Boekenplank:
Kies

Boeken van Jack Higgins

Meer over Jack Higgins

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Oorlog

Pseudoniem (van): Henry Patterson

Geboren: 1929 / Overleden: 2022

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Aan de poort van de hel - A season in hell
 • Alleen de kogels zingen - The wrath of God
 • Dag des oordeels - Day of judgment
 • De Griekse moordenaar - The Cretan lover
 • De ijzeren tijger - The iron tiger
 • De laatste troef - Night judgement at Sinos
 • De nacht van de wraak - Comes the dark stranger
 • Dodenschaak - Luciano's luck
 • Exocet - Exocet
 • Het goud van de IRA - The savage day
 • Het uur voor middernacht - In the hour before midnight
 • Koning gekaapt - To catch a king
 • Operatie Sjeba - Sheba
 • Slotakkoord - The Valhalle Exchange
 • Spel voor helden - A game for heroes
 • Stormwaarschuwing - Storm Warning
 • Ten oosten van de hel - East of desolation

Dougal Munro & Jack Carter

 1. De nacht van de vos - Night of the fox
 2. Dans des doods - Cold harbour
 3. De vlucht van de adelaars - Flight of eagles

Liam Devlin

 1. De adelaar is geland - The eagle has landed
 2. Dans met de duivel - Touch the devil
 3. Dodelijke missie - Confessional
 4. De adelaar is gevlogen - The eagle has flown

Martin Fallon

 1. De roep van de jager - Cry of the hunter
 2. Paspoort voor de dood - A prayer for the dying

Paul Chavasse

 1. Het jaar van de tijger - Year of the tiger
 2. De sleutels van de hel - The keys of hell
 3. Mooi weer om te sterven - A fine night for dying

Sean Dillon

 1. Het oog van de storm - Eye of the storm
 2. Het Windsor protocol - Thunderpoint
 3. Gevaarlijk terrein - On dangerous ground
 4. De donkere engel des doods - Angel of death
 5. Duivelsdronk - Drink with the devil
 6. Machtsgreep - The president's daughter
 7. In hoge kringen - The White House connection
 8. Vergeldingsdrang - Day of reckoning
 9. Grensgevaar - Edge of danger
 10. Erewraak - Midnight runner
 11. Slecht gezelschap - Bad company
 12. Duistere dreiging - Dark justice

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de poort van de hel
Op een kade in Parijs wordt het verminkte lijk van een Engelse student aangetroffen. De stiefmoeder van de vermoorde, de nog jonge weduwe Sarah Talbot, stuit bij de officiële instanties op een muur van stilzwijgen. Om achter de waarheid te komen, is ze genoodzaakt zelf actie te ondernemen. Sarah wordt bijgestaan door Sean Egan, een omzichtig en bedachtzaam man, die evenwel in staat is te doden zonder een spier te vertrekken. Samen nemen zij het op tegen zeer machtige organisaties en tegen de geheimzinnige 'mr. Smith', die in de coulissen op zijn kans loert.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: A season in hell
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-269-6227-4
Uitgever: Boekerij
Alleen de kogels zingen
Mexico, 1922. Een woelig jaar waarin executies aan de orde van de dag zijn. Dat merkt Emmet Keogh, een jonge Ierse bandiet al snel wanneer hij zijn werk in een Mexicaanse mijn eraan geeft. Omdat er grote behoefte is aan ervaren en meedogenloze schurken, willen veel mensen graag van zijn diensten gebruik maken. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op tot Keogh tenslotte gearresteerd en ter dood veroordeeld wordt, samen met de mysterieuze priester Van Horne. Deze adembenemende roman, waarin Keogh's relatie met een doofstom Indiaans meisje een belangrijke plaats inneemt, is boordevol actie, avontuur, succes en mislukking, dood en opoffering, met als achtergrond een wreed en onheilspellend landschap.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: The wrath of God
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 90-235-0324-4
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Dag des oordeels
In het Berlijn uit de jaren zestig, aan de vooravond van het beroemde bezoek van John F. Kennedy, zijn vele organisaties betrokken bij het Oost-Westverkeer. Berlijn is een schaduwwereld van spionage en van handel in levende mensen - maar desnoods dode. In deze wirwar van ondergrondse, broeierige relaties opereert pater Sean Conlin, een koppige Ier en overtuigd tegenstander van het communisme. Jarenlang smokkelt hij vluchtelingen naar het Westen, totdat hij in Oost-Duitsland gevangen wordt gezet. De Oostduitsers eisen dat Sean zich publiekelijk bekeert tot het communisme om Kennedy's bezoek aan Berlijn tot een farce te maken. De specialist die hem moet hersenspoelen is Harry van Buren, vroeger Amerikaan, nu fanatiek tegen alles wat westers is. Van Buren is een beul wiens slachtoffers altijd zwichten, als zij zijn praktijken al overleven... Zal Conlin ook door de knieën gaan? Of zal het speciaal hiervoor aangestelde team erin slagen hem op tijd uit handen van de vijand te bevrijden?
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Day of judgment
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-225-1290-8
Uitgever: Boekerij
De Griekse moordenaar
De Griek John Mikali is een wereldberoemde concertpianist en niemand vermoedt dat hij ook een huurmoordenaar is, die talloze aanslagen pleegde voor de Rote Armee Fraktion, de PLO en de Zwarte September. Maar dan maakt de Griekse Moordenaar, zoals hij wordt genoemd, een foutje: tijdens zijn vlucht na een aanslag rijdt hij een onschuldig meisje dood. Haar vader is Asa Morgan, een meedogenloze kolonel van de SAS, die geen moment zal rusten eer hij de moordenaar van zijn dochtertje te pakken heeft. Hij wordt bij zijn jacht op de Griekse moordenaar geholpen door de psychologe Katherine Riley, die echter eveneens een oude liefde van John Mikali is...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: The Cretan lover
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-225-3309-3
Uitgever: Briljant
De ijzeren tijger
Jack Drummond moet er met Janet, een Amerikaanse verpleegster, voor zorgen dat Khan, een zieke jongen, in veiligheid gebracht wordt. Een complicerende factor is dat Khan een troonopvolger is die door vijandige mogendheden belaagd wordt. Dit alles speelt zich af in Balpoer, het ministaatje tussen India en China, terwijl om hen heen een felle strijd woedt. Bovendien lijken barre weersomstandigheden hun ontsnapping onmogelijk te maken...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: The iron tiger
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: 90-269-7661-5
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


De laatste troef
Jack Savage, een Ier met een legendarische reputatie als duiker, ziet zijn ambitieuze plannen met een bergingsbedrijf in Egypte doorkruist: een van zijn duikers blijkt een Israëlische agent te zijn. Savage zoekt dan zijn heil op de Griekse eilanden, waar hij lucratieve bezigheden heeft als duiker en smokkelaar. Een adellijk Engels meisje van een adembenemende schoonheid bezorgt Savage veel ongewenste ontwikkelingen. Even ongewenst zijn in zijn ogen de verwikkelingen die voortvloeien uit zijn ontmoeting met Dimitri Aleko, een schatrijke scheepsmagnaat. Aleko koestert politieke dromen over Griekenland, dat steeds meer binnen de invloedssfeer van het communisme raakt. Bij zijn plannen om dit rode gevaar te keren heeft Aleko de onvoorwaardelijke steun van Savage nodig. En zo raakt deze betrokken bij een zeer riskante affaire: op het zwaarbewaakte eiland Sinos wordt een man vastgehouden die het lot van velen in handen houdt; hem te bevrijden lijkt een schier onmogelijke taak...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Night judgement at Sinos
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 90-10-03668-5
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
De nacht van de wraak
Martin Shane is zeven jaar in een inrichting verpleegd - zeven jaar geheugenverlies, veroorzaakt door een hoofdwond die hij in de Koreaanse oorlog heeft opgelopen. Door een voorval krijgt hij plotseling zijn geheugen terug, en het verleden staat hem weer scherp voor de geest - inclusief het verraad van een van zijn kameraden...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Comes the dark stranger
Eerste uitgave: 1962
ISBN/EAN: 90-10-04047-X
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Dodenschaak
Mei 1943. De laatste Duitse en Italiaanse troepen in Noord-Afrika geven zich over. De geallieerden maken zich op voor een grootscheepse landing op Sicilië. Het kan een lange, bloederige veldtocht worden, want het terrein is woest en slecht begaanbaar. Dan bedenkt de harde, emotieloze majoor Carter een even stoutmoedig als origineel plan: de mafia om hulp vragen. Lucky Luciano, de beruchte mafioso, wordt uit een Amerikaanse gevangenis gehaald. Samen met Carter wordt Luciano boven Sicilië gedropt. Een levensgevaarlijke speurtocht naar de hoogste mafiacapo van het eiland begint. Al gauw moet het kleine groepje dapperen elke seconde van de dag op zijn hoede zijn: Duitse elitetroepen zetten de achtervolging in. En ook een groep brute Gestapobeulen is op jacht.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Luciano's luck
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-225-1668-7
Uitgever: Boekerij
Exocet
Onder de oppervlakte van het schitterende Londense society-leven blijken de internationale politieke ontwikkelingen een grote rol te spelen. Sleutelfiguren hierin zijn de beeldschone Gabriëlle Legrand en Raul Montera, een indrukwekkende Argentijse oorlogsvlieger. De claims die de internationale politiek op hen beiden legt gaan steeds zwaarder wegen als hun verhouding zich verder ontwikkelt.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Exocet
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-269-7679-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het goud van de IRA
De voormalige Britse majoor Simon Vaughan is na een actie tegen de Griekse kolonels veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. Hij kan echter onmiddellijk vrij man worden als hij een speciale missie naar Ierland op zich neemt. Vaughan gaat op het voorstel in, hoewel hij beseft dat het karwei uiterst gevaarlijk is. In Noord-Ierland ligt een enorme hoeveelheid aan baar goud opgeslagen die Vaughan moet zien te bemachtigen. Om zijn missie te camoufleren wordt besloten dat hij een voorraad wapens naar Ierland moet overbrengen. En daarmee belandt Vaughan midden in de Brits-Ierse heksenketel, waar men niet weet wie vriend of vijand is.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: The savage day
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-10-02788-0
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.


Het uur voor middernacht
Op het kleurrijke eiland van zijn herkomst, Sicilië, raakt Stacey Wyatt - de Amerikaanse kleinzoon van de mafialeider Signor Barbaccia - al snel verwikkeld in de nachtmerriewereld van de mafia. Hij moet de Engelse pleegdochter van een mafia-koning uit de klauwen van een bandiet redden, waarbij zijn invloedrijke grootvader hem kan helpen de meedogenloze tegenstand te overwinnen. Zelfs Stacey's beste vrienden blijken op zijn bloed uit te zijn als hij bepaalde feiten achterhaalt...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: In the hour before midnight
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-269-7673-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Koning gekaapt
In juli 1940 wordt de jonge ambitieuze SS-generaal Walter Schellenberg naar Lissabon gestuurd met een uiterst geheime opdracht van de Führer. Hij moet de hertog en de hertogin van Windsor, die naar Portugal zijn gevlucht, tegenhouden en voorkomen dat ze naar Engeland doorreizen... desnoods door ze te ontvoeren. Hitler heeft het plan om de hertog van Windsor, die zeer geliefd is bij het Engelse volk, na de zege van het Derde Rijk op de troon van Groot-Brittannië te zetten, als stroman en marionet ter meerdere glorie van de Führer. De onverwachte samenwerking met de mooie Hanna Winter en de eigenzinnige plannen van de hertog zelf geven deze opdracht dramatische ontwikkelingen die niemand had kunnen voorzien...
To Catch a King - 1984
Regisseur: Clive Donner
Cast: Robert Wagner, Teri Garr, Horst Janson, e.a.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: To catch a king
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-225-1314-9
Uitgever: Boekerij
Operatie Sjeba
Maart 1939. Een Duitse archeoloog, professor Otto Müller, ontdekt in de Arabische woestijn een eeuwenoude nederzetting. De Duitse legerleiding is naarstig op zoek naar een militaire basis van waaruit men een aanval op het Suezkanaal kan voorbereiden. Müller wil de Duitsers de weg naar de nederzetting graag wijzen. Ook Gavin Kane bevindt zich in de omgeving van het zo fel begeerde gebied. In de haven van Bahrein is hij in gesprek geraakt met een Amerikaanse vrouw. Zij is op zoek naar haar echtgenoot, die in de omgeving is verdwenen. Kane neemt het op zich de man te gaan zoeken en het duurt niet lang of hij stuit in de onherbergzame woestijn op de geheimzinnige missie van de Duitsers. En die hebben geen behoefte aan pottenkijkers. Een confrontatie kan dan ook niet lang uitblijven...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Sheba
Eerste uitgave: 1994 / 1963
ISBN/EAN: 90-225-1924-4
Uitgever: Boekerij
Slotakkoord
De journalist O'Hagen stuit in Zuid-Afrika op een verdacht sterfgeval. Het vermoeden dat de overledene de naar dit werelddeel gevluchte Reichsleiter Martin Bormann is, doet zijn journalistieke hart sneller kloppen. Na enig speurwerk komt hij in contact met Hamilton Canning, een prominent militair in ruste, die hem een verbijsterend ooggetuigenverslag geeft over de laatste dagen van het Derde Rijk.... Voorjaar 1945. In het afgelegen Schloss Arlberg in Oostenrijk worden vijf prominente krijgsgevangenen vastgehouden, onder wie de jonge Hamilton Canning. Worden ze op korte termijn door de geallieerden bevrijd of worden ze door de wanhopige nazi's geëxecuteerd? En welke rol speelt Martin Bormann in dit geheel? De angstige dagen in het slot waar de gevangenen vechten voor hun leven en de dramatische ervaringen van Canning vormen het spannende verhaal van Slotakkoord. Dit boek is ook uitgegeven onder de titel In ruil voor het walhalla, onder het pseudoniem Harry Patterson.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: The Valhalle Exchange
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-225-1477-3
Uitgever: Boekerij
Spel voor helden
Het is het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Plaats van handeling: de op het oog rustige Kanaal-eilanden, gelegen tussen het gedeeltelijk nog bezette vasteland van Europa en het vrije Engeland. Kolonel Owen Morgan, de éénogige Engelse spion die in dit gebied is opgegroeid, wordt erheen gestuurd met een uiterst geheime opdracht. Op zijn geboortegrond komt hij na jaren zijn jeugdliefde Simone weer tegen. De vrouw, op wie hij nog altijd verliefd is, kan deze gevoelens onmogelijk beantwoorden. Gedurende de lange oorlogsjaren heeft ze een innige relatie onderhouden met een Duitse officier. Van dit pikante detail wordt Morgan uiteindelijk op de hoogte gebracht, maar dan is het al te laat...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: A game for heroes
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 90-10-04750-4
Uitgever: Parel Pockets


Stormwaarschuwing
Augustus 1944. Vanuit Brazilië vertrekt het zeilschip Deutschland voor een tocht van 5000 mijlen over de Atlantische oceaan. Aan boord bevindt zich een bemanning van gestrande Duitse zeelieden en een vijftal nonnen die naar hun in doodsstrijd verkerende vaderland willen terugkeren. Sommigen om hun naasten in moeilijke uren bij te staan, anderen om de hopeloze strijd voort te zetten. Over de barre oceaan worstelt de driemaster zich een weg naar huis, bedreigd door stormen, geallieerde oorlogsbodems, averij en schipbreuk. En terwijl de Deutschland voortploetert, brengt het lot een aantal mensen te zamen die uiteindelijk betrokken zullen raken in wat misschien een van de meest hoopgevende gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog zal worden: een demonstratie van menselijke samenhorigheid en moedsvertoon om, oog in oog met de dood, medemensen terzijde te staan. Schaakstukken in het spel van de wanhoop zijn: de Deutschland, die bij de Hebriden ten onder dreigt te gaan; schout-bij-nacht Carey Reeve, die zich niet kan neerleggen bij zijn pensionering; duikbootkapitein Paul Gericke, die een laaatste wanhopige aanval op een geallieerde haven heeft gedaan; marine-kapitein Harry Jago die, verliefd op de dochter van schout-bij-nacht Reeve, zijn loopbaan op het spel zet. In het hart van de storm zullen deze mensen bewijzen dat onder de meest benarde omstandigheden en te midden van de strijd Amerikanen, Duitsers, Engelsen, gevangenen, officieren en burgers in een wanhopig gevecht met de zee kunnen vergeten wat hen scheidt.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Storm Warning
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-225-3879-6
Uitgever: Briljant
Ten oosten van de hel
Een verongelukt vliegtuig op de barre ijsvlakten van Groenland: geen passagiers, geen naam of typenummer. De identiteit van de omgekomen piloot is de enige aanwijzing. De verzekeringsmaatschappij stuurt Joe Martin, met de knappe weduwe van de piloot, naar de plaats des onheils. Een routineklus, denkt Martin, maar vanaf het moment dat er een kistje juwelen uit het wrak tevoorschijn komt wordt het tegendeel onverbiddelijk bewezen. Bedrog, verraad en moord maken van Martins 'routineklus' al gauw het enerverendste avontuur uit zijn loopbaan.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: East of desolation
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 90-225-1171-5
Uitgever: Boekerij

Dougal Munro & Jack CarterDe nacht van de vos
Tijdens landingsoefeningen aan de Engelse zuidkust voor D-Day worden Amerikaanse genietroepen op zee onverhoeds door de Duitsers getorpedeerd. Tot de weinige overlevenden behoort kolonel Kelso. Half bewusteloos strandt hij met een vlot op het door de Duitsers bezette Kanaaleiland Jersey. Bij de geallieerden breekt grote paniek uit, want Kelso is tot in de kleinste details op de hoogte van de invasieplannen. De situatie wordt nog urgenter wanneer blijkt dat veldmaarschalk Rommel op het punt staat de Kanaaleilanden te inspecteren. Kelso moet òf gered worden òf hem moet voor eeuwig het zwijgen worden opgelegd. Een uiterst spectaculaire reddingsactie komt op gang...
Night of the Fox - 1990
Regisseur: Charles Jarrott
Cast: George Peppard, Michael York, David Birney, e.a.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Night of the fox
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-269-7651-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Dans des doods
Europa 1944. De Tweede Wereldoorlog nadert een beslissende fase. In het door de Duitsers bezette Frankrijk duurt de enerverende strijd van man tot man echter onverminderd voort. Geheim agent Craig Osborne van de OSS wordt door zijn meerderen op het vasteland ingezet als undercover. Zijn taak is het Franse verzet te helpen bij een uiterst gevaarlijke opdracht. In een door de Duitsers gevorderd kasteel op het Franse platteland zullen besprekingen plaatsvinden waar veldmaarschalk Erwin Rommel zijn plannen tegen de geallieerde invasie aan zijn militaire commando zal ontvouwen. Die plannen moeten in handen van de geallieerden komen... Craig Osborne, geholpen door de inventieve Genevieve, krijgt de taak een meesterplan te ontwikkelen om die documenten te bemachtigen. Wanneer aan de vooravond van de besprekingen in het kasteel de eerste klanken van een zwierige wals worden ingezet, moet Genevieve haar slag slaan...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Cold harbour
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-225-1272-X
Uitgever: Boekerij
De vlucht van de adelaars
De tweelingbroers Harry en Max Kelso zijn beiden gevreesde gevechtspiloten in de Tweede Wereldoorlog. Alleen... ze zijn elkaars tegenstanders. Na de dood van hun vader is hun moeder, een Duitse barones, samen met Max naar Duitsland vertrokken en heeft Harry bij zijn Amerikaanse grootvader achtergelaten. Eind jaren dertig meldt Harry zich aan bij de RAF, Max bij de Luftwaffe. Beide mannen verkeren door hun functie onder de groten der aarde: Hitler, Himmler, Goring, Roosevelt en Eisenhower geven hoog over hen op, maar voor de broers wordt hun verwijdering een grote belasting. Immers, een confrontatie in de lucht kan niet uitblijven. Dan krijgt Himmler een subliem idee: hij dwingt de twee broers elkaars plaats in te nemen om zo Eisenhower te kunnen elimineren. En daarmee zet hij de broers voor de moeilijkste beslissing uit hun leven...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Flight of eagles
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-2481-7
Uitgever: Boekerij

Liam DevlinDe adelaar is geland
September 1943: het tij is gekeerd voor Duitsland, de oorlog lijkt verloren. Dan bedenkt de Abwehr een geniaal plan om terug te slaan. Op 6 november zal Winston Churchill vrijwel onbeschermd een weekend doorbrengen in het vredige Engelse dorpje Studley Constable – een unieke kans om Duitslands grootste vijand uit te schakelen. Slecht één man kan deze opdracht succesvol uitvoeren: luitenant-kolonel Kurt Steiner, die vanwege insubordinatie naar een strafkamp op de Kanaaleinden is gestuurd. Om de landing van Steiner en zijn parachutisten voor te bereiden, wordt de Ierse nationalist Liam Devlin vooruitgestuurd naar het Engelse dorp. Op 6 november 1943 ontvangt Reichsführer Heinrich Himmler een kort bericht: De adelaar is geland. Het wachten is op Churchill...
The Eagle Has Landed - 1976
Regisseur: John Sturges
Cast: Michael Caine, Donald Sutherland, Treat Williams, e.a.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: The eagle has landed
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-225-2448-5
Uitgever: Boekerij
Dans met de duivel
Martin Brosnan is een killer, gehard in Vietnam en in de strijd voor de IRA. Maar ook is hij een dichter, een man die ziek is van het geweld dat met zijn leven is verweven; een avonturier, die tot de allerheiligste legerplaatsen weet door te dringen en een roos in plaats van een lijk achterlaat. Maar nu is Brosnan een veroordeelde, die wegkwijnt in Frankrijks strengst bewaakte gevangenis op Belle Isle. Frank Barry is ook een killer, maar een die behoort tot de allergevaarlijkste categorie terroristen die niet doden voor idealen maar voor geld. Hij moet gestopt worden en voor de Britse Geheime Dienst is er maar één man die dit karwei kan klaren: Martin Brosnan. Om hem te overreden zich uit de gevangenis te laten bevrijden wordt zijn oude vriend Liam Devlin ingeschakeld, die zich met tegenzin uit zijn kluizenaarsbestaan laat trekken. Dan kan de jacht worden geopend. Een furieuze, koortsachtige achtervolging, dwars door Frankrijk, Engeland en Ierland, eindigt in het kantoor van de eerste minister in Downingstreet 10, waar Brosnan oog in oog komt te staan met de laatste, allergrootste uitdaging.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Touch the devil
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-269-7699-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Dodelijke missie
Dodelijke missie beschrijft de ijzingwekkende ontwikkelingen achter de schermen van de IRA. Al gauw blijkt dat niet alleen Ierse elementen in het geding zijn, want ook de KGB blijkt een onduidelijke rol te spelen op het lugubere toneel waar moorden en afluisterpraktijken schering en inslag zijn. Het onherbergzame Ierse land, de jungle van Dublin en de glamour van het Parijse culturele leven vormen de achtergrond waartegen de dodelijke missie zich voltrekt.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Confessional
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-269-7656-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De adelaar is gevlogen
Auteur Jack Higgins krijgt van een Amerikaanse studente een geheim rapport waarin staat hoe het kolonel Kurt Steiner en Liam Devlin vergaan is na de aanslag op Churchill in De adelaar is geland. Als de studente bij een 'verkeersongeluk' om het leven komt, en het geheime dossier gestolen wordt, zoekt Higgins in Ierland Devlin op, die hem de rest van het verhaal vertelt...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: The eagle has flown
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-225-1224-X
Uitgever: Boekerij

Martin FallonDe roep van de jager
Het hoofd van de IRA in Ulster, Patrick Rogan, is gearresteerd en de IRA-leiding vreest dat hij zal doorslaan. Slechts één man kan de vrijwel onmogelijke opdracht Rogan te bevrijden uitvoeren: Martin Fallon. Na een spectaculaire ontsnapping blijkt echter dat Rogan enigszins labiel is en na een laffe moord neemt hij de benen. Opgejaagd door de politie begint Fallon een verbeten jacht op Rogan...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Cry of the hunter
Eerste uitgave: 1965
ISBN/EAN: 90-10-02970-0
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Paspoort voor de dood
Hoofdpersoon is de man die Martin Fallon genoemd wordt, eens een vurige Ierse idealist, wiens idealen echter sneuvelden in het verderf dat hij om zich heen zaaide. Hij vlucht naar Noord-Engeland, voor de politie, het leger, de Ira, maar vooral voor zichzelf. Maar daarvoor is hij afhankelijk van de goede diensten van Dandy Jack Meehan, de genadeloze koning van de onderwereld, verborgen achter de facade van een stemmige rouwkamer. De prijs is hoog: weer wordt Fallon gedwongen te doden. Deze keer is er echter een getuige... totdat Fallon hem op een geheel onverwachte wijze het zwijgen oplegt.
A Prayer for the Dying - 1987
Regisseur: Mike Hodges
Cast: Mickey Rourke, Bob Hoskins, Alan Bates, e.a.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: A prayer for the dying
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-235-0377-5
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.

Paul Chavasse

Het jaar van de tijger
London, 1995. Als Paul Chavasse, voormalig Brits geheim agent, op een druilerige novemberavond uit het raam van zijn Londense woning kijkt, ontwaart hij de contouren van een vreemde gedaante. Niet lang daarna ontdekt hij wie de vreemdeling is en dat de man alles weet van een uiterst geheime missie die Chavasse ooit volbracht in het verre Tibet... Tibet, 35 jaar eerder. Chavasse heeft naam gemaakt door de Dalai Lama, de leider van Tibet, te bevrijden uit de klauwen van de Chinese bezetters. Nu is er in deze contreien een wetenschapper verdwenen. De Chinezen mogen absoluut geen inzicht krijgen in het onderzoek waarmee de man bezig was, want als zijn wetenschappelijk werk bij de Chinezen bekend raakt, is de schade voor het westen niet te overzien... Een zenuwslopende vliegtocht tussen de toppen van het Himalayagebergte, een gevaarlijk treffen met Tibetaanse vrijheidsstrijders, een gedreven Chinese militair die Chavasse tot het uiterste brengt én de betoverende dochter van de verdwenen wetenschapper, maken Chavasses missie tot een van de enerverendste uit zijn loopbaan.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Year of the tiger
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2173-7
Uitgever: Boekerij
De sleutels van de hel
Albanië... een land waarin alle gelovigen die zich niet achter het communisme hebben geschaard, genadeloos om zeep worden geholpen. Albanië... een land dat geheim agent Paul Chavasse niet al te best kent, en hij voelt er ook niets voor het te leren kennen. 'Vanzelfsprekend kun je een tijdje vakantie nemen', had zijn superieur tegen Chavassse gezegd. 'Maar eerst moet je een karwei opknappen'. Door deze opdracht raakt Chavasse in een maalstroom van gebeurtenissen, op zoek naar het legendarische beeld van de Zwarte Madonna. Menigmaal staat hij oog in oog met keiharde, nietsontziende misdadigers, die uiteindelijk contra-spionnen blijken te zijn.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: The keys of hell
Eerste uitgave: 1965
ISBN/EAN: 90-10-02787-2
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Mooi weer om te sterven
In de netten van een vissersboot in het Kanaal wordt een afschuwelijke ontdekking gedaan: een lijk, dat in verregaande staat van ontbinding verkeert. Het slachtoffer is Harvey Preston, een berucht onderwereldfiguur. De zaak wordt doorgespeeld naar de Britse inlichtingendienst, waar Paul Chavasse wordt belast met een zaak die een van de moeilijkste in zijn carrière blijkt te zijn.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: A fine night for dying
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-10-03384-8
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.

Sean Dillon

Het oog van de storm
De mortieraanval van donderdag 7 februari 1991, 10.00 uur 's ochtends op Downing Street 10, waar op dat moment het oorlogskabinet vergaderde, is een tot nu tot onopgeloste zaak. Sean Dillon is beroepsterrorist. Hij heeft voor alles en iedereen gewerkt: de PLO, de ETA, de Rode Brigade en de IRA. Niet uit principiële motieven, maar voor harde dollars. Gedurende zijn twintigjarige carrière heeft hij nog nooit de binnenkant van een gevangenis gezien. Dillon is de beste van allemaal. Maar nu is de maat vol voor de Britse geheime dienst. Dillon moet onschadelijk worden gemaakt. De enige die deze opdracht kan uitvoeren is Martin Brosnan. Hoewel Brosnan het gevaarlijke werk heeft afgezworen, zint hij om persoonlijke redenen op wraak. Dillons dagen lijken geteld...
Midnight Man - 1995
Regisseur: Lawrence Gordon Clark
Cast: Rob Lowe, Kenneth Cranham, Deborah Moore, e.a.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Eye of the storm
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-225-1404-8
Uitgever: Boekerij
Het Windsor protocol
In een dagboek uit mei 1945 wordt melding gemaakt van een wrak van een Duitse onderzeeër. De notities zijn zo schokkend, dat de inhoud ervan absoluut geheim moet blijven. Tot elke prijs! Sean Dillon - ex-IRA, avonturier, geheim agent voor wie het maar betalen wil - moet voor de Britten het dagboek zien te vinden en uitzoeken waar het wrak van de duikboot ligt. Maar nog vóór Dillon aan zijn taak begint, wordt hem hardhandig duidelijk gemaakt dat er meer kapers op de kust zijn. De jacht wordt geopend en Dillon belandt in een zaak die het uiterste van hem vergt. Verraad, aanslagen en pogingen tot moord behoren tot de wapens van zijn nietsontziende tegenstander.
Thunder Point - 1998
Regisseur: George Mihalka
Cast: Kyle MacLachlan, Pascale Bussières, John Colicos, e.a.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Thunderpoint
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-225-3299-2
Uitgever: Boekerij
Gevaarlijk terrein
In een mysterieuze overeenkomst, in 1944 in het Chinese Chungking gesloten tussen Engeland en China, zouden bindende afspraken zijn gemaakt over het lot van Hong Kong, dat in 1997 aan China terugvalt. Sean Dillon - ex-IRA, avonturier en geheim agent - wordt door de Britten gevraagd het oude Chungking-verdrag op te sporen. Er zou maar één exemplaar van bestaan en het is voor de Britten van enorm belang dat het document snel gevonden wordt, want nar verluidt zou Hong Kong dan honderd jaar langer een Britse kroonkolonie zijn. Maar... er zijn meer kapers op de kust... De internationale maffia heeft ook zo haar belangen, waarmee miljarden dollars gemoeid zijn. Om er zeker van te zijn dat het verdrag niet in verkeerde handen valt, bundelen Sean Dillon en Charles Ferguson van de geheime dienst, hun krachten. Een grimmig gevecht barst los...
On Dangerous Ground - 1996
Regisseur: Lawrence Gordon Clark
Cast: Rob Lowe, Kenneth Cranham, Deborah Moore, e.a.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: On dangerous ground
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-225-3994-6
Uitgever: Briljant
De donkere engel des doods
Terwijl de vrede in Noord-Ierland een goede kans lijkt te maken, wordt de wereld opgeschrikt door een aantal opzienbarende terreurdaden. De slachtoffers: IRA-kopstukken, Arabische terroristen en KGB- en CIA-officials. De groepering die de verantwoordelijkheid opeist noemt zich de 30ste Januari - de datum van de roemruchte Bloody Sunday. De Britse premier benadert zijn beste anti-terreurspecialist, Charles Ferguson, die op zijn beurt de hulp inroept van Sean Dillon, zelf een voormalig IRA-activist. Zij moeten proberen de bloedige aanslagen een halt toe te roepen, voor de vredesbesprekingen al te zeer gevaar lopen. Tot zijn grote woede ontdekt Dillon dat de 30ste Januari toegang blijkt te hebben tot de premier en diens naaste adviseurs. In een razend tempo moet Dillon proberen de vijand uit te schakelen maar de tegenstand die hij ondervindt maakt het slagen van zijn missie hoogstonwaarschijnlijk...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Angel of death
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-225-2007-2
Uitgever: Boekerij
Duivelsdronk
1985, de noordwestkust van Engeland. Een door Ieren gekaapte voorraad ongemunt goud verdwijnt naar de bodem van de zee wanneer het schip waarin de buit wordt vervoerd, de Irish Rose, op weg naar Ierland in een vliegende storm vergaat. Er zijn slechts twee overlevenden: Michael Ryan, het brein achter de kaping, en zijn handlanger, de mysterieuze Martin Keogh. Tien jaar later. Sean Dillon, voormalig terrorist, nu geheim agent voor de Britten, wordt opgedragen ervoor te zorgen dat de verdwenen schat boven water komt. Er zijn namelijk tekenen die erop wijzen dat het Ierse verzet een illegale bergingsoperatie heeft gepland en het is absoluut ongewenst dat het goud in verkeerde handen komt. Maar het pakt allemaal anders uit. Niet alleen de IRA, maar ook een andere, minstens zo duistere en gevaarlijke groepering, lijkt het goud op het spoor te zijn... Een gevaarlijke strijd ontbrandt – een strijd die op leven en dood wordt gevoerd. En Sean Dillon zit er middenin...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Drink with the devil
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2910-X
Uitgever: Boekerij
Machtsgreep
Vietnam, 1969. Een Amerikaanse militair redt het leven van een jonge Française, waarna het tweetal een korte affaire heeft. Jaren later, Parijs. De militair, Jake Cazalet, is na een bliksemcarrière in de politiek aangekomen op het hoogste ambt: president van de Verenigde Staten. Tijdens een receptie maakt hij kennis met een leuke jonge vrouw. Het is zijn dochter, geboren uit zijn relatie met de Franse vrouw... Er zijn meer mensen die ervan weten. Lieden die een middel hebben gevonden om de president onder druk te zetten en er niet voor schromen tot het uiterste te gaan... Het onheil geschiedt: het meisje wordt ontvoerd en de ontvoerders stellen hun politieke eisen. In wanhoop wendt Cazalet zich tot de mannen die hij ertoe in staat acht hem te helpen: Sean Dillon, geheim agent, en Blake Johnson, hoofd van de ultra geheime afdeling van het Witte Huis. De enige twee die een verrassingsactie kunnen uitvoeren...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: The president's daughter
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-225-3117-1
Uitgever: Boekerij
In hoge kringen
New York. Diep in de nacht, terwijl de regen neerstroomt, staat een goedgeklede oudere vrouw in een portaal, met een pistool in haar tas. Ze wacht op de thuiskomst van een senator... Washington D.C. Op het bureau van Blake Johnson, hoofd van een ultrageheime dienst van het Witte Huis, rinkelt de telefoon. De president wil hem nu meteen spreken... Londen. De minister-president denkt na over Sean Dillon, ooit terrorist, maar nu zijn meest effectieve, zij het niet geheel betrouwbare, geheim agent. Dillon moet het doen. Er zit niks anders op, denkt hij... Iemand blijkt stelselmatig alle leden van de splintergroepering 'De zonen van Erin' te liquideren. Normaal gesproken zou dit niet zo'n probleem zijn, maar de consequenties zijn dit keer wél groot: twee regeringen dreigen erom te vallen en het Ierse vredesproces is in gevaar. En dus worden Dillon en Johson ingezet om deze onbekende moordenaar snel en zonder ruchtbaarheid een halt toe te roepen, voor de hel losbreekt. Maar ze lijken te laat, want in nachtelijk Manhattan verschijnt een glimlach om de mond van de zilvergrijze oude dame. Vier neer, denkt ze. Nog drie te gaan...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: The White House connection
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-2658-5
Uitgever: Boekerij
Vergeldingsdrang
Jack Fox is een misdadiger, maar wel eentje met klasse, een goede opvoeding, en een verleden als oorlogsheld. Hij liquideert instinctief, maar nooit zonder de juiste voorbereiding. Maar als hij op een dag een journaliste vermoord, maakt hij een grote fout. Zijn slachtoffer is namelijk de ex-vrouw van Blake Johnson, veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president. Johnson zweert wraak en schakelt Sean Dillon in. Zijn missie: Fox vernietigen. Fox' hele, zorgvuldig opgebouwde imperium moet eraan, al zijn ondernemingen met de grond gelijk gemaakt en zijn dood een langzame, pijnlijke... Sean Dillon gaat tot het uiterste en is zelfs bereid zijn leven te geven voor zijn kameraad.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Day of reckoning
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-2864-2
Uitgever: Boekerij
Grensgevaar
De wraak van een familie dreigt niet alleen levens in gevaar te brengen – maar ook de machtigste landen ter wereld. Sean Dillon en Blake Johnson zullen weer op het hoogste niveau moeten samenwerken. 'Ik zal terugkeren.' Eeuwenlang is dit het motto geweest van de familie Rashid. Door het huwelijk van de Arabische sjeik Rashid met de Britse Lady Kate Dauncey werden twee sterke oude en schatrijke families aan elkaar verbonden. Maar hun macht wordt ondermijnd, hun eer aangetast. De Rashids stellen de president van de Verenigde Staten hiervoor persoonlijk verantwoordelijk en richten hun woede op hem. Blake Johnson en de vermaarde Sean Dillon zullen hun krachten moeten bundelen om de Rashids tegen te houden.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Edge of danger
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3447-2
Uitgever: Boekerij
Erewraak
Na de dood van haar drie broers zweert Kate Rashid wraak (zie Grensgevaar). Ze zal niet rusten voordat al haar vijanden hebben geboet voor haar verlies. En dus bindt ze de strijd aan met de Britse geheim agent Sean Dillon, met het hoofd van de geheime dienst van het Witte Huis Blake Johnson, en met de Amerikaanse president zelf. Haar wraak zal komen, en alleen zij weet hoe – en wanneer...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Midnight runner
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3226-7
Uitgever: Boekerij
Slecht gezelschap
Geheim agent Sean Dillon heeft de taak de Amerikaanse president te beschermen tegen zeer onaangename familiegeheimen. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gaf Hitler zijn dagboek aan een jonge assistent in bewaring. Nu dreigt het dagboek, met al zijn explosieve geheimen, boven water te komen. Vooral de onthullingen over de ontmoeting van afgezanten van Hitler en Roosevelt over een wapenstilstand en het bundelen van hun krachten tegen de Sovjet-Unie zullen inslaan als een bom. De Amerikaanse afgevaardigde was een familielid van niemand minder dan de huidige Amerikaanse president, Jake Cazalet. De machtige vijanden van Cazalet hebben er alles voor over om het dagboek in handen te krijgen - en het is aan Blake Johnson, hoofd van de geheime dienst van het Witte Huis, en Sean Dillon om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Bad company
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3793-5
Uitgever: Boekerij
Duistere dreiging
Manhattan, New York. De president van de Verenigde Staten staat op het punt met een oude vriend te gaan dineren. Maar aan de overkant van de straat staat in een donkere kamer een man te wachten, met een geweer in zijn hand... De aanslag wordt verijdeld, maar al snel blijkt dat er meer pogingen zullen volgen. Iemand heeft een zeer schimmig netwerk opgezet van figuren die ingehuurd zijn om terreur te veroorzaken. Hun identiteit is geheim, hun methodes zijn divers. Blake Johnson, hoofd van de geheime dienst van het Witte Huis, roept de hulp in van zijn oude vriend, geheim agent Sean Dillon. Samen zoeken ze naar de man achter de aanslagen, maar achter de eerste man vinden ze een tweede, achter de tweede een volgende. En die laatste is niet blij met de inmenging van Dillon en Johnson. Hij richt zijn toorn op hen, en op hun collega's. En één van hen zal vallen...
Schrijver: Jack Higgins
Oorspronkelijke titel: Dark justice
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4102-9
Uitgever: Boekerij