Boekenplank:
Kies

Boeken van Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem is auteur en scenarist. Hij heeft meegeschreven aan scenario's voor films en tv-series, onder andere de politieseries Wallander en Irene Huss.

Meer over Stefan Ahnhem

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1966

Zweden

Fabian Risk

  1. Zonder gezicht - Offer utan ansikte
  2. Negen - Den nionde graven
  3. 18 graden onder nul - Arton grader minus
  4. Motief X - Motiv X

gedetailleerd overzicht

Fabian Risk

Zonder gezicht

De eigenzinnige rechercheur Fabian Risk heeft Stockholm verruild voor zijn geboortestad Helsinborg om een nieuwe start met zijn gezin te maken. Ze zijn nog niet gesetteld of Risk wordt gevraagd mee te werken aan een nieuwe zaak.

Er is een moord gepleegd op een oud-klasgenoot van hem. De man is verminkt aangetroffen, met zijn handen afgezaagd. Niet veel later wordt een tweede klasgenoot vermoord. Risk vermoedt een link met het verleden en voelt zich persoonlijk bij de zaak betrokken.

Schrijver: Stefan Ahnhem
Oorspronkelijke titel: Offer utan ansikte
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041425317
Uitgever: Ambo | Anthos
Negen

Wat is er in Stockholm gebeurd in de weken voorafgaand aan kerst?

Het politieonderzoek naar de gewelddadige dood van een politicus en de ontvoering van een diplomatenzoon, kost rechercheur Fabian Risk bijna zijn carrière. Het is het zwaarste onderzoek ooit voor Risk, waarbij bepaalde machten er alles aan doen de waarheid te verbergen. Tegelijkertijd leidt de Deense rechercheur Dunja Hougaard een onderzoek dat haar van Kopenhagen naar Stockholm voert.

Schrijver: Stefan Ahnhem
Oorspronkelijke titel: Den nionde graven
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789041425324
Uitgever: Ambo | Anthos
18 graden onder nul

Een auto belandt na een wilde achtervolging in de haven van Helsingborg. Bij sectie op de bestuurder, een succesvolle IT-ondernemer in telefoongames, blijkt dat hij ingevroren is geweest. Als de zaak op het bordje van rechercheur Fabian Risk terechtkomt, voelt hij de adrenaline weer stromen. Zijn Deense collega Dunja Hougaard is bezig met een gruwelijke mishandeling van een dakloze en haar spoor leidt naar de Zweedse havenstad Helsingborg.

Zowel Fabian als Dunja moet vertrouwen op het eigen oordeel, anders ligt er spoedig een nieuw slachtoffer in de vriezer.

Schrijver: Stefan Ahnhem
Oorspronkelijke titel: Arton grader minus
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789041425331
Uitgever: Ambo | Anthos
Motief X

Nadat een reeks ogenschijnlijk willekeurige moorden plaatsvindt in hun idyllische badplaats, moet de politie van Helsingborg het onoplosbare oplossen. De dader lijkt niet te vangen voor psychologische profilering en is letterlijk spoorloos. Ondertussen blijft het aantal slachtoffers groeien.

Hoofdinspecteur Fabian Risk wordt echter afgeleid van de zaak door zijn vastberadenheid om een corrupte collega te ontmaskeren en omdat hij zijn gezin bij elkaar moet proberen te houden. Terwijl de jacht op de dader steeds wanhopiger wordt, begint het hechte team uit elkaar te vallen.

Schrijver: Stefan Ahnhem
Oorspronkelijke titel: Motiv X
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044359879
Ebook: 9789044359886
Uitgever: The House of Books