevonden. Inspecteur Frank Frølich heeft Veronika de afgelopen dagen meerdere keren ontmoet. Nu is ze vermoord, en is haar dode lichaam in plastic verpakt... De eerste keer dat inspecteur Frank Frølich de nu dode Veronika Undset ontmoette, was toen hij haar aanhield met vijf gram cocaïne in haar bezit. De tweede keer was tijdens een feest van een oude jeudvriend: die bleek met Veronika verloofd te zijn. De derde ontmoeting vond plaats op het kantoor van Veronika's schoonmaakbedrijf. Diverse klanten van Veronika waren namelijk de afgelopen tijd slachtoffer geworden van een inbraak. Bovendien werd Veronika zelf gestalkt door haar buurman Sivert Almeli, die nu als verdachte wordt aangemerkt. Een tweede verdachte is Erik Valeur, Veronika's psycholoog, die enkele jaren geleden ook al getuige was in het onderzoek naar de moord op een jong meisje in het noorden van Noorwegen. De zaak neemt echter nóg een andere wending wanneer er een tweede moord wordt gepleegd. Frølichs oude collega Gunnarstranda vindt Sivert Almeli met doorgesneden keel in de kelder van het flatgebouw waar hij woont. Wie is de moordenaar?
Schrijver: Kjell Ola Dahl
Oorspronkelijke titel: Kvinnen i plast
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-229-9923-3
Uitgever: Bruna